Коментари - Боен робот показа умения пред Путин (снимки) | IT.dir.bg
назад

Боен робот показа умения пред Путин (снимки)

Руската военна индустрия демонстрира напредък в роботиката. Президентът Владимир Путин посети изследователски институт, където видя в действие нов боен робот.

Обратно в новината

Коментари - Боен робот показа умения пред Путин (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледайте да не попаднете на израелско роботче с големината на куфарче за пистолет . Качва се по стълби ,прицелва се с лазер , показва се пистолета , който са извадили от кобура и сложили на куфарчето и ...бум ...при Свети Петър или Алах.

Това не е робот ,дистанционно управляем модул!Такива неща се продават масово като играчки.Робот онова нещо ,което е годно самостоятелно да вземе решение и да го изпълни самостоятелно.Нещо като Американският бомбардировач Х47 ,кото каца и излита самостоятелно на самолетоносач отива на мисия и я изпълнява ,а припромяна в приоритетите сам определя целите си и ги атакува успешно ,като след това се завръща на самолетоносача напълно самостоятелно!

че са роботи - роботи са си:) ама x-47 е unmanned, а това означава безпилотен, а не напълно неконтролируем от човека :) просто в самолета няма пилот, но долу има контролна зала с много монитори и най-малко 2 човека за малките дронове, а за този самолет, хората са доста... https://link youtube watch?v=ajFZleD4_lk за момент се вижда контролната зала :) управлява се от земята! единственото, което "само" прави е като се остави на автопилот, да си кръжи в кръг, ако на всички едновременно в залата им се допикае хахахаха

Това не е ли радиоуправляема играчка? Внукът ми има такава но прави доста по-сложни неща!

Bell

Робот в инвалидна количка.

Руските нещастни блядове, се опитват да си вдигнат увисналото (подобно на дърт салам) още от савеЦко време самочувствие. Но с един робот ИНВАЛИД няма как да стане !!!Шутлер яко е изтрещял и няма кой да му даде накъсо напрежението-затова скоро Раша ще бъде тотално самоубита от един луд и неговата еврейско-милиардерска шайка!!!

Дали преди няколко години, същият този робот не беше представен, като пробив в космическите технологии!? След като се оказа, че не може да се използува в космоса го качиха на триколката и го представят като нова разработка? В научно популярните филми от други страни съм виждал оригинала да се ползва от хора с двигателни проблеми....

Прилича на българския робот Здравко...

Почти всичко, което използвате в ежедневието си, е било измислено за военните! И американските военни или които и да било, не правят разлика в това отношение. Интернет е също тяхна разработка, както и атомната енергетика. По-скоро се замислете над следния въпрос. Как се развива България, че не си спомням подобни новини в последните 25 години, а вие?

И това е така, защото военните имат пари и плащат на цивилни да им развиват проекти. Гротеско, ама факт.

Интернет е измислен в ЦЕРН - невоенен обект. Ядрената енергетика е измислена за цивилни цели, като първият ядрен реактор с контролиран процес е създаден от Фирми в Канзаския университет през 1942 г. доста преди военни те да намерят приложение. Военните са едни от първите които намират приложение на открития и разработки, затова си заблуден за причина и следствие. Единствено в СССР има специални разработки за военни цели.

Интернет е базиран на TCP/IP който е разработен от Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) USA. Днешният интернет се основава на протоколи писани за комуникация на военни звена...Чети преди да пишеш глупости

Няма по-лошо нещо от простака и ти си живото доказателство. През 1939 година, на ръба на ВСВ, е направен първия успешен експеримент, където се установява, че Ядрената верижна реакция е самоподдържащ се процес. Първоначално водещите страни в света искат да разработват атомни оръжия. На доста по-късен етап, за да оправдаят огромните разходи покрай програмите за атомни оръжия, впрягат атомната енергетика и за мирни цели. А първия ядрен реактор се казва "Chicago Pile-1 (CP-1)" и неговото разработване и конструкция са част от военния проект "Манхатан", за който можеш и сам да прочетеш, ако можеш да четеш разбира се. Относно Интернет. Бъркаш WWW с междумрежовата комуникация, откъдето произлиза платформата, на която стъпват всички останали услуги в Интернет. Тази платформа е разработена от "ARPANET", която пък е финансирана от "ARPA/DARPA".

