Показаха как F-35 може да увисне във въздуха

Стелт изтребителят каца и излита вертикално без проблем

Обратно в новината

Коментари - Показаха как F-35 може да увисне във въздуха | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Полковник Шендаков о фэйковом танке армата и Су-57. https://www.youtube.com/watch?v=8SHYAYtAhnc

Няма такова животно су-57. -Не готово, -не е прието в армията - дори една бройка -не се произвежда сериино, -не се изнася никъде по света. За мулфилми не си струва да си губите времето.

Американският анализатор Бил Френч, който работи за неправител- ствената организация “Система за национална безопасност” (National Security Network), е публикувал доклад, според който новият американски изтребител F-35 отстъпва по технически показатели пред разработените в СССР изтребители МиГ-29 и Су-27. Докладът на Френч се нарича “Гръм без мълния: Високата цена и ограничената полза от програмата, разработила F-35”. Новият американски самолет, се казва в документа, “губи пред вече разработените изтребители четвърто поколение МиГ-29 и Су-27, разработени в Русия и използвани от ВВС по цял свят”. “F-35 отстъпва значително пред Су-27 и МиГ-29 по отношение натоварването на крилото (изключение прави F35C), свръхзвуковото ускорение и съотношението на тягата към теглото на самолета”, коментира аналитикът. Той допълва, че F-35 развива значително по-ниска скорост от руските изтребители. Още по-мрачна картина се очертава при съпоставката в един евентуален въздушен бой. Според Френч на всеки унижощен Су-27 или МиГ-29 се падат по три свалени F-35. Най-новата военновъздушна разработка на САЩ, се казва в доклада, е “малко по-добра от изтребителите F-16 и F-18”.

Сега пък от американско НПО , което разбира се е вече 'авторитетен източник'.. Да не би да не вярвате вече на Савушкинските си еленовъди, де ви ги редят тия басни от години? Важното е да се успокоите и спите спойно, че от 'проблемите' на Ф35 сън не ви хваща :)

Само да ти кажа че такива доклади се правят не толкова за това кой самолет е по добър - А защо след като има толкова големи разходи не е най добрият самолет. Ама ти си съпоставяй Америка срещу Русия.

Какво точно означава 'не е най добрият самолет', да не бе случайно да има конкурент? В учения бие 4тото поколение Ф15 и Ф16 като слепи котета, летците които летят с него са супер доволни. Руснаците тепърва узряват за идеята и вече излизат публикации за това колко им е нужен лек еднодвигателен самолет (когато евентуално изделие 30 види бял свят).

Споко,това е само мнение на военен анализатор,друг е въпроса,ако ти си по навътре в материята,кво правиш тук,а Боинг не са те наели за главен инженер,но това не бива да пречи да го играеш клавиатурен мишок спец по авиация,заеби го този анализатор,ти нема да се предаваш, дерзай

А ти точно как разбра че е най добрият самолет на принципа една жена ми каза ли? Кога мина бойни изпитания в схватка с кой самолет се показа като по добър колко рекорди подобри. Та как точно коментираме самолет за който се знае само какво са казали "експертите" А фактите говорят друго направиха тестове в Украйна и приземиха Ф35 заради "фабричен" дефект. И като е толкова добър защо в Израел не изпълнява бойни полети. Ще ти дам жокер: Защото само един свален самолет и отива в историята като Ф117.

НПО защитават интересите на данъкоплатците и те назовават нещата такива каквито са,за разлика от експертите на Пентагона които преувеличават и прикриват доста неща с една цел,източване на пари от бюджета

Огромното количество нерешени недостатъци в F-35 (около хиляда!) Пентагонът официално обяви миналата година. Самолетът е ненадежден, той се „изяжда” от корозия, софтуерът трябва да се сменя почти всеки ден, а много от „най-новите” машини вече са се превърнали в „летящи ковчези”, готови да се разпаднат във въздуха поради умората на метала. Всичко това са официални данни, както и сумата от 670 млн. Долара, която се изчислява, отново във военния отдел, които са необходими за създаването и последващата поддръжка на F-35 за целия планиран експлоатационен живот. Шегата е, че купчина злато, равна по маса на самолета е по-евтина ...

К'во сте се развълнували тогава - начи ватната авиация е номер 1. Ша им копаем ли (пак) гроба на Щатите?

