Коментари - Какво знаем за руската ”летяща крепост” | IT.dir.bg
назад

Какво знаем за руската ”летяща крепост”

Русия разполага със самолет, специално пригоден за условията на ядрена война. Какво знаем за него?

Обратно в новината

Коментари - Какво знаем за руската ”летяща крепост” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Периметър" следи радиационната обстановка в страната и при откриване на повишени нива и невъзможност за връзка с командния щаб, остава само да констатира, че вече такава държава като Русия няма!

Точно така. Но кой ще тръгне да стреля по Русия, като знае, че ответният удар е гарантиран !? За това служи показаната техника. Прави безсмислена ядрената война. Никой няма да направи изпреварващ ядрен удар, когато има гарантиран ответен удар. И то по градовете, не по шахтите за изстрелване на ракети. Та има си нужда от такава техника. И американците имат такава.

"В нормални ситуации винаги един от 4-те броя Ил-80 е във въздуха..." Само да ви кажа, че за да имаш винаги един самолет във въздуха трябва да имаш поне 6 броя от него. Защото екипажите трябва да се сменят, самолета се нуждае от презареждане, целият самолет и всяка една от хилядите апаратури в него трябва периодично да минава профилактика, прегледи, ремонти и всичко това иска немалко време, ако трябва (а то явно трябва) да работи надеждно.

Всъщност не при "нормална ситуация" (мирно време), а при най-високото ниво на бойна готовност. Което никак не е "нормална ситуация" ...

Любопитно ми е, защо никъде в Дир-а не видях информация, че товарния кораб "Дpакон" cе cкaчи c Международната космическа станция и занесе 3 тона научно оборудване? Може би за да продължат някои редовИ читатели да си мислят, че космоса е среда единствено и само за обитателите на определени географски ширини, известни с влечението си към соли за вана, афтършейв, мастило и подобни козметични и битови препарати?

Сигурно скачванията са много. И тук по едно време пишеше за предстоящи 2 и после не писаха за тях. МКС е основно правен от руснаците. Те имат опита от Мир. 2 най-големи модула са Звезда и Заря. Заря май е даден на американците. Имат и 5 модула американците правени в Италия. Хора се пращат само с руски кораби.

ДИРа не коментира такива дреболии!

Веднъж една бълха много досаждала на някакъв човек. Той я хванал и й извикал: Коя си ти, дето изхапа цялото ми тяло? Просто ме изпояде. А бълхата извикала: Така живеем ние. Не ме убивай! Та аз не мога да направя голяма злина. Човекът се засмял и така отговорил: Ей сега ще умреш от моите ръце. Защото никое зло, нито малко, нито голямо, не бива по никакъв начин да се ражда. Ей това сме ние бълхи !

Брей какви проникновени бълхи се навъдили...

stan_posta@

И какви умни бълхари !

Да,за сетен път се вижда,че преврата на Путин срещу Елцин е дефиниран от ламтежа на военните да крадат яко най-сетне и те както яко налапалите олигарси.Голям шум и много деньги за превъоръжаване,яко крадене чрез рекунструкция на старите ръждиви оръжия. Мужици направете съвременни оръжия със съвременни НОВИ ТЕХНОЛОГИИ. Стига демагогия и плямпане както при соца и комунизма. Химерите Ви докараха до скапване на СССР и Соца. Иде ред и на Р.Ф. в този стил.

ЩО БЕ ПРИ ЗАПАДНЯЦИТЕ НЯМА ЛИ ДЕМАГОГИЯ ? ИЛИ ТАКА ТИ Е ПО УДОБНО ? Я ТИЧАЙ ДО КОЗЯК ЗА ЦЕНТОВЕТЕ ... НЕЩАСТНИК .

нищо не знаем а и не ни интересува се едно ми пука къде ще се крие издухан в турция

Това спокойствие е породено от факта, че самальотите са снабдени с два изключително способни електрогенератора. Само леко се притеснявам да не би да пушат като Кузя, ще ще е грозно да дърпат черни черти по небето.

