Коментари - Президентката на Гилдията на актьорите в САЩ: Изкуственият интелект ще ни улови в матрица | IT.dir.bg
назад

Президентката на Гилдията на актьорите в САЩ: Изкуственият интелект ще ни улови в матрица

Дистопичните истории може да се превърнат в самореализиращи се пророчества, предупреди Фран Дрешър

Обратно в новината
| Редактор : Аделина Томова

Коментари - Президентката на Гилдията на актьорите в САЩ: Изкуственият интелект ще ни улови в матрица | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От Големия взрив Вселената е включена симулация чрез няколко полета детерминиращи квантовата реалност. Материята и всички частици са илюзията /в индуизма се нарича Мая/ на наблюдателя/детектора/измерителя. Инфлацията е пренастройка на пространствените измерения, вероятно е имало и корекция в полетата докато се настроят "фино" четирите фундаментални сили във вселената. Тъмната енергия и тъмната материя са може би други корекции за да се запази симулацията или да се насочи към определени резултати. В самото празно пространство се появяват и нихилират частици, заплитат се в нелокални взаимодействия и т.н. Скоростта на светлината и Константата на Планк са "програмни ограничения на системата. Математически е невъзможно да е компютърна симулация тип "Матрицата" с код за всяка частица /скорост, маса, импулс../. Създателят е от по висок ред, действа насочено, мащабно и с неизвестна цел, може би без локални намеси. В този смисъл ние сме нищо повече от изкуствен интелект от п+1 ред /ако създателят е п ред/, ИИ е от п+2 ред, а генерирана от него симулация е п+3 ред, Създателят е бог, ако е п=1 /ако е от първи ред. Във всеки случай, ако човешкото съзнание е някаква цел на такъв мащабен проект... звучи като безмислица, провал... или предстои някаква по смислена реализация в бъдеще. Както казва един от гигантите на квантовата физика "Когато пиеш от чащата на науката, ставащ атеист, но на дъното те чака БОГ"! ... Това е само една концепция, но дъното е далеч.....

Отдавна голяма част от дейностите на хората са подвластни на кибер мисъл, интелект или както искате му казвайте. Вече никой не се смее на утопиите и прогнозите на фантастите от преди десетилетия, които описаха нерадостното ни бъдеще доста точно. Прекрасният нов свят е такъв, но не и за хората.

Американското кино е достигнало до такива малоумни висоти, че дори на ИИ ще му е трудно да ги възпроизведе!

Интелекта не е изкуствен, а е естествен и е съставен от самоорганизирани елементарни частици. Човека е изобретението което е създадено така че да се самопроизвежда, а предназначението му е да добива злато. Всички останали дейности са спомагателни.

отдавна са не в капана а в Матрицата на ИИ. От поне 30г няма холивудски филм.без добавена компютърно моделиране реалност. "Артистите играят" на сухо пред бяло платно, след което се внася с компютър цялата реалност. Утешението са филмите на Клинт Истууд и Сталоун. Всички режисьорски филми на Истууд са произведения на изкуството на живи хора превъплатили ке в образите си. Надявам се на втори сезон на "Кралят на Тулза" - филм, където Сталоун достави удоволствие с игра и самосарказъм.