Коментари - Какво да не купуваме от Amazon | IT.dir.bg
назад

Какво да не купуваме от Amazon

Невинаги американският гигант в онлайн продажбите Amazon е най-евтиното място за пазаруване, сочи проучване, цитирано от Маркетуоч.

Обратно в новината

Коментари - Какво да не купуваме от Amazon | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

On line magazina/site "Ebay,com" e mnogo po evtin !!

но се пробутват всякакви ментета. Доверието ми към бея клони към абсолютната нула, -273 по Целзий.

Просто трябва да се внимава какво се купува. Често има случаи, когато един и същ продавач предлага една и съща стока на двете места. На ebay цената е по-добра.

Оттам само резервни части втора ръка... Но стоките там може и да са крадени, няма гаранция...

""сочи проучване, цитирано от Маркетуоч."" - много интересно кой поръчва тези проучвания ? Винаги се появяват отникъде, естествено в ущърб на дадената компания..!

Статията е актулана за американския пазар, не забравяйте че за да стигне до нас има куриерски разходи, а и допълнителни такси за някои продукти, така че едва когато стигнете до касата виждате реално колко ще Ви струва това което искате да купите. И не забравяйте митото което евентулно ще трябва да платите и свързаното с това ДДС.

Като редовен купувач от амазон UK и DE ще дам няколко съвета ; първо се уверете, че това което купувате ще ви го изпратят от UK Или DE, за да не се окаже , че ще плащате мита ; директната доставка до БГ е скъпа - ползвайте фирма посредник - например габко, но има и други; когато плащате си регистрирайте картата в лири или евро, защото нещо не ми харесва курса им ако им кажа, че е в лева; За електрическите уреди винаги гледайте какъв е волтажа и какъв е стандарта на щепсела; Горното важи и за всякакви други стандарти, които могат да ви изненадат, че са различни в БГ - примерно честотите на мобилните телефони; сигурно и други съвети мога дам, но това ми идва на акъла. За 2 години не съм случвал на некоректен търговец, винаги са се коригирали ако са объркали бройка или нещо друго и то за тяхна сметка. Все пак гледайте рейтинга им и прочетете отзивите от други потребители

Отскоро Амазон ползва своя база в Белгия от която препраща поръчаното от магазини извън ЕС и така избягва обмитяването в Евросъюза, но това пък се отнася само за купувачите живеещи в Евросъюза. Така или иначе статията разглежда частния случай на стоките продавани на американския пазар а всички останали трябва да внимават за подробностите;)

Със сигурност не купувам дрехи и обувки от амазон. Телефони и разни други евтинджоси под 200 евро купувам. На например китара Fender Stratocaster за 1300 евро никога няма да си купя online. Първо трябва да се пипне и почуства инструмента. :-)

Преди някоко месеца си купих фотоапарат през амазон (fuji-xs1). В английския сайт беше 250 паунда; в немския 400 евро. След няколко гледания в английския ми го предложиха за 225 паунда ако купя в рамките на 3 часа.... купих разбира се, за тия пари такъв апарат е повече от добра сделка. Сега гоня михаля с него по поляните наоколо та пушек се вдига (което и беше идеята :-) ).

Има и по-евтино - Second Hand

и като човек ставаш second hand.....

Нищо подобно!!! Много пъти втората употреба стоки са като чисто нови, при това има много маркови. Определено не съм фен на пазаруването онлайн - все едно купуваш котка в чувал. Като гледам колегите и лошо ми става - все боклуци, а пък после си имат големи ядове с рекламации и връщане на стоки...

мисля че новината е интересна и актуална. наи-малкото поне книги се пазаруват от амазон :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много важно, то щото българите сe късаме да пазарим от Амазон. Вероятно няма нито един прочел тази новина който да си е купил каквото и да е, и то да е било доставено на български адрес.

Напротив

Редовно пазарувам от там. Имат услуги във всички европейски страни.

Всичко на сайтовете за електронна търговия както Амазон е по-евтино отколкото на магазина... има по-евтини сайтове за електронна търговия, разбира се, но дали са така сигурни както Амазон?

Дрън-дрън, та пляс, дето има една приказка! По-евтино било, по-хубаво било, бабината ви! Много от стоките които ми трябват да си ги купя трябва първо да ги видя, да ги огледам и изпробвам. Е - няма начин да стане онлайн. Технологиите трябва да ни служат на нас хората, а не ние хората да им слугуваме на технологиите. Аз и кола като си купувам първо гледам в интернет снимки от сайтовете на автокъщи и си избирам. Но после ходя да я видя на място и да я харесам. Вие така ли бихте направили? Виждате кола в интернет, поръчвате си я и по пощата ви я докарват опакована с панделка и наложен платеж?

Май не си чувал за Интернет търговия? Виждате хубави дрехи в Интернет - имат номера и подробни размери, ако сте носили дрехи от тази марка или сте ги пробвали в скъп бутик на двойна/тройна цена - купувате от Интернет, за да не ви олекне портмонето. Стоката винаги може да се върне обратно в срок 1-2 седмици по пощата, плащате само пощенски разходи за връщане. Продавачът не поддържа скъпи магазини в центъра на голям град, а само голям склад и затова е много по-евтино. В Амазон има редовни намаления на дрехи, в случай, че нямат пълен набор от номера за стоката, намаленията понякога са повече от 50%... Коли, трактори, камиони за продажба на Амазон няма, провери преди да пишеш простотии... но може да си вземеш килимче за кола или други аксесоари...

Батка ,някой хора бачкаме здраво,и нямаме време да ходим да пипаме и гледаме,поръчваме си го и толкоз. Някакси не хващам удоволстието да обикалям по магазините и да дзяпам кат малоумник за един хдми кабел,поръчвам го и забравям,ма то понеже у родината е пълно с шушляци дет место да бачкат ,само зяпат,за това до тук сме я докарали

това е за жълтата секция, ама то целия саит е жълточервен.