Дааа, и днес имаме пак вчерашното инфо за поредното завоевание в технологиите на съветската власт за .... самолет без прозорци. Всяка слугинска пасмина е гнусна но тая на руските слуги в БГ е и най-продажна, и пълзи най-ниско в краката на господаря си което я и прави най-гнусна.

Безнадежна работа От 4 руски самолета, най-малко два ще се супят

Какво не знаем за новият НАРКОМАНСКИ ПАМПЕРС?? ОСВЕН,ЧЕ Е ПО-ГОЛЯМ И ПЕРУКАТА ГО ПЪЛНИ РЕДОВНО!

Днес отрано си го напълнил, санитарката пак ще има работа. А сестрата като дойде и пак те нашляпа ще пропишеш пак в неконтролируем цикъл поезията дето инак я пишеш с химически молив по обществените тоалетни.

От всикчи IT новини в света, дир.ру пак избрало да пише за савецки реликви на тоталното унищожение. Руски дебили.

балкански цървул от старх се разтрепера и чак в 3 през ноща написа коментар. Драги , ако за тебе чушкопека е върхът на инженерството - хората си работят ,строят и най-важно плюят на тебе и твое мнение.

Не си рускиня а руски слуга, един от орките в руската тролеферма. Как успявате да живеете в кожата си без да умрете от погнуса от вонята си никога няма да разбера.

Не си добра домакиня, защото не оценяваш чушкопека, който е българско изобретение.

на дърва ли се захранва пак?

Знаем,че България се циганизира и прозвеждаме само зимет и розови домати ама от Гърция!Ааа имаме Очите,Компираа,чалга звезди и корумпирани полицаи,уникални лекари и долни мижитурки!Мазни кадънки и икрадливи жагали!!Прозивеждаме смет и фекалиии,смейте се още на САМОЛЕТААА и пийте една пещерка за смелост!

Със сигурност ти и останалата пасмина руски слуги никога не сте произвели нищо освен фекалии, това ли беше новината ти. Слава богу има и свестни хора в БГ които правят какво ли не, ако и да им е трудно да ви насмогнат на яденето и срането пак се справят.

Булгаристана разполага с мазни турци и черни цигането!

Моля, моля! Разполагаме също с подкрепата на американския гауляитер за гей-парада и финансова помощ за гей-соросоид-русофобите в дира! Това е страшна сила!

Това го има. Има ги и погнусяващите руски слуги, много по-малобройни сте но сте навредили на БГ повече от всички в историята. А има и свестни хора, които работят и ви хрантутят и вас та да грачите и да се опитвате да ухапете ръката, която ви храни.

В рашата има повече чалми и цигани. Даже изнасят.

Този самолет при една война с тези технологии които има, пада още със започването. Руснаците нямат пари, всичко им е наследено от СССР- Союз, Протон, Проглес, ИЛ. Това е пропагандна статия.

Наполеон и чичкото с мустачките са съгласни с теб!

Коментирам самолета, мурзилке.

Руска технология и негри нобелови лауреати.Ама притворете малко вратата на нужника,не сме 1950г.!

на северна курея цялото това страхливо парадиране с оръжия, много шубе у ватенките, НЕ МОГАТ ДА СТЪПЯТ НА МАЛКИЯ ПРЪСТ НА КРАВАРИТЕ, дето имат хиляди бази на всеки континент, държава и коралово островче в тихия океан. Ще им ..ъднат на краврския с тези измишльотини и тъпотии, все още колхозника обича айфон, харлей, кокакола, бърбън, шевролет, кадилак, додж, нба, уса, нюйорк, калифорния, уиндоус, интел, енвидиа, гугъл, амд, ютюб, долари, филми, и т.н. и т.н. А кравара обича руски хорс и толкова.

И българки хорс като тебе обичат.

