Робот убива хлебарки с лазер

Изкуствен интелект разпознава насекомите

Обратно в новината

Коментари - Робот убива хлебарки с лазер | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес хлебарки, утре хора ... прогреса си върви!

Светът се тресе от липса на гориво, храна и гъзпапир, тия с какво се занимават.

И с боракс става.

Супер, да модифицират 500 такива робота за България, да убиват руски копелета и комунисти!

Тоз робот некъв джедай ли е?

Тоя робот до къ изтрепе всечки хлебарки ще ти навърти 10 000 лева ток...

Вържи го към уличния светофар. Хем и лазерно шоу ще ти направи.

Аз успешно ги убивам с чехъл!

Това не е Wall-E, той имаше приятелче хлебарка :/

Когато изкуствен интелект започне да разпознава насекомите остава последната стъпка - да разбере, че хората са налазили Земята...

тва не е ИИ и вече има автономни системи, които стрелят с оптично разпознаване по хора . американски са и мисля че са забранени от някоя конвенция

Изобретател: Вижте изобретих клечка за зъби! Съвременен критик: Да обаче с тази клечка за зъби можеш да избодеш окото на някой. Можеш даже да направиш пистолет, който да стреля с клечки за зъби. Дори "Възможно е обаче той да се прицелва в тях по расов или етнически признак." Аре стига с тази параноя! Оставете учените и изобретателите да бачкат на спокойствие!

Точно така.

Този робот ако го пуснат в Ленинград или Москва, не говоря за руската провинция изобщо, ще му изгорят батериите и лазера на първите 30 секунди. Причината(лично видяна от мен): светва лампата в руска сграда през ноща и .....ТАВАНА ПАДА ВЪРХУ ГЛАВАТА ТИ. Хилядите хлебарки, направили тавана да изглежда черен, почват да падат при светване на лампата.

Като се има предвид приликата на блядовете с тия гадини, малко по-мощен ще свърши прекрасна работа на украинските военни!

На прага сме на "Прекрасния нов свят", с неоценимата помощ на учЕните и нАуката.

Гикакъв праг. Отдавна живеем (?) в него.

Аз си помислих, че робота е хлебарка, която убива с лазер

с механични пчели-убийци - влиза ти през носа или през ухото и ти прави мозъка на каша...

Да, гледах го. Много глупави бяха всички там. Можеха да предпазят жената

А за мухи и комари кога? Лазерното оръдие да се върти и една антенка също, когато изкуствения интелект намери муха и я разпознае по изображението да я прехване и да насочи лазерното оръдие, само да не направи поразии по пердетата и тавана че после проблеми с жената ...

само да не ти разпознае ириса на окото като муха

Отдавна има такива - лазерът им пали крилата, защото те са най-уязвими, след което просто си падат.

Отвратително, ще се напълни с лазещи мухи.

Това е моя идея от преди 10 години, но не ми остана време да я довърша. Само че я бях насочил към комари и мухи, а разпознаването на позицията на летящата гад - по звука.

аз май съм те чел в един форум за електроника

Не съм го споделял никъде, но вероятността да е хрумнала подобна идея на много хора не е никак малка.

бяха писали насам-натам, че са направили такова нещо (с части, закупени от eBay), даже имаше демонстрационни клипчета из нета, но после всичко затихна... Може би са преценили, че е прекалено опасно, примерно - ако лазерът стреля в комара, а от другата страна ти се окаже окото... Хлебарките поне пълзят по земата и вероятността око да се окаже там е минимална... Та задачката с мухите и комарите а малко по-сложна - не само да разпознава целите достатъчно надеждно и real-time, ами да прави същото и с това какво има зад тях... Плюс разпознаване на разфокусирани изображения, понеже всяка камера си има т.нар. DOF (дълбочина на фокусировка), от друга страна - автофокусът не действа достатъчно бързо, за да хване RT и целта, и фона, и т.н.

Че по земята да не е безопасно? Ти за отражение да си чувал? Лазер, в състояние да гори крила и да пробива хитин е опасен в нелабораторна среда. Иначе, на комари им палеха крилите с такива нещо, много преди да излезе Jetson Nano-то. Разпознаването не е проблем, а какво ще правиш след това и тая работа не зависи от AI-то, ами от оборудването.

имах същата идея, но без ИИ. Задействане на лазера само като хлебарката мине пред камерата

дето си плаче за доразвиване на технологията...

Той е по-неущожим и от хлебарките.

Всичко, което кърви, може да бъде убито. (Арнолд Шварценегер)

Проблемът е в скоростта на размножаване.