Прототипът на кораба "Старшип" се разби при кацане в Тексас (видео)

По време на аналогичен тест през декември 2020 г. и през февруари на тази година прототипите се взривиха при съприкосновение с площадката

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имат ли застрахователна полица, покриваща загубите при подобен инцидент.......

Тоя бидон за зеле, белким след 100 път успее и да литне и да кацне ..А?

отново фалстарт на мъсковци ;) очаквам цената на акциите им да се изстреля пак в небесата, по обичайната "логика"

80,9999 % идиоти, сър.

За коментиращите става въпрос ...

Накрая ще се получи, споко.

Това не е новина, а ежедневие.

Лекарствата, после маркуча, после преобуване и марш в леглото.

Това е четвърти думнал прототип. Трябва поне още 10 пъти да гръмнат за да догонят руслямците по гърмене. Само че на руслямците от 2011 досега им им гръмнаха 11 ракети, котито летят от дестилетия, а не прототипи. И още поне 3-4 прототипа, за които знаем заради избитите инженери. Тия без жертви изобщо не се споменават, но в тубата има доста видео с гърмене на C-300 още при старт и излитане. Kakто казва кретена ФАКТ, ама истински, а не като неговите идиотии нямащи нищо общо с фактите.

"...."

Кво става бе, обсесивно-компулсивното ти разстройство се вързва с мене когато става дума за Мъск та чак се напъваш да ме подписваш. Говори с лекуващия те лекар за това развитие, може да е на добро но може и да не е.

Е те това..Изобщо новина ли е? Всички знаем как завършват бидоните за зеле на Мъски..Завършват във вид на скрап! Само истински педокозацки фекал олигофрен може да вярва в шитните които разправя Мъски как кравите ще са на Марс до 3 години! Та дори този бидон за зеле Старшипа който дири не става за чеп за зеле, по някакво чудо на чудесата да успее да литне и да кацне без да се взриви, това ПАК НЕ Е НИКАКВО ПОСТИЖЕНИЕ! Защото Старшипа си остава да е бидон за зеле! Един бойлер за кукуруз! Ще попитате защо ли....Ами защото няма НИТО ЕДНА ОТ СИСТЕМИТЕ, КОЯТО ДА ГО НАПРАВЯТ ИСТИНСКИ КОСМИЧЕСКИ КОРАБ ! Няма навигационни системи, няма термозащита на корпуса, няма животоподържащи системи, няма комуникационни системи, няма изградени херметични модули където да обитава екипажа, няма бордови системи за генериране на ток-слънчеви панели , горивни клетки или каквото там ще слагат, няма кокпит с органи за управления, няма спасителна система за екипажа, дори няма един обикновен кенеф! И докато всичките тези системи не бъдат създадени, тествани и монтирани на Старшипа, дори това някога да стане...ще..ще..ще а по скоро НЕ БИДЕ в далечното бъдеще, то до тогава Старшип ще продължава да си бъде един бидон за зеле, или бойлер за кукуруз от който не става дори чеп за зеле! Факт!

Хаха, ти пак ли изпълзя от дупката си бе, олигофрен? Давай, забавлявай ни! :)

Аве наклецания в анала педокозацки путик Дада, защо не обясниш на всички, какво от това което съм посочил не е истина? А факано в задния проход педокоззяцко рядко щастие?!

Мъжки, я кажи, защо му е на прототип, чиято единствена цел е да излети и кацне за тестове, да има слънчеви панели, кокпит с управление и т.н. За един прЕател питам.

А ти в казарма бил ли си? Я кажи защо тренировките се правят с пълно бойно според теб?

Ами аз да те питам мойто момче....Колко прототипа ще му трябват на Мъски, за да тества всичките тези ИЗБРОЕНИ ОТ МЕН системи....то по твоите думи с тази успеваемост ...ще му трябват 100 прототипа за отделните системи...ИЛИ 1000 СТАРШИПА А?

Глупости. Взривиха го на няколкостотин метра, след като два двигателя не се запалиха. Има си система за самоунищожение за в случай, че загубят конрол на спускането за да не падне където не искат. Тя се е задействала автоматино и Изобщо не е стигало до кацане. Колкото до путлерастията и тъпотиите им само ще отбележа, че следващия прототип е СН15, а не 12, 13, 14. И това е ясно много преди да се тества СН11. А това е така защото СН15 има няколко хиляди промени, докато СН10 и СН11 бяха почти еднакви. Но прототипа СН11 беше готов и най-добрият вариант беше да полети и да се натрупа информация вместо да се разфасова и хвърлят ненужни вече части.

