Коментари - Путин подари руски смартфон на Си Цзинпин | IT.dir.bg
назад

Путин подари руски смартфон на Си Цзинпин

Руският президент Владимир Путин подари на китайския си колега Си Цзинпин руски смартфон YotaPhone 2. Устройството разполага с два екрана.

Обратно в новината

Коментари - Путин подари руски смартфон на Си Цзинпин | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки може да сглоби смартфон с готови чужди компоненти.още не съм чул русия или китай да правят процесори.а,,забравиха да съобщят че куфарчето на путин всъщност са батериите на руския смартфон

Все едно да подари на Меркел Лада.

Щом вместо огледалце, са изхабили мястото за втори екран - за нищо не става!

Яко смех, смех Путин ще праща контейнери с телефони към Китай.

На краставичар - краставици

путя отде да знае че това е краставичаря, то трябва и малко обща култура

Даже китайците са по високи от малкото джудже комплексар :)

В днешно време всеки с малко повече капитал може да сглоби що-годе читав телефон. Пазарът на смартфони от монополизиран от Apple , Samsung & Nokia се сегментира значително. Xiaomi за 3 години са вече на 3-то място по продажби в света. Руснаците ако чакат точно Китай да им помогне да си развият продажбите на този телефон се лъжат доста :)

На приказки, само на приказки в днешно време всеки може, иначе и в България щяха да могат.

Путкин подарил на Китай руски смартфон!!!! Я да видим- операционна система Android (4.4) - AMOLED дисплей с резолюция 1920х1080 пиксела- E-ink дисплей процесорът е Qualcomm Snapdragon 800 с тактова честота 2,3 GHz. И какво руско има тук? Нито водка нито нефт или газ защото те друго не "произвеждат"

Софтуера, идеята и разработката. Същото, което е епълско в Apple. А му го подарява, защото вече са се разбрали за сътрудничество в тази област и просто го обявяват за пред света.

кой софтуер ? Операционата система ли е руска или аповете от гугъл плей ? ... само кутията и името са му руски

Колко гадост и помия изляха човеченца, които един автоматичен предпазител на ел.табло навярно не могат да сменят. Руснаците не ги мислете. С парите от газ и петрол те срадят и индустрия и наука и неа които скодоумните ви мозъчета не могат да си представят. Някога, до 1989г, преди някой от тия човечета да започнат да стигат до вървата на клозетното казанче, та са викали баба си да я дръпне, България беше петата по обем на електронното производство в света. Произвеждахме полупроводникови елементи, процесори... Някой по- долу беше писал за проесора. 8 битовите процесорни фамилии за промишлени контролери СМ 600 (601,602,603) бяха аналог на Motorola 68хх с до около 10 000 транзистора. Произвеждахме СМ630 (6502) като в последните години бее усвоен 65C02 работещ на честоти до 14 MHz. Всъшност тогава отработваха технологията за производство на хибридни процесори ( от фамилията 8086, но работещи честоти на които работят 80286 процесори) а впоследствие и усвояването на 286 процесори ( тук трябва да напомня че 1992г все още беше голям лукс да работиш на машина с 80386 процесор). Завода ни в Правец беше единственият завод в света който имаше лицензи за производство и на IBM и на Apple съвместими машини. Три страни в света произвеждаха твърди дискове - САЩ, Япония и ДЗУ - Стара Загора. Нашите заводи имаха технология за производство до 16 слойни платки ( Русе - за-д за печатни платки), кондензатори по японски лиценз, които псоле и подобриха. Още ги срещам работещи в електронни изделия ( електролитните КЕА издържаха за кратко 3 пъти работното напрежение и това беше заложено във фабричните тестове и работеха с обърнат поляритет). През 1984г в Габрово разработваха наш плотер, а 1985г скенер. Имахме институт по космически изследвания в Шумен ( купувах оттам АЦП-та за един институт, та ходих)

