Рекорд: Биткойнът за пръв път мина психологическата бариера от $20 000

В рамките на отминаващата година основната дигитална валута поскъпва с над 170%

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде бе, плебс! Я почвайте пак да пишете ква измама е биткойн! :Д

Хартиените пари биват обезценявани постоянно (независимо каква валута са). Инвестирайте 10% от спестяванията си в Биткойн, за да се предпазите от инфлацията. Правете го регулярно (DCA стратегия) а не голяма сума наведнъж, понеже е волатилен (пада и се вдига с много), ако купите голяма сума и падне с много ще се паникьосате и ще продадете на загуба. Затова се купува всеки месец по малко (например 5-10% от заплатата). След 4 години ще сте много напред! Биткойните са само 21 милиона, а доларите и еврото ги печатат с трилиони всеки месец почти. Според вас кое ще се обезцени спрямо другото ;)

Копам си и си свиркам ... със здраве

Да, като луковиците на лалетата в Амстердам. Поскъвали са, докато всички са вярвали, че имат цена. И внезапно един ден, никой вече не искал да плати толкова. Силно ме съмнява, че някое правителство ще реши да ползва Биткойин, вместо да си направи негова версия.

Като почнеш да плащаш за всички с биткойн, пак ми се обади. :)) Аз ще си държа презеринет евра. :)) И ще си спя спокойно. :))

Ма кой се интересува от тая измама и какви "психологически" граници преминава!!! Дръжте си ги тъпите биткойни....

Чудесно и като твоите евраци се обезценят а биткойна стане 150к тогава пак ще си говорим

Държим си ги, яд ли те е. Защото в началото на годината бийткойна беше 5-6к долара сега е 20 и тепърва започва да расте. Парите които съм обърнал в биткойн нарастнаха няколко пъти докато твоите само се обезценяват :)

Много си далече от истината. Силата на Биткойн е, че е над правителствата. Нали правителствата имат валуте - долари, евро, левове и т.н. И? какво правят - печата и обезценяват спестяванията на хората (крадат от работещите)! Ееее!? Кое ще предпочетат инвеститорите (не говоря само за дребните риби, а за "умните" пари като хеджфондове и подобни). Биткойн и го сравняват с балона при лалетата от 10 години. От тогава той се срина 4-5 пъти и всеки път се въстановява и расте с по хиляди проценти. Сравняват го с лалета само тези, които не го разбират, като теб.

Нещо ми намирисва на завист. Представям си как ще се опулиш като в края на 2021 стане 100к

И защо са ти тия долари, нали в криптата било бъдещето.

Му хахаха

Якото е, че простите хора, се сещат да купуват, когато биткойн почне да поскъпва, чисто от алчност, без да разбират реалната стойност и същност на биткойн технологията, после цената коригира, простите които са купили на висока цена, продават на загуба. Заслужават го, защото са прости. После говорят, че биткойн бил измама, а всъщност те са прости (финансово неграмотни). Но това, че простите ще губят пари и ще говорят че бил измама няма значение, защото умните инвеститори, знаят каква е стойността на биткойн и купуват и затова цената продължава да прави нови върхове, въпреки че от три години, много прости хора, които загубиха пари 2017та, говорят че бил измама :)

вече от много магазини на запад можеш да си купиш каквото продават с криптовалута.Въпрос на време е да се разрасне

ХОДЛ около 20 коина. Иначе не вярвам и обменям в доларес. Долар е кралица.

В момента всеки който е закупил биткоин каквато и да е цена е на печалба.

Доларът е царицата на обезценяването и губенето на стойност. за последните 100 години доларът е изгубул 99% от стойността си. Една кола - нова - е струвала 800$, сега колко струва? Биткойн те спасява от тази неизбежна инфлация, просто дръж част от доларите си в биткойни (например 10%). Така хеджираш срещу инфлация. Същото може да се прави и със златото. Говоря за дългосрочни спестявания, а не за 1 година напред.