Последователите на Фики и Азис да мълчат!България ражда само содомисти и циганиии,когато произведе нещо подобно тогава ревете,подлоги на хамериканските черни КАКАМАНГИИИ и вас и жените ша Любят!

Руснаците са направили такива оръжия, че говедата срещу тях да бягат, не могат ги настигна. Още 6 трилиона за боклуци да похарчат, пак няма да могат да направят такава система като "Периметър". Най- много някоя доилка за крави да излезе и то по 10 милиарда бакса на парче.

Пак се из*ра в нета. Лудите умора нямате, ха ха.

Страшни танкове. Ама не палят. Страшни оръдия ама засичат. Страшни ракети, ама подминават целта....

"Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща крепост срещу агресорите!"

"Във всяка къща - говедо" е май любимият ми бисер от него време. И до днес са всетакива гении, човек трябва само да види постовете им, ROFL.

Това е единствения език, който разбират лъжливите, кръвожадни и вероломни янки!

Стига глупости! Ако бе толкова убав тогава и Лада щеше да е кола.

Лада е лицензен Фиат 124 и да добра кола е фиата. Най-добрата за 1964 г.

Виж най-добрата кола за 1965 и ще се сетиш колко безвъзвратно са закъснели. Купили са лиценз за жигулата през 1969. Тогава най-добрата кола вече е била с предно предаване и макферсон окачване. За двигателите да не отварям дума, че ще се загубиш в незнание.

Пак руски песни и пляски! Дира е тотално червен хибриден сайт! Що всички велики руски неща са все невидими, секретни..... а видимите неща са смешни и жалки- Армата, самолетоносача Кузя, подводницата Курск......та и този самолет, пето десето петнайсто поколение..... ама невидимо!

Така е обаче сега врагът е РФ , ние сме НАТО и се публикуват новини за врагът, новините за американските ракети са в други сайтове, ако имаш сведения за техните ракети, подводници и самолети пиши , за да се изучим и ние!!!

Въпреки гафа с Армата-та това което неможе да им се отрече е че правят танкове.

Другите два ЗаЗ и Трабант ли са?

Видите ли какво имаме ве, центаджий?

Страшни са руснаците. Обаче свестен автомобил още нямат....

а ние и половината от автомобила нямаме

На ловешките зверове мурзилките само могат да им дишат прахта.

Соросоидни простотии. Един от трите ми автомобила е Лада.

Тъй бе, тъй бе, нара се да го повтаряш, че имаш Лада. По това само доказваш, че освен от политика, не разбираш и от коли. Между впрочем, като се замисля, май от нищо не разбираш, което е напълно в реда на нещата за един прост комунист и руски гзоблизец.

Se taia

Тя щото ладата не е лицензиран Fiat 124 :) и като за теб да поясня - не е с руска технология :)

Последните новини за дира са - окончателно са минали на рублички. Тотална възхвала на съветското - пардон - руското оръжие. За целта Гогов спешно минал експресни опреснителни курсове по руски език и литература - та барем в руските технически статии да не прави разни малки смешни грешки. А виж - за буржуазните империалистически статии няма проблем - така де, да не би да плащат тия хамериканци и еврогеи. Който плаща, той поръчва музиката - в случая става дума за ФСБ организацията "Форум България - Русия" на Светлана Шаренкова. Рубли, рублички да падат!

Е, ква възхвала? Просто те информират какво представлява самолета. Ти защо влезна да четеш новината, ако не те интересува?

Американофили,като русия е толкова изостанала защо американците летвт с руските кораби? А за духовнатс култура на сеета-тя е концентрирана в Русия--неоспорим факт.

Руснаците не са толкова изостанали, имат сума технология останала от съветско време която е все още актуална. В контраст с това руските слуги в БГ сте напълно умствено изостанали и никога не сте били нещо различно от това, което сте сега.