През 2000 г нашата електроника все още не се предаваше - бяха пуснати макар и ограничено количество български цифрови фотоапарати, (Пловдивска разработка), които гонеха световното ниво като параметри и с дизайн за който ако не знаех че е българско изделие не бих си и помислил. А сега все още се произвеждат на ишлеме DVD уредби и NEO и Pioner и Diva като партидите, оставащите за нашия пазар са с по- богат набор от вградени кодеци, освен че четат субтитри на кирилица. ( тука да обяснявам ли че всичко е писано на асемблер за RISC процесори и няма как да изтеглиш готови от НЕТ-а и да ги инсталираш. То и операционна система няма) Така че наместо да лаете като селско куче улична лампа помислете къде сме били и докъде се оставихме да ни докарат. И какво да направим, за да излезем на някакво поне прилично технологично ниво. Ние не сме нискокачествем матр'ял.

Мили ми тъпоъгълни Гатьо Педеруски. Русия нищо не призвежда а науката и е на такова ниво, че скоро ще открият топлата вода! Руснаците с мозък отдавна са извън Русия

Явно имаш доста да четеш. Сега всекизнае Google Translator но разработките за машинен превод са започнали в СССР още в средата на 60-те ( в епохата на перфокартните компютри), а разработките за разпознаване на сканиран текст ( познат сега като OCR програми) през 70-те ( коет ще рече че е имало на какво да сканират)

Вярвам, помните, че на България беше отредено водещо място в производството на компютри в рамките на СИВ. Благодарение на това ние снабдявахме всички страни от соц. лагера с такава техника и оттам идва ръста. Ако го бяхме постигнали на свободния пазар в конкуренция с другите производители, тогава вече би било нещо. За нивото ни тогава е показателен факта, че през 70-те години в нашите училища и вузове все още се изучаваха електронните лампи, макар, че интегралните схеми бяха факт от повече от 10 години. Имаше и хора, които бяха в час, но това бяха тези, които по неведоми пътища имаха достъп до западната литература, каталози и т.н. За простосмъртните, източникът на новости беше руската книжарница, където нещата се явяваха с около 8-10 години закъснение. А законът на Мур си действаше още тогава...

Не е точно така, както казваш. България тогава беше изолирана от запада, тъй наречените санкции и икономическа изолация. Днес обаче на България е отредено да е в клоаката. И сега, не е ясно ти точно за какво се бориш и най-вече за чии интереси. Как е по-добре според теб, да имаш една държава, в която има индустрия и развитие или само разруха и упадък.

Инж. Ганев явно вече го е налегнала склерозата, която яко подсилва патриотизма му :))) 65C02 (CMOS варианта на 6502) само се капсуловаха у нас. Вафлите ги купуваха от далечния изток. Същото беше и с 8086. Изобщо с CMOS технологията не се справяхме много добре. Машина с ботевградски CMOS памети така и не можа да мине 72 часовата проба. Спираш, сменяш и почваш отначало. Освен това инж. Ганев е забравил да каже от къде е купувал АЦП-тата института от Шумен. Със сигурност обаче не ги е купувал с рубли, иначе инж. Ганев и сам щеше да си ги купи. Явно по космическа линия тия в Шумен са имали достъп до зелени пари и в края на годината са накупили какво да е за да не им изгорят, та АЦП-тата са им дошли в повече. Това за КЕА-тата с обърнатия поляритет няма как да се коментира. Явно инж. Ганев се е объркал с неполярните електролити. Но габровските плотери си бяха копирани от Хюлет Пакард. С тях имах следния куриозен случай: Нещо бяха объркали във втория ПРОМ и вместо последните няколко букви от азбуката плотерът чертаеше букви от началото на азбуката. Слоед дълги обяснения по телефона кой крив, кой прав, закарахме го да го препрограмират и като се върнахме, плотерът вместо да отговаря на командата за типа си с "П297М1" започна да отговаря с "HP7475". Явно копирайки от оригиналните PROM-ове в бързината бяха забравили да променят името :))) Пак така копирани бяха и Правец 82 и Правец 16 и ИЗОТ-ите и "Технокад", което си беше "AutoCad", а като сравниш ЕХЕ-то на Технокад-а с оригиналното ЕХЕ на Аutocad 2.6 там, където в оригинала пише "All rights reserved !" в Технокад пише "Софтуерна къща Габрово". Друга разлика нямаше. Хубава работа, ама циганска, т.е. комунистическа ...

