17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Евалата Мъски шапка ти свалям бате! имаш тоталната НЕуспеваемост от 100%! И няма втори като теб, толкоз добър! Факт! Не ми се чу ли си когато се наложи да се лети вече с хора на това чудо юдо! с такава успеваемост няма да е зле мацки да вземе да отвориш нещо!иновативен погребален бизнес!

Мъск е менте, do е трол. Точка

Заглавието "Пореден неуспешен опит" акцентира върху взривяването на прототипа Старшип след кацането. Всъщност главната цел на поредния опит - приземяването, е постигната. И това е исторически успех.

Уважаеми джафф - кащ от неизвестна порода, статията представя една новина и то мога да твърдя безпристрастно за разлика от коментиращите. Акцентира се върху взривяването защото е поредно за този кораб и нищо повече. Главната цел обаче не е кацането, защото е постигнато от фирмата на Мъск, а друго ако следиш развитието на Старшип. Това кацане неможе да е исторически успех, защото едва ли някой желае така да кацне кораба, а просто етап от развитието на проекта.

От Спейс Хикс предполагат, че някой от биткойните е прегрял при копаенето и е запалил единия от двигателите. Все пак от фирмата отчитат, че корабите изгарят много по-ефектно от колите.

Бай Иване , бай Иване ,прост бояджия си беше и прост ще си останеш.Нито си виждал корабите , нито някога ще имаш от колите , а биткойните само ще ги сънуваш.

Геко, дипломирана "калинко"/ не е изключено и недипломирана или с купена диплома/, когато прочетеш нещо, трябва да го разбереш и ако си решил да пишеш, да помислиш, ако има с какво! Биткойни и двигатели, това изобщо няма как да го схванеш и няма да ти го обяснявам! Корабите, който е чел статията ги е видял защото е приложено видео. Колите можеш да видиш как горят в интернет. Не е някаква тайна или фалшификация. Има много коли от които да се избира и когато ми хареса тази ще си я купя. Остава да познаеш дали ще ми хареса и кога ...

Пътя към космоса е скъп и трънлив. От гърмящи прототипи се преминава към работещи сериини модели. Друг начин за сега не е измислен. Въпрос на време е.

_stankow

Добре де, защо толкова бързат с тези прототипи !? SN8, SN9, SN10 - само за няколко месеца, по една и съща причина - двигателят. Защо не отстраняват причините преди да похарчат следващия прототип ? Шоу да става ? На видеото на полетите на SN8 и SN9 ясно се видя - изтича гориво от тръбите и предизвиква пожар в единия двигател. Оттам нататък - цялото изделие е обречено. Къде при излитането (SN8), къде при кацането (SN9), къде секунди след кацането (SN10). Толкова ли е сложно да се отстрани ? Защо похачиха прототипите, сега какво ще изпитват ? Или приключват с програмата ?

Строят ги достатъчно бързо, не се притеснявай...и ако знаеха какъв точно е проблема, щяха да го отстранят затова са пробите..

stankow възхищавам се на твоята наблюдателност на твоята логическа мисъл на твоето експертно мнение на твоите познания и лекотата с която решаваш всички проблеми.Сигурен съм че от SpaceX четат внимателно твоите постове. За това са взели следните решения - предават за скрап готовия SN11 , а също полу готовите SN12 и SN13.Прекратяват шоуто и закриват изделието ,защото е обречено . Благодаря ти stankow .

Имаше една песен от 90: "пирамиди, фараони и балъци за милиони" В случая с Мъск са милиарди, но все пак творецът е визирал българските реалии :D

Правилно припяваш Ти обаче си от балъците за милиарди Щом не знаеш какво е прототип. Да ти повторя ли още веднъж бавно, като за тебе: ПРОТОТИП!

Еййй Мирко Мирко. С това изказване само показваш че си 50 годишен чалгаджия.

90% идиоти не 80% професоре!

Зелето засмърдя , комшиите в блока се оплакват. Мъски да го викна да му тури едни стабилизатори и да го изстреля от балкона. Не държа да каца без да се взриви, номера е само да не каца обратно на моя балкон.

Зловонието около тебе не е резултат на външен фактор, намери си почтена работа вместо да се прехранваш като щатен руски трол и то полека-лека ще изчезне.

Една дълбока путка (Deep Pussy) отново на линия!

Вместо да вряскаш по цял ден си намери почтена работа и ще видиш как зловонието, което те души ще започне да отшумява, слушай каквото ти казват по-умните от тебе ако искаш да ти се подобри животецът.

