Коментари - ЕКА: Румънци са виновни за краха на Скиапарели | IT.dir.bg
назад

ЕКА: Румънци са виновни за краха на Скиапарели

Италианската космическа агенция обвинява румънска компания за катастрофата със сондата "Скиапарели" на Марс на 19 октомври.

Обратно в новината

Коментари - ЕКА: Румънци са виновни за краха на Скиапарели | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе прави сте ама руска ракета уцели Маркс и направи кратер с бомбата наречена Скапарели. Дали са сложили парашут на бомбата? Сега ще се гордеем че сме направили най-голяма дупка в Маркс. Па вие си пишете тоя виновен-оня виновен. Кои бяха най-опитни в тая стрелба - руснаците. Защо не са проверили взривателя а само са дигнали пушилка на Маркс. Само да не улучат и Енгелс с друга ракета с бомба.

Румънците са професионални лъжци, но лявата буза на дупето да обвинява дясната е нелепо.

Става дума за румънската компания ARCA Space, със седалище в Лас Крусес, САЩ. "Изявлението на Попеску за опасността от предизвикване на война между НАТО и Русия е просто жалко", коментира потребител във Facebook страницата на ARCA Space.

защо вкарвате неверни начални данни в системата? Нема ли сигнал от радио или лазерен високомер...

Пак западняците намериха с кой да се оправдават за некадърността си.

Ot Mars чекаме хубав коняк и мезета от земята не сме ги получавали от миналата зверски жестока война с ония с нуклеарните бомби дека пак с а наблизо. вместо коняк вие ни пращате техни спец раз терористични техники вградени във вашите

izplzvali sa seneor ot dachia

Пак румънците ... Няма ли и ние най-после да сме виновни за някой крах?

Е щом не сте у ред да поверите на румънци такова важно нещо, нека ви :)

FuckTheEU

Никой ли не обърна внимание, че компанията е започнала като НПО? Трябва ли да обяснявам, че НПО на сащ се съзават предимно с цел шпионаж и диверсии? Известни американски НПО които работят у нас са "америка за българия", "български хелзингски комитет", "отворено общество", "международен център за изследване на малцинствата и културните взаимодействия".... Всички до една са антибългарски и работят за унищожаването ни като нация и народ!

Айде поредният посрал се от агит напъна си руски слуга.

прав си е човека, да позная ли защо се засегна или в гранта ти го пише като обосновка?

Интересно твърдение!!!???? Значи лижеш еврейски задници и обичаш само България, каква е тази перверзия? Не даваш да се каже нищо за Еврейския съюз или Бандитските Съединени Държави.

zeddd

Ти хубаво си чел статията, но нещо не си я схванал явно...

Това просто не е сериозно... Нито обяснението за непровеждането на теста, нито за стартирането на програмата без проведеждане тест.

Ами да. Но парите които т.нар. "фирма" (кой знае параван за какви ченгесари е) сигурно са били доста сериозни.

Ужас ! ДИР,с тази статия унищожихте такъв труд на трола "Дада",който "отговаря"за технологичните новини,че сега се е скрил в някой ъгъл и си гризе ноктите миличкия.Толкова писане и труд хвърли в насока,че който лети с руски ракети му се съсипва мисията,че се беше вмирисал от стоене зад клавиатурката....:))

Румънците, Путин и Иван Костов са виновни за всичко.

още малко и си на 100%

"Изявлението на Попеску за опасността от предизвикване на война между НАТО и Русия е просто жалко", коментира потребител във Facebook страницата на ARCA Space. jurnalist4eto deto e pisalo tazi statiq e genialno. vse edno da citira nqkoi ot tozi forum.

Попеско, кое руско прасе ти акъло опасе? Румънец с компания в Америка, направил гаф в Европейска космическа агенция за да не конфронтира Русия и НАТО, Боже, прибери си румънските вересии моля!

Ха ха ха, влаха Попеску преебал международния космически експеримент за да не предизвика конфликт между Русия и НАТО, съ тряска Румъняска.

браво ! на още един провалил се русия и путин са виновни - този мамалигар сигурно е чел публикации на методи андреев и едвин сугарев

В този "велик" евросъюз има само едни вечни ЧЕРНИ ОВЦЕ И ВИНОВНИЦИ - румънци и българи.Каквото и да се случи веднага се дели на: -ако е успех и напредък- Германия,Франция,Италия и до скоро Англия; -ако е неуспех и гаф-разбира се Румъния и край нея България /къде беше тая България не беше ли столицата и Букурещ!!!!/ ЩАСТЛИВИ СМЕ КАТО ЧЛЕНОВЕ НА ЕС

Глупости. Реалността е, че хора от БГ и Румъния са направили сума нещо по разните елитни технологични проекти; но НЕ и фирми водещи се български (за румънски не знам), просто защото тия "фирми" са чиста проба параван за "усвояване" на пари от ченгесари. В Германия примерно тоя тип фирми (познавам не малко от тях) получават понякога поръчки над компетентността си - измествали са ме с пъти по-допотопни и едва едва кретащи устройства от нашето просто защото са тамошни; но в крайна сметка или са доставяли нещо което да може да мине за някак работещо, или са връщали парите.

За съжаление западната демокрация се извори в чист комунизъм. Всъщност корупцията е неразделна част от капитализма. Очаквам някои американски промит мозък да ми обясни как се проваляме в борбата с корупцията. Истината е, че корупцията при нас е дребна и видима докато в САЩ корупцията е в особено големи размери и обикновено прикрита като лобизъм.

