17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо ли ми цитирате роскосмос какво казал? не знаете английски ? компютърната мрежа на МКС няма нищо общо с руснаците. нито МКС е на руснаците - те са бедни наематели и таксиджии. има гугъл - четете. освен това, касперски продуктите са забранени от 2017г за употреба от американските институции от всякакъв вид. заради шпионско съдържание. тук не го ли съобщиха?

Вчера гледах по немски канал как се тренират бъдещите астронавти. На някой места от филмчето се виждха надписи на руски .... Останах много учуден когато по време на тренировката по скачването на екрана на тренировъчния модул всичко бе на руски. Журналиста пита: -Къде се вижда с каква скорост се приближавам към станцията. След като му показаха къде са данните за скороста, той се оплака: -Ама то на руски. Отговориха му, че ако иска да стане астронавт ще му се напожи да понаучи руски.....

по немските канали дават и филмчета от ВСВ редовно. Това филмче от коя година беше аз пък гледах филмче за инженери в Русия как се учат на CAD програми и те казват... ама то на английски. и казаха че щом искат да са инженери трябват да знаят английски.... и те се отказаха.... за та за това са така руснаците...

Нещо не си разбрал. Не се тренират бъдещите, а тези които ще летят с руския кораб Съюз до МКС. Всички руски космонавти задължително трябва да знаят английски, инак нямат право да летят. Астронавтите трябва да понаучат 2-3 думи на руски в момента, но след година и това няма да е нужно, докато космонавтите ще продължат да учат английски и след 200 години.

да да.. бъдещите. филмчето правено 2005та... нали?

Не мога да твърдя, че всичко е руско на МКС, но основният софтуер доколкото знам е руски и е писан на Оберон.

не. не е вярно. объркал си се. Само 3 са руски. Останалите са американски.

Питах чичко гугъл "iss Computer" и ооо чудо западните медии твърдят въпреки твойте безкрайни познания ,че лошите руснаци щяли да рестартират единия сървър. Преди да пишете глупости можете поне да пробвате сами какво ще ви поднесе гугъл!

Ами те хората са си го написали: HP (Не Работи)

С работата на компютрите на летище София, нищо, че са на земята, още не работят....

браво. Освен да чистят тоалетни руснаците се успели да се справят и с буболечката която била налазила компютъра им.

Касперски си е свършил работата.