Въййй тъз тенекия старшит, как съ изплющя, бах мааа му кат шкембе у тезгяха, падат една след друга кат зрели круши...

Бидоня пак се разби, що така бе Мъск! Щото си менте

За сметка на това. руските ракети. побиращи по 100 човека. кацат една подир друга... ама друг път :D

И днес ще има да те преобуват много пъти, олигавянето може и да не го забележат покрай останалото.

Бях студент по радиотелевизионни предаватели. Специалността "Измервания" ни я водеше Магнетичния и Легендарен в Министерство на съобщенията ЖОРО МЯРКАТА. До днес помня златните му думи: НАУКАТА ЗАПОЧВА С ИЗМЕРВАНИЯТА. Екипът на Мъск се занимава с наука. Всеки експериментален тест е НАУКА. Мъск създава несъществуващи досега технологии. Той е първият. Никой досега не го е правил. Така че, Мъск върви изключително бързо в НАУЧНА МАТЕРИЯ, в която е ПЪРВИ. Още повече, че това струва невъзможни пари и перфектна организация за нито 1 държавна служба. Независимо колхозническа, американска или китайска.

БИГ БОООУУУУМ ГАНГ БАНГ.....

_stankow

И кои са точно тези "несъществуващи технологии", дето Мъск ги създава ?? И като прави измервания - ами защо не анализира събраните данни и не отстранява проблемите, ами повтаря и повтаря събирането на вече известни данни ? Докога ще изтича гориво от тръбопроводите, няма ли да ги затегнат вече ? Вече 2 екземпляра загубиха от пожари.

Ами като например да кацне това, което вече е излетяло и да се ползва още 10 пъти. 1. Видя ли как изглежда Драгон-а, отвътре? 2. Сравни го със Союз-а. 3. Ела се изакай пак.

Ей, лизачи дир-аджий, научете се да превеждате на книжовен български език. Боклуци, сложили новината в раздел IT...

.....

както обикновенно това е нормална експлозия при разработка на една компания. но ако беше кацнал цял щеше да е голяма победа на америка...то филми то оскари ...

“поне кратера е на правилното място” каза Мъск след катастрофата...

Що да не го каже, навярно не си го измисляш (нямаш въображението да си го измислиш). Човек като прави нови неща псува и то много, не че умствено изостанал руски трол като тебе има откъде да го знае. Та и Мъск сигурно е и псувал и лял пяна, без това не може. Толкова по-приятна е емоцията когато работата стане най-накрая - и не го виждам да се откаже, досега не се е отказвал и каквото е започвал го е довършвал.

болен мозък сънуващ руски тролове

Дааа, сънувам и обсесивно-компулсивното ти разстройство за което съм вече основен отключваща фактор та се напъваш и да ме подписваш - знаеш, че няма да излъжеш никого но нали е обсесия, не можеш да я контролираш и насред олигавянето и всичко останало мажеш и по клавиатурата брътвежите си.

реално се взриви като запалиха двигателя при спускане. предните пъто поне стигна до земята с сега по-рано думна. има развитие хихихи

Иди им обясни как да прогресират иди, без тебе за къде са. Той Мъск дотук все с провалени проекти.... чакай, то няма такъв ама нищо, ти си мисли, че и нулата нали е число значи знаеш за какво говориш. Я марш да си взимаш лекарствата и да не врякаш.

те без мен са за същото място където и без теб така че налей си още едно да не изтрезнееш докато се опитваш да мислиш

Ей dp, боклук! Не си играй да пишеш! Пиши си само името, ние знаем какво си написал! Не хаби мастилото, тъп едноклетъчен!

Добре добре. Щото за толкова години си казал нещо различно та да заслужиш различен коментар от мене. Изгълтай си лекарствата и кротвай.

Хахахахаха, dp - мри мършо!! Чакаме след 2 години да почнете да си късате тролските книжки от Зомби-НАСА и да се изивинявате на всички тук! След като за пореден път се види, че АЗ съм прав - и никой никога няма да отиде. Тогава ще СИ признаеш ли, че ТИ си лудият, боклук?

