Коментари - НАСА: До 2035 г. ще пратим хора на Марс | IT.dir.bg
назад

НАСА: До 2035 г. ще пратим хора на Марс

Главният изследовател на НАСА Елън Стофън потвърди, че агенцията възнамерява да изпрати астронавти до Марс до 2030 г., като до 2035 г. те може да кацнат там.

Обратно в новината

Коментари - НАСА: До 2035 г. ще пратим хора на Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И ние ще пратиме,ама дали ще се върнат?

И дали ще стигнат :-)

С тия рязания на бюджета се съмнявам да са НАСА. Виж, някоя частна американска компания - като SpaceX има всички шансове. Частника може да си позволи да му гръмне ракетата и да утрепе човек и след няколко седмици да прати нова ракета. Обаче ако е държавна агенция ще има да чакат докато направят анализ на инцидента.

Това е поредният финансов балон за сметка на обикновените данъкоплатци в Щатите и Русия. Колосални суми за почестване на егото на баровците. До момента се наливат милиарди в тази индустрия, при условия че на Земята не са решени кардинални проблеми ! Това е пълно безочие и наглярство !

....кацат американските астронавти на Марс и виждат че нещо блести в далечината. Приближават се и гледат - сред пясъка лъщи огромна табела с надпис "добре дошли в Нова Македония" : )))

И к'во ще правят там?

Като бях малко дете в средата на 80-те пак така казваха: "До 20 години ще пратим". Сега моите деца са на тази възраст като мен тогава :). Надявам, че докато си замина от този свят все пак да са пратили. :))

като гледаме новината маи ше са с еднопосочен билет

А първо до Луната пратете без помощта на Холивуд, па после приказвайте за повече ;)

Има едно основно доказателство за това, че са пратили и то е че руснаците никога не са опровергали ходенето им так. От което аз си вадя два основни извода.....:) Единия е: Никога не вярвайте на "великите сили".

пп. Освен това, Сатурн 5 на Фон Браун е била единственото "нещо" в ония времена което да изкара в ниска орбита 120 тона без да гръмне като пиратка преди да го е направило. За справка, гледай някой руски научен филм за Космоса. И ще разбереш защо руснаците се отказаха тогава.

Стига сте лизали американските и руските г..з..ове бе!

Хубаво е все пак да се пише без вулгарни изрази и цинизми. Но не става дума само за американски или съветски (руски ракети). САЩ дават най - много пари, но резултатите не са много добри по отношение на ракети носители и пилотирани кораби. Освен Сатурн 5 , САЩ имаха и Сатурн 1 ( по - маломощна ракета ) за пилотирани полети , а по преди кораб Джемини. Но съществуваше мнение , че совалката решава кардинално всички проблеми при едно много по - високо техническо ниво и универсалност , като се игнорираше цената и това блокираше огромни средства, а и сигурността не беше висока. В умален вид европейската Ариана 5 МЕ е копие на SLS . Но Европа ( Франция ) се чувствува заплашена от Фалкон 9 и иска да направи по евтина ракета Ариана 6 на базата на евтин ускорители с твърдо гориво. Ако Франция върви по този път , защо SLS не е копие на Ариана 6. Ускорителите от совалката се използуват при SLS и те са отработени. Или пък ако кажем , че това е стара концепция, защо не един по - голям Фалкон Хеви. Или защо не двигатели на метан и кислород или пък евтиния Драгон в неговата пилотирана или непилотирана версия. Или пък специализация на отделните космически сили . Всичко това са проблеми на развитите западни страни и защо ние не си гледаме нкои части на тялото и да се съобразяваме с тяхната голота и червен цвят при опитите за задминаване на американците , както се беше пошегувал веднъж един колега със стабилен гръб.