Браво на Мъск, че се опитва да промени стереотипа, на всичко за което се захване. Само да уточня, че проблемите с глобалното затопляне са абсолютно реални, съвсем друг е въпроса, че досега основно ЕС само крадяха пари , а реално нищо нямаше насреща. Имаме огромен проблем на Земята и това го казвам съвсем отговорно. Имаме озонови дупки, имаме масово изчерпване на природните богатства, които в продължение на милиони години са били създадени. Имаме дори проблем с кислорода, като изсичаме масово горите. Имаме и проблем с огромния брой население. Почвам да се чудя, дали Короната не е опит за промяна на стереотипа на живот, колкото и "фантастично" да звучи. За всеки НЕ вярващ ще дам един елементарен пример, че ако озона недай си боже изчезне ние сме аут много бързо, радиацията на Слънцето ще ни ликвидира страшно бързо.

На цената на трите силоза които успешно изгърмяха наеш ли колко дървета могат да бъдат засадени? Ресурсите на планетата са доказано в излишък, просто са в ръцете на под процент от населението. Най-чистата енергия е ядрената, обаче не е изгодно за силните държави слабите да не си купуват от тях, така че очаквай под знака на екология да почне да се внася ток от тези, които имат качествени ядрени реактори. Озоновата дупка се е свила: Human activity has damaged this protective layer of the stratosphere and while ozone layer health has improved, there's still much to be done.https://www.nationalgeographic.com/environment/article/ozone-depletion Няма връзка между оцеляването на планетата и покоряването на Марс. Марс няма начин да бъде превърнат в биологична екосистема поддържаща живот (особено в контекста на описаните от тебе Рекламирани от Давоският елит проблеми). Проблемите с глобалното затопляне в голямата си част идват от смяната на полюсите на планетата. Както и измирането на огромен процент от животинските видове. Климатична промяна има, но фактора не е основно човека. Човека допринася и то пак по инициатива на елитите, които от години произвеждат безотговорно продукти. Реален проблем за планетата е метеоритна атака, нещо което изисква интернационални усилия но никой не говори за него щото няма се изкара некой лев. Тезата за високият прираст на населението също е лъжа - удобна на елитите от милиардери и наследници на кралски ресурси. Реално проблема е че количеството стари хора е по-голямо от младите, които евентуално трябва да се грижат за тях в икономически план. https://www.visualcapitalist.com/aging-global-population-problem/ Като извод от написаното от теб ми става ясно, че пропагандната машина е успешно действаща и утре без никакъв проблем ще си шибнеш чипа на Мъск та да си великан който си говори с Изкуственият Интелект, който видимо е по-умен от теб. Ако такива "ентелегентни техно-фетишисти" като теб са преобладаващ процент филма е свършил и четем вече надписите.

Не обиждай ВАРЕЛА, не е силоз!

На цената на няколко армати или няколко Су 57 знаеш ли колко дървета могат да бъдат засадени? Връзката между оцеляването на Земята и покоряването на Марс е ,че се създава алтернатива.Алтернатива за набавяне на ресурси от астероидният пояс. Алтернатива , на Марс да се изнесе цялото промишлено производство. Алтерматива за нов дом на човечеството. А иначе си написал една камара глупости , които единствено показват ,че си се взел много на сериозно , при положение ,че си една торба с лайна. На Планетата не и дреме за нас и както след всяка глобална катастрофа е започвала на ново , така и след поредната ,неизбежна глобална катасрофа ще започне на чисто ,с или без нас.

До "Логика (нерегистриран)". Донякъде мога да се съглася с теб, но да кажеш, че човека за 100 години не се опитва да ее----Ве мамата на планетата Земя е абсурдно. Отдавна съм казал, че ядреното гориво е бъдещето, не само за ток, а и за по-бързи кораби в космоса, ако въобще стигнем до тази точка на развитие на човечеството. Също съм се притеснявал от удар с комета, което би обърнало всичко на обратно. Ами я си помисли, че теоретичните физици са сбъркали с "горивото" на Слънцето и то утре угасне, знаеш какво следва от това. Мъск иска да създаде това, че хората да имат алтернатива, някъде в друга част на слънчевата система, а по натам и в млечния път, ако напреднем с технологиите. Предполагам, знаеш, че така или иначе слънцето ще погълне земята един ден и този ден ще е милиони години преди да погълне Марс. Човека се е приспособил на Земята с тези ресурси, той иска да опита да направи приспособяване с ресурсите на друга планета, ако там успеем то и на трета, пета и т.н. екзопланети бихме успели.