Хайде сега си кажи какво казва "Доклад от Люблянка, за да си дойде всичко на мястото

Руснаците са в паника от супермодерния Ф-35: Названо мощнейшее оружие НАТО для войны с Россией Эксперты перечислили виды вооружений стран НАТО, которые могут быть использованы в потенциальной войне с Россией. Один из пунктов списка — американский стелс-истребитель пятого поколения F-35 Lightning II. Другие страны, по мнению авторов, пока не смогли создать такой же незаметный и высокотехнологичный самолет. В перечень попали также стратегические бомбардировщики B-52, B-2 Spirit и B-1B Lancer, которые должны обеспечивать сдерживание противника, так как базируются в Европе.

От летящият слон(Ф35) и 1000000 броя да произведат,файда никаква,те просто не летят,хаха,ааааааа грешка,за 30 години имат един полет

Имат близо 150 000 летни часа (повече от Су35). Удари един боярищник за успокоение.

Може и прав да си ама като си толкова осведомен кажи в Израел от 3 - 4 месеца насам колко бойни полета имат??????

150000 хаха,ама на прототипит,от 1995-2015

През юни, е бил произведен и доставен тристата бройка от сериен изтребител F-35 Lightning II. Следващите 300 изстребителя трябва да излязат от монтажната линия преди края на 2020 г. Общо 66 броя са произведени през 2017 г., а 91 са планирани да бъдат пуснати през 2018 г. От 2023 г. се планира да се произвеждат 160 бройки на година. В същото време дивата кремълска азиатска орда двадесет години не може да произведе 10 вече морално старели су-57. Това дори не е и по половин самолет на година!!! За какво ревете тъпи червени отрепки? За 20 години Америка произведе в стотици бройки Ф-22, Ф-35, като разпродаде втория модел в над 10 държави. И вие руски тъпунгери можете да си драскате розовите си сънища, колкото желаете… никой не взвма на сериозно лъжите ви.

В съвременната война няма битки за близки разстояния, с редки изключения, всичките тези съветски боклуци ще бъдат унищожени в рамките на сто километра и повече от възможния пряк контакт. Руснаците, от друга страна, не разполагат с модерна електроника, само с евтини китайски чипове за потребителска електроника и много евтини имитации. Смърт от небето. Този американски F-35 погреба Су-57. F-35 - той е бърз и невидим. Според обявените планове, F-35 Lightning II трябва да се превърне в основни самолети на първата половина на XXI век в най-малко 12 държави по света - САЩ, Великобритания, Австралия, Турция, Италия, Канада, Норвегия, Холандия и Дания, Израел, Япония и Южна Корея. В бъдеще програмата може да свързва Белгия и Финландия. Водещата роля в развитието на боеца принадлежи на първите две държави (повече от 50% от компонентите са произведени от САЩ, 15% - от Великобритания). От третата до деветата страна в списъка са включени в производството на компоненти за всички F-35 Lightning II наведнъж. Сглобяването на по-голямата част от самолетите ще се проведе в САЩ, но Италия и Япония получиха същата възможност. Създаден е F-35 Lightning II в три основни версии - за въздушните сили (A), с кратко излитане и вертикално кацане (B) и палуба (C). Обединението на компонентите на трите варианта достига 70-90. За разлика от Съединените щати е категорична - в момента Русия не разполага с модерни технологии за създаване на стелт самолети.

грешката да се подценява ефективността на старите методи и близкият бой е често повтаряна в историята на войната. това което сега казваш "В съвременната война няма битки за близки разстояния" е грешка която САЩ вече допусна веднъж преди 50тина години точно на тема авиация. От тогава до днес малко се е променило. Все още няма ракета която да гарантира 100 % попадения срещу реални цели, използващи всички възможни мерки на защита (маневри, топлинни/ въздушни капани ...), не летящи по права линия учебни цели. Проблема е че един самолет не подготвен за близък бой, пропусне ли целта си с първия изстрел губи всяко преимущество което евентуални стелт технологии му дават. Оттам нататък битката е равна докато не достигнат зоната на близък бой, където просто губи по призюмция. Ако обърнеш внимание ракетите въздух-въздух обикновено пише не само максимален, но и минимален обсег. Просто когато стреляш с ракета в-в по близки цели все едно стреляш с неуправляем летящ по права линия реактивен снаряд. Можеш спокойно да забравиш за всичката електроника на този свят.

