Коментари - Мтел пусна българския смарт часовник | IT.dir.bg
назад

Мтел пусна българския смарт часовник

Българската компания “Алтерко Роботикс” създаде смарт часовник, който успя да грабне вниманието на потребителите.

Обратно в новината

Коментари - Мтел пусна българския смарт часовник | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

закупих си часовник Q 50 и не мога да го свържа с интернет МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ

тия Ментаци не могат да не лъжат най-безочливо, къде ги правите в телефонния завод за АТЦ 29 ли? Смешници.

Бойко (за часовника който подарил на Цецо) : Лъжа го че е скъп, да се радва ..

Часовника не е български а китайски, струва 29 лв в Мтел с план 6.90 лв на месец и след като го купих на сина си още на следващия ден дефектира. Върнах го в Мтел където стоя един месец за ремонт. Сега работи, но не се знае до кога.

Абе, кво стана с "възродения" Правец ? Оня, дето поръчваше контейнер с лаптопи от Китай, лепеше им стикерче "Правец" и тука некви дрънкаха, как ще си купят, за да "подкрепят българското производство" ?

Българските комуняги са много изобретателни, преди сглобяваха китайските боклуци в Правец и ги пфодаваха кати български, сега продават дифектно китайските боклуци като български.

По него време още немаше китайски "боклуци". И тогава всичко си пройзвежданме сами процесорите паметта, дъната, дисковете, принтери и др.

'Произвеждал' си крадени от руснаци остарели американски технологии.

Партийните секретари на ЗЗУ Стара Загора в началото на 90-те изнесоха технологията на уинчестер хард диска в Калифорния и го харизаха на евреите срещу еднократна помощ. До днес светът работи с българската окрадена технология. Те за това са "революциите" - източване на капиталите и евтината и квалифицирана работна ръка на стабилни някога държави.

китайците са ни изкопирали link

Някакъв китайски боклук парите за рекламата на който са дадени от Ментел.

Китайски часовник продаван като уж български от мтел.... прилича на схема за пране на пари.

Turnokopa

Доста е "успешна"! Според търговски регистър СОБСТВЕНОСТТА е прехвърляна три пъти: ТЕРАВОЙС ЕАД ТЕРАКОМУНИКЕЙШЪНС ЕООД ΑΛΤΕΡΚΟ РОБОТИКС ЕООД а за 2013-та 2014-та и 2015-та НЯМАТ 1 ЛЕВ ОБОРОТ! Явно тая година за произвели и продали тия "10 000" телефона по 169 лева, т.е. 1 690 000 са реализирали! Ще покаже след 6 месеца в търговския регистър! На лъжата краката са къси! А ДИР.бг носи отговорност за такива реклами - лъжа!

Че какво му е българското на това китайско нещо? В ALIBABA може да се намерят и по-добри, и по-евтини аналози от това.

има само един български часовник и това е Buletronic (1975-1989) много хубав за времето си... имам такъв и още си работи:) навремето е струвал малко над 100лв а заплатите са били по-малко:) стига сте пробутвали този китайски ментак... преди месец, два пак го рекламирахте ... еднотипна пишман статийка:) тия барабонки ние ги знаем:) казваш к'во що на китаеца и той ти го прави, а ти само си слагаш логото и т.н. техно ишлеме му викам аз:) 'ай' 4ау:)

Е много си техно аре бегай в лево при БКП

Тоя твой любим часовник нито е единственият български, нито дори не е херметичен и единствената екстра, която има, е хронометър. Даже аларма нямаше, ако не ме лъже паметта, а подсветката му е от ония, дето убиват батерията за час-два. Купи си за 20 лв един съвременен Касио със същия дизайн (подсказка: дизайнът на любимия ти българския часовник не е измислен от българите), та да не те притеснява, че рекламират съвременен смарт часовник (дори за деца) пред тая реликва от 80-те, дето няма елементарни функции, които са стандарт в наши дни. Аре чао.

