Коментари - Новите прогнози на Рей Курцвейл | IT.dir.bg
назад

Новите прогнози на Рей Курцвейл

Според Курцвейл, за нас бъдещето означава децентрализация на всичко: както физическото, така и психическото.

Обратно в новината

Коментари - Новите прогнози на Рей Курцвейл | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки може да си фантазира всичко-това не е истината!!

Както се казва в един виц : Еее Щирлиц - ти вече прекали! Старите му прогнози не са нищо сравнено с фантазиите му за новите! За интелекта е на прав път понеже човешкия пада а искуствения расте,,,,Но КАК го видя тоя пробив в медицината????? Тая Панацея! А и какво ще работят хората - нали машините уж ще бачкат! Никому не е гарантиран дори утрешния ден - това е сигурно!

Огромната маса - около 7 млрд. в момента ще си живее както може. Първо щв се направят "войници", офицери, и учени. После ще се направят реплики на свръхбогати хора. И така. А бедните ще си живеят по старому. Те и ще оцелеят. На другите като им спреш тока и са дотам.

Кур.вей.

Поредният еврей решил да прави пари и кариера от нищото.

Разбира се, "учените" не се интересуват от духовната сфера и не я взимат предвид, защото масово приемат, че няма Бог. А само и единствено всичко, което е предсказано в Библията се е случило и ще се случва 100. За съжаление невежеството не ходи по добитъка, а по хората поради падналата им природа.

Можеш ли с едно изречение да ни дадеш определение за това какво е "истината"?! "Науката", въпреки всичките си претенции, е безсилна да го направи, а всяка религия има свой отговор. Освен това не трябва да забравяме мита за облога м/у Бог е неговия най-светъл ангел Луцифер, следствие на който облог е светът на човека. В момента живеем във времето, когато се разглежда резултатът от този облог, и това решава съдбата на човечеството.

Има само една истина. Божията истина. Защото всичко започва и свърша с нашият Създател и Той дава смисъл на всичко. Неговата вечна животворяща истина ни е дадена в Библията за да не ходим в мрака на суетните човешки философии. Тя ни разкрива историята на света, кой е нашият Създател, какъв е характерът Му, Неговата воля, закон и спасителен план за човекът. Какъв е Божественият морален стандарт по който трябва да живеем за да пребъдваме праез вечността. Истинска наука се съобразява с реалността и събира научни факти чрез преки наблюдения или експерименти в настоящето. Господ създава човека по свой образ и подобие, първо защото е Творец и е отдаден на съзиданието и живота. Хората сме създадени за да бъдем светии на Господа. И светиите ще съдят падналите ангели, който луцифер е организирал в бунт против Бога. Понеже се е надигнало сърцето му заради красотата му и гордостат му го е провалила. Гордост и любов не могат да съжителства за дълго в едно сърце. Ние сме третата независима страна в този космически конфликт, която е най-потърпевша от действията на сатана и компания на Земята. И съдиите на Господа ще знаят много добре последиците от греха, на който падналият е подбудител с идеята да заеме мястото на Бога на Земята.

Човекът те попита ясно - "...можеш ли с едно изречение...", но ти, понеже не можеш пак дръпна една неделна проповед... явно още не си познал истината и поради това не си се освободил от догматиката - църковната, не Божията!

Не мога да имам вяра за каквото и да е на човек, който има Kуp във фамилията си...

А Пут?

Кон с рог

На Пут вяра имам. Безгранична.

Този "избран" човечец на снимката ни чертае картина, от която ни побиват тръпки. Тези прогнози не вещаят нищо добро за човечеството и не е трудно да се досетим от кого са вдъхновени.

то пък едни прогнози... дайте да уточним за кой вид човек ще се мери? защото нивото на интелект на някои групи и в момента имат по нисък интелект от телефоните дето носят. а до края на годината ще бъде направено първото "дигитализиране" на човешки мозък. а по въпросът за болестите - то ако не са големите фармацевтични компании да пускат от време на време по някой вирус - отдавна да са изчезнали от пазара.

Де пък го види това "първо дигитализиране"? То верно, от много "прогнози" на всеки му се бъгна инфото.

