Коментари - Корейци създадоха революционен робот | IT.dir.bg
назад

Корейци създадоха революционен робот

Корейски инженери създадоха управляван от човек робот, който ни приближава до света на технологичните чудеса от филма Аватар.

Обратно в новината

Коментари - Корейци създадоха революционен робот | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредната неграмотна журналисическа полюция.... Какъв робот бе ? Щом човека е вътре е Екзоскелет ! Малоумни журналисти ! Робота от Staar Wars r2d2 също е прототип на екзоскелет, вътре е имало актьор джудже.

Супер е ! Вместо супер кола бих си купил един да се забавлявам да свалям мацки едва ли но да пердаша тренирани тъпаци по чалга баровете е добър 5+ от мене

Дерзайте, инженери! Измислете заместители за самотните хора на земята. Животът ми си отива, а аз още не мога да харесам нито един човек. Искам робот за другар - да си приказвам, да ме следва, да ме разбира. Не може да се продължава така - само с телевизор не се живее.

Не мисля, че има нещо общо с "Аватар". По-близо е до товарния екзоскелет на Сигорни Уийвър от "Пришълецът" !!!

Дано намерят добро приложение за екзоскелета. Например да ходи бързо в сняг, да вдига преобърнати коли, да разчиства пътища от паднали дървета и камъни и такива подобни. При строежа на къщи да се вдигат материали бързо и лесно също. Абе хубава работа си е екзоскелета. Сега и производствените разходи да намалеят и ще видим бъдещето доста скоро :)

В момента вдигането на строителни материали става по-евтино с кран.

С хаспел е още по-евтино.

Робот или екзоскелет ?

Бахтиму инфантилизма. Направо патология. Не е истина. Сякаш гледаш долна холивудска "комедия" за идиоти.

сичко ясно: крайната цел винаги са били само парите.... екзоскелет в чудонищни размери и ДАВАЙ ПАРИТЕ БЕ! КОГАТО САМО И ЕДИНСТВЕНО ПАРИТЕ СА ТИ В ГЛАВАТА - ИЗМАМИТЕ КОИТО ПРАВИШ, ЗА ДА ГИ ПИЧЕЛИШ СА ПОВЕЧЕ ОТ НЕУСПЕШНИ.... кат тоз робот. Уголемено копие на идеи от бостън роботикс. минали отдавна по дискавъри ченъл....

Две Кореи,едната е излишна!

За мен не е никакъв робот, а си е чист екзоскелет.

Две новини, как корейци създават нещо ново и една новина, как крепостник иска да изключи Интернета в Русия! :))))))))))))))))))))))))))))

Много, различни новини и един спиртосан малоумник се опитва да ги коментира винаги така, че да плюе Русия.

абе и ние хубави мотокари правехме, ама на :) вътре пак стоеше човек и се мандахерцаше :) но на колела :) от дарпа бая хляб ше трябва да хапнат докато стигнат метод-1 и 2 ... ония кравари все още се занимават с т'ва магаре ли е к'во е :) няк'ва кранта на четири крака и хуманоидни прости ботове... бе тия с дръпнатите очи не мойш ги задмина... т'ва е положението... или трябва да ги напазаруват както купуват все умовете от света, ама вече дръпнатите очички не се продават, понеже са си 300 пъти по-добре в собствената си страна, отколкото да робуват за $$$ ... руснаците к'во да ги коментирам :) на последно място са... първо място за японците и добре, че раздадоха ноу хауто, 2-ро за китайчулята, 3-то явно ще присъдя за корейците, 4-то за сащ, 5-то за робко 01 хахаххаахахаха 6-то за руснаците 'ай' от мен да мине :)

Думата създавам не е правилно да се използва за азиатските народи. Те могат само да подобряват и усъвършенстват, вече създадени неща. Да създават от нулата са способни само белите. Цялата история на човечеството го доказва.

Като барута, ракетите, компаса, сейзмометъра все откраднати от древните китайци от просветената Европа :)))

Сега трябва да построят и втори робот, който да казва "Not bad for a human..." ;-)

Корееца само простотии може да измисли.

И за какво ще я използват тази железария ...

Точно така, не е робот а екзоскелет.Какви ли не глупости ги представят за супер новини. Жалки вестникарчета .

Ти такива от години ги имаш в гаража, а?

1.Това не е робот. Това е екзоскелет или екзотяло...робота е автономна единица. 2.С тези размери, с тази тежест, се чудя каква енергия ползва и за колко време му стига... 3.Не виждам никаква полезност по-голяма от един мотокар. 4.Ако се търси ползване в труден терен краката трябва да са минимум четири.

От мен +. Особено за точка 4. Природата го е доказала многократно. А човека е на два крака, понеже вече не разчита само на физика. Вече си има копие и лък. Различните марсоходи и луноходи са добро продължение на естественото. Множество колелета с индивидуално задвижване. Движението продължава даже и при отказ на едно или повече. Ясно е че двукрак екзоскелет (правилен термин) не може да се мери по-този параметър. Отказ на единия крак и ще подскача. :)

по-този да се чете по този :(

идеята на такива разработки е да се усъвършенства технологията. търсят се проблемните инженерни точки , които може да не са очевадните :) и излизат по време на разработката . цената и продажбата на прототипи и/или определени серии на да кажем някое тв-шоу примерно , ще финансира разработката и ще даде финансов стимул на работещите инженери по проекта :) . и не на последно място по време на работата ще възникнат въпроси, например : добре де , а това не може ли да го ползваме за едикакво си ако го подобрим тук и/или тук ... !?! така на базата на първоначално безсмислен проект е много възможно да изникнат напълно практични решения на ежедневни проблеми :) . не ги мисли корейците , на светлинни години са пред нас в инженерните дисциплини и могат да си позволят финансиране на такива проекти , дори и за престиж :)

Хе, ми аз отдавна си знам че китайският ми часовник се управлява от малки китайчета скрити в него.

Пак опираме до захранването. Каква автономност има? Едва ли е голяма. Ако ще влачи кабел след себе си, то отпиши го.