ТОВА Е ЗА ВСИЧКИ, КОИТО РАЗПРАВЯТ, ЧЕ РУСНАЦИТЕ ЕДИН ТЕЛЕФОН И ЕДНА КОЛА НЕ МОЖЕЛИ ДА ПРОИЗВЕДАТ. ИДИОТИ. ПУТИН ИМ Е НАПРАВИЛ ЖЕСТОК НАМЕК.

Ами те не могат!

А ти... какво можеш?

Кой казва че не могат ? Могат! Аз лично съм карал руска кола,гледал съм руски цв.телевизор,в къщи имахме руски хладилник......а и не само аз , хиляди хора ги имаха тези неща - само ЧЕ .... който ги е имал след това не е повторил !

Хора шашнахте ме направо!? Как може от толкова много коментари, нито един да не казва нещо смислено за самото устройство, а всички да спорят ожесточено дали телефона е руски, американски или китайски, има ли някакво значение и това осмисли ли деня ви? Като се замисля, тъжна картинка..

Не е така - вече описах, че същността на втория диасплей е да се икономисва заряд на батерията като част от програмите работят с него. Освен това да се използва като електронна книга и да е винаги включен, за да не се налага телефона да се включва всеки път, когато потребителя иска да провери нещо. Може и да има някои хора, които да използват тези възможности и е интересно като джаджа, но от личния си опит не виждам някаква съществена полза.

При всеки опит за прозвъняване от смартфона, се обаждал дежурния офицер от КГБ на Любянка, за да пита с кого клиента желае да бъде свързан!

А у нас кво? "За да се свържете сБойко Борисов натиснете 1. За да се свържете сМВР не натискайте нищо..." и "Мате 3 пропуснати подслушвания. Вашите обаждания са важни за нас..."

ами смешно е-в китаи се прави 75% от електрониката в света хеле пък телефони китаи е втори по продажби с ксиаоми а путин им подарява телефон....това си е шега и китаеца се смее изгледаите видеото.все пак е възпитан човек благодари казва че е много хубав и така.иначе путин какво може да му подари от класически добрите руски стоки?ракета земя/земя или бутилка водка или в съшност какво ли още би могъл?някое украинско знаме ?или очичките на някое убито в сирия детенце?

"очичките на някое убито в Сирия детенце"... леле, ти си пълен кретен бе. Недей драска повече, не си показвай слабоумието. Вместо това вземи прочети поне малко статии, след което се опитай да събереш 2 и 2 и тогава може да ти просветне кой е истинският виновник за ставащото в Сирия.

И ние имаме сътрудничество с Китай по въпроса с крушите - внасяме от там круши "Наши"

До всички които се подигрвават на руската техника: А направете вие смартфон да ви видя! Тодето няма да направите телефон започвайки от нищото, ами ползвайте матрица от едно място, процесор от друго, платка с вибратор от трето и накрая един гол корпус проектирате и изработите, като не пропускаме софтуера. За руския смартфон бях чел преди 3-4 години че започват да го разработват военна серия като се предвиждаше да е "за вътрешна консумация" Така или иначе ТЕ го направиха. Направиха самолет, какъвто американците не могат и да си представят и пред който прехваленият юрофайтър е карикатура. Да напомням ли за скъпите фоерверки с космически летала на американците отпреди няма месец? И Фон Браун не мож а толкоз години да им помогне да проходят и там. Сега щатите са място където руснаци и бтлари преподават математика на китайците.

Инженер Ганев и малките деца разбраха, че в този телефон руски технологии няма (с изключение на може би Глонас, а дори и тази технология си е копирана от запада с 20 години и отгоре закъсне, а уж Русия е първа в космоса), а и частите не са произведени в Русия. Може би дори не се сглабя в Русия! Основния въпрос тук е, защо Путин показва този телефон на китайците, след като няма нищо руско в него?Китай произвежда милиони такива телефони, че и по-хубави!

А възможност за дуплекс има ли?

Айде атакисти марш да си купите смартфона на матушката.