Щом нещо е мислимо, то е и възможно (осъществимо)! Всички тези прогнози са интересно нещо дотолкова, доколкото човек остава господар на положението. Как обаче ще копираме и пренасяме на носител човешката "душа"?! Тези прогнози се отнасят само до "рациото" на човека, но не и до неговата психика. Няма нищо възбуждащо в това да се превърнем в съвършени биороботи ставайки "безсмъртни", ще се лишим от най-вълнуващото преживяване: тленното съществуване, каквото е животът. Освен това, изхождайки от естественият закон, че всяко нещо върви със своята противоположност, като как ще се прояви действието на този закон? Дори и на боговете им е досадно от собственото им безсмъртие и съвършенство, и в един момент решили да създадат човека, за да разсеят скуката си... Земята е най-интересното е желано място за превъплъщение на душите, и те идват тук, за да преживеят нейната реалност в цялото многообразие и възможности, каквито няма на никое друго място. Прогнозите на този учен-бизнесмен обаче чертаят обозримото бъдеще на човечеството и това не може да се промени. Ще дойде време, когато физическото тяло ще изчезне съвсем, като обиталище и съсъд на душата и духа, и човек ще се превърне в чиста духовна енергия, като по желание ще може да приема всякаква (материална) форма

"Щом нещо е мислимо, то е и възможно (осъществимо)!" Не разбирам логиката в това ваше твърдение. Мисълта може да не се съобразява с физичните и информационни закони, но това значи ли че може да ги прескачаме. Аз мисля че не. Вие можете ли с научен подход и факти да докажете обртратното? Няма естествен закон който да ни казва че всяко нещо върви със своят противположност. Това са фантазии и езотерини сатаниски блянове в коит прозира желанието на луцифер да бъде равен на Бога. Вселената, Земята и и всичко що е в тях са създадени за шест 24 часови денонощия от светият Бог, който няма равен на себе си и няма противоположност. Той е несътворен вечен абсолют, от Който започва и свършва всичко и Който дава начало на всичко. По Него се равни всичко останало в битието. Всемогъщ и всезнаещ. Чиито свят характер не се променя с времето като вечна гаранция че живота ще пребъдва през вечността в мир, любов, истина, смисъл и хармония. Дори само с логическа прогресия можем лесно да потвърдим тази истина. Която е в пълна хармония със закона за причино-следствената връзка.

Това че нещо не ви харесва, или не можете да разберете, не може да бъде аргумент с/у него! Което впрочем е любимият маниер на "науката" такава, каквато прозира в разсъжденията ви. Какво е мисълта?! Каква е природата на т.нар. "терето око"?! Какво е психиката?! Тези неща науката (с нейните механистични методи на познаниене може да обясни), кактои да даде решение на антиномиите, с които се сблъсква човешшкото познание. Всички тези определения за Бог, които давате са хубави и звестни, но кой по-точно Бог имате предвид?! Не смесвайте Бог-абсолют с проявеното битие, в което съществува човекът, и законите на това битие. И за да се успокоите ще ви приведа нещо, на което попаднах наскоро" "Човек нищо не създава, и нищо не доказва, а само открива онова, което винаги е съществувало." Т.Е. мисълта не може да възникне от нищото...

... Мисълта може да не се съобразява с физичните и информационни закони, но това значи ли че може да ги прескачаме... и ...Вселената, Земята и всичко що е в тях са създадени за шест 24 часови денонощия от светият Бог... След като бог може да не се съобразява с физичните закони, значи че първото изречение не е вярно или обратното - ако първото изречение е вярно, то второто е невярно...

Господ познава еднакво добре миналото, настоящето и бъдещето. Той е повече от всичко, което е създал и което ще създаде през вечността. Никой не е в състояное да осуети волята Му. Дори цялото небесно войнство и всички сътворени от Него същества да се изправят срещу Него (което никога няма да се случи, понене Бог ни привлича с любов и истина), те отново не могат да осуетят волята Му и да променят характерарът Му. Господ е абсолют независим от времето и пространството. Той съществува заради вечният живот на който е Създател и гарант, защото същестуването е повече от несъщестуването. Животът има смисъл само когато е вечен, за да не се изгубят неговите постижения и стремежи. Вечният живот има точни морални принципи, които са заложени във вечният морален закон на Бога. Истината не е трудна за разбиране за щото е логична. Божието слово и интуицията ни са в пълна хармония.