От Белгия: "Американските изтебители Ф-35 са непригодни за участие в бойни действия и опасни за екипажа

Имаи друга елементарна логика:с руски процесори ,които са с 20г закъснение ,никога няма да направят братушките свестна авионика.А това определя качествата на новите поколения самолети.

Businessinsider успя да прочете доклад, написан от пилот, който седеше на кормилото на F-35, докато симулира въздушна битка с F-16. Заключението е разочароващо - енергийните възможности на F-35 силно изостават има много да се желае. Колкото по-добре самолетът използва кинетична енергия, толкова по-ефективно маневрира във въздуха. Досега в това отношение F-35, който се счита за най-скъпото оръжие, е много по-слаб от F-16. "F-35 има твърде ниска ъглова скорост, за да се справи с по-пъргавия F-16," пише пилотът. "Това означава, че той маневрира по-бавно и не може да избяга от атаката на F-16."

F-35 е вече доказал се самолет който се приема на въоръжение във много страни по света.Едва ли някога ще противостоят F-16 срещу F-35! По скоро F-16 и F-35 ще противостоят на руски и китайски самолети. F-16 е доказал се изтребител на съветски и руски МиГ и Су

Само да попитам Ф35 къде се е доказал??? Освен на тренировъчни мисии и в статии по вестниците.

Аз видях 3 кацания и нито едно излитане. Краволизците може би виждат друго.

Само един самолет Ф-35 е достатъчен да разруши системата за отбрана в Сирия. Израелският Ф-35 е обявен за причината за провала на системата за противовъздушна отбрана в Сирия. Израелският изстребител F-35I Adir може да е причинил срива на сирийската система за отбрана през април 2018 г. "Може би F-35, използвайки силната си система от електронни противодействия, имаше за цел да разбие вражеските радари и други вражески ПВО" Ако десетки самолети едновременно нахлуят в ватната пустиня, нито ще ги видят и засекат, нито ще ги чуят. Ще си изпразнят ракетите в задника на Путя, без той дори да се усети. А в това време алкохолиците от Азия спират опитите да направят Су-57, защото нямат пари и технически потенциал. Надяваха се да излъжат Индия и да използват нейните пари, но дори и циганите не искат да имат нещо общо с този фалшив макет. Арматата също е бракувана-няма да се работи повече по нея и няма да се приема на въоръжение. А в това време алкохолиците от Азия спират опитите да направят Су-57, защото нямат пари и технически потенциал. Арматата също е бракувана-няма да се работи повече по нея и няма да се приема на въоръжение.

Незнаех, че можеш да пишеш фантастични разкази.

А някой да е купил макета су-57 ? Ох извинявайте, той вече 20 години не е готов, индия се отказа и нямало да го приемат в армията... Ей тъпи бедни, платени ватенки, отговорете на един елементарен въпрос. Но не го усуквайте, а дайте отговор. " Както и сега Путьо беше обещал за миналата 2017 година да има готови 2000 броя танкове Т14 армата и 250 броя ПАКФейк Су-57". Няма ги. Къде са ? В авиации россияне отстают от американцев уже на 25 лет https://www.youtube.com/watch?v=HTr28hOQSrY

Холандия купува още 15 Ф-35 и сменя с тях Ф-16. Холандия възнамерява да купи още 15 нови изтребителя Ф-15 от американската компания Локхийд Мартин (Lockheed Martin), съобщи холандската министър на отбраната Анк Бейлевелд, цитирана от Франс прес. Сега Холандия иска да купи допълнително 15 изтребителя Ф-35. Страната пое ангажимент да инвестира повече в отбраната през следващата година, за да повиши огневата си мощ. Оня ден едно тъпо червено педерасче тук лъжеше че холандия се отказва от Ф-35, като изреди и други лъжи. А истината е че не само не се отказва , а и иска да купи още 15 броя. Представителите на алкашната дива азиатска орда могат само да лъжат и да си пият стекломоя, защото за повече кремъл не им плаща от безполезните копейки.

А Белгия се отказа

Ватни кремълски плъхове в България-гледайте и завиждайте, как модерните и високотехнологична техника на Велика Америка каца. Самолетите , а и ракетите на Мъск кацат елегантно в кръг от 10 метра. И забравете за руския боклук, който вече 10 години не могат да завършат и да приемат в армията, дори със смешните 10 броя.

Я всеки да си каже, какво руско си е купил в последните 20 години? И внимавайте да не ви поразне носа като на мен.

А я ти кажи какво Американско си купил последните 20 години.

