Коментари - Хората не могат да летят до Марс заради радиация | IT.dir.bg
назад

Хората не могат да летят до Марс заради радиация

Специалистите все още не разполагат с достатъчно знания за космическата радиация, за да изпратят човек на Марс или да изградят обитаема лунна станция.

Обратно в новината

Коментари - Хората не могат да летят до Марс заради радиация | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тo радиация има , но не е дълбокопроникваща, един добър слънцезащитен крем ще свърши работа.

В ЗАДАЧАТА СЕ ПИТА ЩОМ ИМА ПРОБЛЕМ С РАДИАЦИЯТА КАК ТОГАВА МАРИХУАНЦИТЕ СА ПРАТИЛИ ХОРА ТАМ БЕЗ ДА СЕ РАЗБОЛЕЯТ ОТ ЛЪЧЕВА БОЛЕСТ ?

Там? На Марс още не са пращали!

Не могат все още да изпратят на несамоубийствена мисия, но ако я обявят за самоубийствена, за чест и слава, кандидати в световен мащаб ще се намерат и то от порядъка на десетки хиляди, тъй че аргументът "не могат" е просто невалиден. Да не говорим за терминално болни с прогноза 1-2 години живот, които в момента са в добро здраве... Опции който иска, ще намери.

За лунна станция , хората трябва първо да попитат едни други , които са там много преди американците .

Не си си вземал хапчетата ... май?

ПИЧ НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙ НЕПОДГОТВЕН, ЧЕ МАЙ ТИ СИ ПРОПУСНАЛ ХАПЧЕТАТА СИ .

ПИЧ НЯМАШ ДОСТАТЪЧНО ИНФО ПО ТЕМАТА И ЗАТОВА СИ ТРАЙ .

Потърсете за "Van Allen radiation belt" в Google и тогава коментирайте кое е възможно и кое не.

Копайте лед от някой астероид и опаковайте кораба с вода. Това предпазва от радиацията. И ще е по-евтино от качването на вода от земята в орбита. Е, първоначалната инвестиция ще е огромна де, ама в дългосрочен план - е по-евтино.

Този коментар е по помод луския апалат дето ще чери радиацията, защото руснаците планират с китайците да строят лунна станция, а справят ли се на Луната няма да има плоблем и на Марс.

?????? добро утро????? това не е ли известно от десетки години??? марс няма магнитно поле и поради това има силна радиация добро утро??? но това че руски учен не вижда решение на проблема не означава че никой няма да го реши! щатите подготвят модули за приземяване на хора и костюми за марс сигурно са чули и те както и аз тъпака за радиацията на марс а???

Американците подготвят най-вече снимачни площадки в Невада.

да вярно е че руснаците немогат да пратат хора на марс, те немогат стока да пратат на орбита, нито един свястен спутник последните 30 години на марс камо човек на марс.. наи накрая им го каза тахен собствен учен.. за американците немозе да се казе точно дали са преодолели този проблем, но като охрана на иструментите до марс това са го направили преди 40 години а успешно го прават до днес.. хамериканците имат на орбита и на поврхноста повече апарати които са в момента там от бороиката която успешно е достигнала или се е разбила в марс направена от руснаците в цялата им хисторя..

Абе ........ първата степен на ракетата извела последния американски марсоход каква беше ?Да не би да бяха два рд - 180?По полека с глупостите!!!!Е да на Роскосмос не и дават по 16 милиарда(НЕ ЧЕ НЕ МОГАТ)но хората се справят...Междудругото не е зле да имате предвит разликата между космодрумите от които излитат руските ракети,и космодрумите от които излитат американските и европейски ракети!За сведение ако Протон я изстрелят от Гвиана ще изнесе над 40 тона!ФАКТ!

да првата от 5 степена.. и каква беше - произведена вув флорида.. начи каква беше американска.. това че технологята е руска - това е друго нещо.. руснаците са я измислили, но се произвезда вув флорида.. ако си купя шкода дане е колата на чехия, нали сум я аз купил - моя е.. още повече като всичките туареги или порше каяне се правят вув братислава - данеби да са немски тези коли като се правят вув словакия.. да марката е немска, както и марката на првата степен от 5 е руска.. и какво.. извинаваи ама в гвияна ако си прочетеш трябваше и руски ракети да се изстрелват - само дето руснаците неси платиха вноските на време и е само 100% европеиско :д, иначе разликата нее чак толкова - мездо баиконур и каневерал или гуина не е 2 пути по дебела атмосферата зада мозеш да казеш че ще е 2 пути.. несануваи накои неща и после не ги пиши..

Те и до луната не могат. Добре че беше Кубрик за да могат американците да направят своята "малка крачка".

Искаш да кажеш, че другарите нямаха апаратура и/или възможности да го засекат и нямаше да си умрат от кеф да ги разобличат гадните капиталисти пред целия свят? Наистина ли казваш, че руснаците са били толкова некадърни, че да не могат да разберат, че американците разиграват театър? За евроазиат си доста брутално настроен към побратимите си.

тва са пълни глупости на жалки идиоти русия официално отдавна е признала кацането на луната!

Че това се знае, нищо ново не е казал. Докато не се създаде плазмен щит като в научнофантастичните филми няма летене по-далече от магнитното поле на земята.А тя радиацията влияе не само на хората ами и на електрониката.Представям си как тя започва да се скапва по средата на пътя до Марс.

Абе откъде такива умници ми се въдите? Да не сте завършили някой московси ВуЗ, или просто въртите на някой московски вувузел едни работи? До Марс вече има изстреляни поне 10 мисии, има 3 американски марсохода успешно примарсени и те с мноооооооого електроника и си работи без проблем. Дори и на руските сонди до Марс им работеше електрониката без да се е скапала по средата на пътя, а той е дълъг уверявам те, мноооого дълъг и продължителен и все в открития космос без грам земно магнитно поле

Това е така, искам само да допълня за електрониката едно нещо. Гледах документален филм за Чернобил (по-младите, децата нищо не знаят и не помнят, а най-лошото е, не вярват че го е имало). Та във филма обясняваха че в първите часове от аварията са изпратили строителна техника да разчиства, която е била специална - багери-роботи с дистанционно управление. Е, много бързо се е скапала електрониката им от радиацията. Затова са решили да пратят хора. Представете си само!!! Кошмар е много слаба дума - повечето от изпратените войничета и офицери или се разболяват или умират. От лъчева болест. А на Марс действително има много техника, много електроника, и тя все още работи. Виж, за хората не знам.

Галфон! Лунна станция ще има на луната, която ще се използва като база!

Най-накрая, някой да каже нещо смислено и вярно.

Лунна станция на Марс?!?

Ти четеш ли, или не знаеш какво е запетая и за какво служи тя.

Александър

Четенето и разбирането са два отделни процеса. При много хора, никога не се свързват, за да работят заедно за съжаление.

Чукча писател, не читател!