Но я ни обясни ставащото в момента в света, и защо всички се кълнат в единний Бог, но изглежда на никой не му дреме за него и си прави каквото си иска, и продължава да се кланя на своите демиурзи?!

.

Бах ти изкуфялата дядка!

Само толкова ли можеш!

Е от едноканално мислещи и посредствено възприемащи хора не е сложно да се присъдеи душевност. НО емоции, колебания, нарушения, спонтаност, самоцензура, въздържане, благородство....

Това не са прогнози, в тези насоки се работи усилено, в свръхтайни лаборатории и места. И в един момент ще станат действителност.

Нали? И работещите там са завършили в супер-тайни университети...

Усилено се работи по въпроса за това. Информация, достъпна публично има къде ли не. Че не четеш, а правиш напъни за духовитост, не те прави интересе, а просто неинформиран.

кърцвейл е голям визионер, айо прочетете какво предсказа през 80те ще разберете, колко малко вероятно неща се случиха на 100%. Най-важното от новите му прогнози е месеци ския пробив, който се очаква до 3 години. Това ще пълното лечение и победата над рака и куп друг смъртоносни болести, от които ще се лекуват напълно хората, това за сега. Чакаме и руски открития, но за съжаление хватката на Путин е ужасяваща.

Направо си е ужасяваща, то затова западните медии сън не спят да пишат за другаря Володя... Курцвейл бълнува едни и същи неща от години и нищо не се е сбъднало. И да е познал за нещо, със сигурност и много други са говорили същото. Путин и сънародниците му обикновено съобщават, едва когато наистина са открили или направили нещо ново - защото това на практика е реалното темпо на иновациите, останалото е ПР и медийна парлама. А колкото до рака, на всеки няколко месеца излизат "лекове", така че до 2020 със сигурност ще излязат доста...

т.нар. путя се вика владимир. владее света, в превод. ако не знаити...

Кух си като пробита водоноска и адски жалък, ма продължавай в същия дух де!

И тоя е едно медийно протеже, като Мъск - следи текущите тенденции, прави някакъв извод и после гордо тръби: "А, вижте, познах!" Като махнем фантазиите, редно е да отбележим, че Гари Каспаров загуби една партия срещу компютъра (от множество спечелени) и Ай Би Ем не му позволиха да играе повече. Пък дали програмата го би сама или имаше леко чийт...

Ако искаш да разсмееш Господ си направи планове за бъдещето

Единственото смислено мнение под тази "статия".

пет-шест чалми ще намерят цаката на електроенергийната мрежа и всички ще се върнат във времето на Моисей...

естествено! ще се отглеждат и виртуални плодове и зеленчуци! виртуално и ще се консумират! това е бъдещето, ви казвам...

За някои неща вече се е почнало. Визирам деурбанизацията. В нашата фирма нямаме офиси. Всеки си работи от вкъщи. Имам колеги от цяла България и цял свят (примерно Румъния или Филипините). Някои дори си живеят на село. Няма никаква разлика къде се намират. За съжаление това става твърде бавно в другите отрасли. Няма достатъчно модернизация и автоматизация на процесите. Искат се хора на място. В момента в който тези технологии станат достъпни за обикновените производители и търговци нещата ще почнат да се случват доста по-бързо. Не знам някой да иска да седи в офис вместо да си работи от вкъщи или от брега на морето, или от където си реши, терасата на село...

Бе не знам, нива да жънеш от дивана в хола си. Може би с някаква VR система да командваш дистанционно смарткомбайна.

Няма да е по-трудно от това да гониш и да трепеш хора с дронове примерно предполагам, сигурно го и правят вече. Но да, докато има хора все тук-таме ще се намери и нужда от междучовешки контакт, ако не за друго то поне за разплод.... "Голото слънце" на Азимов (1956-та...) третира идеята доста добре :-).

