Коментари - Русия ще разработва конкурент на iOS и Android | IT.dir.bg
назад

Русия ще разработва конкурент на iOS и Android

Руското министерство на комуникациите взе решение, че Русия се нуждае от национална мобилна операционна система.

Обратно в новината

Коментари - Русия ще разработва конкурент на iOS и Android | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

то било грешка в превода - link

link gazeta. ru/tech/2015/05/20/6695369/RussianmobileOS. shtml

Русия може да разработва само оръжия и да създава предпоставки за война. Сетете се нещо руско, което желаете да притежавате!

Ууфф! Изчетох всички коментари . Две компетентни мнения , 4 разумни от не-спецове . То и аз не съм спец . Ама я сега "отворковците" да споделаят за "ЕЛБРУС" , против какво се употребява , с каква ОС работи и с каква производителност .

Ха, Айфончик в кадър!:) Както винаги в тема за Русия цялото тролско воинство се изсипало да коментира, че как иначе, нали стотинките вървят, обаче нещо не виждам някой да знае за този прякор на Медведев и какви отношения се крият зад него... То и за ВКонтакте редица "остроумници" явно не са чували, ама коментират ли, коментират... Така де, те стотинките вървят за коментари, не за смислени такива...

Щом са замесени руските хакери това ще бъде хакната по дифолт ОС, която ще праща всичките ви данни по кредити карти на руската мафия, а останалата кореспонденция на КГБ.

Дано не прилича на Ладата или Москвича. Пък да вземат да си направят и техен Фейсбук (Путибук) и собствен Туитър (Путитър) и т.н. Да са живи и здрави да измислят, ние да му мислим с тази затъпяваща и застаряваща нация.

Не си чувал за ВКонтакте (link) тръгнал си да коментираш...

Руснаците са заседнали в епохата на чугуна. Информационните технологии за тях нищо не означават.

Затова пък ти, виждам, си човек с бъдеще. Пътят от епохата преди огъня до епохата на чугуна е пред тебе. Дерзай!

Каквото и да направят, пак ще е по-добре от това, което българите ще направят. Защото все е по-добре да направиш нещо, отколкото нищо :)

А..а и до 75 серия ги докараха още 70_те години. Не обиждайте хората.

трябва да е при "ВИЦОВЕ"

Новият Инжектопляктор за кощабрилни червендалейки...

По-добре да не си губят времето с глупости а да се концентрират върху това, което умеят най-добре - да копаят земята и продават газ и нефт.

дразни ли те всичко руско смешко.. живей си ядосан :)

След руската ОС следва и българска. Българската ОС ще се разработи от коментаторите в Дир-а.

Трябва да свикнеш с мисълта, че което ти изглежда невъзможно трудно вече може някой да го е направил и забравил - и коментарът ти да прозвучи като това, което е - плач на вечно губещ.

За твое сведение има българска ОС.

...c Андрейид,!

Успехът на блядовете ще бъде както в автомобилостроенето

Нищо няма да разработят руснаците. Не че нещо ги мразя ама ако погледнем назад в годините, тяхното е само големи думи и изхвърляне. Още беше соц време, около 1983г. когато руснаците се изхвърлиха че ще правят суперкомпютър с 664 паралелно работещи процесора. Нищо не направиха. И от тогава е все така.

Чудесна идея. Повече конкуренция означава развитие. Сигурно Русия има необходимия научен, инженерен и технически потенциал да направи нещо подобно. Но ... такива неща не стават с декрети. Ако пазарът няма нужда от това, той няма да го приеме. А в Русия, пазарът няма значение.

Имат потенциал, естествено. Само че този потенциал не живее в Русия, хахаха.

"Русия ще разработва конкурент на iOS и Android" Абе уж ще е съветска, пък пак до еврогейтарите финландци опират те да им е правят...ха-ха-ха. Средновековни смешници, за нищо не става тази алкохолизирана сган, освен да воюва и да избива мирни хора

От 1980-та Русия щеше да живее при комунизма! Там всичко е ще, ще, ще , ще, ще а още са във феодализма!

Ами те и конкурент на Уиндоус щяха да разработват, ама повече нищо не се чу.

Разбирам ги, че имат нужда от повече контрол върху сигурността, но изборът им е грешен. Един форк на Андроид би им бил много по-полезен.

Новата система щяла да се казва "Путиноид".

Няма да се на рича СМАРТ фон, а СМРАД фон

Браво на братушките! Това ще е операционна система трепач - ще трепа всичко в радиус 10 км. Ще е много по икономична от примерно Уиндоус 10 който е почти 1 гигабайт. Руската ще е едва 1 мегатон и ще може да се ползва при всички операции дори и без отличителни знаци.

Мдааааа всичко в бъдеще време. Ще направим това след това онова след това третото и т.н.

