Коментари - Разкриха произхода на гравитационната дупка в Индийския океан | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ти да видиш нов Нютон. Браво.

Кой каза дупка!? Веднага да се асфалтира, а фирмата, дето поддържа там района, да се глоби!

103.6м по ниско? Сериозна дупка и то в океана.

Налягането е плътността по земното ускорение по дълбочината. Ако приемем, че земните ускорения са различни то следва там, където земното ускорение е по-малко то водният стълб да е по-висок(за да се уравнят наляганията, което е необходимо условие за равновесие), тоест при по-ниското земно ускорение имаме по-високо водно ниво, а не обратно

КВО ПРАВИМ С ГРАНИЧНИЯ СЛОЙ ПРИ ДВИЖЕНИ НА ВОДНАТА МАСА?

значи з.би гравитацията! как така при скачени съдове, каквито са океаните по света, се получава дупка при това 100 и кусур метра! Ай някой да ми направи дупка в черно море! па нека да е само 10 метра! остави това, ами това са 100 и кусур метра! отвесна дупка! и ся един кораб си плава и изведнъж баааам 100 и кусур метра пропадане! ем после как ше излезе от таз 100 и кусур метра дълбока дупка!? Таз статия още в началото си е пълна глупост!

Защо мислиш, че границата е рязка?

Струва ми се,че има неправилно заключение. За да има дупка и океанът дя е хлътнал,трябва да има по-силна гравитация от околните райони.

Така де. И то има. По-силна спрямо тази в аномалията с по- ниска гравитация...

И кво следва тогава? Зоната с по-ниска гравитация ще изсмуче водата от зоните с по-висока гравитация и ще си вдигне нивото, а! Нещо ти избегна логита, нали! Физиката не е за тъпи селяци, бе пич.

Я питайте македонците. Те ще ви кажат , е първи са открили това нещо.

много интересно как при по-слаба гравитация, нивото на водата е по-ниско. Не би ли следвало да е обратното. Водата е теглена с по-малка сила, съответно центробежната сила от въртенето на земята влияе повече и нивото е по-високо. Интересно какъв друг ефетк пропускам.

Няма нищо общо с климата? Направо не е за вярване. Защо тогава ни занимават с товя?

Очаквайте новина - поради климатичните промени, дълбочината на дупката се променя и достига критичните -98 дълбочина и ако не вземете мерки да прегърнете мизерията и нищетата още тия дни, ще вземе съвсем да изчезне и да настане катаклизъм, да не позволява частните самолети да летят ежедневно. За това, режим на тока!

За да не прегрявате емоционално в жегите. https://twitter.com/thebetterindia/status/1679105832254832642/ На списващата бих желал да и обърна внимание, че имена изписани по този начин Изследването е публикувано в сп. "Геофизикал Рисърч летърс". Е меко казано неприемливо.

Всъщност, формата на това пропадане на океана трябва да е по -сложна.Близо до границата висока- ниска гравитация трябва да има леко пропадане, а към геометричния център на зоната с ниска гравитация трябва да има издигане на нивото, защото там полето от всички страни се уравновесява.

Така става като зелени Дойче веле журналисти пишат статии за природата, явления и физика

Учени от дир.бг са разработили нов прочит на въпроса , как се оформила на жените дупката , май беше трътката абе там каквото е.

Луди ли сте ,какви са тези чутовни глупости

'баси - аз ли съм или не съм? В случай, че гравитацията е по-слаба, не би ли трябвало водата да е 107 метра по-висока от околната вода? И тези хора (хора?) от ДИР.БГ дали са сигурни че става въпрос за МЕТРИ? Боже, каква нищета!!!

Требва да е по-високо водата при по-ниска гравитация, ако наоколо тази област не е обградена от зона с по-висока гравитация, както е в случая. И така, околната област с по-висока гравитация изсмуква водата от зоната с по-ниска гравитация и прави дупка.

И понеже наоколо водата е по тежка налягането е по високо а в дупката теглото на водата е по малко, следователно налягането е по ниско, какво става - за да се изравни налягането в дупката - дупката става по висока. Така че момата е написала глупсти.

Представи си частици със заряд (-). Пускаш ги в цилиндричен съд зареден по стената си с (+). Къде ще има най-много частици? По стените на съда, нали? А в средата на съда ще има най-малко, не е ли така.

Ицо плюе а аз гълтам и затова нивото е толкова ниско.от толкова гълтане гравитацията ме е смазала и за това приличам на хипофизното джудже зеленски , но дрогата при мен е по-добра.

Тошко Колев отдавна е изпял в песен този природен феномен за дупката: Черно море, много е добре, слънце пече, още по-добре, на морето дупка чака рака дей.

Преди 50 млн години не е имало делфини.