И какво ти пречи да командваш комбайна от лаптопа си? След като има коли, които сами карат по пътищата, колко да е трудно да зададеш GPS координати на програмата и комбайна сам тръгва. И в момента има такива машини с автопилот. Питай google малко. Не пиши наизуст.

Е, при вас, девелоперчетста е лесно. А как за учители, строители, изледователи.

Веднага те светкам - за учителите има виртуалн класни стаи. В България ги има дори и са много активни. Все още са на ниво части уроци, но трябва да се тръгне от някъде.

Жалките критикари, живеещи в нещастната си кочина никога няма да проумеят големите идеи. Също като ония дето са горили хора на кладата. Абсолютно ясно е, че ИИ е въпрос на време. Мозъкът ни е ограничен - и това е ясно. Бъдещето принадлежи на машините. Ама то със злобеене по тъпи форуми нещата само се влошават.

Най-разпространеният елемент на Земята е силицият, та най-вероятно бъдещето да е на "машините". Не че знаем отнякъде, че ние не сме машини (всъщност сме, функционираме доста добре - е, в по-голямата си част :) и нашата роля в еволюцията не е именно тая, да докараме нещата до силиция дето го има в количества, след което ставаме излишни.

Господ ни казва че бъдещето принадлежи на праведните, кротките милостивите, миротворците и чистите по сърце, които се боят от Него и изпълняват волята Му с радост и любов в сърцето.

Ако компютър бие човек на игра изискваша интелект и творчески подход, това не значи че компютърът осъзнава какво върши. Компютърът е бездушно парче материя без въображение и воля. Това означава че програмиста му е създал ефективен алгоритъм за справяне с определен тип проблеми. Но човек винаги ще е по -ефективен в решаването на произволни проблеми, които не са познати до момента и изискват въображение и творчески подход. Човекът е целево същестово което има съзнание и воля. С тези тип статии материалистите отново искат да се надксачат.

За конкретна игра да. За "винаги" и "никога" да се говори е просто глупаво. Ако след 10 години има система минала Тюринг теста (не съм сигурен за 10-те години) няма дори да знаеш с кого или какво комуникираш по мрежата.

За нещо което не може да стане поради установените физически и информационни закони, времето няма никакво значение. И спокойно можем да кажем, че ако сега е невъзможно, винаги ще бъде невъзможно Този свят дефиниран и настроен спрямо абсолюти в лицето на живият Бог. Релативизма го оставете на философите езотерици.

А защо мислиш, че човек не е програмиран ведно със самосъзнаването и свободната му воля?

Засега не сме намерили начин да отговорим на тия неща както видимо знаеш, винаги опира до "кокошката или яйцето". Но ме подсети за"John Stewart Mill of his own free will on half a pint of shandy... ", на прощалния си концерт 2014-а много добре го изпяха :-).

Програмата на човека е кодирана в ДНК молекулата от нашият свят Създател. Но без жизненото дихание на Бога, мъртвата плът никога няма да стане живо същество. То задвижва процесите в живите организми. Когато човек умре, жизненото дихание се връща при Бога, а тленната плът (пръстта) се връща в пръстта. Човека няма власт върху него. Затова трябва да се боим от Господа за не тръгваме по грешни пътища, понеже само Той има власт над живота и смъртта. Еклесиаст 12 "13 Нека чуем краят на цялото слово: Бой се от Бога и пази заповедите Му, Понеже това е всичко за човека; 14 Защото, относно всяко скрито нещо, Бог ще докара на съд всяко дело, Било то добро или зло. "

Сещам се за две основни причини поради които не е възможно изкуственият интелект да стане по-умен от хората. Първо защото такъв няма и никога няма да има, понеже интелекта изисква съзнание, а ни е не сме богове и не можем да създаваме живот. Второ защото няма следствие без и по-голямо или равно на неговата причина. Следствието е винаги по-малко от причината му. Затова и КПД е винаги по-малко от 100 %. Останалото са гуру фантазии натрапвани ни с притеснителна усърдност.

Очевидно е, че не знаеш какво е изкуствен интелект. Не знаеш какви са целите му. Не знаеш методите му. Не знаеш постиженията му. Но с присъщия си ищах го бориш неуморно.

