Коментари - Политик признава, че е ползвал ChatGPT за "генерирането на нов закон" | IT.dir.bg

Коментари - Политик признава, че е ползвал ChatGPT за "генерирането на нов закон" | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма проблем. Те са мислили, че е писан от човек и са го дали на ChatGPT да го прочете преди да го гласуват. Следващата стъпка е направо да оставят ChatGPT да гласува. Могат да пуснат няколко негови клонинга с различни параметри и всеки от тях да има вот.

Такова животно като "изкуствен интелект" (поне засега) не съществува. Всичко това е просто много усложнена текстообработваща програма, която прави това и само това, което са заложили като алгоритни в нея програмистите. Поради което е точно както програмите за "композиране" на музика - "дъвка" от стари неща, поради което и никой не помни съвременните "хитове" дори и само след 3 месеца, а камо ли след 1 година.

Той сигурно и коректор за правопис е ползвал но това не значи че коректора е направил закона нали?

ChatGPT

Не точно. Едно е да подадеш готов текст за поправка на правопис и пунктоация, друго е да пишеш на ChatGPT (например) "Създай закон за санкциониране на водачи с превишена скорост" (Давам този пример защото съм на 110% сигурен, че новия закон дето камерите ще ни засичат за превишена средна скорост и писан от бот)

убеден съм, че АИ няма да копира текстове от български закони.. в този смисъл лошо няма, ще е по-добър от ръчно написан..примерно от пеевски