Коментари - Ще зареждаме смартфони с вътрешните си органи | IT.dir.bg
назад

Ще зареждаме смартфони с вътрешните си органи

Екип от китайски и американски учени е разработил подкожна акумулаторна батерия, която ще позволи да зареждаме нашите смартфони с пулса на сърцето.

Обратно в новината

Коментари - Ще зареждаме смартфони с вътрешните си органи | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...и после след години, някой недоволен служител ще разкрие тайната, че всъщност в тези лентички има сложен и чип за проследяване и събиране на информация за преносителя му :)))

Не само. Помисли малко - тъкмо убедиха говедата (така мислят те за хората, дето им се вързват) да изтъпеят и да си вкарат техни джаджи под кожата, защо да пропуснат да ги ползват и за дистанционно? Така гаврата е пълна. Добре дошли в 1984та! "Чисти и непорочни" "учени" ви дават нещо, което вие няма как да знаете какво точно е, но за сметка на това веднага трябва да си го вкарате (:ROLF) под кожата. Събудете се, съвсем ни вземат за канарчета!

Предлагам да го имплантират на дупетатите, така ще отпадне нуждата от АЕЦ и ще има някаква полза от тези хрантутници!

Твърдо против съм! Факт, е че всяко чуждо тяло в организъма ще е вреда за него. Огранизъма ни изхвърля ВСЯКА мъртва тъкан от него си. Само живата остава. Така че ВСЯКАКВА ТЕХНИКА в организъма БИ БИЛА ВРЕДНА ЗА НЕГО, дори и учените да уверяват че няма нищо вредно и че всичко си е ок. Придържайте се към природата. Затова съм и против слагането на чипове под кожата на кучетата. Същата работа. Много вероятно е да умрат от рак и други тежки болести от облъчването на чипа.

въпроса е много спорен. Чужди тела и сега се слагат, като се започне от пирони при счупвания , пейсмейкъри , пломби, лещи, силикони и т.н. Но технологията наистина е спорна.

oooooooooooooooooooo #yoloswag

Интересно как защитната фунция на организма ще реагира на такова чуждо тяло? Най-вероятно със възпаление. И отлагане на фибрилна тъкан. Или пък ще трябва същата подкожна джаджа да отделя и субстанции, подтискащи имунната система на организма. Чудно. Само за да си носим един модерен, но безкрайно излишен шарен джобен компютър. Какви приоритети само. Като за идиоти. Едно време с разни шаренийки, колонизаторите на новия свят са разменяли за златото на наивното коренно население. Тази смартфон истерия ми напомня силно на тези времена. Но новите колонизатори не колонизират територии, а живота на модерните граждани.

Уникално! Но и опасно. Хората имаме различно количество енергия. Някои имат в излишък и могат да зареждат смартфона си вероятно без проблем. Но при тези, у които е в недостиг ... какво правим, ако внезапно спре сърцето поради това, че джаджата е източила прекалено много енергия?! Такъв бъзик с енергийния баланс на тялото в посока изтичане на енергията навън не е за препоръчване.

Имаш толкова енергия колкото ядеш. А в случая ако си беше направила труда да прочетеш и разбереш - енергията се генерира чрез движението ти.

"Имаш толкова енергия колкото ядеш" ?? - много елементарно съждение. Отново твърдя, че хората генерират различно количество енергия, дори да ядат абсолютно еднакво. Съответно и консумират различно количество енергия. Тези, които са по-чувствителни на стрес, хабят много повече енергия в стресова ситуация от по-"дебелокожите". Човешкото тяло не е механичен сбор от органи, има и душа... така че към него не може с лека ръка да се прикачи някаква си техника...

Електронен вампиризъм вече и буквално...

Един по-обикновен простичък GSM с най-необходимите функции изобщо няма нужда от такива откровени изгъзици. Но който иска да носи компютър с телефонен формат да му мисли. Смартфоните с в пъти по-вредни от обикновените GSM ми по много причини. А реалната им полза е твърде спорна.

