Последен тест за огледалото на новия космически телескоп на НАСА

"Джеймс Уеб" ще разкрие повече за близките до нас екзопланети и това дали там може да има живот

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ako има проблем Путин е виновен и пак санкции

Предлагам пишещите коментарите да имат поне завършено средно образование и да са успешно издържали психотест!

Тоя телескоп аналог на коя поувехтяла вече серия разузнавателни спътници на САЩ е? Предния " Хъбъл" беше аналог на "Кийхол-11 (КН-11), корпуса и всичко беше еднакво освен огледалото. На КН-11 е 2 метра, на "Хъбъл"-а е малко по- голямо- 2.4 метра. Е, "Перкин Елмер" малко пообърка точно огледалото , ама карай. Коригираха го с оптичен елемент между него и приемащия светлината детектор/ камера.

Някой виждал ли е Руска снимка на космическо тяло?! Не такава цветна като на "втория" човек в космоса цветна и то не една и то 2 седмици след Гагарин. Някоя такава петнобяла примерно даже нарисувана или примерно бележник дето Гагарин описва какво вижда докато прелита :) Само питам. Иначе е ясно че с тоя телескоп искат да видят малката руска бобка на АК47.

Е що с Ариана от Куру , а не го дадат на Мазгала за го тури у един фалкон па да му е. мамата за 10 милиарда.

До писалия по-долу наса-боклук и крадец на имена: Единствената причина да си оцелял досега в този живот - е че си ЛУД ПО ЦЯЛАТА ГЛАВА. Иначе много хора досега да са ти отворили черепа с удар на лопата - но просто ги е гнус от такава хлебарка. Продължавай да спамиш с по 50 гнусни поста на ден - под всевъзможни откраднати имена, вкл. моето - и скоро ще видиш докъде ще те доведе това. Има неща, от които дори лудите ги е страх. Единственото друго, което "печелиш" така - е че всички хора тук виждат, че големите фенове и защитници на НАСА са всичко на всичко 2-3ма идиота - единият от които, ти - напълно луд.

Братята американци като са толкова Велики, защо не използват собствена ракета да си вдигнат телескопа, а ползват френска.

Договор с ЕКА от преди 10 и повече години.

Аз веднага го кръщавам Джеймсуеб Нанайси, зщото такъв телескоп не може да съществува. Няма ракета която да изсрелва теник корт в Космоса, поне краварите и чифутите нямат такова чудо. Веднага си личи че това е фалшива новина, поредната партенка на Мъск и компания.

НЕуважаеми Г-н Нанайси (или както Ви е там името), Неведнъж съм попадал на безмуните Ви постове, и всеки път оставам потресен как е възможно в 21ви век, да има хора като Вас! Отначало си мислех, че си правите гаргара и не ги мислите сериозно тези глупости, които пишете под почти всяка научна статия тък, но с времето се убедих, че Вие явно насеризно ги имате тези тъпотии, които пишете. Хора като Вас не могат да бъдат убедени, дори с неопровержими факти. Вие живеете в някаква Ваша си конспиративна вселена, където американците никога не са стъпвали на Луната, даже не са летели и в космоса. Обмисляли ли сте вариант да посетите специализирано заведение? Там има хора - ще Ви помогнат. Разходки сред природата също помагат - чист въздух, планина и т.н. Пробвайте.

Смятай колко ти е акъла на теб точно, след като отговаряш на очевидна гавра и фалшификация. Явно един и същ нещастник първо пише неграмотни блъвни под откраднато име - а после им отговаря възмутено. :) Или това - или си тъп като гъба, нали. Тъп дори за НАСА зомби...

На теб пределно ясно ли ти е, че по този начин обиждаш най-патриотичните, най-славянските сили в България, т.е. Партия Възраждане, начело на която е Вождът и Учителят на българския народ - Костадин Костадинов? Пишещият под упоменатия псевдоним е велик учен по Космически науки и бъдещ Министър в кабинета на Партия Атака по Сътрудничеството за овладяване на Космоса и за изследване на Вселената.

връх на науката

Добре, че не го изстрелват от България. Щеше да излети без златното огледало със сигурност, но то и ракетата щяха да разфасоват ромалята още вечерта преди старта.

Ей, тези руснаци много напреднали !

Не бе, тези са от Северно Мексико, все още наричано по някаква причина САЩ!

Когато нямаш какво да кажеш, обикновен ръсиш глупости!

На руснаците, телескопи не им трябват! Те имат Съюз! С него ходят из цялата галактика и на място проверяват, какво има. Телескопите са за изостаналите нации!