Коментари - Скоро ще има свръхзвуков пътнически самолет | IT.dir.bg
назад

Скоро ще има свръхзвуков пътнически самолет

Британският милиардер Ричард Брансън обяви плановете си за създаване на нов свръхзвуков пътнически самолет, който ще прелети над Атлантика през 2023 година.

Обратно в новината

Коментари - Скоро ще има свръхзвуков пътнически самолет | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Направете го реалност и тогава приказвайте. Засега е само фантазия.

Това го имаше още през 70 година на миналия век. Значи дай да забравим и забраним старите неща и след време някой ще се бие в гърдите че е направил нещо. Доказаха че разпадането на боинг е причинил единствената която знам катастрофа с този самолет, но въпреки това го спряха от полети (уж че причината не е само това). Очаквайте по-добрена версия на конкорд-а!

Мисля, че имаш предвид Конкорд, не Боинг.

съм летял на магарекорд!

Поне да ходеше до Луната, а то какво? Язък за напъването.

Ми то имаше - Конкорд, ма май нещо...

Абе с Конкорд проблемите бяха в качеството на изработка и на материалите по онова време, както и с някакви дребни инженерни недомислици като квадратните прозорци. Това, съчетано с големината на тия самолети ги караше да се саморазпадат след известно време, което го няма при свръхзвуковите изтребители, примерно.

през цялото време, докато летяха тези самолети, доколкото помня 15 - 20 години, нямаше нито един инцидент с тях. При първия инцидент, който стана и при който нямаше пострадали, ги спряха от експлоатация. Ти, сега разправяш, че се разпадали, къде и кога точно се е разпаднал Конкорд?

Всъщност не е така. Най-тежкият инцидент, който всъщност приземява завинаги конкорд е на парижкото летище Шарл Дьо Гол. При излитане, конкорда настъпва шина, изпаднала от самолет преди него, пука гума, парче от нея удря част от горивната система и я разкъсва. За съжаление това се случва тояно в момента на излитане и самолета се разбива в хотел на няколко километра от летището. Загиват всички.

Да не се бъркаш със съветските ту-144! Те се разпадаха от време на време...е, за щастие без толкова жертви, колкото конкорда ама...

Доста си ги объркал нещата. Квадратните прозорци не са при Конкорд, а Кометата. На английски Comet. Първи полет през 1949г. И точно там са наблюдавани тези проблеми с конструкцията за които пишеш. При Конкорда подобни проблеми вече въобще ги няма. Все пак 20 години по-късно. Първи полет 1969г.

007 Що говориш глупости????? Конкорд го спряха защото бе изпреварил времето си.Това че един самолет се разби,и се доказа че не е технически проблем не значи че е калпав самолета

Говориш пълни глупости и явни лъжи! Явно симптизираш на настоящите управници без значение от коя партия са. Бяха в пъти по-добри от всеки самолет по-това време (няма американски, няма руски! те не ставаха в сравнение с конкорд). Я качеството едва ли са ги достигнали другите дори и след 15 години, просто боинг и американците платиха милиарди за да нямат конкуренция, иначе можеше да не съществуват вее и съответно бързината струваше повече пари, но за хората който ги изкарваха си позволяваха. Изпреварваха времето когато летяха от Лондон до Ню Йорк.

поне няма да му се изменя геометрията на кабината както на Конкорда беше много груба инженерна простотия... но това е цената на великите постижения :)

абе куре разбира ти кофата на тебе

Геометрията я остави на мен, гледай си там епруветките и не давай акъл

старата изпитана англосаксонска схема- източване на пари от бюджета в части компании -на корупцията там и викат "дай си ми хонорара и ще видиш какви чудеса ще направя.

Ще, Ще, Щееее тоя се заканва нещо....

Да, но за разлика от руските "ще" там нещата се случват

още навремето! Беше поставен въпросът, изобщо за този тип самолети, за голямата екологична вреда от използването им - и руски и западни! И по отмряха, последния беше на конкорда, до катастофата му. А, иначе останаха във военната сфера - и от двете страним и до сега.

Хубава машина....Но няма как да направи сериозна конкуренция на широкофюзелажните лайнери...хората които ще пренася ще са два-три пъти по-малко..А цената на билета, за да е рентаилен самолета ще е двойна.... А и Конкорда срещна сериозни трудности заради еколозите-че заради него озоновия слой се изтънявал, както и заради звуковия удар при преминаване на свръхзвукова скорост, пречел на хората...Абе основно Боинг забърка всичко и им направиха мизерия..факт!!

Цената на билетите ще е поне 4-5 пъти по-висока, а пътниците до 10 пъти по-малко от сегашните капацитети на презокеанските самолети. Но какво от това! Тези условия по никакъв начин не пречиха на Конкордите, нито пък звуковия удър, тъй като законите позволяват развивавенето на свръхзвукова скорост единствено над океана.

Абе хора, ако пътниците бъдат наредени легнали един върху друг на етажи, като няма да е възможно да стават за да ходят до тоалетна, то самолета би събрал същото количество пътници

Чета коментарите вече над 10 години и все още се учудвам на простотията на българите. Аз съм пилот, по тази тема компетентно могат да се и, кажат десетина човека..... А какво четем тук? Мноооого рентилно!

тук из форума се подвизават хора които мислят, че земята е плоска и ни заблуждават преднамерено . освен това рептилиите са вече на земята и са между нас . аха, и амерканците са снимали в холивуд кацането на луната и пр. даже не си заслужава да пишеш :)

пилот? На етажерка, или на килотите на бабса си, а?

за конкорда виж кво пише: The aircraft was primarily used by wealthy passengers who could afford to pay a high price in exchange for Concorde's speed and luxury service.

Летял съм се на Конкорд и мога да кажа че преживяването беше невероятно, дано да направят друг свръхзвуков самолет, билет от 5000 долара е нищо за такъв полет

От 20 км се вижда, че Земята е кръгла, нали?

Хайде да обясниш на нас дето не сме хвъркали на Конкорд какво му е невероятното на преживяването. Като изключим теснотията в кабината, и онова екранче на което пише Мах 2. Имал съм възможността да летя на различни машини. Най-невероятно е преживяването на някой междуселски витлов като те хване турболенцията. На големите лайнери дето се качват на дванайсет хиляди метра полета е като да си седиш в някой спрял автобус. Нито бучи, нито друса, нито мирише на пушек. Наследника на Конкорд / ако въобще полети / ще е само за гъзария на платежоспособни шоу звезди и за някой бързащи бизнесмени. Полета в някой А380 ще е в пъти по-комфортен.

София се напълни със селяни като теб. Като не можеш да си позволиш да се возиш на Конкорд що коментираш изобщо?

Партайгеноссе ли си бил?