Коментари - Ростех тества свръхточна локална навигация | IT.dir.bg
назад

Ростех тества свръхточна локална навигация

Държавната технологична корпорация Ростех обяви, че тества система за радионавигация, която освен по-висока точност предлага и по-силна защита от шумове.

Обратно в новината

Коментари - Ростех тества свръхточна локална навигация | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мурзилките първо да вземат да изобретят нова дръжка за вратата на Ладата. Използват една и съща вече повечме от 40 години. После може и да опитат да изобретят нещо, което да не е изобретено преди тридесетина години.

Докато отсея постовете, от които мога да науча нещо, бая зор видях!

Някой умен руснак е отворил уикипедия и е написал: Всенасочен УКВ радиофар

A стига бе!!тия изтрепаха рибата!!пушките са големата работа!!

ами мързи ги да превеждат от руски и копират статии от други такива недописани... За който го интересува руската е аналогична на Австралийската компания Locata дот ком.... други аналози - американска UHRS, британска PINpoint... Не става изобщо въпрос за изобретение или черна магия(математика от миналия век) проблема е как да се премери време около една нано-секунда... Рашките се хвалят, че са подобрили качеството на технологията и след време ще стане като с Глонас, съвместно с джикитайците пак ще станат монополист

ВБА

Много е възможно след време да се направи система за навигация без да се използват сателити и наземните кули на мобилните оператори. Както, някои знаят Земята енергийно е "парцелирана" и използването на координатите на "парцелите" във всяка една точка от повърхността на планетата ни, ще послужи за точно местонахождение на.... Като се използват 3-4D технологията би трябвало да отпадне, както сателитното така и наземната навигация. Е, кога това може да стане....който силно го желае може и да го получи...и тогава отклонението може би, ще е от 0-1см......Фантазия може би, но...както планетите, звездите черните дупки, а и живота не са никак случайни стига по някакъв начин да си го осмислил и разбрал тогава....

Русия - ДА!!! В историята стана пределно ясно кой създава и кой консумира наука!!!

Голяма наука с тоя проект като за пионери-кръжочници, дааа. Науката се прави от хора без националност, тия дето правят нещо ново го правят от вътрешна необходимост, не заради евентуални пари които ще донесе (на новото му е и това, че не го знаеш баш какво ще е преди да го направиш). Всички останали са консуматори.

Кое точно са открили руснаците? Наземни системи за позициониране има от 70-те години. В наши дни всеки автоматизиран склад и съвременна логистична база има такава система с точност до няколко милиметра. Ако санкциите са ги притиснали и няма как да си купят съвременна система не е лошо че се е наложило да преоткрият тази технология.

Нищо не са открили... Правят това което краварите не могат.. ... всеки автоматизиран склад... няма такава система, поне не на тази база. Кви санкции бе...или не помниш, когато санкционираха краварите със заплахи за спиране на GPS

Той не помни и не мисли , той просто слушка .

Как само е описано - за системи против кражби. А за спасяване на пропаднали в ями котенца и кученца няма ли да се използва? Смях. Това си е технология за следене, за това е разработена и за това ще се използва. Но някой гузен го е срам/страх да си го признае и измисля някакви приложения достойни за Майка Тереза.

За съжаление много малко от конентиращите са на наясно за какво се говори в статията :( GPS и GLONAS изпращат сигнали до потребителските устройства. Тези сигнали носят информация за точния час, минути, секунди, милисекунди, наносекунди. Плучавайки сигнала потребителският интерфейс определя от разликата във времената на получените сигнали, минимум от 4 спътника, точното местоположение. По технически причини се получава постепенно разминаване в синхронизацията на часовниците на спътниците, което влошава параметрите. При наземната локална навигация, принципът е същия, но времевата синхронизация между излъчващите клетки е много по-лесна и точна. Софтуерните приложения за GSM използват съвсем различна технология, което ги прави и свръх НЕточни. Отклонението при GSM софтуерните приложение е до 150 метра ;)

допълнение: тези GSM изпълнения (под 1000 метра) не стават за потребителя, защото в GSM-на не постъпва нужната информация за да направи точна триангулация, единственото което може да вземе е координатите на клетката... на ниво оператор е възможно но е сложно, единствено точно го правят в Холивуд :)

Само защото на тебе ти е сложно не значи, че не се прави. Трианглулация на предавател по няколко точки е било тривиално нещо през WWII.