Дайте да измислим нещо хуманитарно.А иначе руските еничари(русофилите)ги изкараха най мирилюбивите.Добре е че имат природни залежи ,че са хукнали да завземат други държави.

най-прогресивната в света. САвеЦките болни - най-здрави.

Много жалко за тази нация; докато другите измислят роботи, които да им улесняват живота, тия изобретяват стрелящи роботи.

Така базикахте руснаците за руския смартфон йота с двата екрана хората поне пробват исе развиват

Ами то и ние като руснаците си "възродихме" лидерството в производството на компютри, като пуснахме наново марката "Правец" като лаптоп :))) Та и руснаците така - създадоха смартфон, сглобен в Китай, като нашия "Правец" ...ха-ха-ха

На пазара едва ли ще намериш електронно устройство НЕ сглобено или частично произведено в Китай. Изказването ти е пълна безсмислица.

Браво... Е това е роботче! Грубо но..само как си изпаднал в делириум , така де роботчето е по-умно от теб путлериска гнида с едноклетъчно мозъче!!!

Стига сте сравнявали долар и рубла идиоти! Всяка друга парична единица, принадлежаща на държава с такъв външен дълг и необезпечена по никакъв начин, щеше да е заминала отдавна. Хаоса, който ще настане, ако долара умре, ще отхлаби контрола над овцете прекалено много и куклуводите нямат интерес това да се случи. САЩ и Русия нищо не мерят, а си играят театъра за овцете, които от своя страна си го мерят(докато ги стрижат) и така им минава живота.

Притежавам 1 долар емисия 1934 г. Оказа се, че спокойно мога да вляза във всеки магазин в САЩ и да пазарувам с него, но не си заслужава, защото струва повече. Имам и рубли от 1996г. -НЕСТРУВАВАт? Защо така БЕ???

Gregory MacAllister

Погледни колко се търгуват копейки от 19-ти век в големите аукционни къщи като ще се правиш на идиот.

Замислял ли си се защо да речем Майкрософт имат огромни кредити, при положение че Бил Гейтс е най-богатия човек в света? Има един термин, който ти не си чувал - Ливъридж. Т.е. печалбата която би реализирала компанията ще бъде с пъти по-голяма от лихвата която ще плати. По същата система работят и най-големите световни икономики. Но за да знаеш това трябва да си ходил на училище, да си чел някоя и друга книга, да имаш практически опит и чааак тогава да даваш мнение...

Бил Гейтс не е най-богатия човек

Гошко, Не се отваряй. Не са ти ясни нещата.

Обясни кризити от Ирландия до Гърция с твоята логика

Сравняваш корпорация с държава? И ми говориш на мен за възпитание?!? Какви модерни думички знаеш само. Как може държава, чийто БВП е по-голям от външният и дълг да има ливъридж чугунена главо. То бива да си прост, ама поне не трябва да говориш. Мълчи и остави хората да се съмняват, че си идиот, в твой интерес е.

безотказно и най-главното ДЕЙСТВАЩО! А не като американския боклук М-16 и другите изгъзици дето не стават и за чеп за селе:)Това не са ти краварските ракетки Антарес, Драгон Х и останалите боклуци дето се скапват и гърмят под път и над път! Красиво се размаза и ракетата на Дракон Х има готино клипче в нета:)

Ами те са с руски двигатели бе, байно! Докато си оползотворят старите двигатели така е ще е.

Тъпунгер ракетата се "размаза" ЗАЩОТО КАЦАШЕ, а не излиташе. Когато кацне руска ракета тогава сриказвай сега мълчи и се наври на майка си у ....