Преди време и аз бях скептично настроен към криптовалутите, струваше ми се безмислено, докато не се задълбочих и не разбрах всъщност какво представляват. Радвам се, че вместо да плюя и да критикувам станах част от новия дигитален скок, запозтах се с хора от цял свят и виждам, че труда ми носи дивиденти.... P.S. Много ми е гот когато си пазарувам в търговските вериги и плащам с крипто. Пасивният доход е хубаво нещо, но си трябват и малко усилия, за да се постигне...

Абе младежи, запомнете, че ваши пари са само тези, които сте похарчили, за да си направите кефа. Всичко останало са екселски таблици, облачни файлове и ... биткойни, етериуми и т.н. Наздраве, милионери!!! :)

А ти в какво очакваш да се измерва стойността на биткойн? В сажени? А цената на златото, като също се измерва в долари, тогава какво? Появиха се обичайните умници да обясняват

Е то харчиш , харчиш пък в един момент като няма какво да харчиш лошо. Доста бивщи випове познавам в това положение

Имам един познат, който беше изкопал около 4-5 биткойна преди около 9 години... Радваше се че им е взел цели 200$ преди да им се срине цената. Дали сега не си хапе дупарата? Като повечето "разбирачи" тука... дето питат що го оценяваме в долари, а не в светлинни години :Д

"Абе младежи, запомнете, че ваши пари са само тези, които сте похарчили" Абе, банките нали работите до 17ч, що се трудиш в извънработно време :)

Още една година сигурност и заплати за служителите ни. Дори в целогодишен локдаун.

Трупайте, трупайте милички поредните въображаеми ценности в очакване да ги продадете по-скъпо. Само да ви питам колко биткойн хард форка вече има и какво следва от това ? Както уж крайното количество уж е математически ограничено, така и не е, защото всеки може да си направи хард форк и ако болшинството копачи го последват, той диктува правилата. Т.е правилата се променят в движение, а това директно манипулира колко биткойна има и кои са валидни. Вие си трупайте и се надявайте някой да купи след вас. Не се научихте, че парите във вид на информация винаги ще ви държат уязвими. Тая информация може просто да се игнорира или да се забрани. Повече от половин век притежанието на злато в САЩ е било забранено, че какво остава за биткойн.

След следващия халвинг ще е минимум 50к. Така, че тази петилетка не продавам..

Големи компании също започват да допускат техните клиенти да използват портфейли от криптовалути за осъществяване на различни плащания. --- като коня беше на 3 хилки, а ? ай честите на тия дето ще клъвнат на 20-те хилки .... сега ще закрепи над 20 .. ще постои, овцете ще кажат - ааа, ето че проби хая, закрепи, значи, че отива на 1 млн. това ще бъде подгрявано от всички страни ... за да дойде балтията на 26 хилки ... и сривът до 8 хилки!

Е, той щеше да става 100 000 долара и миналата година, и тази година, сега вече ще стане 150 000 евро, ама в необозримо бъдеще.

сиреч фед, пуснаха кона ве, кавал ! на тях им трябва "рестарт" на матрицата, само че върху блоковите вериги, за да ви иззечет кеша! кешаааа, кеша им е "проблема" на лихварлите - защото е анонимен и дава свобода!

Аз си купих на $3150, и ако падне до $8000, което вероятно няма да се случи, ще купя още. А ако ще пада, ще е някъде до 13000.

Има 5-6 форка, и всичките заедно са под 2% от стойноста му. Е, и?

как са разбирачите на балони ? :) Да кажат как това за нищо не става , докато хората правим пари ?

Ти на коя планета живееш.. Фейсбук и Европейската централна банка ще пускат криптовалута той тръгнал да обяснява какъв балон е хахах. Под 10000 няма как да слезне цената по простата причина ,че поради трудността няма как миньорите да си покрият разходите , по скоро чакай минимум 50к до една година

мислят за 13 ... ама ще е до 8 хилки, за да е пълна вълна [C] и да е завършена плоската, ирегулярна разтегната кореция на целият ръс до 20 хилки през 2017, която все още не е завършила, както тълпата си мисли!

