Коментари - Роботите получават собствен World Wide Web | IT.dir.bg
назад

Роботите получават собствен World Wide Web

Първата демонстрация на „World Wide Web” за роботи, която ще позволи на машините да обменят информация и да се учат една от друга ще се проведе тази седмица.

Обратно в новината

Коментари - Роботите получават собствен World Wide Web | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шефа ще им Кибертроня на Амет!

Супер. :) Но и малко опасно. За първи път виждам, че в бъдеще може да изпуснем роботите от контрол. Явно от един момент нататък винаги трябва да им държим щепсела в ръка, образно казано. Нещо повече, ще трябва да имаме много начини за внезапно справяне с машините и поне изключването им.

ако поне един робокоп ме види гол то всички ще знаят как изглеждам и робокопките ще умират от страх ....

А може би от смях...

И в един момент когат станат с достатъчно бързи процесори за да симулират дейноста размишления, неизбежно ще достигнат до идеите на агент Смит от "Матрицата".А те не бяха особено ласкави са човечеството като цяло.Е какво пък..Щом акъла на човешката циеилизация стига до толкова,че да произведе собственото си съвършено самоубийство значи това е напълно заслужената и съдба."Кой за кво учИл' както казваха милиционерите навремето.

"достатъчно бързи процесори, за да симулират дейността размишления"... само пълен профан в технологиите може да си мисли, че като вложиш голямо количество груба сила ще симулираш явление, което е далеч извън обсега на теорията дори.

Абе, разбирач...Просто нямаше начин да не се появи някой като теб и да обЯсни на останалите как точно стоят нещата. Как може да се изказваш по теми, за които ти сам твърдиш, че няма теория? Човека преди теб поне се опитва да разсъждава, а ти преливаш от пусто в празно. Предполагам, че в твоята компания си с най-голямо IQ. А?

Eй сега се почна едно уърлд уайд уебане с роботи!

Началото на края започна с пълна сила машините ще ни затрият един ден дано да не е скоро ,не ме разбирайте погрешно,аз обичам и се занимавам с ремонт на електроника и според мен колкото по малко софт и хард в живота ни толкова по добре

Всичко в подобен тон е пропаганда, целяща да манипулира хората. Същата пропаганда се е използвала и по време на индустриализацията... А въпросния проект - не виждам нещо ново от техническа гледна точка. Това просто ще усъвършенства до някаква степен количествени параметри.

Точно роботите са спасението за България, тук има недостиг на лекари и мед. сестри тези роботи ще ги заместят напълно.

е , не - стига вече машинаризация !!! не остана нищо недиготализирано на тази земя!!!

Дано по-скоро се свършат такива като теб, които са срещу прогреса и още живеят в 19-ти век!

А най-добре земята да се рови с пръчки, че плуговете прекалено технологични ми се виждат, а? Дай, боже повече такива проекти. От друга страна, ниско квалифицираните какво ще работят не е ясно... Може би е трябвало да се учи все пак?

ще се занимат с престъпност, както досега така ще бъде и занапред

Или ще станат политици.

Подобни проекти трудно биха изместили труда дори и на най-нискоквалифицирания работник. Всеки, който поне малко е запознат с тематиката, ще се съгласи с мен.

Напълно съм съгласен с теб. Човечеството е още много далече от създаването (а може би и никога) на ИИ, но дори да го създаде ще си остане проблема с "вземането на правилното решение". Елементарен пример : Представете си робот да лепи фаянс или да реди керемиди върху покрив и двете дейности са подчинени на математически модели, но в процеса на работата се налага "стъпка в страни" от модела, а точно това в момента роботите не го могат (за щастие)

Айдее...Skynet стартира...

Взе ми го от устата(клавиатурата)!

Стартира поредният безсмислен евро-проект.

Скайнет стартира отдавна, после Гугъл закупи Бостън Дайнамикс (които правят роботи за ДАРПА).