Оправданията му на тоя са жалки наистина. Още по-лоше е за малки свръхтек фирми в БГ, че от Румъния идва такава новина. Иди обяснявай, че това явно е фирма от типа на тия дето "усвояват едни пари", т.е. шарлатания в лъскави офиси и возила, хората на запад като чуят "Румъния" казват "а да, знам, Румъния и България". Човек се трепе цял живот да направи нещо свястно - за да има пари за ей такива "фирми" и да не му и хрумва дори да опитва да се добере до такова финансиране по полит-криминалните пътища, налага му се да гони реални клиенти с реални нужди които нямат много за харчене а им трябва резултат. Но такъв е светът днес - и не е чак толкова лош, помним го само по-лош. Белким успеем да го подобрим в бъдеще.

Фири

Нищо подобно мене у американския форум веднага ме изкараха мурзилка що зор видех да им обяснявам, че немаме нищо общо нито в расово нито в езиково нито като манталитет. Некои така и не ме разбраха.

О имаме много повече общо отколкото хората си мислят но не е това въпросът. С нищо не сме по-добри или по-лоши от тях, проблемът е, че като се чуе лоша новина от там тя се възприема като идваща и от БГ; и обратното. Колкото тук хората биха различили Шотландия от Англия примерно (то и езиците им там не са много по-еднакви от нашите... :D). И най-лошото е, че подобно мислене е оправдано; ЕС пари не съм видял веднъж да отидат при някого направил нещо реално, отиват само по разни КДС-арски "фирми" които ги "усвояват" и дотам. В Румъния може дори да е по-добре отколкото в БГ в това отношение.

Влаа комунде е прецакал сондата. Дира, уникални сте пичове. Драскачите да почерпят, ще изкарат по некои лев.

пак Путин и Русия са им виновни, че са некадърни! Еваааалааа, мамалига!

ако бяха избрали македонска компания ,щяха да са кацнали вече и на слънцето,ама на ,не са...

Абе знаех си аз, че в цялата работа има нещо гнило и Русия непременно е замесена в нея...и Путин разбира се, къде без него! Ама някой може ли да обясни защо е трябвало тестовете да ги правят край Севастопол? Да не би условията там да са най-близки до марсианските? И след като и Русия участва в проекта, какво е пречело на мамалигара да си издейства тестването на устройствата да се извърши на територията на Руската федерация? Вероятно нямаше да му откажат, след като и те имат не малко участие. Или ей така, все намесваме the usual suspect, който по дефиниция е Русия, разбира се...

Дежурните путирасти винаги намесвате Путин, да. Това ви е задачата.

Тъпо, драги, тъпо! Не моята, а нечии други усти споменават Русия и Путин за щяло и нещяло. Според някои "видни" специалисти, руснаците са виновни за всички световни катаклизми, като започнеш от пермското измиране (все пак вулканът, що го е предизвикал, е бил на територията на днешен Сибир!) и свършиш със земетресенията край Симатра и Фукушима ("окупираните" 4 острова на Курилите не са много далеч!)...Е, сега и румънецът да не остане в страни от световните тенденции...Това вече е психиатрична диагноза, драги...

Фири

Вла и космос тва е оксимурон!

Илядо баби илаво бебе!!!!

Това е американска фирма, щом е регистрирана в Ла Курец , САЩ. ;))

Щом фирмата е регистрирана в САЩ, значи това е американска фирма.

Абе байноле Попеску, Абе пиле румънеско! Ти гарга ли си или чавка, че продаваш твойта вера, зарад топла мамалига?

а... намериха си оправдание маймуните. досега не бях чувал при провал на мисия да посочват с пръст националност на предполагаемия виновен. пълно лицемерие

Еврочалга на макс. Ненов ряпа да яде.

талянците се доверили на мамалигарите хахаха се едно фиат и дачия да направят лунен роувър

Знаех си аз, Путин е виновен, че е окупирал Крим. Сега всичко ми се изясни - Путин е междугалактически злодей.

от страна на конкурентите отвъд океана, а мамалигарите явно са лапнали някой тлъст рушвет за своето престъпление.

Хахаххахаа........Тия мамалигари, са баси смешниците! Пак Русия, и лично Путин им е виновен!!

Ух и ти си прост!

Ти пък да не си някакъв Sanctum ...

Румънската компания ARCA Space, със седалище в Лас Крусес, САЩ -ебати комбинацията сигурно сащ са подали джокер за данните без проверка.

Всичко искат да минат "по тънката лайсна" и по някой път им излиза доста скъпичко. нищо следващият път ще знаят.

Марс е много далеч и да било всичко наред на проверките преди старта, има много възможноости нещо да се обърка след това. Нека си доказват грешка в архитектурата ако могат.

Има си ХАС на Попърделите, Русия да не им е виновна :)

Как беше - на крива ракета космоса и пречи !

Фири

На вла му дадеш да праи сензор божкееееей

Не просто, власи, ами власи-грантополучатели! Нищо чудно, мързел+арогантност до какво друго да доведат?...

ПопескО или ПопескУ? Тия две изречения не могат да подадат без да спрат да мислят.

Едното са го превели от руски, там така се пишат румънските имена. А в дира работят редактори неграмотници, ама ич не им пука!