моят е BULETRONIC QUARTZ - 1979г. по случай излитането на първия бг космонавт... часовникът е леко водоустойчив и си има гумени уплътнения на капачето отзад и на 4-те копчета... с масивна верижка е... работи си все още... има няколко модела булетроници, като най-хубавите са led изпълнението(вторият най-готин за времето си след ретро часовника pulsar led, който е първият в света такъв led watch) и хронограф 20... нашите специалисти са взаимствали малко от японската фирмата sanyo, която беше върхова за времето си наред с другите мощни японски фирми за електротехника, а корпусите на часовниците са правени май в ссср ... други бг сахатници няма, а мисля че няма и да има вече... сега в тоя случай, българска е само фирмата:) всъщност то и на ейпълите пише дизайн в сащ, а асемблиране в китай :) та и тук имаме същата раб'та... и програмното осигуряване е само транслейт:) демек превеждане на едни чужди низове на бг език:) от си и джава програмни езици:) 4ао:) не съм разбирач, споко! мен ми не требе:)

И какво сега? Вместо да му наоправят реклама и хората да разграбят магазините,те разконспирираха оригинала и хората ще си го купят от Алибаба а българските "изобретатели" ще пият дълбоко изстудена вода.

Няма страшно, будалите са възобновяем ресурс.

LOL, това беше добро :D. Като ще сме на вълна renewables да сме, кво ще си играем на орехи :D.

До всички, който ни изнасят уроци по търговия (предприемачество), цената не е само разходо- ориентирана величина. Трябва да се погледнат и цените на аналогични продукти по света. Вече може да се купи по интернет всичко и с подобно ценообразуване ще хлътнете яко с някоя надценена стока.

До всички, коИто....по-нататък не чета, не си струва!

Само недалновидните елитаристи се хващат за формата, а не за съдържанието. По нашенски им викаме всезнаещи мрънкачи.

Не си струва, но 100% си прочел. Това да не ти е контролно по правопис !

Дир, защо статията не е маркирана като платена реклама???

От толкова много "бачкане" по форумите ...как ви остава време да работите, да мислите и да почивате ...не знам????

VIVACOM си предлагат Bipper отдавна и то без неудобството да носиш/зареждаш и т.н. няколко устройства.

Към колегата, който се оглежда в производствената цена и печалбата. Аз също съм търговец и внасям от Азия. Разходите за транспорт, внос, складиране, опаковане и експедиране и най-вече рекламата в повечето пъти надвишават цената давана от производител. Печалбата гледана отстрани от незнаещи изглежда голяма а всъщност е далеч по-малка. Във времето съм получавал много упреци от сорта защо продаваш толкова скъпо като в Китай е еди колко си или защо не даваш по-големи заплати, че да се оправи България но тези упреци са от косуматори -хора цял живот на заплата. На тях им казвам - направете фирма. Продавайте евтино и давайте големи заплати и тогава ми се обадете. Предлагал съм и помощ с отваряне на фирма, счетовдство, изготвяне на онлайм магазин и съвети безвъзмездно но странно никой от така кририкуващите нищо не започна. Българите най-обичаме да гледаме в чуждата паница и да даваме акъл....

Признавам не съм се занимавал с търговия на неща от китай но съм поръчвал от там и някак си ми изглежда нереално това което казваш, бих се радвал ако поясниш. 1 от саита където поръчвам доставката ми е безплатна от китай до нас. 2.За складиране стига и едно по голямо помещение не е нещо нечувано да се намери на изгодна цена, ако нямаш вече нещо твое под ръка. 3. при продажбата цената на доставка се пише отделно, защото зависи от спедитора, така че не влиза в цената на продукта ами се поема от клиента и за това никои не мрънка. Значи единственото което реално оскъпява нещо е рекламата и преопаковането и съответно изпращането към спедитор.Нещо разходите не ми изглеждат така както си ги написал и бих се радвал да поясниш ако някаде бъркам.

Бъркаш сериозно, защото не си отчел множество други фактори. Като начало зависимостта на приодите и разодите не е линейна. Ако приемем, че искаш всичко да ти е законно, имаш работници на заплата, оборудване, консумативи, счетоводство, трудова медицина, плащат се данъци (включително и данък работник, погрешно наричан осигуровки), наем на помещения. И още трябва да осигуриш гаранция 2 години за физически лица. Няма такова нещо от Китай. Трябва да калкулираш риск в цената. Рекламата е също немалка част, защото за да продаваш в количества или трябва да си монопилист или да продаваш нещо уникално, което не е в този случай. А не дай си боже да станеш по-голям, започват да ти пускат проверки по доноси от конкуренцията. Само да дойде ГДБОП и да ти прибере компютрите да разследва има ли на тях нелегален софтуер и си заминал с едни хиляди левове, щото ги връщат след 5 години. Ами складовите наличности - за кого остава непродадената стока. Вярно, тук трябва да се леда какво се зарежда, но няма как да не поддържаш асортимент. От тук идва и съранение със застраовки, охрана и т.н. да не продължавам, че ще ме заболят пръстите, а и няма кой особено да ме разбере. Който не е пробвал да прави бизнес, само той ги приказва така нещата.