по добре е краваря!! Цялото пройзводство е маде ин Чайна:) А краварските ракети се взривават една след друга нали?! Та хамериканците се молят на четри крака и правят френска ан руснаците само и само да ги качат до МКС аАААААААА?! НАЛИИИИИИИИИИИИИИ ТАКА?!

Да си чул руснаците да са стъпвали на Луната, да са пращали авт. станции към далечните външни планети и отвъд???????????? И да се ограмотиш!

at.milchev@gmail.com

То всички май само си чували, че американците са стъпвали на Луната. Дали в действителност са стъпили, това вече е друг въпрос.

Руския робот сигурно ще работи на водка и кислие огурци.

Само да не е с повече метанол водката, че ще му изгорят някои важни сензори:)

Със сигурност ще прекалява с маслото.

Хубаво, направили го. Ама защо прилича на идиот, яхнал магаре? Какво целят с тази прилика? Да омилостивят врага или да го пукнат от смях? Ако беше подобен на хлебарка щеше да много по-опасен и функционален. Очаквам следващият да е с чебурашка дизайн.

искали са да прилича на вожда, ама он непавторимъй, затова и се усмихва като мона лиза

на Тропическата Маймуна..ТОЯ ЩЕ ТИ СВЕ СТОРИ ХУБАВЕЦ:)))) МА ТО НА ОБОНГО И РОБОТА ТРЕБЕ ДА Е МЯЙМУНЯК:)

Ако говориш за американски роботи пиши в youtube Atlas Update BigDog Reflexes LS3 - Legged Squad Support System и най-вече Boston Dynamics Military Robots Roboter-Krieg: Der Soldat der Zukunft und Militär-High-Tech - SPIEGEL TV Magazin и сравнявай със самовара по-горе.

Ще оказва медицинска помощ! Ако наистина го направят, ще им сваля шапка и ще ги призная за най-големите мозъци пред японците, германците и т.н. Ама не ми се вярва..

Ще доубива ранените.

ама от неговите си хъхъххъ, ше ме умориш от смех

Каква електроника сме правили бе ние една лампа ни може да направиме??? 40 години назад ли помниш?

най добрите компютри за времето си, сидита и тн

Най-добрите компютри :) Краден Apple ][, сглобен от Тайвански части и с краден софтуер. Само кутията се правеше в България и си ЛИЧЕШЕ !!!

Според мен тази новина е за вътрешна употреба. Въпросният андроид не е нито нова разработка, нито нещо технологично ново. Управлява се дистанционно от човек, който носи специален костюм. Т.е. няма информация за някакъв интелект програмиран в робота. Управляват се само ръцете, другото е статично. Тук изглежда са му сложили метални крака и куки на таза, за да изглежда добре за пред президента и да не падне от АТВ-то. Според мен основният минус тук е, че с прост генератор на шум, ще се загуби връзката между оператора и машината. А и от видеата, които обикалят в мрежата, изглежда, че това нещо се управлява само ако оператора има визуална връзка с андроида.

Какво означава за вътрешна употреба? Защо тогава дира я пуска? Чий интерес обслужва с откритието на такива "невероятни" технологии? Има куп читави роботи, които не са с путлер в бекграунда и не убиват.

Дир-а ги пускат. Поради конюнктурни съображения ;) Първо генерират много коментари, второ DIRа имат слабост към разни проруски новини. А и тук има създадена проруска общност, която обича подобни "новини". А и разбеир ги хората - все нещо трябва да се пусне.

Много точен коментар. Това е дистанционна играчка и е поне 20 години !!! назад от технологиите в момента !!! Съвсем серьозно говоря ПОНЕ 20 години! Нека си представим, че имам представа за какво става въпрос.

Америка и Япония създават домашни роботи, наще приятели само за войни и смърт мислят! По кой ще стрелят !?