Бидоня има крилаааа!

Канчето с лекарстватъа и марш в леглото. Стотици пъти вече вряскаш все същото само тук, олигавил си се до над ушите та и само с олигавянето да беше минал, гледачките пак зор ще видят докато те приведат в ред.

Кой бе? Кой това? Кой си въобразяваш , че съм аз? Нещо халюцинации, нещо обцесиии към преследване да имаш, а? Въображаем събеседник?

Не врякай а марш да те оправят и в леглото, за всички е очевидно кой си.

думка яко

Трябва да го прекръстят от Старшип на Хекатомбион което на старогръцки ще значи средство за поднасяне на 100 жертви в името на боговете.Нали за това синият балон Мъск се готви да го използва?

Не е "пак" взрив след кацане. За първи път каца успешно, гръмва доста време след това. Полека-лека го докарват, дали наш Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър дето е оврякал пак със стотици дебилни постове и тук ще доживее да го види не знам, всяка стъпка в разработката го докарва до апоплексия, да не бяха пускали тия видеа щеше да има повече шансове.

_stankow

Доста ? Само секунди след кацането. Единият двигател се пали още при полета. Така беше и при SN8 и SN9. Сега дори не дават видео от двигателния отсек. Защото не са отстранили течовете на гориво.

Толкова си гледа...първите 2 се разбиха в земята...амо да си глупав трол не е лесно

Както изглежда след купищата НЕуспехи този път Мъск искаше да играе на по-сигурно, и затова пробва да направя един лек тестови полет на 50 100 метра над земята, и го приземи преди да стане на парчета тотал щета за види откъде идват проблемите с тоя недодялан двигател. Поне има някакъв прогрес вместо взрив и огромен фоерверк с множество малки парченца и фрагменти, сега поне ще могат да изследват по-голямата част от разрушения двигател, и да видят откъде идват проблемите все пак е някакъв макар и тотално минимален успех!

като гледам "взривяването" и очаквам да се разлетят пуканки на всички страни.

Пуканки ще се разлетят ако се пукне тиквата ти, от толкова канчета с лекарства вътре е само царевица. Я да мирясваш, посрал си се от врякане вече няколко пъти.

Много се впрягаш на пуканките бе Стенли, явно и ти ги виждаш вече като се разлетят от главата ти. Щракай си плюсове а на мене минуси докато още имаш пуканки за разпиляване в главата, както си я подкарал лоботомията няма да ти се размине и край и на пуканките тогава.

Е че това новина ли е?! Та нали това си е нещо напълно нормално , случва се редовно на краварски те бидони за зеле, и това и най-тъпи дебилен и прост козак го знае! И единствено козиятските подлоги продължава да се кланят на крайно неуспешния имитатора на хайтек Мъск! Нищо след стотния взривен бидон Мъск може и да успее да накара някое от тези тенекета да не ритне камбаната и да успее да кацне.

прототип! само аз ли прочетох тази думичка?

То тоя прототип ...... Това и ще си остане завинаги, един вечния прототип ... които никога няма да литне.

То и за Falcon 9 така говорехте , но сега и дума не обелвате .Защо бе мурзилки , защо не кажете нещо и за Falcon 9. С Falcon 9 Илон Мъск ви го заби право в десетката. А най - големият майтап е как сглобява Starship на плажа , докъто Рогозин още не може да дострои Восточний.

;)

Какво постоянство! Явно така трябва да бъде...

Още колко ракети ще взривят преди да проумеят, че това няма да го бъде, просто защото целият им концепт е сбъркан?....

Така казвал и селянина, като гледал първите опити с планери и самолети...

_stankow

Братя Райт са правили опитите си на абсолютно безлюдния плаж край Кити-Хоук. Когато първият им самолет полита са били май само 3-ма души. А не като Мъск - думка барабана пред милиони зрители и накрая ... Сложните неща искат съсредоточаване, внимание. А не шоу !

С приземяващите се ракети ли? Толкова е сбъркан че роскосмос ще се мъчат тепърва да го усвоят хахахха обявено официялно

Бе засега нещо прототипите на Мъск се взривяват един след друг вече колко станаха? Към десетина взривени? Е докато роскосмос още със създаването на своите ракети никога не си поставил такава цел ако си беше поставил за цел щяха да кацат.

И кое му е многократно на тия ракети, след като изпотроши сума ти докато направи една сполучлива?!? Накрая ако се сметне, пак ще е танто за танто, ама иначе всеки ден ни надуват главите за великия американски ум. Матреал да има за овцете, ха ха ха

...ми като совалките ... колко години минаха докато си признаят че им излезнаха златни ?!

