Коментари - Успех на новия руски космодрум (снимки) | IT.dir.bg
назад

Успех на новия руски космодрум (снимки)

Русия успешно изстреля тази сутрин ракета "Съюз-2.1а" от новия космодрум "Восточний" в Далечния изток.

Обратно в новината

Коментари - Успех на новия руски космодрум (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Congratulations BLJADS, njamat kakvo da jadat,roditelite I'm spjat pod mostovete na reka Moskva I v metroto,a te si otkrivat raketna ploshtadka(parvata na russka teritoria) v 21 vek.

Момче, Великден е семеен празник. Това обаче не означава, че трябва да се накъркаш до козирката.

Факт е че имат най-добрите ракети. Факт е и българската злоба, особено ако е подплатена със соросови пари.

Нищо от това, което си написал не е ФАКТ! :) Всичко российско към момента е все още под нивото на последните достижения на СССР. Няма ги вече нито специалистите, нито производствената база. А уж четете все из российските сатове...

Много си се объркал. Вече дори западни експерти признават, че Русия е по-силна от СССР. Не всичко е маса.

писмо до ванка с танка ( нерегистриран ) 01.05.2016 09:53 Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше свята, чиста. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

Какво ни занимават руснаците с изостаналата си техника и икономика.Тридесет хиляди рускини по сайтовете си търсят мъже в западна европа...

Да те светна - голяма част от профилите в тези сайтове са фалшиви. Дори в link е пълно с тях - имаше един пич "болгарский лохотрон" дето предупреждаваше като види, че някой кликва много... Иначе си права, всеки в Западна Европа би предпочел руска жена пред сънародничка.

Ти явно отдавна си загубил българската си идентичност и работиш за копейки срещу България.Аз се радвам ,че кръвопийците партийни секретари и наследниците им с руски бракове избавиха България от себе си

Тва са без фалшивите! А в чужбина е пълно с рускини! Дори в мизерна България се огледайте, колко са много! А си представи, колко са в богатите страни! Але да не говорим в Арабския свят и Турция, колко православни рускини са станали правоверни и раждат воини на Аллаха!

руските ракети са по-хубави от ракетите на Северна Корея! Ким Чен Ир се напъва, но ще им трябва доста време да се упражняват!

Съмнява ме твоята констатация. Когато руснаците стигнат до слънцето, каквото ненадминато достижение сполучиха северокорейците, тогава можеш да ми ги хвалиш. За сега СК са доста по-напред.

Показателно е, че "не са допуснали" чужди журналисти... Все по-яростна параноя го тресе глупакът Путин...

Да знаеш, само от "Господари на ефира" ще го е страх ;)

Че кой е старият?!?

Вероятно за пияните руснаци е още 1917г.Те не са изтрезнели да разберат на кой свят се намират

Тебе като те гледам даже не знаеш къде точно се намираш...

Пиши спокойно за руски копейки против България и българските интереси.Имаш запазена дача в подмосковието в съседство до Асад

Браво, браво!!

Хаха - хахаха! А хляб за хората от Чайна?

Какви ракети бе хора? Какво толкова е да напълниш една тръба с барут и да я гръмнеш! Кога руснаците направят собствена електроника за мобилен телефон, значи имат научния и технически потенциал да претендират за космическа сила с техните тръби пълни с барут!

Еее, най-накрая изплю камъчето - призна си, че си поредният ай-фон дебил. Всеки от вашата групичка счита телефона си за нещо космическо. Не си струва да ти се отговаря, ама само да попитам - ми кво толкова е да отлееш една силиконова платка? И защо държави, които много добре ги леят, все пак не са космическа сила?

Не, бе Картофе, тия космически апарати с някаква електроника трябва да се управляват, че иначе са купчина желязо! И да те светна - силиконови платки няма, но от силикон се правят чиповете. Е то тая технология е в десетки, че хиляди пъти по-сложна и напреднала от един двигател за ракета. Ракети даже Северно-корейците правят, но тези които правят силиконови чипове се броят на пръстите на едната ръка. Само един единствен завод за съвременни чипове струва повече от цялата космическа индустрия с всичките и глупости на Великороссия!