Ще се хвалиш, че си произвел нещо точна на Фабриката на Света :D. Ми то в Китай се произвеждат: Сони, Айфон , HTC, 4-5 китайски марки и още 100 неща путин седнал да се хвали :D

Така на хартия характеристиките са направо смазващо добри....да им се ненадяваш на руснаците.

Ето това е то българина, чуе нещо за Русия всякакви небивалици ще ти надърдори за бриксове брикети, нов световен ред и т.н. Но по темата нищо. Съжалявам пичове но ще ви го кажа директно. Имате изключително много комплекси и свободно време да дрънкате глупости. После защо сте били бедни?! Ами помислете малко защо? Не са ви виновни нито американците, руснаците или друга държава на планетата земя за това че си мизерствате цял живот.

може да е тухла,нио има приложение което позволява изстрелване на ракети земя -въздух от всеки клас.......

Мммда и спира изстрел на АК-47.

това какво търси в "рубрика" "IT"??

И ако си мислите, че страните в света не копират една от друга, не крадат технологии и прочие, значи сте още по-изостаналите, отколкото изглеждате! Това е по отношение на българските компютри през комунистическия период. Все отнякъде се започва или всеки трябва отново да преоткрива математиката. Разбира се, България винаги може да си направи изцяло нова научна система, където ще се преоктирва всичко, за да не се развиваме на базата на откритите вече неща.

Да, ето още един разсъждаващ коментатор. Малко хора си дават сметка, че днешният свят е резултат от няколко цивилизации и прилежащи към тях държави, които са си предавали щафетата през вековете. Вавилон, Египет, Елада, Рим, Западна Европа, САЩ... изтокът пък е едно отделно разклонение, следващо свой собствен път. А днес сме свидетели на един кардинален момент, когато начело на света ще застане Евразия - обществото, обединило двете противоположности. П. С. Слагам ти лайк и заради ника, който използваш - БРИКС ще сложи край на еднополюсния свят, създаден от ционистките банкери, и ще се превърне в дясната ръка на Евразия.

Марш в сибир!

Абе, в България най-простите хора ли живеят или само така изглежда отстрани? Частите му какви били, не знам си що какво му било. Абе, олигофрени, хванете направете първо нещо, дори и с чужди части, с чужди технологии, пък после елате да пишете малоумни коментари! И ако разсъждавате по този олигофренски метод, вие с какви технологии работите, каква наука ползвате, български ли? Правите идиотски коментари и сравнения, без изобщо да се усещате вие на какви идиоти самостоятелно се оприличавате.

Абе, като е много хубава руската техника защо не си купувате руски телевизори, прахосмукачки, компютри и коли от 20 и повече години, а все западни та ако ще да е на 20 години ???

Едно време Москвич и Лада много имаше по пътищата на България, понеже други марки освен като екзотика, не се продаваха при нас. Но това не означава, че са били конкурентноспособни за времето си - дори напротив. Така и с този телефон, ако задължат държавните служители в СССР да ползват точно този телефон, тогава ще бъде много популярен и ще се произведе/продаде в огромни количества.

Ех, пичове, какво дълга дискусия се заформи... мисля да я напускам вече. Ще вметна само нещо за последно. Не трябва да се отрича постигнатото от една държава, но винаги трябва да се отчита и факта дали го е направила на нечий чужд гръб... или пък на гърба на целия свят. Надявам се ме разбрахте. Хайде, всичко добро.

Garsdale Services Investment Ltd притежава 100% of the Yota. 82% от Garsdale са собственост на AF Telecom, 13.5% на Telconet Capital, и 4.5% ор Руската Държавна Технологична Корпорация. Говори се, че Yota планира да се премести извън Русия и да се установи или в Торонто или във Ватерло - Онтарио, Канада.

Yota Devices Википедия https://link/wiki/Yota_Devices

И кое ми е руското на този смартфон?

Впрочем едва ли ще се намери кретен,който да даде 500 евро за тази недодялана тухла!