On March 31, 1989 Headlines dispatched by the Moscow correspondents of the European News Agency (EFE) stated: "Phobos 2 Captured Strange Photos of Mars Before Losing Contact With Its Base." (1989)Vremya revealed yesterday that the space probe Phobos II, which was orbiting above Mars when Soviet scientists lost contact with it on Monday, had photographed an UNIDENTIFIED OBJECT on the Martian surface seconds before losing contact." Scientists described the UNIDENTIFIED OBJECT as a thin ellipse 20 KILOMETERS LONG! It was further stated that the photos could not be an illusion because it was captured by 2 different color cameras as well as cameras taking infrared shots. One controller at the Kaliningrad control center concluded that the probe was now spinning out of control. It would seem that something struck or shot the Phobos II Probe.

С батут! или с 3Д анимация. Това го умеят. А те на луната не са кацали и някои от техните служби си го признават в частни разговори. А за Фон Браун и Сатурн 5- направил я е, обаче не е била способна да лети до луната.

Данните които се дават по интернет , показват , че Сатурн 5 е можела да изведе 118 тона на ниска орбита. Аз ги проверих с калкулатор , с една програма "шилинг" калкулатор и с една самоделно направена на С++ програма и резултатите съвпадат горе долу. Та тази ракета е можела да се използува за полет към Луната . Руският аналог е можел да извежда на ниска орбита 83 - 90 тона според различни източници, но никога не е станало , защото четири пъти е изгърмяла първата спепен , преди да се откажат от нея съветите. Но дори и да е била успешна, после наистина е било много съмнително дали ще може да изпълни мисията си , поради технологична изостаналост, самият кораб в окололунна орбита би бил много по лек и с ограничени възможности. Сонди изведени от различни държави в лунна орбита сега, показват ясно на снимките си различните лунни модули останали от мисиите Аполло, включително и американският флаг , за който се правят нескопосани спекулации как е можел да се вее в безвъздушно пространство. Става дума за затихващи колебания във ваккуум , които наистина траят дълго поради липса на въздушно съпротивление.

Без да искам съм взел ника на друго лице , който се представя за "Инженер" не страдам от мания за величие. Интересно е че руските двигатели са по ефективни от американските , нещо което се постига като се поствят да работят в условия на границата на детонация - става дума за тези които работят на кислород и керосин, но самите ракети (тяхната маса без тегло е голяма, нещо като синдром на Собакевич (ала Гогол)) и резултатът е никакъв или по точно "БУМ"

Изглежда си се хванал в тезата си, че сащ са кацали на луната като удавник за сламка. Аз лично не вярвам, че тогава са имали костюми, които да ги пазят от космическия вятър, а какво остава за двигатели, които да ги изкарат от орбитата на Луна и да ги върнат обратно. Това за знамето, веещо се във вакум нали не мислиш, че някой ще ти се върже на тази хипотеза? В момента сащ нямат технологии да си изведат дори спътник в атмосферата, а какво остава да идат на Марс. От дълги години ползват руски двигатели, но след поредното фиаско на марионетка и американски президент и до тях няма да имат достъп. Не знам на какъв език да ти се каже, ама е пределно ясно дори и за тъпите американци, че мисиите до Луна са снимани в някоя пустиня на Земята. Отделно идва въпроса с каква камера е снимано, че няма смущения на кинолентата от радиацията и слънчевия вятър? Ама дървения философ гербероид е стабилен като тоалетна чиния...

Добре че започва нова студена война, че да се сетят пак да се перчат с превземането на космоса:)

Абе айде още сега, какво ще чакат 2035 г. Да се пръждосват на всички други кълбета. Да оставят Земята на мира, ще рахатясаме без тях. Ама да изчезват всичките, барабар с откаченото си ръководство и всички - НАТО, ЕС и другите отрепки. Ще настане мир и благоденствие.

Mдаа, няма да е НАСА. След 35-та хората сами ще ходят не само на Марс , но и на Слънцето .

Ще кацнат как няма да кацнат със сегашните компютри и 3D технологии, могат да кацнат където си искат. Няма повече да се излагат като при нескопосаните филми от "лунната" разходка. Марсоходите пращат снимки, Холивуд вече е много по-добър. След АВАТАР може да се каца навсякъде. :);)

Приеми факта че американците са кацали 6 пъти на Луната и имат няколко марсохода и спускаеми апарати. Приеми факта че руснаците не са кацали на Луната и нямат спускаем апарат на Марс който да е проработил.