Не ме мисли то мене, нито Мъск. Навярно и тоя му проект ще заработи както всички останали досега. Мисли за това колко пъти на ден трябва да те преобуват лелите-гледачки в хосписа към 4-и километър като ти пуснат такава новина, днес вече поне три пъти им се е налагало както гледам.

Точно каквото би отговорил един въдворен психопат. :) ДП все още може да възприема информация от реалния свят - но няма как да я осмисли и да реагира адекватно. Независимо какво се опитваш да прокомуникираш с него, за негово добро - отговорът му винаги ще е един и същ, и ще е саморазрушителен. Затова такива трябва да ги затварят в бяла стая без външни стимули.

Добре добре. А още по-добре не ми чети постовете, че като ги четеш се напъваш още и отваряш още работа на гледачките да те преобуват, днес явно са се видели в чудо от тебе.

Човека продава мечти на хората. Той сам си го казва в едно интервю. Направи коли, които половината ги плаща държавата чрез субсидия, важаща само за Тесла, чупят се, за нищо не стават, но ги продава.Направи десет камиона на ток, които при зареждане консумират ток, колкото десетхиляден град. Тъпо. Направи недодялан пикап, грозен, все едно е правен по трудово. В Европа има само един фирмен сервиз във Виена, но той иска китайците да му правят колите, да ги продаде на европейците, па после да си ги бият от главата. Прави ракети, взривяват се, но НАСА т. е пак държавата плаща. От 17 години е на загуба счетоводно, но не фалира...... Мъск е прикритие на държавни неуспешни проекти на САЩ. Ако е друго, то всеки частник с гордост ще рекламира създаденото от него и ще се качи в неговата ракета и ще фръкне до МКС и обратно. Да ама не смее......

Препоръчвам ти да караш Тесла няколко години преди да пишеш простотии. Ако не можеш да си позволиш отвори някой голям автосайт и чети мнения на хора, които карат такава кола! Супер чарджър стейшън на тесла зарежда колата на 80% за 30мин, и единственото, което се чупи е чистачките, които трябва да сменяш!

Ееее чак пък да не можеш да си го позволиш...45000 паунда кеш...но може и на лизинг....сега в момента и свир...ка ще ти направят само и само да купиш...а че е посредствена кола си е...

Фффффф!.... Какво ли са за теб 45000 паунда... кеш? Закуските ти струват повече, нали, смръдлю? Сигурно от скука си се нагърбил да "коментираш" в световнонеизвестният дир-бг, та белки добуташ до престояла вмирисана баничка? Сигурно не е лесно да се правиш на тъп клоун, а?

Що не направиш коли, които половината ги плаща държавата? Ти кола не можеш да направиш и двойно да ти плати държавата. Абе другарю бойковец, иди и си гласувай за тикви. Аз нямам проблеми - децата ми отдавна вече не знаят български.

Същия провал като Фейл-35. Само дето не е така чудовищно скъп.

Не се ли умори да опитваш да се представиш за мене бе загубеняко, знаеш си, че мозъчето ти няма и 1% от нужното за целта. Гълтай си лекарствата от канчето и кротувай.

Със същия успех некога били пратили хора на луната. Бил съм бил пил щял съм да плащам..

Лекарствата.

Моли се за разговор с Путин! Нещо не му излизат сметките! Иска помощ!

LOL, точно Пютин апаратчикът ще съумее му помогне, дааа. Отде ви изравят бе.

Тогава що иска да говори с него?

Не знам дали той иска или на умствено изостаналите руски слуги така им се иска. Ако наистина иска да говори с него то ще е по очевидна причина - иска да му продаде нещо.

Путин вече е насочил цялото разузнаване към Мъск и каква полза представете си ВАЗ да произвежда тесли

То пък теслите едни коли! Електрокари, и ги отзовават с хиляди поради дефекти.

Верно ли? А колко харчат.. не е истина. Затова не ги карат много

Точно така. Пък и за инцидентите с автопилота вече станаха доста дела, отделно делата за недоставените тесли.

Най-добри са москвичите. путин се вози на москвич.

А преди 70 години, даже са кацали на Луната! 30 километра са карали с ровъра. Смяях!