Чудят се как да чипират хората и ще се предлагат всякакви завоалирани методи. Всеки, който би си сложил такова нещо в тялото, го прави или от неинформираност или от малоумие. Създателят не е предвидил да слагаме такива изкуствени неща в организма си, които имат потенциала сериозно да увредят здравето.

Помислих, че батерията се инсталира отзад за няколко часа, после се вади и се ползва за смартфона. Жалко, тази идея би била къде по-добра...

улавяне на метан и превръщането му в електричество...

че за кво ми е подкожна пластина като същото може да се постигне с обиновенно "махало" закачено на китката в самия часовник?

А де? Защо ли се чудят по какъв начин да ти наврат чиповете си? Трудно е да се сетиш.

Това добре,обаче да го усъвършенстват така че докато шибам жена си да произвеждам ток.И така за цялата държава, и тогава не ни трябва ни Белене, ни Козлодуй.

То е измислено,бе пич. Просто трябва да монитраме подобни лентички и на останалите и е_ачи и работата е опечена!

А , след като се поумориш , викаш съседа !!

щом сме стигнали до положение имплант да ни го държи прав....

Само по леко го давай да не претриеш пластината. ;)

тея от Дейли Мейл много авторитетни станаха. Много нАучни статии взеха да пишат откакт българи и румънци завладяха острова

Пиезо елементите не бяха ли със затихващи функции, когато се изхабят, какво става с импланта? И още нещо, щом се взема енергия от организма, няма ли да има нужда от повече храна? Все пак за да щракат пиезо елементите означава по-здраво помпане на сърцето.

Наближава моментът да се имплантира и самият смартфон - или негов наследник. Ще се тества върху бикове ... :) Но погледнато сериозно, имплантирането на микро и нано техника в тялото на хората е и обнадеждаващо за мнозина - заради борбата със заболяванията им, и тревожно - за повечето. Защото няма досегашно научно и техническо постижение, което да не е попаднало в края на краищата в ръцете на "антихуманни хора" ...

ЕТО ТАКА ЗАРИБЯВАТ ХОРАТА ДА СТАВАТ ПОКОРНИ РОБИ НА ЧИПОВЕТЕ!! НИКОЙ НЕ КАЗВА ИСТИНАТА ЗА ТЯХ, А ТЯ Е УЖАСЯВАЩА!! С ТЯХНА ПОМОЩ ХОРАТА ЩЕ БЪДАТ МАНИПУЛИРАНИ И ПРЕВЪРНАТИ В ЗОМБИТА, А ВЛАСТ ИМАЩИТЕ ЩЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ПОИСКАТ С ТЯХ!! НАДИГА СЕ ВЪЛНА ОТ ЗАРИБЯВАЩА РЕКЛАМА ПОД ВСЯКАКВА ФОРМА НА ИМПЛАНТИРАНИ ЧИПОВЕ! БИТКАТА ПРОТИВ ТОВА ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ ДНЕС-УТРЕ ЩЕ Е КЪСНО!! ВСИЧКИ ПО СПЕШНОСТ ДА ИЗГЛЕДАТ ФИЛМА МАТРИЦАТА-ДОКЪТО НЕ СА ГО ЗАБРАНИЛИ И ИЗТРИЛИ!! ВИЖДАТЕ ЛИ ВЪРХУ КАКВО СА ГИ ЕКСПЕРИМЕНТИРАЛИ-ВЪРХУ КРАВИ!! ВЪРХУ ДОБИКЪТ, ЗА СЕГА НА 4 КРАКА-СЛЕДВА 2-КРАКИЯ ДОБИТЪК-ХОМОСАПИЕНС! В САЩ ИМАЛО ИНСТИТУТ, КОЙТО ОТ 10 ГОДИНИ ЕКСПЕРИМЕНТИРЕЛ И РАЗРАБОТВАЛ ТАКИВА ЧИПОВЕ И СЕГА СА ГОТОВИ ЗА ГИ ВГРАЖДАТ НА ХОРА!! ПОРОБИТЕЛИТЕ ЗАПОЧВАТ БИТКА И ТЯ НЯМА ДА Е ЛЕСНА! ТЕ ОЧАКВАТ ДА СПЕЧЕЛЯТ МИЛИАРДИ И ДА НИ ПРЕВЪРНАТ В ПОКОРНИ РОБИ! СТЯГАТ ВЕЧЕ ОГРАНИЧЕНИЯ И РЕПРЕСИИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЯМА ДА ПОЗВОЛЯТ ДА ИМ СЛОЖАТ ТАЗИ МЕРЗОТ! ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО МОБИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИ-ДА ИЗМИСЛЯТ МАЛКИ СОЛАРНИ УСТРОЙСТВА, НО НЕ, ТРЯБВА ДА НИ ЗАРИБЯВАТ И ДА НИ ЛЙЖАТ КОЛКО ЩЕ СЕ ПОЛЕЗНИ ЗА НАС ЧИПОВЕТЕ! ИМАХ СИ АЗ! КАК НЯМА ДА СА ПОЛЕНИ-ПАРИ, ПОКОРНИ РОБИ-ВСИЧКИ ПОЛЗИ СА ЗА ТЯХ!!