А ако руснаците са толкова пък напреднали, защо използват чуждестранни телефони, компютри, повечето им автомобили, влакове... хмммм... Защо изпращат децата си да учат в Западна Европа и САЩ... и там да стават инженери?! Защо ли? Аргументът ти е изключително и откровено тъп! В момента е много скъпо да се използва американската технология и тъй като МКС е съвместен проект, в интерес на двете страни е да се използва евтината руска система. Това е отговорът на въпроса.

Много "позиорски" снимки.Нагласената работа пак.Пропагандичката отново боцка, тролвайте моля!

Нещо напоследък ми се струва, че почнахме да си ги мерим. Какво ще излезе от това не знам. Или по-скоро - подозирам.

Дааа, днешното инфо за поредното завоевания в технологиите за съветската власт е за .... самолет без прозорци. Всяка слугинска пасмина е гнусна но тая на руските слуги в БГ е и най-продажна, и пълзи най-ниско в краката на господаря си което я и прави най-гнусна.

Не знам да има "Русия за България" или др. подобни НПОта... но виж центаджии колкото искаш.

Само официално от руския бюджет има $20 милиона годишно за агитация в БГ, това е поне 10 пъти бюджетът на всички НПО-та - доколкото ги има и каквото и да правят.

и ти ли си разбирач на руски технологии.Ами като са толкова изостанали що са най големият износител на продукция с двойна употреба /високотехнологична / според Аг.Булъмбърг .Това същое публично инфо.Или и ти си фен на кинкалерията и ширпотребата на Китай Индия иБангладеш-айфони,лаптопи, джаджи и др.велики продукти.И ако наистина бяха изостанали тия руснаци щяха ли толкова лесно без напрежение да блокират САЩ+НАТО и толкова лесно даги наритат от всякъде /Украйна, Крим ,Сирия, Арктика и където си посикат/.Само рев и сополи.

Нито съм казал, нито ги смятам за "толкова изостанали" - имат сума неща на ниво 70-те години (там са просто защото нямат своя електронна индустрия). Което не е никак малка работа, колко страни имат това. Говоря за напъна на руските слуги в БГ - в случая тия, които задават дневния ред на статиите в дир бг - да вдигат шум около руски "новости" , или самолет без прозорци на тебе ти се вижда страхотна новост през 2017-а. Както и за руските слуги мажещи умствено изостаналите си коментари под такива статии и опресняващи по безброй пъти през TOR да цъкат та дир получават безброй "уникални" посещения (което е една от причините да пускат толкова много такива статии).

Общо взето системата "Периметър" е тази, която ги държи онези фанатици да не започнат ядрена война... дето са си я наумили от време оно. И общо взето тази система поддържа живота на земята. Все още..

Гледам редактора сменил думата "ще", с "трябва да" в статията на тема техника от Русия! Похвално ...

Каква е тая нова мода да ни информирате всекидневно за най-новите руски "творeния". Кой го интересуват тия глупости.

Ние имаме ли такъв самальот за Боко?

Има авиотряд 29, който му возеше подареното теле Бойко.

ми,...направете трета световна война с ядрено оръжие и,...да им е честита победата на победителите!!!

Хайде пак проблемни теми за размисъл на Тръмпи!

ГОГОВ!! Ама докога бе!!! Докога с неграмотността и глупостите?!? Цитирам: "Цялата конструкция на самолета работи на принципа на фарадеевия кафез." ВСЕКИ самолет работи на този принцип! И не само самолетите, а автомобилите също!

Ами не е всеки и в бъдеще ще стават все по-малко. Заменят се металите с композити малко по малко. Дори в евтини автомобили можеш да намериш калници и капаци дето не са метални.

В търговската авиация има само 2 модела, които са композитни и те са сравнително нови, в експлоатация от 3-4 години. Това са Боинг 787 Дриймлайнър и Еърбъс А350. Това е. В случая и в контекста на статията, това че самолетът е фарадеев кафез се подразбира, тъй като няма сериозен тежък военен или граждански самолет към момента, който да е композитен. С изключение на тези 2-та, които споменах по-горе. И те така те.

