"Ролс-Ройс" ще разработи ядрен реактор за изследване на Луната

Експертите предполагат, че ядрената енергия би могла значително да увеличи продължителността на лунните мисии

Обратно в новината

Коментари - "Ролс-Ройс" ще разработи ядрен реактор за изследване на Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щее, ще, вЕруваме ви. Успокойте се и си лягайте....

>>> (3,5 милиона долара) за проекта, в рамките на който ще бъде направена първоначална демонстрация на лунен модулен ядрен реактор Всички знаем какви са цените на запад. За толкова пари могат да направят и демонстрират модел на реактора, изрязан от стиропор и боядисан с водни боички. Пак е нещо.

Добре, че не са фолцваген с техното проклето тди . Казвам го като мотористка много пцуваща германските дизели .

Това са ИЗОТОПНИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ генератори, сука блядь. От няколко киловата до десетки киловати. Това не е атомен реактор тип Чернобил. Такива "ЯДРЕНИ РЕАКТОРИ" могат да ти бъдат батерии на часовника и лаптопа. В случая Rolls-Royce ще произведе Rolls-Royce- а на изотопните генератори. Както произвежда ЧУДОВИЩЕТО - Merlin, мотора който преобръща ВСВ. Освен на британските Spitfire мотора е монтиран и на повечето американски самолети в края на ВСВ и след войната.

Станков.... пак мериш запада с руски аршин. Научи се най после, че на запад знаят какво правят и не крадат на едро, като в родината ти.

А бе чети внимателно бе, бляд! Пише Ролс-Ройс, а не Роскосмос!

добре де защо си мислиш, че както в рашистан се краде то така се краде и на запад!? Знам, че си путинофил и нямаш никакви познания за нищо, но някак си ти се опитваш да ни накараш да си мислим, че щом в рашистан великия падишах путин и кликата му краде, то навсякъде на запад се краде така! Еми мога да кажа, зе и от реактори не разбираш! И да лъжеш не те бива, та я ми кажи за какво ставаш? Защото и в пропагандата НЕ те бива!

Че от кога Ролс Ройс се подвизават в ядрената енергетика? Правят автомобили и газови турбини, най вече за реактивни двигатели ама ядрена част е нещо наистина ново

Китайците направиха 1 MW. Иначе, технологията е стара, RTG се ползва на сонди от рода на Voyager 1и 2.

Търси Small Modular Reactor.

Прав си, нищо space не става с тези пари...вероятно е само транш.

Не бъркай роба с крепостния а крепостният с свободния гражданин ! За орките Станков е полезния идиот някъде из републиките

пелетен котел..... от по-луксозните !

А от къде ша вземат изотопа, кат само руснаците ги правят?

охх , прочетох началото като : Рос Кос мос ще правят ....

И много неграмотна.