Коментари - Плутон отново изненада учените | IT.dir.bg
назад

Плутон отново изненада учените

Ледена равнина на Плутон, която е без кратери се оказа на възраст от едва 10 милиона години.

Обратно в новината

Коментари - Плутон отново изненада учените | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Такъв капацитет надали има някъде другаде в света! Само по снимка нашите учени датират на колко години е даден терен! Това е велико! Ако това е наука ..........

От научна гледна точка ми е интересон как ледена равнина на Плутон, която е без кратери, се оказа на възраст от едва 10 милиона години.

Ако беше на 100 млн години щеше (с много голяма вероятност) да има следи от нови кратери на базата на изчисления колко често се получават. Сега, това 10 млн години е само приближение. Може равнината да е и на 1 млн години, може и да е на 20. То е все едно по броя паднали листа на улицата да смяташ откога не е било метено. Ако няма или са малко, значи скоро е метено. Ако е една педя шума, значи не е метено от миналата пролет.

Така ли? От къде идва идеята че трябва непременно да има кратери по повърхността на планетата? Питам отново от научна гледна точка, защото хипотезите не са наука.

Ходи учи 20 година физика и математика и може да разбереш. А останалите да четат Библията, че в нея нещата са простички.

Учил съм . Затова задавам въпроси.

Кат са простичи защо всички стари уневрситети са започнали с Теология и защо не се учи е така на две на три още в първи клас от обща култура? Или май толкова си ч чел и ти?

И защо пък точно 20 години? Да не би на с 20 години учене да достигаш ниво на което по снимка казваш кое на колко години е?

По-млада от Лили Иванова?????? Не може да бъде!!!

Така и не можах да разбера от статията с какво "Плутон е изненадал учените" ? Липсата на кратери в някакъв регион не би трябвало да е изненада както и че е едва на 10 милиона години. Но пък мен ме изненадва че научната общност все още се кефи на такива неща като " ...я Земята се върти..". В днешно време за откритие или изненада би трябвало да се брои нещо като " Ко праи този космически кораб в слънчевата система?" или поне "...до Марс стигаме за два часа"

Няма значение какво е изненадало някойси. По важното е да присъства думичката "изненада" в заглавието. Стадото трябва да бъде плашено /изненадвано, стряскано и т.н./ постоянно! Да няма време да мисли за неща, за които не трябва да се мисли. На ТЯХ не им трябва мислещи овце! За стадото мисли чобанина. Кучетата му помагат да води стадото натам на дето си е намислил чобанина. Всеки да го тълкува както си иска моето писание. (Освен ако не се цензурира де).

Изненадата е в това, че повърхността е толкова млада. Не може да не си го схванал разбира се, просто си се напънал за пореден път - резултатът от напъна бидейки напълно в рамките на очакваното.