Не знам и не ме инхтересува защото такъв няма. Това че някой стандартни световни гурута запяха новата песен за изкуственият интелект, не значи че такъв имал. Интелекта изисква съзнание. Компютърът не осъзнава какво върши.

Целта на тези модерни мантри е религиозните материалисти еволюционисти да докажат дори само на себе си, понеже вярата им няма научна основа и изпитват дълбоки съмнения в нея, че могат да създадат живот. Което е напълно невъзможно. Това е възможно само за Бог, но Той е само един и напълно достатъчен.

Междувременно дефинирай понятието изкуствен интелект за да видим ти какво знаеш за него.

Тоя ама много е прекалил с дрогата. Фактически, той вече живее в бъдещето на Краварсран. А то се нарича дрогистан. Пропаднала държава, пропаднали хора

Такива "Пророци" като този, са опасни за планетата! Към това ни водят такива кретеноиди, към Кретенщина! Вземете си една книга, от хартия, и ще се "освободите" от подобен идиотски окултизъм на хора, които трябва да бъдат вкарани в стоманени жилетки! Идиоти като този трябва да бъдат замразени и пратени на майната си........

Всеки може да плещи каквото си иска и на каквато тема си поиска!БЛЯ-БЛЯ и хоп парички заработих!

Глупости заплатени от спонсорирания от ЦРУ и Пентагона Мъск ...

Главната цел на човешкото съществуване, на съществуването ни в тази форма е да внесем съзнателността в този чисто материален Свят. Вселената, някои и казват Бог създава форми и чрез тях осъзнава себе си. Ние имаме велико призвание, необходимо е да го осъзнаем. Днес повече от всякога се нуждаем от еволюция на съзнанието. Човечеството нямаме алтернатива, ако не се осъзнаем, ще умрем, ще изчезнем като форма. Не смесвайте съзнанието с мисълта. Човешкия ум, състоящ се от мисъл и емоция, не е съзнанието. Това е нашата нарушена функционалност.

Ще копира съзнание, ама дедо Боже каза друг път.

Ти питай дяда си боже дали не ти е време за хапчето и леглото, остави тия сложни работи че пак ще сънуваш кошмари.

едно по-силно слънчево изригване и прогнозите отиват в инструментариум от мечове, лъкове и копия.

Възможно, прогнозите се базират на вероятности. Глобалната катастрофа е възможна но много малко вероятна, повечето от прогнозите му звучат доста смислено и е доста по-вероятно да се осъществят.

Това с копирането на съзнанието след само 13 години ми е трудно да го повярвам. Знам как бих го прекопирал и мисля, че имайки данните знам как да го накарам да заработи; но идея си нямам как да прочета данните от органичния носител... Но пък дано не се лъже и не бърка прогреса който правим в електрониката с прогреса в разбирането и дизасемблирането на "органичните носители", явно не е загубен, възможно да следи и там какво правят и да знае по въпроса повече от мене.

Аз знам :)

Ти кво да не си некакъв капацитет, троли си над статиите за Русия и не се прай на умен.

Няма да ви оставя и вас, орките от руската тролеферма, не се надявай. Отдавна ви сведох до малка група от очевидно за всички какви. И да, капацитет съм.

Циганите,евреите,и други нисши етноси,първи ще бъдат роботизирани и киборгизирани.Евреите ще станат на касови апарати.

подсещаш ме за ходещи сапунерки

Творението иска да бъде по-велико от твореца! Има ни не за да доказваме величието ни на самите себе си, а да осъзнаем нищожността си!!!

Ми хайде, осъзнавай си нищожността.

Не очаквай да те разбере без да довършиш и очевидното за всички останали, "осъзнавай си нищожността и млъквай".

24 +чета........оптимистично! ..............млъквам, млъквам!!!

Човекът може да приеме всяка форма от електронна ютия до пица.

"Интернет на нещата", к'о да прайш, сестро!

КурцвАйл и гарантирам, че много скоро ще се превърне в труп и никога повече няма да й се налага да живее!

Вечно посраните все екскременти виждате, съдба, какво да се прави.

Курцвейл да излезе от офисите на Google и да се огледа къде живее...

Кажи му го кажи, отде ще има акъл да се сети ако ти не му го кажеш.