И за твое разочарование - не, нямам Ифон, нямам дори и Андроидфон!

И още нещо - няма държави, дето "леят силиконови платки". Има няколко мултинационални корпорации, които се занимават с това. По настоящем единствените от някакво значение са Intel, TSMC, Samsung, останалите са нишкови производители. Освен това пазарът за космически технологии е в пъти по-малък от този за микроелектроника. Търсенето определя предлагането. Елементарна икономика, Картофе!

така е тя. В САЩ планират да кацат на Марс след 2 години, а в Русия експериментират с това, което Корольов го е направил още преди 60 години. Пълна порнография! И още нещо. Направете една справка на каква географска ширина се намира този космодрум. Дали това е най-южната точка на Русия? Правилно, не е. А както всички добре знаем ( без троловете-комундета, естествено) колкото по- на север е един космодрум, толкова по-неефективен е той по отношение на теглото на изстрелваните обекти. А това, че не са могли да изстрелят ракета от пръв път е очаквано - с полуграмотни инженери, работници-пияндури и мениджъри-номенклатурчици - толкова.

Тъпчо, за това кацане на Марс се говори от десетилетия. Трябваше вече да е факт ако слушахме прогнози. И ти като американците май бъркаш Холивуд с реалността. Колкото до второто - явно "пияндурниците" не са толкова некадърни, щом дори при такива условия могат да направят работещ космодрум.

Айде да кацнат, при това без помощ от Холивуд, пък после да говорим.

Най-после!

Интересува ме какво става в България и въобще не ме интересува какво правят пияните руснаци и малоумния им вожд

ква България бе луд ахах

Руската космическа индустрия е на ниво което единствено САЩ може да обори, и подобни пускови установки единствено могат да ни радват, но е време дядя Вова да обърне внимание и на другите неща, някак си не е нормално да си лидер в тази област а дължината на магистралите ти да е толкова колкото в България, не мислите ли?

Алоооо, московското околовръстно е със 3 пъти повече ленти от нашите магистрали и на дължина е поне пет шест пъти колкото тях.

забравихме че от русия е останало само Москва :) Алооооооууууууу

Пламенчо,невежо тролче виж специализираните сайтове и ще научиш,че 150 милионна Русия има само с около 150 км повече магистрали отколкото в БГ!Русия не е само Москва и С.Петербург.Останалата част още живее в 19 век с кални "пътища",дървени колиби-деревни и самагон на корем!

1. "..., каза малко след старта на ракетата Путин, цитиран от БГНЕС." Няма ли да е по-правилно: "..., каза Путин малко след старта на ракетата, цитиран от БГНЕС." 2. "По време на изстрелването на космодрума не бяха допуснати чуждестранни журналисти." Космодрумът ли е бил изстрелян ? Няма ли да е по-правилно: "По време на изстрелването на ракетата, на космодрума не бяха допуснати чуждестранни журналисти." Или "По време на изстрелването, на космодрума не бяха допуснати чуждестранни журналисти."

Pesho

Буквояд. Статията е добре написана. В психологията има един термин: ананкастичен синдром. Добре е да видиш някой психолог.

Не е добре написана. Вашите критерии за качество са ниски.

прав е колегата, не е грамотно напиано. грамотното писане и голяма сила приятелю. не оставя място за двусмислие и пр... освен това се разбира много по-лесно и ясно :-)

А ГРАЖДАНСКАТА ИМ АВИАЦИЯ СЕ СЪСТОИ ОТ БОИНГ

Ключовите моменти са 2: 1. Недопускане на чужди журналисти 2. Отложен старт в присъствието на президента слънце А и замяната на Байконур който е с 5 градуса по близо до екватора също говори много, най-вероятно казахите вече са се усетили в цивилизационно отношение и предпочитат мерцедеси пред Лади и волги, а с Каспийския нефт и газ могат да си ги позволят. Затова сега там на почит са Бритиш петролиум и Ексон, въпреки че цялата държава е създадена и се ръководи по руски образец, Назърбаев бързо се ориентира кои са вече началниците и най-вече плащачите в региона.