Ало, ватни лъжливи педераси. А някой да е купил макета су-57 ? Ох извинявайте, той вече 20 години не е готов, индия се отказа и нямало да го приемат в армията... Ей тъпи бедни, платени ватенки, отговорете на един елементарен въпрос. Но не го усуквайте, а дайте отговор. " Както и сега Путьо беше обещал за миналата 2017 година да има готови 2000 броя танкове Т14 армата и 250 броя ПАКФейк Су-57". Няма ги. Къде са ? В авиации россияне отстают от американцев уже на 25 лет F-35 –Покупки на самолета: Америка: – 2500 Англия: 140 Австралия: 100 Италия: 60 Канада: 60 Норвегия: 56 Япония: 40 Южна Корея: 40 Холандия: 40 Израел: 30 Дания: 30

някой да е купил макета су-57 ? Ох извинявайте, той вече 20 години не е готов, индия се отказа и нямало да го приемат в армията... Ей тъпи бедни, платени ватенки, отговорете на един елементарен въпрос. Но не го усуквайте, а дайте отговор. " Както и сега Путьо беше обещал за миналата 2017 година да има готови 2000 броя танкове Т14 армата и 250 броя ПАКФейк Су-57". Няма ги. Къде са ? В авиации россияне отстают от американцев уже на 25 лет https://www.youtube.com/watch?v=HTr28hOQSrY

То с тоя софтуер какво да прави освен да зависва? Той и на пистата зависва. Един от техниците обясняваше колко бил паянтов софтуера. Чудно било че изобщо работи понякога. Бил здраво бъгав.

Носът ти порасана. Виж се в огледалото.

Началото на 90-те години , украинците продават за 900 млн. долара на американците , съветска технология за вертикално излитане и кацане на самолетите . И сега соросоидните схватка , колко са напред в технологиите американците .

Точно така беше. И нищо общо.

аха , 90-те години викаш.....чудно как са излитали и кацали вертикално още от 70-те ( Хариър ). И как я каза благоговейно "съветска технология" ще кажеш нещо чудо невиждано. А ако мислиш да правиш аналог между Як-141 и Ф-35Б - недей , не се хаби. Само ще ти кажа че руската бракма е с два допълнителни подемни двигателя , разположени зад кабината на пилота един зад друг (?) , а американският е с подемен вентилатор ( на същото място ) , задвижван от двигателя

Могат само да кацат вертикално,не и да излитат така.

Могат и да кацат и да излитат вертикално. НО в реалния свят, излитането е така нареченото кратко излитане, частично със засилка и частично с подем на крилата за да може да излети със смислен товар. Това че на филмчетата не показват вертикално излитане не значи че не може...

До сега излитане на ф 35 никой не е видял. все на земята си стоят. А как да кацнеш като не си излетял?

Те кацат ако са успели да излетят. До сега не им се случватакова нещо.

Локхиид Мартин си признават че имат сериозни проблеми със излитането и стабилността. Пилотите не искат да летят на тях щото им е мил животеца. Само рекламата е голяма. Иначе е един стелт кютук.

V izmir - Tr 2 zavoda rabotiat za F35 , a dva v Ankara proizvejdat raketi za sashtia. Turtsia e napravila dogovor za 100 broia F35 , no hmerikantsite neshto ne shtat da ni davat zaradi S400 koito kupihme ot Rusia.

ами супер....за какво ви е Ф-35 , виж има Су-57 на промоция , дават го бартер за кадаиф и рахат-локум. Ориз и къри ще вземат от китайците и индийците. Щели да предложат и на Индонезия...срещу риба.

А в Белгия установиха как имат 1 тон дефекти всичките ф35

а в Горна Волта и врабчетата са възхитени от Су-57 , споделят че такива салта никой не може да прави , даже ракетите се обърквали и се отказвали да го гонят........Но реколтата от банани тая година се очаквало слаба и не са сигурни дали ще наберат достатъчно банани за една ескадрила Су-та. Питат , може ли да допълнят с няколко бурета палмово масло.

Самолети с вертикално излитане и кацане има от поне 60 години.

но никой не е толкова добър като Як-141 ! Това всички го знаят , само не и "щастливците" имали честа да го тестват.

Затова ли пилотите които трябва да лветят на Ф35 не искат да го доближават. Имаше едно видео в тубето и дето обясняваха че това е лудост да се качиш на неуравляема релса хвърлена във въздуха. Аз бих казал "неуправляема кофа с лай.а". Затова никой го неще.