Ако водата е по-ниска значи гравитацията е по-силна. При по-слаба гравитация щеше да е по-висока водата

Не работят баш така нещата, ама кат си спал в часа по физика...

Извънземни?!

Ако, взема че се изплюя, океана ще прелее… Божанков да му мисли!

Сорос е виновен и Дълбоката държава също! Американското посолство натиска там и затова плочите не се наместват! Ама, дядя Вова ще духне и всичко ще се оправи! Руската душа излиза отвсякъде!

Това е заговор на Сорсоидите и капиталистите да ни облъчат и да ни инжектират чипове, за да ни казват какво да правим и да ни контролират ! Но Съветския съюз скоро ще се завърне и ще ни спаси от тази капиталистическа и развратна сган !

Ново дъно Картоф с неправилна форма Ма майкоууууууу Абе а каква е правилната форма на картофа ?

Земята е Геоид бе алооо. Д ви еба експертите. Планетата често се описва като перфектна сфера - особено в илюстрациите, при направата на глобуси и т.н., но според експертите тя е по-скоро картоф с неправилна форма.

Главата ти има форма на неправилен картоф и съдържание на избушена цинкова кофа

пък, ми е любопитно от кой сорт са картофите с ПРАВИЛНАТА форма?

така описано не става НАлягането на дъното е mgh по малко g със по малко h ще доведе до разлика в налягането и околната вода ще се премести да го го изравни h трябва да е по-високо ако g е по- малко

Публикувай го в сп. "Геофизикал Рисърч летърс".

1. Хималайте са образувани от колизия на плочите, т.е. двете плочи са се срещнали фронтално и никоя не е отстъпила, а са се накачурили една връз друга. А онова споменато "подпъхване" се нарича субдукция. Тогава едната плоча потъва под другата. Колизията и субдукцията се наричат деструктивни окрайнини на тектонските плочи. 2. Земята все пак е доста кръгла, не е идеална сфера, но в никой случай не е картоф. Иначе не би била планета, а планетоид. Планетите са закръглени, защото имат достатъчно гравитация за да се оформят така. Формата на земята се нарича геоид, леко издута при екватора и леко сплесната при полюсите.

Черно море, много е добре, слънце пече, още по-добре, на морето дупка, под юрдана две

Мислех, че няма по-тъп гъзолизец от Гогов, но дир-ник винаги изненадват - Надето е новият номер 1! Ако Гогата е тройкаджия, тази вероятно е повтаряла 5-ти клас, хаххахс!

...е тайнствено място също като Амазония и Ю. полюс. Има сведения за извънземни бази, НПО и оцелели до днес водни динозаври.

Българските НПО са даже още по-страшни

А как изглежда картоф с правилна форма?

това е на Тодор Колев на морето дупката! :)

Загубени в превода..

Ако 1g е нормалното налягане, то колко е там? 0.5g? 0.9g?

Абе вие на училище не сте ли ходили? Земното ускорение (средно) е 9,8m/s2.

Нещо няма логика, ако гравитацията е по-ниска, морето да е по-плитко.

Идеята е, че част от водата е издърпана от по-силната гравитация в околните райони.

Точно така е. Няма го в статията на Daily Mail, преведена достатъчно некадърно от Dir-а, но присъства в материала по въпроса на Earth Oceans Study (EOS).

"....където гравитацията се усеща по-слабо. Това означава, че нивото на водата е около 103,6 м по-ниско от това в околните райони.".... Този който го е написал, дали има основно образование ? Голяма тиня е събрал този сайт.

Надето Христова. На един кантар са със Стоян Гогов. Все такива ги избират...

Може да са много личности в едно тяло!

ㅤ

Подкрепям теорията за много личности в едно тяло с две ръце и два крака!!!

А може да са няколко тела с една личност

Точно това изречение е едно от малкото правилно преведено от Надка. Да, нивото на водите в района на аномалията е ПО-НИСКО от това в околните райони с нормална гравитация, именно защото околните райони са привлекли водата към себе си.

Чак пък 103 метра по- ниско??? Това си е доста. И ако е така - това не трябва ли да е най- ниската точка, иначе трябва да е като водопад по краищата.:)))

@Aзззз - Не е като водопад. Става дума за плавен преход между векторите на гравитационното поле. Във всяка една точка вътре в площта, обхваната от аномалията и, разбира се, водите около нея, повърхността на водата е винаги строго перпендикулярна на тези вектори във всяка зададена точка. Просто следствие от закона на Нютон за привличането. Съответно, водата оформя еквипотенциална повърхност - т.е., такава, която включва всички точки с една и съща сила на привличане (не бъркайте с тегло! - силата има големина И посока и именно посоката е важна в случая). Т.е., намиращият се в аномалията наблюдател, ако е разположен точно на повърхността на водата, няма да може да усети/измери никаква разлика.