Рогозин сигурно си води бележки дорде русо-тролетариата спами навред... Няма лошо.

За сведение Българската фирма Балканкар произвеждаше електрокари от 1960 година. Това беше най-голямата такава фирма в света, по товавреме мъск изобщо не е бил заплануван. Така че идеята е много, много стара

Мда, даже ги изнасяхме за Япония толкова евтино, че ги ползваха като суровина за производство на техните модели!

Единствено акумулаторите бяха сменени с японски.

Тесла е същия балон като старшип. Компанията може да струва днес много (борсова цена) а утре цената да е кръгла 0. Тесла струва много, но е продала някъде към 200000 автомобила, което е 0,1% от световните продажби. Хората масово не искат тия скъпи играчки на батериики.

Изобщо не ги искат дори в Русия хахаха. Я кажи ся за лада за Волга кажи как върви как са новите технологии там безаналоговите, кажи за новите компютри руски безаналоговите виждам си много осведомен. Даже съм чувал че като слезли американците от доналт Кук в Китай и отишли в завода на тесла да ги молят да произвеждат Лада че били голяма работа почти колкото фиат

Много боб има да ядат американците да стигнат руснаците.

с боб няма да стане, ще опитат с уиски

Вярно е! До сега няма нито една взривила се руска ракета при кацане!

Тези, които се подиграваха преди години с Тесла, че правели само някакви бутикови колички за глезени богаташи и всеки момент щяли да фалират, сега какво казват, когато компанията струва близо трилион долара?!

И на кой му пука бе,освен на вас тримата от козяшкия запас

Ми на тебе. Кръв сереш като чуеш за Мъск.

Тесла, която не може да сглоби кола без да има два пръста дупки между елементите, не позволява ремонт извън официален сервиз, и разчита на зареждане само от тяхна мрежа има по висока пазарна оценка от автомобилни концерни с доказано качество. Идеята за тази стойност е като успешната продажба на дигитални картинки с NFT за 6 милиона от миналата седмица и бит койна който струва 50 000 долара. Единственото постижение на Тесла е батерията, която лека полека ще изчезне като предимство, щото останалите се осъзнаха, че има пазарна ниша. Електромобилите са хубава идея, която работи при изградена инфраструктура. Цената на електромобилите ги поставя в зоната на "луксозен продукт" и реално целите, които държавите си поставят няма да се осъществят. Реалната алтернатива, която в момента се разработва от Порше се нарича "синтетично гориво". Процесът на производството му е в пъти по-чист от изработката на тонове батерии. Мъск-сексуалните естествено че няма да си направят труда да излезат извън балона на програмираните си тикви и да прочетат малко макро-икономика.

Десинка... Кога до сега се е взривявал СЛЕД кацане, че да е ПАК СЛЕД КАЦАНЕ?

Ама тоя силоз винаги гърми бе,за ваш ужас

Прочете ли въпроса или си тъп трол?

бая високо се е вдигнал тоя кораб, акциите на Мъск растат

Тоя бойлер до никъде няма да стигне, но ще напълни гушата на ненормалния мъск.

Че напълни твоята бе? Що не го правиш. На 12 години старта му е бил много под твоя. Дете на разведени родители в Ю. Африка. Що така той е сега богат, а ти мишка?

Богат, ама друг път. Няма пари за едно кафе.

Поне да го беха напълнили с кукуруз та да имаше пуканки след поредния гръмнал силоз на мъсковидния

Да се качат Мъск, Бай гун, и цялата пасмина и да пътуват за Марс с еднопосочен билет, па ако оживеят да берат цветя на Марс.

Предаде ТАСС цитирани от БТА. :D Мизерни русофильистици!

и да започнем кукленото шоу! "Илон Мъск показа Starship Mk1 – кораба за Марс автор: TechNews.bg дата: 29/09/2019 10:54 . След шест месеца излита в орбита, по-късно – към Червената планета" До сега "кораба" тренира с 3 двигателя, а по план те са 37 !!! Тричките "добутват "кораба" до маршрута на пътническите самолети. Идеята за вертикално кацане е похвална, но личеше как с движение на соплата се балансира съоръжението, което води до прегаряне на варелоподобната обшивка и после... Най-вече интересен е дизайна на "акцията за балъци"- фалусоподобната форма , може би е послание към инвеститорите и марсианците!