Летял съм с няколко пъти с Ил-86 в края на 80-те години. Не зная с какви параметри е (разход на гориво, шум и т.н.), но е изключително удобен и комфортно возещ самолет, за разлика от Ту-134 и Ту-154. Сега пътувам из Европа с разни Еърбъси, Боинги, и Емпфайър-и, но не е същото. Може би защото са по-малки, но изобщо не возят така добре.

Масата, мой човек, масата. Ако се качиш в А380 и там "вози"... малките самолети са като малките автомобили. Не е в съветското произвозство, а в масата.

добре добре русия е велика путин го спасихме ще останат само той и хлебарките ама като им знаем колите и телевизорите ...

За летяща крепост или като са му викали летящ форт, може да търсите на картинки К-7. Съветски самолет от 30-те години, където дори хората са в крилата на самолета. Освен картечниците, оръдията и другите неща. А иначе "Система периметър" (Dead Hand) се създава след като САЩ започват стратегията за първи удар. Активирането и е нещо като краят на човечеството. По отчетена ядрена атака по над 30 параметъра по разни датчици из Русия се активира автоматично. Не само от тези самолети, а се изстрелват ракети, които подават сигнали и активират целият наличен ядрен арсенал да почне да се изстрелва срещу предполагаемият нападател. Вероятно запада. Сега не знам да очакват и други. Почват да се изстрелват всички ядрени ракети от установки, подводници, самолети, камиони, влакове, твърди се и контейнери на кораби. И въпреки че основният удар да е САЩ, не е ясно къде би оцелял човек. Преди се твърдеше, че СССР и САЩ имат ядрен арсенал да унищожат 70 пъти живота на Земята. Вярно че много са съкращавали основно Русия, която е имала двоен арсенал спрямо САЩ. Сигурно са и преувеличили, но няма да са добре нещата. ;)

Браво. Трябва да сме горди, че сме руски българи. Че живеем в държава създадена от нашите по-добри славянски братя, за нас българските славяни.

Руски българи?? Това някаква шега ли е или това са руснаците, които живеят в БГ?

само такива новини може да се очаква от ДИР-а и руснаците Сякаш някой го интересува самолета от средата на 80те Дано да фалират по-скоро и да се спрат най-сетне с тези тъпи военни пропаганди

Външен дълг: САЩ - 15,033,607 МИЛИОНА $ - 18 ноември 2011 50000$ на калпак население 100% от БВП Русия 519,359 МИЛИОНА $-1 окт. 2011 2611$ на калпак население 13% от БВП

Нормално е най-богатата страна в света да създава системи, които да възпират тези които ламтят за богатствата и. Може обаче да публикувате и другите им достижения в области, като медицина и култура където са безспорни световни лидери!

В медицина и култура лидери???? Ти наред ли си с главата, бе момче? Щото са лидери, затова ли викнаха американски хирург за консултант при операцията на Елцин за поставяне на байпас, която дори в Булгаристан е вече почти рутинна.

Елцин страдаше от много силна "народна любов". Предполагам, че и на Борисов ако ще се прави подобна операция ще се застраховат с хирурзи от чужбина... ;)

Хайде сороспетини, дирниците мислят за вас да не останете гладни.

За Съветската_Русата параноя няма граници!

Това е в отговор на стратегията на САЩ за първи удар. Сега дори се твърди, че с новите ракети Сармат, реално Русия единствена може да нанесе първи удар, без противникът да разбере преди това.

Нанчев, нежни души дето не са пипали дори прост калашник по-добре да не се изказват на военни теми. Аналога на Ил-80 в САЩ е Боинг Е-4В. Нещо за американската параноя ще напишеш ли (и дебилите дето са ти сложили плюсове)?

Дир, прекалявате.