А ти приеми фактите, че снимките са правени в киностудия. Не коментирам дали са кацали или не.

И приеми факта, че може да са кацали, но едва ли на първата мисия. За нея се говори, че е пълна измама.

Когато става дума за овладяване на космоса и специално полетът до Луната, американците имаха много предимства пред руснаците : много повече пари , огромно предимство в технологиите и най вече човек на когото вярваха безрезервно в професионално отношение , въпреки че по понятни причини не всички го обичаха - Фон Браун. Та той е взел решението за Сатурн 5 от много възможни решения. Разбира се ако някои просто не могат да приемат загубата в това съревнование , то си е за тяхна сметка. Но въпросът е, че неговият авторитет е спестил време ( парите не са били проблем ) и е бил компетентен. Сега американците нямат такъв изявен авторитет, макар че Елон Мъск би трябвало според моето скромно мнение да го замести. Едно бъдещо съревнование по вероятно би било между Китай и САЩ , но и Русия ако има петродолари (петрорубли , а може би петроюани) би могла да се намеси самостоятелно или в сътрудничество с Китай и дори Индия. Сега обаче силите изглеждат изравнени , ако се стигне изобщо до такова съревнование. Китай вероятно ще има повече пари като държава ( не на човек от населението ) и водейки политика на отворени врати не би имала и проблем с технологиите , още повече че те са много способни в изолзуването на вече готови решения. Та мисълта ми е , че ако САЩ иска да спечели съревнованието , би трябвало да се спре на по икономичните решения на Мъск, които освен това дават възможност за коопериране с високотехнологични държави , които процентно отделят по - малко средства за космоса, като Япония , страните от Европа (ЕСА),Канада, Корея , Авсралия и дори Нова Зенландия.

Много пишеш, но почти нищо не казваш. А като цитираш името на немскки гражданин, то приеми, че германците са първите навлезли в космоса.

Те американците на 400 км не могат да закарат човек, тръгнали да го возят на 80 мил. км.

Какво ще намерят американците като кацнат на Марс - Руски космонавти, пият водка от 5 години.

Дам, ама като начало, поне на луната да кацнат а?

Не се разбира, руснаците или американците имаш предвид :)) Явно всеки те, чете както му е удобно ;)

Лошото е, че до 2035 г. поне една четвърт от хората ще "кацнат" под Земята с не много скъпа дървена капсула.

Много макет, много нещо! То и на американската станция "Freedom" много хубав макет бяха направили след 10 години проектиране и похарчени 12 милиарда долара но така и не стана нещо повече от макет. Добре че руснаците ги приютиха първо на "Мир", а после участваха и в масовката на ISS.

Наака се с тия руснаци, бе моето момче. Проумей, че те са технологична нула. Даже не неула, а на нулата дупката. И ако не вярваш (щото нали съм соросоид, и промит мозък) то погледни какъв процент от технологичните новини са с адрес Русия. Това е така, дори в исторически план.

А, "новините" казваш значи! Аз днешната форма на "новини" я наричам "реклами". Повече чети и мисли и по-малко гледай и слушай "новини", ако позволиш да ти дам тази препоръка!

Тъпунгер, американците си ползваха Спейслаб. И заради нея направиха совалките. Използваха я 25 пъти и то преди руснаците да направят Мир. До ни говоршме пък за Спейслаб, който си беше космическа станция и беше посещаван няколко пъти от астронафтите. Е да нямаха постоянно човек в космоса, ама не са смятали за нужно да държат човек горе. Но пък мисиите са били дългички. Последната е била 84 дни.

Kолкото и да лъжеш, това дето коментира няма как да стане истина. Преди "Мир" са станциите "Салют". След "Скайлаб" няма нищо. И ако ги нямаше модулите на "Мир 2", нямаше да има МКС!!!

Не мога да чакам толкова дълго. Я китайците да се размърдат малко.