Твърде нелепа,абсурдна и гротескна ситуация!Г н Путин подарява смартфон на китайския лидер!!!то бива бива ,но това надминава всичко.Все едно Ли дзи пин да му подари атомна бомба,танк или друго средство за убиване,в ,които рашаните почти нямат равни!!!!!

Все едно да ти подарят на теб идиотизъм - имаш си достатъчно

Кво му е руското а? Както писахме, 10 патента. Който разбира малко английски да провери кви патенти има фирмата Yota Devices. Можем да кажем само за един. Не е голяма новост да се сложат два дисплея, но в случая са твърде големи, а и четириядрен процесор има вътре. Отначало имаше проблем с топлоотделянето и се налагаше разработка, ето ти и един патент. То ако беше много лесно и други щяха да нахакат по 2-3 дисплея, ама не. И че се прави в Китай? Ами къде има по добро място за производство на телефони и електроника въобще? А?

ВСИЧКИ КОМПОНЕНТИ НА ТОЯ "РУСКИ" ТЕЛЕФОН СА ИЗМИСЛЕНИ В ЩАТИТЕ И ПРОИЗВЕДЕНИ В КИТАЙ ИЛИ ТАЙВАН. И ПУТИН ВЗЕЛ ДА СЕ ФУКА, ПФУУ...

операционната система ....... :))))))))

Путлер като се осра в Европа и Америка-се втурна да лиже гъзовете на китайците, а преди години го горяха с лазери по границите!! сега пък путлер тръгнал на кратавичар краставици да подарява-руско менте на китаец!! Умрях от смях!!!

Тъпак, кой кого е горял с лазери, я пак си помисли? Ако беше така, както казваш, сега целия Сибир да е отцепен към Китай.

Глупако червени, не можеш, а и не искаш да разбереш, че всички развити страни прехвърлиха производствата си в Китай, поради много по евтината работна ръка.

Евтината работна ръка не е основната причина много фирми да си прехвърлят производствата в Китай, въпреки че така изглежда.

И "щурмовата карабина 42" е на Хуго Шмайсер, ама Калашников обира овациите за АК-47.

Даааа..... не виждам какво руско има в този смартфон всички части са китайски дори софтуера не е руски......

То по таз логика и Айпада е китайски... (: А български смартфон кога ? :Д

Кво му е китайското на айпада след като всички технологии в него са американски?

Добре поне, че не му е подарил някоя Лада последен модел. (не ги ли продадоха на Рено, btw)

Споко ! Това на снимката е само слушалката на телефона. Апарата е в един съндъкq но не се вижда. :)))

Сергей Брин(съосновател на Гугъл): "Русия ... това е Нигерия, но със сняг"

Сергей сигурно няма нищо руско в него. Впрочем може да е украинец. То и Сащ е била Германия за индианците, ама няма проблеми нали. Велика нация ей, ако не избиват индианци, ще избиват негри, ако не избиват негри. ще избиват араби. Важното е да се избива някой и да има кретени да ти ближат задника.

Сергей Брин, роден на 21 август, 1973 в Москва. Родители: Евгения и Михайл Брин

хи хи бахмааму и тъпи гои затва че ви работиме винаги ....шалом шалом

Колко са умни всички тук не е истина. Руски смартфон било... с американски части било... но американските части всичките са произведени в Китай. Тогава е китайски телефон келеши такива, точно какъвто е и прехваленият ви АйФон.

И на марс да е произведен, частите са на американски фирми, а ос-а е на американския гугъл. ПОНЯЛ?

Ако искаш да гледаме и какви по националност са учените, които са ги измислили, а? Произведено ли е в Китай е китайско, даже американец да е светил докато се е създавало.

американски са май банките дето прибират парите - фирмите произвеждат в Китай бако, сега черничкия нещо се кани да си реиндустриализира обора ама у шестък че стане

Мале колко много айШит фенчета имало в този сайт. Май ви засегнах, а? Напълно съзнателно беше...

В Китай фабриките на чуждите фирми са с вносно обрудване, технологиите и обучанието са на чуждите фирми, материалите и компонентите са от други чужди фирми, обучанието и мениджмънта са също от чуждите фирми и участието на човешкия фактор е сведен до минимум, Китайска е територията на която е изградена фабриката, както и работната ръка, която е неспециализирана. Благодарение на това печалбите на фирми като Apple и Samsung са десетки милиарди, а оборота им надвишава много от износите от първата десетка на Русия.