Ако роботът има функция, стреляй по овцете, ти ще си от първите. Кой създаде първите безпилотни самолети и за какво ги ползва, тъпанар такъв?

...пак се почна - кой е по-голям, руския или американския х.й?? Първо, направи ми впечатление, че това е ранен етап в създаването на подобен андроид, а не заключителен. Тоест, има още работа по него. Второ - нали не си мислите, чу руснаците са толкова задръстени, че ще покажат нещо да го види он-лайн целия свят, нещо , което е от изключителна важност за нац.им отбрана?? Колкото до прословутата водка, която пак се намесва, с водка или без, Русия си е Русия - Велика.А ние, като сме "трезвеници", къде сме?? Сега нали сме със САЩ, уискито като "по-демократично" питие би трябвало да помага, ама.....надали!

"...пак се почна - кой е по-голям, руския или американския х.й?" - никога не е имало място за сравнение, просто вие заблудените си мислите, че може, обаче незнам на кое основание? Един дълг споменавате, ама от това не го боли никой там или ако знаеш нещо по въпроса? Само ако може "бъдещето време" да изключим, че така и баба знае да "пророкува", ама не отгатна какво я чака рублата преди година.

смех, бенджи, джужик и закс, хихихих, ватенката му е голема бе, леле ще се натаковам от смях. Това на главата миксер ли е? А ся се сетих якенцето му е да се задържа антена ли е бухалка ли е, бухахахаах, ох неиздържам. Може да се казва Путлератор или Джуджикоп, колко харчи не пишат и дали е на кюмур. Ей тоя Джуджинатор 7 ще бори американските лазери, хахаха, ако го видят янките ще се запревиват, това снайперист не мож го уцели от тресене от смях.

Джуджикоп.... МУХАХАХХАХАХХАХАХА къртиш просто...

Ами, предполагам, че този робот ще доведе за ръка, светлото бъдеще, дето го чакахме, толкова време :) п.п. Давай, Ваня!!! Откога те чакаме!?!

Терминатор 6 :)

Гледам закачили са го с една кукичка за седалката да не падне. Какво ле ще стане ако АТВ-то друсне по-силно и робота се откачи?

сега щели да правят нормален робот,щял да се казва плевналиев и да говори и работи нормално.

Бялата Златка е несполучлива версия, твърде е нелогична, и с малък капацитет на ХДД/процесора!

Върви на 2 бита - Чуколина и Магдалена Ташева, другото са bad sectors.

Представям си български робот със някакъв двигател от трактор дето дими та се не трае и като го пуснат запрашва в някаква посока а след него цяла рота кашици го гонят с викове "Чакай бе" и псувни.

Не, гледам руския робот и си умирам от смях.

Нали ние им правехме електрониката в соца бе мишко, пий една водка и се успокой ! С това постижение на съветските технологии се гътнах от смях :))))))

бравос на руснаците евала държат си на своето оръжие не са като нашите дупедайци .тръгнахме да копуваме от запада антиквариат оръжие втора ръка самолети и хеликоптери .тия дето оплюват руснаците да го духат каква военна техника ние произвеждаме която аналог в света да няма и да е номер едно в целия свят нямаме нищто нямаме и не произвеждаме а руснаците всякъкъв вид оръжие и самолети и ракети и т.н.и т.н и те са единствените дето показват на америка зъби и тя се бои от русия а ние освен дупета да раздаваме и да плижат подобни нашите политици друго не правят ейго пресен пример преди двеседмици бяха в америка и какво американците щте купят от нас нищто по скоро обратното втора употреба стоки за родната армия за това се обръщтам към тия дето са написали против руснаците първо да сравнят нашото оръжие с тяхното та после да помислят дали трябва да пишат против братушките

В този целия тюрлю-гювеч имаш 5 точки, от които нито една не е сложена правилно.