Ед на а камара държави участват в проекта. Ф35 наливайки милярди, аджеба как е възможно да дадеш чували с пари за нещо и после да се откажеш от него! Германия и Холандия вече официално обявиха,че се отказват от самолета ,подобие на бидон Ф35........ та те това е американската техника

Не е баш тъй. До колкото знам американците извършиха един полет с Ф35 над Афганистан,вЕрно,че талибаните са въоръжени само с лъкове,но все пак това си е геройство, самолета успя да се прибере в базата, докато блядовете са пълни откачалки и пуснаха 2 прототипа на СУ 57 в район бъкан с американо-израелските самолети,без грам притеснение,даже се случи обратното,присъстващите 15на Ф22 си обраа крушите и повече не се появиха над Сирия

оле майко , редовните митове и легенди на руските изтривалки. Забравяш факта че и в Сирия опозицията и ИДИЛ нямат ПВО , но това не попречи на 20-тина руски самальоти и хеликоптери да се приземят/приводнят малко по-твърдо. Не мога да си представя да сте толкова тъпи и зомбирани , че да повтаряте като папагали едни и същи балалайки , при условие че досега при всички схватки между самолети руско и западно производство статистиката е еднозначна , познай в полза на кои.........

И през 1992 Локхийд платиха 400 милиона долара на Яковлев за прототипитe и техническата документация на Як 141. Икато гледам силовата установка е като на Яковлев, а не на Хариер.

Къде ги четете тия глупости? След като руснаците обявяват, че не могат повече да финансират проекта, започват да търсят спонсори и се договарят с Локхийд, които естествено няма дадат тия пари без нищо в замяна.

Добавете и Южна Корея към щастливците да притежават Ф-35. Россия Притаилась Южная Корея получила Истребители F-35 https://www.youtube.com/watch?v=GD0OPIq68Jc Общата поръчка е за 40 броя. Защо ли корейците не купуват руския боклук су-57, та той след още имя, няма 10-15 години може да и да бъде завършен... ха-ха

Не купуват, защото са американски подлоги, също като България!

ми то значи целият свят са американски подлоги бе , мозАк. Щото никой не купува Су-57 , ВВС России и те не купуват , значи и Русия са американски подлоги !

Червени смешни говеда , гледайте как 24 броя Ф-22 излитат от една база в Америка: https://www.youtube.com/watch?v=9NJM-OL34lY А вашияте путеноидни алкохолици вече 20 години не могат да завършат и да приемат в армията вече морално устарелия ви су57...

Неграмотник...пише се "Остарелия"....

някой да е купил макета су-57 ? Ох извинявайте, той вече 20 години не е готов, индия се отказа и нямало да го приемат в армията... Ей тъпи бедни, платени ватенки, отговорете на един елементарен въпрос. Но не го усуквайте, а дайте отговор. " Както и сега Путьо беше обещал за миналата 2017 година да има готови 2000 броя танкове Т14 армата и 250 броя ПАКФейк Су-57". Няма ги. Къде са ? В авиации россияне отстают от американцев уже на 25 лет https://www.youtube.com/watch?v=HTr28hOQSrY

Червени смешни говеда , гледайте как 24 броя Ф-22 излитат от една база в Америка: https://www.youtube.com/watch?v=9NJM-OL34lY А вашияте путеноидни алкохолици вече 20 години не могат да завършат и да приемат в армията вече морално устарелия ви су57...

Те излетяха, ама дали кацнаха? Що не се интересуваш дали летят или са ги скрили да не им се смеят и гаргите. Само гаргите проявяват любопитство към този вид самолети и често ги свалят. Затова има защита от птици по-точно гарги.

До "идиота" дето написа колко са купили американските хвърчила. За пример ще му дам България - само президента ни не смениха за да се закупят Ф-16. Ако не са санкциите и тормоза над малките и слабите за САЩ ще чувате по-малко отколкото за Индия.

то па един президент-резидент.