Спри малко да гледаш фантастични филми. И не се безпокой, никой не му трябва да те следи, контролира и т.н. ;)

Боже колко си наивен! Следенето и контролирането съществуват още от поне 50 години, само че преди ставаше със съседи и тайни агенти между хората, сега технологията издига тоя процес на ново ниво.

Ако знаеш по-точна описателна дума на ХХв. от "контрол", кажи ми.

Ще ги зареждате, щом ви влече... Ето ви още една идея! Хапвате си малко обеднен уранец за вечеря, в српско има много, а фотоволкаикът в стомаха ви произвежда ток за да задвижва . Там пък на митницата с друга турбина ще си произвеждате още "зелена" енергия!

Тъпчо, с обеднен уран енергия не се добива. ТОЙ НЕ Е РАДИОАКТИВЕН. Единствено като всеки тежък метал е отровен.

Тез смартфони да не са шкембе чорба ва, че да ги зареждате с вътрешности?

Вечерта се наяждаш с боб, връзват ти една перка на задника и на другия ден имаш същинска вятърна турбина :D

А има едни други които наистина стават само да си ги завреш отзад ... предполагам това са имали предвид китайците.

Отдавна е известно , че като вкараш пръчка в дупка и я движиш напред дазад става електричество:)))))

Евала Мите! Ти сигурно си завършил с отличие университета в Каспичан нали?

Личи ти комунизЪма без да съм те виждал. Много сте прости и гнусни на външен вид. Аз съм програмист между другото А ти къв си? Драскач

Човекът се шегува, а ти не вдяваш.

Ха, та то и сега зареждам новите си телефони с вътрешните си органи. За да си ги купя продавам, я бъбрек, я черен дроб...

Не е ли по-добре, смартфона да ми зарежда органите!

Ахахаха преименувайте си раздел Технологии на раздел Вицове

А ако ми се движи оная работа, няма ли да ми се зарежда телефона?

Не, така ще заредиш телефона на мацката :-)

Къде видя мацка човека презарежда на ръчен режим...

то хубаво, само не разбрах от къде ще ни стърчи микро usb кабелчето.Или ще бъде скрито в дупето.Прости журналисти, веднага намесват телефоните, защото целокупния прост български народ го интересува телефона, а не здравето където може да бъде полезна технологията.

Къде каза че ще е кабелчето по проект?

Няма кабелче, по wi-fi то :)

ще има нов вид секс - киберсекс, пъхаш кабелчето в УСБ-то на партньора, да си заредиш малко джаджата :)

Мнус от един който не го интересува телефона.

А с външните не може ли?

То може, ама като почнеш да сърфираш с таблета из интернет, ще спре да ти става, докато се зарежда. Тази енергия трябва да се вземе от някъде.

как откъде - от възвратно-постъпателните движения на свободната ръка, докато се сърфира из нета, подобно на савонавиващите се часовници :)