(дупедайци, копуваме, всякъкъв, плижат, ейго, двеседмици, щте, нищто, обръщтам, нашото) Нищо, следващия път ще е по-добре! Оръжейния Експерт

Роботът е напълно готов след 1 литър водка.Вася влиза в скафандъра и се прави на робот.

хахахаахха

Роботите имат голям проблем с захранването затова: Единствените варианти които виждам са или да му сложат оня реактор за Белене който им остана или да опънат един маркуч до Турски поток и да работи на газово котле...

Умори ме от смях! Имаш невероятен талант. Бих искал да те познавам. Щях да се задуша. Хем е смешно, хем изказът е строго делови и научен! Поздравления!

Добре че не са го качили да язди мечка...

хахаха, много добре. трябваше това да направят, и путкин да се съравновава с него, кой първи ще опука сельодката, а след това и водката.

Да го пуснат на една канадцка борба с нашия Робко 01 на БАН.

сега разбирате ли що руските казват сделано в россии- нямам друг коментар на фотосите.

А в България казваме "издялано в россии"

Странно ми е, защо се опитват да имитират човек. Напомня ми първите опити за самолети, как са се опитвали да имитират птица с пляскане на крила. Може би е много по-ефективно да е тип паяк или смес от нещо въртящо се за пътища и паяк, като например бе в един от филмите Междузвезни Войни. Все пак целта е ефективност, а не да прилича на човек.

Абсолютно съм съгласен. Хуманоидите са подходящи за домашна прислуга, но са безсмислени за военни цели. Човека от био механична гледна точка е доста ограничен като изключим ръцете, които са уникален инструмент. Според мен военните роботи ще са много по-малки по размери и много по-близо до земята или пък ще са летящи дрони каквито имаме и сега. Другото развитие ще бъде в роботизираните екзоскелети за хора, даващи в пъти повече сила и издържливост.

хамериканците има разработки във всички посочени области. за справка - дарпа.

тоя робот маи е дюстабанлия, нема го земат в армията

Чучелото, което показаха по руската телевизия наистина бе някакво човекоподобно създание, но далеч от представите ни за бойни хуманоиди.Това определено предизвиква усмивки и злорадство у една категория хора.Аз лично не съм виждал западноевропейски или американски хуманоид, предназначен за война.С уговорката-без онези холивудски превъплъщения, в които операторите и режисьорите отвъд океана и до днес са ненадминати.Толкова са добри, че и до ден днешен някои смятат лунните интерпретации за студиен продукт.

Робот качен на АТВ? Наивно, в стил ТНТМ. Фантастика в стил 1952 година.

и пусин и оная, подлогата му забравих и името се смеят, представям си реално що за глупост е, мухахаха мижав опит за терминатор на моторче, ххохохох

Ти остави другото, ама дори са го облекли - да не му е студено!

знае кво е под якето, мани жиците ама, лампа до лампа и кюмбе за въглища

Може да са маскирали Петка като робот.

А кога джуджето ходи да сере няма ли да напишете в новините? така всеки ден ще има поне по една новина за него и путлерастията ще е щастлива. И докато другите измислят как да се доставят лекарства до определени органи, путлерастите измислят как да доставят дистанционно олово до човешките тела.

А защо не е успял да го уцели?!

А що е на АТВ?! Щото не може да седи прав ли?! Да не е подпийнал снощи?! Все пак е руски робот. И това ако не е в стил кгб, незнам кое е.

Ако не беше стрелял от АТВ пък щеше да питаш защо не може да кара АТВ. Между другото гледам че е без шапка!!!

И панталони няма. Сигурно се е напил и ги е свалил някъде. Все пак е руски робот.

Дали може да победи Рамбо ?

Тц!

рамбо ще го изяде за закуска. виж за чак норис вече не знам *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Путин разпореди изпитанията на модела да продължат в Източна Украйна.

Шъ гъ убии от смях, ама и своите!

Сигур е с двигател от УАЗ-ка.

И 2 севернокорейски реотана да го топлят в морозните зимни дни!