17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нормално,робота не блее във фейса и инстаграм докато готви!

Ако учените имаха поне малко "естествен" интелект, нямаше да принизяват "изкуствения" интелект до такива допотопни приложения, а щяха да го използват за опознаване на Вселената.

В това технологично решение няма никакъв AI - то се вижда по движението на роботоръката, че всичко е програмирано. Тази роботизирана ръка е излишно усложнение и безобразно оскъпяване. Както няколко души вече отбелязаха, може да се направи машина подобна на нашите за понички, които вече имаме. Показаното решение няма абсолютно никакъв AI, очевидно е евтин маркетингов трик.

И какво толкова прави тази машина, различно от други машини? Пържи картофи по програма, която са създали и набутали в тенекиения и мозък ХОРА. Създали са и подходяща среда като съдове, суровина и т.н. Настроили са я кога да изхвърля мазнината, кога да сипва нова. Но ако по погрешка в тигана скочи една мишка, ще продължи да ви пържи по- хрупкави, по -златисти и по-вкусни картофки. Има къде, къде по-сложни машини, които правят важни неща, които хората не могат.

Забравяш, че новината е писана от Изкуствения интелект наречен СТОЯН ГОГОВ. Само се замисли над израза: "...по-надеждно и по-щастливо, отколкото го правят повечето хора". Направо тенекията станала много щастлива...

тва се прави с една линия с манипулатори а не с 4-осен бояджийски робот за $250 000

Така като гледам, не е по-бързо. Останаха да плуват в олиото половин порция. Този път е бъдещето, но този има още доста картофи да изпържи.

Аз пък създадох робот, който може по-бързо и без прекъсване само да яде изпържените от първия робот картофи! Само не питайте къде отиват и какво става отзад зад него.......

Като знам какви умствено скопени работници има изобщо не се учудвам че робота е по добър. Все пак пърженето на картофи не е чак толкова сложно действие.

Като чуя някой да ми се представя за "работо-дател" , инстиктивно ми идва да му вкарам два бързи юмрука в муцуната. На мен работа не ми дава. Наемат се уменията, знанията и силата ми.

Имаш още да учиш каква е разликата между наемник и работник. Явно не ги знаеш кое за какво се използва.

Кви юмруци, ве мангал, дал си си гъза под наем, че и на мъж се правиш, аре кротко че да ще посмърчаш на улицата ...

има нюанси, на бавен огън се получават едни, мазни и кашести, на силен се получават с коричка, която зависи от времето на пържене. Някои искат мазни, други хрупкави, тук е до майсторлък, стига подценяване, то и твоята е лесна кажеш на магарето дий и чуш, напсуваш го, ебеш си силиконовата любовница и си караш ебенвето (видях грешката, оставям я, че колата е путколовка)

дали е по-бързо, а дали са иситнски картофите

бланширан боклук, великите и пре'фалени западняци са пълни изкуственяци ...

аз очаквам роботите също да ядат и плащат по-бързо и по-добре собствените си пържени картофи. може би дори да нямаме нужда от химикалии... роботите предпочитат картофките със собствено, хидравлично масло... така се затваря цикълът... пари, печалби, пари прим.. или както да беше там формулата.. е?=мц2 Природата с нас Бог с нас Победата с нас

А един друг робот ги опитва и ги намира за по-вкусни. Аман от простотии.

Направо си направете една поточна линия за пърженяци по моделна на машинките за казанлъшките понички. Кому са нужни тия слабоумни усложнения (осен на тия дет ги продават)?

И що да е тъпотия, говньо ?

Защото е нящо просто, което всеки може да свърши и ползите не отговарят на сложността

Няма лошо роботи да готвят, но това не е нещо нов, че чак да има статия повъпроса. Обикновена поточна линия.

Точно затова че е просто, но рутинно и еднообразно като процес, точно затова е подходящо за роботизиране.

Да, но сложността - камери, ЦПУ-та, сложна механична ръка?!? Освен това пържените картофи не се правят на конвейер... според мен е излишно

Страшен научен пробив :-) Това го правят най-ниско платените хора - никой няма да ги смени с роботи

макдоналдс хич няма да се замислят много, вместо по 20 долара на час да плащат на тумба циганьори ... цък цък роботчета :)

А ше има ли и роботки - сервитьорки или барманки в оскъдно облекло (може и роботи-мъже, да не изпущим джендърията)....