не се вълнува от миньорите коня е изкопан основно още 2009-2001 година от фед

Как сте бе путьовци - чакате ли го още биткойна да се срине на нула долара. Срина ли се пирамидата или ви се сринаха простите глави?

И какво те кара да мислиш, че ще е минимум 50к ? Понеже ще се добива по-трудно ? Тоя трик е стар като света. Частни фирми така продават техни си юбилейни монети примерно от сребро, но на десеторна цена на колекционери с аргумента, че тиражът е ограничен и те купуват миличките, да си попълнят колекцията, че после няма да има и който има ще продава още по-скъпо. Обаче въпросът, и като няма да има какво от това ? Тогава ще има нещо друго. И аз мога да издялам един камък и да кажа, че е уникат. И какво той милиони ли трябва да струва ? Първо кой го пуска тоя камък - никой ? Второ, има ли някакво практическо приложение - не ! Какво приложение има биткойн като не се използва за разплащания ? А защо практически не може да се използва е въпрост на цяла статия. Той дори не е и анонимен, както ви залъгват.

до 7-8 хилки ще падне, след като достигне 25-26 хилки

Въпросът не е в стойността им, а в съществуването им. Това опровергава мита, че биткойн е нещо уникално и има неповторима вътрешна стойност. Само той има 5-6 форка, които сега не струват много, но след 5 години може те да вземат връх или следващият форк след тях. А колко общо криптовалути има, броил ли си ? А колко нови тепърва ще се появят, можеш ли да предкажеш ? И кои от тях да купим ? Всичките ли и ако не, защо ? Вторият мит, анонимност също е разбит отдавна. Ако искате наистина анонимна криптовалута, прочетете нещо за Монеро.

имаше една такава песен, дето я пеехме едно време по екскурзии ... въпросът е до къде ще продължи да налива манипулатора ... ще кълват ли овцете до 25-26 хилки ...

Мда, вчера в ресторанта платих с койни.....

Испуснал си момента за 7 хилки приятел. Имаше един с хиперуйв теорията дето го чакаше да падне на 1800 долара ама не позна

От сутринта съм изкопал 28 евро.. Пфу аз съм егати овцата

Копайте, пичове, трудете се, че да станете хора. Наздраве! :)

като затвори над 10 хилки на седмична, но с "игла" до 8... даже до 7 ! всичко тогава ще бяга, щото ще мисли, че този пъти вече край .... бас ловя !

Сега може малко да падне цената с 30 сетина процента - младите да не се уплашите да си продадете койните - никакво продаване под 150 хил за койн

Не става биткойна за плащане. Първо е неудобен, второ е волатилен и се купува главно от спекуланти. Но и те имат проблем. Да речем купили са евтино или са копали по лесните времена и имат много. Да речем искат да осребрят яко - няма как да стане. В момента в който се излеят голямо количество за продажба, цената ще падне главололно. Т.е аз уж имам 50 биткойна по 20к и това трябва да прави 1 милион, но всъщност не мога да взема един 1 милион за тях. Ако се опитам да ги продам наведнъж, не мога да взема тая цена. Т.е и аз не знам какво имам. Кой ще си планира разходите в такава валута ? Същата работа става на борсата. Дават се луди пари за компании, които не плащат дивиденти. Какви дивиденти, те дори не могат да излязат и на нула, но за това пък имали голям растеж. Растеж с чужди пари без сметка да излезеш на печалба от оперативна дейност ! Но цените растат, защото всеки вярва че търсенето ще продължи и не вижда друга алтернатива. Това вече се е случвало на едни хора преди 100 години...

налей поне до 26 хилки, да не се сърди елиът...

Пълни глупости, тази година биткойна е по-стабилен дори от акциите на Тесла. И за справка - близо 2млн биткойна са изтъргувани само в една от борсите в последните 24 часа. Не знам как с твоите 50 ще промениш нещо.

Имам 6 биткойна на по 30 долара всеки. Още може.