Готин си. И по-готин може да бъдеш...

А може би най-ключовият момент е, че новият космодрум струва колкото наема на Байконур за има-няма 10 години. Сметките са прости...

Наема е 100 милиона на година, а космодрума струвал 14 милиарда. Както и да го смятам излиза около 140 години наем на Байконур.

Ключовият момент е "източен". От това че е по-насевер се губят 15% мощност или полезно тегло. Цената не е най-интересния момент. Но когато ракетата излети, поради въртенето на земята всъщност се придвижва на запад. Това означава че всеки над чиято територия минава и не е набрала височина 40 км може да я бутне и освен това корпусите от първата и втората степен трябва да се унищожават във въздуха, за да не попадат в чужди ръце. А са доста скъпи като метал. С новия космодрум изстрелването ще е изцяло над Русия. По същите причини космодрумите в америка са на източния бряг. Абе руснаците си знаят работата и си пазят интересите. Ние да му мислим с наш боко.

за космоса да ги поздрави човек, а то си е някаква площадка за балистични ракети и тестове, те в космоса спряха отдавна надпреварата със сащ, изоставиха идеята за луната, на марс нямат нищо, в слънчевата система нищо не са пускали, космически телескопи хич ги няма, продават ракети на сащ и участват на МКС, толкова за четвърт век, ако въобще на 400 км от земята можем да говорим за космос

Повечето неща са ги правили още преди 60 години, пък ти си прави изводите кой и колко е изостанал.

То точно и затова са по-изостанали - щото не са мръднали ни на йота за тия 60 години...(не съвсем да не са мръднали, но практически не са се развили ама хич).

Вчера конгреса в САЩ спря програмата за кацане на Марс. Но всъщност големите борби са именно в космоса. За Марс са умствени упражнения с практики за да се развива технологията. Като Русия и САЩ се дръвчат един друг не е нужен марс.

Първо научете, каква е разликата между площадка за изтрелване на междуконтинентални ракети и космодрум, скъпи рубладжии! Руснаците ако имаха космодруми, нямаше да използват досега казахстанския Байконур!

Пак усмърдя форума.

Майореееее, тъп си кат на майка си шундата, заспала провиснала.....

Абе другарю майор, ти като знаеш да не би да си си направил някоя в задния двор? Или с биогаз ракетата не върви?

На Козяк са спрели стотинките, само 5 кУминтарчета. НПО-шерпи, що не се упражните под новината за поредната партида от 20 ракетни двигателя, които "могъщия" ФАЩ си закупи от "изпаднала" Русия?

Отдавна са ги купили още през 1997 г. -таман 101 броя. Това са последните по договора. Та каква новина, като е стара претоплена манджа. Че то само металите в тези двигатели струпат повече от самия двигател. Как да не ги купят?

Няма да изразявам емоции "за", или "против" руснаците, защото отношението ми не е еднозначно, но малко факти: "Метала струва повече от двигателите" Толкова не си наясно с ракетните двигатели, че по-добре не се излагай. Вземи прочети преди да пишеш. Когато са видяли четежите на двигателите - американците казали "това не може да работи". Поне до 2018 г. ще ги ползват (цитат от американски издания). Цялата световна самолетна и космическа индустрия купува материали (алуминий, титан, платина и др.), керосин и др. от Русия. Американците използват тези "изостанали" руски двигатели вече 18-19 години. Ще ги използват поне още 2 години. 101 броя двигатели. Дали не са опитвали да ги изкопират ? Но продължават да ги използват. Дали руснаците не се развиват ? Вземи потърси и прочети...