Я да си гълташ лекарствата вместо да върртиш тая толкова изтъркана вече плоча бе. Дори шибаните руски тролове се отказаха да врякат тая глупост, не могат да те излекуват от тая ти мания и това си е.

Фирмата на Мъск 17 години на загуба! 17 години. Купува един гвоздей за 100 000. Как е на загуба? Продава го за 70 000 и ето ти 30 000 загуба. И така 17 години. Егати фирмата!

Абе той има пари бе, не го мисли! Може да си позволи да губи колкото си иска! Ти например, имаш стар дизелов автомобил на стойност 1000 лева. Пробваш, сипваш в резервоара олио вместо нафта. Скапваш го. Хвърляш го. За скрап. И си купуваш друг. Може пак за 1000 лева, може и ако имаш повече пари по-нов. И така. И Илън Мъск прави същото. Ама има повече от 1000 лева. Понятно, товарищ советский космонавт?

От къде пари? Ха ха ха ха? 17 години на загуба.

Да имаш пари от пирамидни схеми не е като да имаш пари.

Що реши, че е на загуба? 112 изстрелвания на Фалкон 9 110 успешни. Някои от ракетите вече ги ползва за 9-ти път. Ако всички ги е ползвал да речем средно по 4 пъти това значи 100 полета на цената на 20, дори с въстановяване пак е на далавера. Да не коментираме Фалкон хеви. От всичкото това следва, че и застраховката му е по-ниска с всеки полет.

Концепцията е иновативна... и безмислена

Русия изостава здравата, Мъск показа колко са жалки . И преди разбиха доста ракети ама сега Путин забранява техни сателити да са над Русия

Нагледен пример как капитялизма на Мъск печели битката с крепостническа Русия

Като се разбиват ли печелят битката с Русия?

Това сега от вятъра ли е? Или от аномалния режим? Или пак ще аплодират успешното разбиване?

Ако те преобуят и за трети път днес гледачките в хосписа към 4-и километър ще можеш да се кандидатираш за ръководител на програмата им, мирувай. И си изгълтай всички лекарства дето са ти дали в канчето.

Нещо май се засегна. Истината боли.

Тия докато докарат "евтиния" кораб, ще им излезе пъти по-скъпо от руските еднократни и доказани ракети. Да не говорим, че накрая застраховката живот на горките им астронавти сигурно ще струва на НАСА колкото самата им недоклатена ракета.

Всичко е точно. Спейс Хуйовете гледат да не се цепят от президента им. И той се разби три пъти на една и съща стълба, няма да го засрамват сега, я.

Не знам но ,един резервоар за гориво да го върнеш на земята толкова средства и технологии се хвълят ,че не си струва.Русия тово са го разбрали преди десетки години и с толкова са по напред от САЩ.

Ти да видиш разбирач да видиш. Отде ви изравят бе.

Те, руснаците, много неща разбрали, за това технологично си седят в 20-ти век. И гледат лакомо към Спейс Х. Даже обещаваха, как щели и те да правят такива ракети. Ама друг път.

Руснаците сигурно гледат лакомо към Спайс Хуй. Техните ракети не се разбиват и взривяват като Спейс Хуй.

Бате, праиш ли разлика между готов продукт и прототип? Да не мислиш, че Съюз, Джемини или Аполо са излетели от първия път, а не са потрошили десетки ракети преди това. Ама беше Студената война и се съобщаваха само успехите. Ако искаш комерсиална съпоставка, гледай Фалкон/ Фалкон Хеви, а не Спейсшип. Това е ранен прототип на ракета, предназначена да качи хора на Марс. Няма с какво я сравняваш, просто няма друга такава правена все още.

Абе лебедари, я по добре се преквалифицирайте примерно памперси за Джо или биберони да речем, зарежете ги тия водонапорни кули дето се опитвате да дигнете

Да черпят опит от вас, путинофилите ли? Я колко ви е хубаво, да сте памперси на Путин. И за пиене има и за ядене пада...

А за поредното разбиване на краварски ракети има ли?

Какъв прототип? Да се разбива и взривява очевидно е крайната форма на Спейс Хъ. Да го пускат в серийно производство, и без това америслямците имат пребогат опит с взривяващи се космически ракети.