Много обичам да "слушам" дървени философи спорещи за техника...GPS точноста е грубо над 10 метра... а спътниците над 70% руски... ГЛОБАЛНА наземна няма така че кой предвари той печели

Май наистина обичаш глупостите та си плеснал и ти своя дял тук.

В публикацията се говори за ЛОКАЛНА система за навигация - нещо, което е различно от GPS/GLONASS. Технологично не е новост, тъй като и сега чрез базовите станции на GSM по триангулачен способ се определя местоположението. Впечатлява показаната точност, ако е истина.

Se taia

Да, и където нямаме 3 клетки за да определим местоположението, тези 10см стават много повече ;)

Очевидно става дума за технологията, наречена "тералити". От тера - земя и сателити - спътници. Подобна на технологията на GNSS, но използва предаватели, които са разположени на земята. При това разстоянието до приемниците, определящи положението е с порядъци по-малко. По-добро съотношение сигнал/шум, по-голяма скорост на определяне и, разбира се, по-добра точност. Особеност (не казвам недостатъци, защото всяка особеност, в зависимост от приложението може да е и недостатък, и предимство) - малък обхват на действие, само в покриваната област, локално. Най-добро приложение в градове и рудници, където има множество обекти за позициониране. Впечатлява ниската цена на базовата станция. Технологията е известна поне от 15 години, но напредъкът на електрониката я прави възможна за практическо приложение. Има нужда от такава технология и защото в градовете заради отраженията, тунелите и др. точността на GNSS (глобални системи за спътникова навигация) е по-ниска, отколкото на открито.

Кариера за злато.....някой от вас вярва ли че има кариера в която се товарят камиони със злато?има открити мини като се промиват стотици хиляди тонове земна и скална маса като златото се измерва грам на тон.така че...

Ми доколкото знам си има GSM навигация и тя си се ползва от от хиляди програмки за навигация, включително и Гугъл мапс, като редица програми работят и при изключен интернет. Отдавна по света се локализират хора и автомобили чрез GSM. Явно това е някаква дублираща GSM навигацията система и на практика абсолютно нищо ново и на практика излишно. Но щом са решили нека си тестват, пък след неколкостотин години ще разберем дали са успяли да достигнат поне 20 метра точност....

Навигация по GSM сигнала има и правят някак (не съм я копал в детайли), но е по-неточна, и от GPS мисля, че е по-неточна. Гугъл мапс не могат да ползват GSM навигация, няма кой да им даде достъп до данните от операторите. Позлват wifi hotspot-ове, чиито координати вече знаят. Като цяло подобна система за местна навигация би била новост преди 40-50 години. Сега е тривиално да я направи човек, не е тривиално да я продаде някому.

Навигация се прави лесно, ако има система от спътници. А руснаците имат всякакви спътници в космоса. Не ги учи на космонавтика, щото ставаш смешен. Впрочем, като всеки недоубит соросоид.

ТЕБЕ отде те изровиха бе, то руските слуги че сте все умствено изостанали отдавна знаем ама тебе не те и мързи. Като нямаш какво смислено да кажеш да беше се сетил да си траеш вместо да врещиш. И не, постоянно повтаряното от тебе "да живее руският ми господар" НЕ Е смислено, само демонстрира колко нископълзящи сте по рождение всичките родени да бъдете слуги.

Руснаците не могат да създадат електроника, способна да работи дълго време в Космоса. Ако можеш опровергай ме.

Това не е ли безкрайно остарялите навигационни системи от 70те и 80те години на Лоран и Дека ? Такава система имаше по цялото американско крайбрежие на Тексас Инструментум още от 70те.

Нещо такова е разбира се, усвояват пари от бюджета с цел да поддържат някакво ниво на грамотност откъм електроника за да не слязат на нивото на Горна Волта (всъщност само предполагам какво е последното). Не лоша идея, проблемът и е, че като отгледа грамотните най-доброто от реколтата автоматично се изнася на запад. Все пак остава по нещичко разбира се, не всички се класират. Тоя вид режими могат да прогресират донякъде само в севернокорейската си форма, т.е. ако страната е затвор. И прогресът е само докато оцелее затворническият режим, съветският изкара доста дълго всъщност. Да не бяха окупирали части от Европа можеше още да ги има.