до Иванушка Дурака.....твоят преЦедент 2013 год. като офицер от ВВС хвали надълго и нашироко Ф-16....и то старата версия , тогава имаше вариант да вземем такива втора ръка от Португалия. Е,не се получи , но пък ги взе Румъния и си джиткат с тях сега. Изведнъж като президент , назначил служебното правителство , дето работата му е единствено да администрира държавата няколко месеца до изборите , го натисна ни в клин , ни в ръкав да изберт Грипен. Другото което направиха е да уволнят ВСИЧКИ областни представители от ГЕРБ. Случайност , а ? Преди Избори.....Та Румен Грипена , хвалел допреди няколко години стара версия на Ф-16 изведнъж обяви Грипен ( СЪЩО СТАРАТА ВЕРСИЯ,НЕ ПОСЛЕДНАТА ) за по-добър / подходящ. Щото не вярвам служебното правителство ей така изведнъж да реши да приключва конкурс за 1.8 млрд.лева , не му е това работата при условие че по заместителство. Така нахлузха на Борисов два атомни реактора за милиард и нещо ( наследство от Тройната Коалиция ) , 4-5 млрд. от КТБ ( наследство от Орешарски ) , яй ти още близо два милиарда за нелош самолет , ама без въоръжението което струва маса пари също ( виж цената на ракета "въздух-въздух" Метеор , среден обсег - 2 млн.паунда бройката ! )

Сетих се за баснята, в която патока се похвалил, че може да: Лети Плува Тича

Руските Як го правят от 80-те години на 20 век

Руските ЯК имат две тестови кацания на кръст и тоя самолет не излиза от прототипна фаза, така че леееко има разлика.

Само реклама правят И Руските самолети го могат

Ами... не го могат...

Че то вече няма руски самолети да кацат вертикално на самолетоносачи... Няколкото стари железа от съветското време на Брежнев вече паднаха в морето. А, и още нещо - мурзилките и самолетоносач вече нямат... Толкова са скръбни че дори нямат и един Док за ремонта на смешната пушилка Кузнецов. След като си потопшиха единствения стар док на 50 години - и той Шведско производство !!!. За каква държава говорим щом дори Док не може да си построи ? И сега ще си носи Кузята на ремонт в Китай... И как ли ще го занесе ?

Моля поне един ватник тук да се похвали, че има руска кола, телефон, телевизор, хладилник, компютър.... Що мълчите, бря?!

Те домашни електроуреди ВЕЧЕ НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ. Всичко се купува от Южна Корея, Япония и Америка. ватните мърши дори и долните си гащи си купуват от Китай... Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. С намаляването на цените им руският БВП падна. През 2016 г. те бяха изпреварвани от малка Южна Корея-държава без полезни изкопаеми.

а ти знаеш ли, че южна корея е с размерите на БГ. териториално. що не сравниш БГ с корея. ама "матряла" е друг, нали.

Ааааа, те вече имат "голям" напредък с нов бизнес-започнали са да продават бивни от мaмонти. (Както казват алкашите: Кат няма друго и боярьйшника и стекломоя стават за пиене.) Жизнь в США в сравнении с убогим СССР: https://www.youtube.com/watch?v=BmyZNUHgpOw

Имам Лада Нива! Супер е. Други въпроси?

Имам "Шеви" 4Х4, с всички екстри. Би ли ги разменил за твоята ... "Нива"? Аз - никога!

Защо не кажеш Хорошо вместо Супер?

Ало, ватни лъжливи педераси. А някой да е купил макета су-57 ? Ох извинявайте, той вече 20 години не е готов, индия се отказа и нямало да го приемат в армията... Ей тъпи бедни, платени ватенки, отговорете на един елементарен въпрос. Но не го усуквайте, а дайте отговор. " Както и сега Путьо беше обещал за миналата 2017 година да има готови 2000 броя танкове Т14 армата и 250 броя ПАКФейк Су-57". Няма ги. Къде са ? В авиации россияне отстают от американцев уже на 25 лет F-35 –Покупки на самолета: Америка: – 2500 Англия: 140 Австралия: 100 Италия: 60 Канада: 60 Норвегия: 56 Япония: 40 Южна Корея: 40 Холандия: 40 Израел: 30 Дания: 30

А ва... ко й туй нещу? Туй да не й СУ 57?

Ъ-хъ... пръц-тръц... пък-фък... пък-фък... тю-тюююююю... ушьол!

Ватни кремълски плъхове в България-гледайте и завиждайте, как модерните и високотехнологична техника на Велика Америка каца. Самолетъите , а и ракетите на Мъск кацат елегантно в кръг от 10 метра. И забравете за руския боклук, който вече 10 години не могат да завършат и да приемат в армията, дори със смешните 10 броя.