Ако не друго, ганьовеца оправил собствената си държава, та сега се е фокусирал върху Запада. Гледайте си мутрата, барабар с дъртаците комундета, които дружно ви гледат в очите, онождат ви и ви грабят вече 30г+, а вие пляскате и викате "ура! Да живей"

пумяр

САЩ станаха за смях с тези разбити тенекии, които се взривяват при приземяване

странно що плаче тогава Рогозин, че нямал работа и съкрати 70% персонал... що ли?

Къде и кога плаче? И повече персонал ли е съкратил от НАСрасА, когато Обама им оряза средствата заради взривените една подри друга като Спейс Хъ совалки?

Според теб като гледа постоянните взривявания и разбивания на Спейс Хуй, Рогозин плаче ли, или се смее?

Не знам дали плаче или се смее, но знам, че издава поредния албум с песнички. Ще се бори за гиг в новогодишното парти на Мъск...

Очевидно на Мъск му остава само да стане медийна звезда с тия негови постоянни неудачи, миличко.

Станала ти е за смях главата проста,я пий новичока и легай,кой прави друго подобно бе,малоумнико,те им се смяха и пради години ама фалкон 9 каца 100 от 100 вече...

Всъщност не САЩ са откраднали формулата на ракетното гориво от СССР. До тогава са можели да изпращат ракета със сателит, голям колкото портокал.

луд умора няма

И този син балон Мъск се готви да товари 100 души в това недоносче...или просто събира парички от наивници!?ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ОЗНАЧАВА СТАРОГРЪЦКАТА ДУМА "ХЕКАТОМБА"???

Затънали до гуша в дългове, ама на Луната и Марс, ше ходят! Смяяях!

Мъск ли?

И Мъск! Нищо не се знае за космическата му фирма, щото не е листвана на борсата.

ара бе. ти и ти ли си с дългове като не се листваш на борсата?

Вие нали сте затънали в тайгата от 300 години

Кой сега е номер 1? 1. САЩ 13 полета 2. Китай 6 полета 3. Русия - 5 полета

В САЩ могат да излитат донякъде, но не могат да се приземяват. Правят големи фоерверки

Русия могат ли?

Питай дали Русия могат всичките успешно приземени живи америслямци, излезли от руски капсули. Не питай екипажите на америслямските совалки.

И въпреки това НАСрасА продължава да разчита на руските технологии за астронавтите си. Интерсен парадокс, а? Количество срещу качество.

Много ми хареса вица на Жириновски. Това са съвременните САЩ

Краварите за никъв уй не стават. Добре, че подкупиха няколко корумпирани руски ракетни инженери, които избягаха в САЩ и издадоха технологията, без която никога нямаше да видят ракета със собствен двигател небето.

ха ха ха ха ха :))) САЩ откраднали на босия цървулите :))))

До скоро краварите купуваха само руски двигатели за ракети. Нямаха собствено производство.

Мъск никога не е купувал руски двигатели. Виж Русия още кара на Украински

Казал на япончето, че няма проблем. 2023 ще го вози до Луната.

Абе не знам кой какво е разбил ама: САЩ са изкарали 13 ракети в космоса тази година Русия изкара 5 САЩ изкара 3.5х тонове товари в космоса от Русия. Мъск направи 2 изстрелвания на ПРОТОТИПИ модел от преди 2 години Русия - едно на модел ракета на 11 години "развитие" Нито руските нито американските кацнаха Русия води по броя песни само.

Какво ни еве руснаците? Изостанала нация с 3 милиарда бюджет.

Русия е номер 1 в Космоса. Американците винаги са назад ... Даже Китай ги надминава

де го пише този факт? Факт е това което е изброено. Роскомикс фалира :)

за това ли на единия модул на МКС пише Пица Хът, един е вдигнат със совалка, а трети е американска собственост, а един от модулите през ден го лепят с кълчища... номер едно :)))

Е все някой ден ще кацнат :D

Тия с какво са ходили до ЛУНАТА?

С един стар ФОРД Мустанг.

Американците са основни замърсители на земята, атмосферата и космоса ...

Това, не е никаква новина!

както при този експеримент, така и при други от този род се замърсяват, въздуха, водата и почвата. Защо никой не реве за това??? Но за автомобилно заърсяване, което е милион пъти по-малко - голям рев.

с метан ли бе? а стига бе? я кажи с какво си издържат Руслямска държава икономиката?

Я марш в първи клас да те ограмотят - и тоя път стой в клас и се научи поне малко да смяташ.