Коментари - Експанзията в космоса води до война на Земята? | IT.dir.bg
назад

Експанзията в космоса води до война на Земята?

Експерти си задават въпроса "Може ли добивът на полезни изкопаеми в космоса да доведе до война на Земята?".

Обратно в новината

Коментари - Експанзията в космоса води до война на Земята? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бай Мангал как ще оди да бере джелезо? Ако мангалята почнат и у Космоса да фърчат от една страна е страшно, от друга обаче успокоително... Ако можеше всичките да одат у Космоса...

Не пипайте "космосо" - то е "зелмя македонска",

Вие купихте ли си имоти в Космоса? Кой го продава ще питате? Някой олигарх, защото има нотариален акт за тях.

... първо идете до луната, пък после ще видим ...

Ти се озъртай да не пропуснеш промените в модата по сгъване на шапки от алуминиево фолио и гледай сестрата да не те спипа че не спиш, зарежи луната, марсианците и подобни.

Добивът на каквото и да е може да доведе до война където и да е, в т.ч. и на Земята! Това си е свойство на капиталистическите икономически отношения и няма никакво значение какво и къде се добива.

Това е свойство и на социалистическите системи. Ето на пример Китай и Русия се сбиха за 2 островчета през 1969 г. После Китай се сби и с Виетнам. А СССР заграби половин Европа. Овен това не само добивът на нещо е ресурс. Ресурс е работната сила, особено когато няма право на реален глас

Соца какво е ако не държавен капитализъм!?

воината не е следствие на капиталистическите отношения а следствие на националните държави.

ДА ЖИВЕЙ СВЕТЛИЯТ ГЛОБАЛИЗЪМ. НАЛ ТЪЙ МОШЕ ?

Експерти си задават въпроса "Може ли добивът на полезни изкопаеми в космоса да доведе до война на Земята?". Какви експерти могат да бъдат когато никога не са се сблъсквали с такъв реален проблем. По-скоро са фантазьори спекулатори.

пак някой вика "хоп" преди да е скочил...

Лошото е, че най-ефективният метод сигурно е да закачат двигател на астероид и да го насочат към Земята. Там вече да го разфасоват, каквото не е изгоряло в атмосферата. Може да му закачат парашут. Може да се ползва и като оръжие, но по-скоро може да не оценят нещо и да стане катаклизъм от удар в Земята. Може да си спомним за метеорита в Челябинск, дето въпреки че изгоря във въздуха, от ударната вълна потроши прозорците там. Целият мексикански залив се счита резултат от удар с астероид. А това, цитат: "Интересът към бизнес в космоса е обвързан с космическата политика. Например компанията на Илон Мъкс SpaceX не само планира да достигне Марс, но и има договор с Пентагона за извеждане в орбита на военни спътници. По този начин укрепват контактите между частни компании и държавата, която след това подкрепя бизнесмените на международната арена." Това се нарича с една дума - олигархия - обвързване на частен бизнес с държавата. И такива ги правят управляващи в държави. Така че Илон Мъкс си е точно олигарх. А САЩ през фирми има акции там и в Гугъл, Фейсбук и така нататък.

Абе като нямате и грам акъл що пишете където не трябва? Ей ви темите за политика плямпайте там глупости до припадък. Примерно как се закача парашут на астероид? Руснаците 60 години летят и пак не могат да свалят повече от 300 кила полезен товар. Мъск сега почна да връща по 2-3 тона, ама един астероид е хиляди тонове, тоя при Челябинск беше поне 10 хиляди тона. Дане говорим как със съвременни двигатели се убива скорост от 100-тина хиляди км/ч. Могат да свалят по 5-6 тона, затова трябва да е нещо скъпо - злато, платина за да покрият изстрелването и да са на добра печалба. Частният бизнес Е ОБВЪРЗАН с държавата, в която плаща данъци. И това НЕ Е ОЛИГАРХИЯ. Олигархия има в деспотични държави, където лидерите са несменяеми, като в Русия, Китай, Северна Корея. В държави с демокрация това няма как да стане. При нормална демокрация пробива по идейния и активния в бизнеса, докато при псевдодемокрации, като горните пробива нашия човек с помощта на цялата държавна, заграбена и несменяема власт.

Демокрацията е скрита диктатура на олигархията, която назачава партиите и политиците. Сещате ли се за колко закона ви питаха лично преди да ги приемат в парламента. Знаете ли какви закони се приемат в държавата? От къде идват и ка се гласуват? Всичко става поръчково за нуждите на олигархията и малко за цвят и аромат в интерес на обществото, колкото да не е съвсем очевидна измамата наречена демокрация. Аз съм за монархия, но такъва при която управлява свят цар като Бог. Такова ще бъде вечното Божие царство. Спасението ни е в Бог, а не в хората. Затова и съм престанал да се вълнувам от политика.