Фактът е супер, новината също! Но защо отново тази секретност. Хайде някаква цензура може да се упражни, но съвсем да не бъдат допускани журналисти е ... както в миналото, да не даваш на добрите новини да излизат от Русия. Да не позволяваш на другите да разберат колко си добър. Да спираш своите Нобелисти. Това е тъжно:(

Не бе, това е просто ограничителна заповед за разни соросоиди. Едно време не знам как е било, ама сега НЕплатените журналисти с фенерче да ги търсиш...

Колкото и да ми се плюмчите, знаете, че съм прав! Френска Гвиана е част от Франция, а Байконур е част от независим Казахстан! Т.е. първия руски космодрум е построен едва 2016та година! СРАМ!

Плесецк е руски и бивш съветски космодрум, разположен в Архангелска област на 800 км. северно от Москва и южно от Архангелск. Построен е от СССР като ракетна база за изстрелване на междуконтинентални балистични ракети. Строежът му започва през 1957 година, през декември 1959 г. е обявен за функционален с възможност за изстрелване на ракети Р-7!!!Ама то като си проЗт?

то е завинаги!!!

Някой казвал ли ти е колко си прост?

Капустин Яр Астраханская область 483355 с. ш. 461742 в. д. (G) (O) 1946 1962 - Плесецк Архангельская область 625736 с. ш. 404100 в. д. (G) (O) 1959 1966 - Свободный Амурская область 514736 с. ш. 1281116 в. д. (G) (O) 1996 1997 2007 - закрит Ясный Оренбургская область 511225 с. ш. 595100 в. д. (G) (O) 1964 2006 - Восточный Амурская область 515304 с. ш. 1282005 в. д. (G) (O) 2016 2016 Мобилни космодруми на база ракета носител Штиль-1Н: Novomoskovsk submarine K-407 Ekaterinburg submarine К-84

Байконур е на Южна ширина, заради по-малките изисквания от енергия за извеждане в орбита. Особенно в зората на космонавтиката. Днес, новият космодрум е техническа революция, защото е в северните ширини. Където е нужна много повече енергия за извеждане в орбита на спътниците. Всъщност е единственият в северните ширини. Явно има какво да крият руснаците като нови технологии и е ограничен достъпа на журналисти.

Кухчо, Байконур е на 46, а Източен е на 51 градуса северна ширина. Така че не е на Север. И не е техническа революция, а Путлерастка прищявка. Освен това примерно Kodiak Launch Complex е на 57,5 градуса северна ширина. Предполагам че и тъпаци като тебе могат да правят разлика между 51 и 57,5 градуса

По-спокойно,утре метеш оборите на бея -пази си силите:)))

Уж космическа сила, а си построиха първия собствен космодрум едва през 2016та година! МЪКА, МЪКААА! Държави като Япония, Китай, Иран, Франция и Индия си имаха собствени космодруми, НО не и руснаците! Смешно е и жалко! Не мислите ли!

Космодрума в Байконур сигурно е построен от казахстан или марсианции през 1955 година другарю майор.

Спри с тази диария, бе овенен! Франция няма космодрум. Френска Гвиана има. А Русия си има Капустин Яр, Плисецк, Ясний и Свободний. От всички тези полигони излитат ракети носители. Илитерат такъв!

илитират а просто тъпанар

Чувам,че американците нямало с калво да хвръкнат до МКС-вярно ли е туй нящо? Щото нали били уж много ,,могъщи ,,пък:)))))).... Или във филмите само.:)

мисля че ставаш капитан а наздраве!

Комедия и забавни случки от ПедеРашка.

ама в кравария е по забавно с РД 180)))))

Чудесна новина

Най после. Колко мъъъъъъъка!

да бе...няма да мога да заспя от вълнение.

Ivan Ivanov

ти отдавна си заспал :)