Във момент на земеделските производители се предлагат самоходни трактори за оран, посев!!! Точност до сантиметри в браздите. Това, че русите работят с аналоговите технологии все още си има обяснение. Само не говорете, че били по-точни, прецизни и т.н. Пълни глупости са...

Не се излагай бе, соросопитек. Знаем я точността на западналяшките отпадъци - стрелят по Белград, а падат в горна Баня.

Да тъпунгере. На 10 000 ракети една не уцелва целта и то.... Коя година?!?!? Горките мурзилки само стояхте и гледате томахавките в Сирия :))). Горкия Асад рева като момиченце

Комунистите освен крадливи и мързеливи са и тъпи и завистливи. В селското стопанство се използват навигационни системи с точност 2,5 см. Или 3 см. с повтаремост 9 месеца - гарантирана точност със сателитна навигация - само сателити. Ако използвате РТК станция или мобилно РТК точноста е 2,5 см. - използва се сателитен сигнал + радио сигнал за корекцията. Руснаците са доста години назад в тия неща, освен това и 2-3 години в ляво.

Имайки предвид, че това е локална навигация, сравнението с GPS, която е глобална е най-малкото неуместно. От друга страна точност 10см при локална навигация не бих го причислил към технологичните постижения. Автора, виж коя година сме и проверявай дали в стремежа си да изкараш руснаците напредничави не им правиш меча услуга

Русия означава иновации и технологично превъзходство! Дори натовска Турция предпочита руските зенитни системи! ФАКТ!

Гогов, изкарай си носа от тия руски хибридки беее! Смешен си!

Из онези дни май точно тук се разви дискусия в насока, че ако стане военен конфликт и Хамериканците ще свалят първо руските и китайски спътници,т.е. ще им преебат системите за позициониране. Тия обаче много тъпи и са започнали да тестват разни системи ГАДОВЕ!!!! :) :) :) :)

Отде ви изравят все такива гении за руски агит-орки бе. Ще заместват сателитната навигация с добавки по мобилните си мрежи у дома, това само умствено изостанал руски слуга може да види в такава новина. Хората просто си правят нещо може би интересно, едва ли имащо особена практична стойност освен проследяване на индивидуално ниво, примерно на деца и т.н., там може и да излезе някакъв пазар.

Много умно, 47 години аляска янките и те ЩЕ гонят дедовия. Най-накрая са свили технологията и сега ЩЕ се опитат да я копират в Китай, щото в Русия не остана умен човек. Всичко каквото имаше глава на раменете си с мозък щипна на запад. Съвсем малко останаха в Москва и Петербург, но скоро и те ще дръпнат. Честито закриване на Русия.

Не, не, не и не! Това не е истина! Това е фалшива новина на путиновата хибридна вайна! Тия ватенки по цял ден се наливат с водка и боряшник-това всеки го знае. За какъв ми ти Ростех тогава ми разправяте. Па отгоре на туй и чипове, разработени от Роселектроника, кой знай какво са взели пак от китайците.

и аз тва викам. На руснаците им дай само да бият французи, немци, араби, турци и за нищо друго не стават.

Я кажи някоя руска фирма, произвеждаща чипове. Иначе такава система от години. Ползвала се е в пристанищата и летищата преди GPS.

ав пристанища и летища викаш...там мноу коли мноу нящу....не е зле да ми кажеш японска фирма зща чипове например мноу са изостанали жълтите зер...ади бека да плонжираш по-нататък смешко

Чиповете не се правят във фирма, а в МОСКОВСКИ ТЕХНОЛОГИЧЕН ИНСТИТУТ, Ленинский проспект 38а фирма Микрон - 124460, Россия, Москва, Зеленоград, 1-ый Западный проезд, д. 12 , стр 1 Тел: +7 495 229 70 57 (АО НИИМА Прогресс 125183, г. Москва, проезд Черепановых, д. 54 Многоканальный: +7 (499) 281-70-57 (добавить в тональном режиме внутренний телефон абонента). И още 38 други фирми във Воронеж, Брянск, Москва, Петербург, Екатеринбург, Ростов на Дон и други по- малки градове, СОРОСОИДЕН ОТПАДЪК.

Както винаги, руснаците ЩЕ правят нещо.