Ще се опитам да поясня. Да купуваш за търговия не е същото като да си купиш за себе си. Първо трябва да направиш проучване какво да купиш а това изисква време а времето е пари. След това да намериш транспорт авио или морски. Плащаш за посредничество за трансфера. После плащаш за митнически внос на митнически брокер защото директно ако се опиташ да си обмитиш митничарите ще те разнасят три седмици. Плащаш мито и ДДС. Транспорт до твоя склад. Наем за склад 500-1000лв на месец. Разходи за заплата на служителка 700 нето(1050лв бруто). СОТ, компютър, принтер, консумативи, , ток, вода, отопление, застраховка,опаковки. Счетоводство - 100-200лв месечно. 50лв годишно за обявяване на отчети в агенцията по вписване. 150лв годишно за абонамент за касов апарат. Ако си регистриран по ЗДДС, начисляваш ДДС на продуктите. Ако не, то плащаш патентен данък около 600лв на година но това е само ако си дребен търговец. Изработване на онлайн магазин - 500-2000лв. Подържане на Фейсбук страница - време. Обяви по ОЛХ и базар и други - време. Между 5 и 10 % върнати пратки от нелоялни клиенти - 10лв на пратка. Дефектни продукти 1-2%. Непродадени продукти - 20-30%. Рекет от държавни служители - ..... Реклама - може би най-големият разход - за реклама се плаща на клик в зависимост от думата. Тя може да е от 10ст до 1,50лв. Моите са по 20ст. Обикновено на 100 кликвания имаш две-три продажби. това прави 7-8лв на продукт а мойте продукти са по 25лв продажна цена. За по-скъпите ключовите думи в гугл са и по-скъпи. Има дни, в които нямаш продажби - например хубаво време, пред заплата и т.н. , в които рекламата тече но нямаш продажби. Може би не се сещам за още разходи ама и това не е малко. Оставям настрана риска на предприемача, неговата несигурност за утрешния ден, дали ще има приходи или не. Дали ще може да си плати ипотеката или не. Дали няма да си изгуби спестяванията или не.

Българите май не обичаме и езика да си научим!

Поръчкова статия. Продукта е китайски. Продава се повече от година по всички китайски интернет магазини. Заслуга на българската фирма е единствено името , в което също няма нищо българско.

Аз пък си мислех, че е оня от 1977г.

Часовника струва 22-27$ в китайските сайтове. С 300% надценка става български.

с договор за 7 лева на месец и го получаваш за 29 лв...

С договор, трябва да го подаряват. 29лв. е повече от производствената цена.

Винаги съм за творческото начало и преприемчивоста, но този продукт е просто re-brand на white label, който можете да си поръчате от ebay за $15 с доставка - моделът е означен като Q50 Smart Watch. Не съм виждал българската версия на приложженито за управление, но YT има демонстрации на китайската версия. Продуктът е наистина чудесен помощник за всеки родител с дете от 4 до 8 годишна въсраст ... но предплатена карта със 2-300 MB и GPRS/3G поддръжка е напълно достатъчна алтернатива на месечен план (така или иначе планът на мтел е евтин, така че предложението е ОК... Просто не ми допадна фактът , че PR съобщение е поднесено, като новина за иновация).

Готино ...браво. Ще взема едно на моята дъщеря.

Само две думи: Браво! Успех!

А съгласие да използвате името "Муки" имате ли от дъщерята на Ст.Мутафова?

Ето за това - НИКАКЪВ БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ! Все ще се намери някой да каже - ми то хубаво, ама... Купувайте си турските и китайските боклуци и се радвайте, че не са български!

Продуктът е китайски, но го представят за български!!!

Къв бизнес, бе, това си е най-обикновена търговийка, внасяш и продаваш. Само софтуера може да се смята за производство, но в статията не пише "български софтуер", а "български часовник".

Българска е само фирмата която ги е поръчала в Китай и ги продава у нас колкото и тъжно да звучи. Който не вярва да ходи до фирмата и да иска да му покажат производствения процес и тогава да се прави горд патриот.

Много повърхностно. Ми и руските Йотафони и Айфоните се правят някъде. В случая фирамта е асемблирала джаджата и е направила софтуера за нея. И мога да ти каже, че без софтуер и най мощният компютър е само куп железа. В българия се правят кварцове, резистори и някои транзистори и ако тръгнеш да правиш платка то всички елементи ще са ти внос, т.е. направени другаде. Платката ще ти направи друг, а и smd ще ти налепи друг. Дали това ще е в България или Китай вече не е много съществено - изделието си е твое, а в случая най-важен се явява софтуера, защото инак подобни изделия има много.