И баси и летящата чиния, туй сичкото самолет ли е бе чуек... Тук е е бахти политическия кенеф, ама Русите, ама Хамериканците.... Ма едните летяли, другите хвърчали. И едните имат, и другите имат, ама Русите имат топки....

Ъ-хъ... и май нищо друго освен топки... пихтиести... от баяришника и стекломоя... хихихихи!...

Руските самольоти на Кузя също се мъчат да имитират Ф-35, но винаги стигат до дъното на морето.

А не ми фалете тия американски кенефи със собствен фирмлуер.

Ало, ватни лъжливи педераси. А някой да е купил макета су-57 ? Ох извинявайте, той вече 20 години не е готов, индия се отказа и нямало да го приемат в армията... Ей тъпи бедни, платени ватенки, отговорете на един елементарен въпрос. Но не го усуквайте, а дайте отговор. " Както и сега Путьо беше обещал за миналата 2017 година да има готови 2000 броя танкове Т14 армата и 250 броя ПАКФейк Су-57". Няма ги. Къде са ? В авиации россияне отстают от американцев уже на 25 лет F-35 –Покупки на самолета: Америка: – 2500 Англия: 140 Австралия: 100 Италия: 60 Канада: 60 Норвегия: 56 Япония: 40 Южна Корея: 40 Холандия: 40 Израел: 30 Дания: 30

упражнение или т.н. "камбана" или "Кобра" сме го гледали на летище Крумово, край Пловдив , преди повече от 20 години със самолет "МиГ" 29, управляван от български летци, в случая, генерал Михов. Съжалявам, името на другия пилот в кабината не си спомням, но изпълнението беше впечатляващо. Дали други могат, освен нашите летци, да се справят с това упражнение нямам представа. Ако се е случило, добре, ако не, да опитат!

Какви кобри бе педерас, след това руските боклуци веднага падат на земята.

Може стига да няма сръбски бойци наблизо...

Иване, дурако, и в Германия няма да ти стигне мозъка, който е само с една гънка като аспиринче... да беше си завършил поне основното образование...

'неприятни новини за различни аварии' - това пък откъде го изчопли скудоумния писач? Ф35 е един най-безаварийните самолети в историята. Ф16, дори Ф15 са имали къде -къде по трудно детство. А пък отбора 'копиран от Як' малоумници да питам- КЪДЕ е руския 'оригинал' на Ф35Б хм??? 'Братските' страни от БРИКС биха го купували като топъл хляб.

БРИКС, дриск, отдавна Умре... йайто и ватната държава , икономика и въоръжение, остаряло с поне 50 години. Днес в руската кочина пак се коментира неприятната новина: США обвалили рубль. Вечером в пятницу, 29 марта, стало известно о том, что Госдеп США согласовал с министерством финансов новый пакет антироссийских санкций в связи с покушением на убийство Скрипалей в британском Солсбери. Один из источников утверждает, что новые санкции ударят по банковскому сектору России.

Твърде впечатляваща картина. Браво на американците!

Това е F35 B,а не стандартният, то и F 16 от същият клас има същата способност за вертикално излитане и кацане.

И кой точно модел Ф-16 може да излита и каца вертикално?

Ок де ама това не е новост никаква. Това си му е заложена характеристика.. и май това е единственото добро в този самолет. Та къде е новината ???

начи самолет с вертикално излитане моел да уисне във въздуха....брях брях

Перезвоните пожалуйста по номеру 8(931) 974-80-93 Иван

Това не е стандартният F-35 а F-35B доработка за ВМС за късо излитане и вертикално кацане за сметка на капацитета му за въоръжение и гориво. Почти всички правят специални доработки / модели за ВМС.

Като всички вас коментиращите, и аз не разбирам от изтребители. Но за разлика от вас, не се правя че разбирам. Хубаво изглежда, много пари дадени и много държави включени. Като всеки сложен проект е имал предизвикателствата си и не е вървял гладко - то една къща да построиш все нещо ще изпуснеш и после ще трябва да доправяш! Е, излезло по скъпо от колкото го мислели. И тяхната система не е перфектна - това да даваш държавни пари на частни фирми да ти правят оръжията, си е отваря доста вратички за корупция и неразумни надценки от страна на частника. Но, доказали се че общо взето правят нещата както трябва, макар и доста по скъпо. Имаше един писател дето беше казал че света върви към свръх изтребителите, където един изтребител ще бъде толкова скъп (милиарди) че само най богатите държави ще могат да си позволят по едва 4-5 бройки!