Вярваш ли си на глупостите? Защото, който си направи труда да се поинтересува, веднага разбира, че всичко дето си го написал са малоумни опорки на треторазряден трол.

Вместо яростно да защитаваш Мъск да беше си направил труда да провериш из западните медии че все пак е експлодирал.

Boom! SpaceX Starship SN10 explodes shortly after landing

В клипа ракетата си е цяла... може би експлодира в мокрите сънища на тролетариата?

иди се качи на нея пудел американски

Пуделите навсякъде виждат пудели....

Странна работа. Изгледах видеото и взривена ракета не видях? Май дира копира предходните статии за по лесно, а тролетариата веднага се мята на амбразурата и квичи без даже да погледне клипчето. В крайна сметка излиза, че и дира и тролетариата са лъжливи глупаци...

Забележите смешната страна на нещата. Руската държава се опитва да се съревновава с частна компания. Засега неуспешно. И все пак-великата сила Русия се състезава с частна компания на ексцентричен милиардер. А не с друга велика сила.

доста изтрещели - изстрелването на сателити е отдавна поверено на мизерни малки компании - големите научни институти са отворили методите за това още през 50-те на миналия век....

Поне марсианците няма от какво да се тревожат - засега демокрацията, толерантността и европейските ценности са далеч са на безопасно разстояние. Но истината е, че няма значение колко са неуспешните опити. Важното е да се достигне успешен опит. А явно желание и бюджети има. Останалото е въпрос на време и конструктивна упоритост. И американците навремето са взривили доста метал и ракетно гориво, но сега са една от водещите страни в космическите изследвания и технологии. Освен това нали знаете каква е космическата програма на китайците - качват се един върху друг и последния държи сателит.

Предния път гръмна във въздуха. Сега все пак е кацнал и това се превръща в блестящ успех за мъск. Очаквайте да е забогатял с още безумни милиари.

Споко!ФЕД ще напечата фалшиви долари,Пентагона ще ги бутне на Мъск,той ще плаща на специалисти по цял свят и след няколко години нещата ще се случат.Демокрацията ще победи....

Крайно време е да престане цитирането на отвратително гадните, манипулативни и злоради текстове на ТАСС. Толкова ли няма редактори с нормални езици. Аман от пенсии.

и ти ли си от технологичните ентусиастчета със макбук, които не могат да познаят едно създвездие гледайки към небето, но следят кацането на няква смешна ракета носител на сателит онлайн. Не разбирате, че вие сте просто продуктът на медията както и публиката на булшит предавания като х фактор....

Няма редактори. Има малоумни преписвачи и идиотски тролетариат. И двата вида дебили, дори не са погледнали клипчето :)

предлагам ти да се качиш на тенекиеният варел и да отлетиш на марс...

мъск е същият въздух под налягане като операционната система ундоус - но когато правителството на сащ сключи договор с теб ти ставаш една от най-важните личности ако ще и да произвеждаш кенефна хартия и всички са длъжни да ти я купуват.

Аз взрив не видях. Кораба остана прав. Само малко гореше около опашката, след което пожарогасителите на площадката го загасиха. Ако се е взривил е било поне 5 минути след кацането. А да се каже ПАК в заглавието е прекалено тенденциозно понеже преди се взривяваха при кацането а не след него !

М-да ще ходи на Марс - ще има пак гърми зала Дано са намерили заместник на Кубрик

... м.а.ма. ви де.ба про.ста руски тролове ... този изстрелва и приземява за месец повече ракети отколкото могучая за година ... ДГД под вода ...

и това какъв резултата има за човечеството - неговите полети са комерсиални - все едно ми каза - аър джапан лети със хиляди самолети - какво от това? изпитите ви мозъчета вече не могат да разлечат смисъл в развитието от комерсиален ефект.

un*comunist, другите летят алтруистично и безплатно да разбирам. А всъщност по-скъпо....

Статията е храна за русоидните путеноедни мутрофански майцепродавници. Започвайте да заработвате копейките, товарищи! Ама Мъск загроби росКОМИКС.

Храна за чугунените русоробски кратуни! Налазвайте, крепостници!

И ето, пак!

Помнете ми думата- Мъск ки стани щатски президент

нЕма. Конституцята не позволява.

Конституцията се променя Ако ми не верваш - питай Путашкия

Жалки американски фалшификати. Мъск автоматично загуби 100 млрд., които преди старта беше спечелил. Такава му е цялата борсаджииската работа.

Как е загубил, бе тъпак?

Едва ли му струва повече от двайсетина милиона тая работа.