3евзек

Без компютър и най мощният софтуер е само безсмислена и несвързана драсканица на хартия. А вднешно време милиарди хора разполагат с производствени мощности за софтуер и всеки ламер може да пише, а после да си оправя бъговете. Докато по отношение на желязото е далеч по-сложно. А нищо чудно нашите само да са превели текстовете, ако изначално са били предвидени за превеждане. В България се правят и интегрални схеми, но няма да задълбаваме в подробности.

Дори само идеята и софтуера да са български, пак са направили доста повече от това да дращят по форумите :)

Ми то iPhone-a да не се прави в САЩ бе ... Важното е кой е измислил концепцията и продукта, а черната работа да е върши този, който не може да мисли и бачка евтино...

Тъй де, само не обяснявай как архитектурата на часовника е направена в България и китайците само са я изпълнили без пари......за твое сведение всички заводи в Китай, Тайван, Сингапур....и т.н. са с машини и технологии произведени в САЩ и ........ Нямам нищо против да се чуствате горди с чифте пищови на гол гъз произведени в Китай! Може даже да се поровите в нета да видите кой е измислил идеята за смарт часовника това е за домашно на горделивците от мен. Изпълнете си и платката и корпуса и кварцовете и процесорите и ...... у нас може само опаковките за продажба да правите и тях даже не можете да ги изпълните като китайците.

До "Да бе Да", моля те обясни ми кой е американския завод на FOXCONN, в който се произвежда американския iPhone? Харесвам този продукт и съм на ясно, че се прави в Китай предимно, някои други компоненти в Тайван/Корея. Колко графични платки се правят в Америка? Всички телефони(смарт) на SONY се произвеждат в Китай. Хубаво е да се правят неща в България, но не смятам за конструктивно да се плюе постоянно за всяко нещо. За всяко! Толкова ли са калпави българите, че само мрънкат!!! ??? Аре бегай!

всички важни неща си се правят в САЩ - технологията,процесорите, софтуера. Другото е за общаци и днес е в Китай, утре ще във Виетнам или Индия, където е по-евтинко.

3евзек

От Apple не поръчват готови части по каталог, а сами си написват схемите и платките. Процесорите също се пишат на определен език, чак после написаното се подава на машината на Самсунг, която по съответната технология ги материализира на силиций, мед или каквото трябва. На корпуса им вероятно пише нещо като "Made by Apple and Samsung", ако не са договорили друго. Нищо от описаното не е маловажна част от процеса. Съвсем друго е да закупиш 20 000 броя от даден продукт и да платиш по още $2-$5 да брандират корпуса му с твоята търговска, подчертавам търговска, марка. А какво пише на чипа? Представям си и как са му ъплоудвали българския софтуер.

Голяма глупост си сътворил. Живей си с илюзийте и без това са ти промили кратунката и трудно ще се оправиш.

Готина и полезна джаджа

сам

със сигурност се прави в далечна Азия, би ми се искало да е "made in BG" но малко се съмнявам, най-вероятно само приложението е наше...

От вътрешния край пише ли "Made in China"? Същата работа като с "българския" Правец.

разглеждах го оня ден. много готина и полезна джаджа. батерията му издържа един ден при почти непрекъснато ръчкане :). за родители с деца в детската и с първокласници е просто супер. планирам и аз да закича синчето си с едно такова часовниче.

За мен подобни джаджи ще станат наистина полезни, ако издържат без зареждане поне 2 седмици, да не кажа месец... всеки ден зареждане на още едно нещо... мерси... Иначе идеята е яка, макар да не е уникална - подобни неща китайците продават от доста време...

това е просто едно евтино решение, с което да си осигуриш някакво относително спокойствие в днешните размирни времена. все пак струва само 30 лв. с карта от м-тел. устройства, издържащи по седмица-две без зареждане, с този размер и за тези пари са все още добро пожелание засега.

Нямах идея, че часовника е български. Радвам се и да имат успех !

Не знам дали успех може да се нарече 10К бройки за 6 месеца... Обаче от сърце пожелавам на компанията да продаде поне половин милион в следващите 6 мецеса. Технологиите се движат толкова бързо, че само след година тая джаджа въобще няма да е актуална. Да се надяваме, че вече се работи по следващата версия, която да се появи след половин година.

От техника не разбирам и не знам струва ли си смартчасовника, но се радвам от новини за нови неща, направени от български фирми.