Жълтите кучета Предвождани от Сиси Дзингпингпонг са новите китайски приятели на таварищ Путкин. Азиятщини!

Само да не излезе като руската лада :)

Седалището на фирмата направила процесора е в San Diego, Califоrnia USA!!!И е най слабия от серията.

то и аз съм "шведско"))))

сони самсунг(детогъзобърка айфоня) и мнооого други са с тия процесори ...и да не би случайно да са американски ...апропо я ми подскажи един американски телефон че не се сещам...щото огризката си чисто китайска.. разни там шитове тип деизайнид в полуфалирала калифония не предат ок?

Като направите български телефо тогава лайте кучеа

И за това исках да кажа - много смотан народ сме. Вече си внасяме и доматите, ама много знаем да коментираме какво произвеждали другите... да не говорим, че имаме смелостта да коментираме само, когато сме анонимни.

nobody

даже не си разбрал колко неща произвеждаме тук включително и компютри - примерно OLinuXino - евтини малки компютри с отворен код и се правят в Пловдив с напълно отворен хардуер и софтуер. Има клипове в тубата за тях от италианци и какви ли не чужденци по целия свят, говорещи с възхищение на качествата им. Че руснаците са поръчали готови телефони от един от стотиците китайски/тайвански производители, но да се достави с надпис Yotaphone, и са ''голямата работа'' ?!? Нищо, ама нищо не става от братушките!! Набий си го в главата най-сетне!

Мониторите и камерите цветни ли са или това е планирано за следващата петилетка?

още не се правят телефони с монитори за сведения и да образоваш местния краварско- гейберастки активист в клуба))))хо хо

Е, имат напредък щом са сменили мониторите с дисплеи ;)

Руски вариант на видеоконферентна връзка - слага се телефона между двама души и си говорят ;)

Ти току-що измисли още едно приложение, нали питаха днес някои хора. Ето, както казва колегата, това е нов вариант за конферентна връзка - сядат двама души от двете страни на йотафона и си говорят с други двама души, седящи някъде с другаде, с друг йотафон. Като могат да се направят различни комбинации; човек 1 говори с човек 4 и човек 2 с човек 3; човек 1 говори с човек 3 и човек 2 с човек 4. Че какво, не е ли добра идеята?

А бе супер е направо идеята. Мога да предложа и още приложения, но виждам, че някои хора ги приемат на сериозно, което си е проблем... С моя I-Phone си правя видеоконферентна връзка с толкова хора, колкото са на клона и то само с 1 екран. Въпрос на 'app', но тази неща не вървят на Андроид. Нека руснаците дерзаят и откриват топлата вода - те са влюбени в тази ОС.

Доста неподходящо и комплексарско

aмериканска ос + американски хардуер = руски смартфон

Има румънски и белгийски смартфони, ама и те са "румънски" и "белгийски", колкото тоя е "руски"

Тук ли са днес троловете на кутев и йотова? хахахахаха

Самият факт, че свързваш Путин с Кутев и Йотова, показва какъв политически профан си. Недей се излага повече, спри дотук.

всички БеКаПета, по всички земни калбета. Партий много, НО борбата е една. Смърт на капитализЪмЪ, другарю

Ами какво му е руското ли? Над 10 патента, дизайн, архитекура, софтуерни и конструктивни решения, 50 милиона вложени в разработката. В продажба тръгва през декември.

Кви патенти бе, шуши. Андроид е отворен код, а целия хардуер е американски, знаем ги руснаците, тя и олимпиадата им беше 50 милиарда долара уж струвала хахахаха

Човекът ти написа и "конструктивни решения" - което ще рече, че може да ползва готов хардуер и ОС, но цялостната работа на устройството притежава свои уникални качества. А, впрочем, олимпиадата не струваше 50 милиарда, това беше цената на олимпиадата + превръщането на Сочи в спортен мегапроект.

бе тоа е нагризан айбунак бе от самолет се вижда