Ще разработват и те като Епъл и Гугъл - малко намазано върху (доста размазания по рождение) отворен код и айде и те ОС. Всъщност на тоя свят реално различните ОС са много много малко и докато една стане сериозен кандидат за масовия пазар трябват поне 10 години след старт от "нулата" (това казано от опит).

Ще му сложат на телефончето и манивелка отстрани, за да свързва с АТЦ-то

Ще правят тяхна ОС, колкото онзи пич произвежда нашенски Правец.

Hищо трудно: чифт клещи, малко тел и готово.

Няма лошо. След като решиха да възстановят ЗАЗ-а, дето всички му се смееха идва ред на руска ОС.

nobody

учудващо е че и такова грозилище като ЗАЗ не е руско дело а отново е крадено от лошия Запад (NSU Prinz). Никога не съм очаквал, че някой ще краде и ЗАЗ :))

Тя изглежда, като, че, ако падне във водата и ще заплува :)

щатите измислиха самолета руснаците направиха най-големия самолет! щатите измислиха операционните системи руснаците ще направят най-голямата ОС! QT ... ок...

' КГБ (президента) наело хакери за "неприкосновеността на личните данни" трудно но вероятно ще разбият "неприкосновеността на личните данни".

Интелектуалният и производствен потенциал на руската държава стига до клониране 74 серия на Tеxas instruments

Не знам правят ли още К1ЛБ553 и подобните, но те никога не стигнаха до големите номера, не съм сигурен дори примерно 74LS245 буфери дали докараха. Да не говорим, че така и не докараха да работят свястно и тия, които правеха. Наследството им е от Сталин, който е обявил компютрите за "лъженаука" и им е ударил спирачката. Така става в общества, където всичко минава през ръцете/главата на вездесъщия владетел, обречена работа - няма как един човек да е компетентен във всичко в днешно време, ставало е но до преди няколкостотин години.

Прав си, 245 е много голямо число! По-лесно се брои до 10, макар че копнаха и тригерите 72 / 74 и до там стигнаха силите .... А тия букви , дето си ги написал LS, H,HC така и недочакахме!

А..а и до 75 серия ги докараха още 70_те години. Не обиждайте хората.

Само не разбрах какво ще е руското в тази ОС. Jolla са екипът, който работеше по Maemo и Meego в Nokia, преди да дойде Елоп и да ги изхвърли за да вкара уиндоуса. Jolla е базирана на Линукс, като те отгоре не QT са направили интерфейс и API-та и т.н. Въпросът е какво точно има да се доправя, Jolla продават телефони вече.

Само ще си я пригодят за техните нужди. Китайците направиха същото с Ubuntu. Трябва да си малоумен да почнеш да пишеш ядро, файлова система, драйвъри и т.н., при наличието на отворен код, било то FreeBSD или Linux.

Съгласен съм, но ако вземеш линукс ядрото и направиш собствен интерфейс и API и т.н. както са направили Андроид, Jolla, Maemo, и т.н. - това го разбирам. Но да вземеш ядро, писано от други, горен слой, писан от втори и ти да custom-айзваш това нещо и да казваш, че го "разработваш"... В какво точно ще се състои приносът? Ако беше андроид да махнат обвързването с гугъл, както правят ония от цианогена... ама Jolla-та е доста агностична към конкретни продукти и уеб услуги. Казвам го като потребител и в момента на N9, макар че той естествено не е с Jolla, просто е предходното нещо на тези хора които преди са били в Нокия.

Русия винаги е "ще", винаги ще прави и никога няма нищо направено. Истината е че им липсва мозъчен потенциал. Мозъците им още при раждане са размътени, след което алкохола и тъпия им живот съвсем ги довършва. На 50 г са съвсем деградирали и на 60 умират. Само манията им за величие е голяма.

Каквото и да им липсва, не е мозъчен потенциал. Имат прекрасни специалисти, в информатиката и математиката имат буквално титани. Проблемът явно е в управлението, не в липсата на интелектуален ресурс.

мозъчният потенциал безвъзвратно е отлетял към "по-топлите" страни

Милиони спесиалисти изтекоха на запад, но имат още много и достатъчно. Вапрос на бизинес организация.

Разбработка тип танк Армата...Стартира но не тръгва! Ха ха ха!

Това е добра новина! Колкото повече, толкова повече, както е казал Мечо Пух. Още повече, ако е на база на Линукс и с отворен код.

И китайците, и руснаците ще имат свои ОС и съм сигурен, че ще са доста добри. Проблемът, които ме тревожи е, че ние Ганчовците нямаме нищо. Дори доматите си внасяме от Турция и Гърция. Нямаме дори и деца напоследък, а малкото деца, които раждаме бягат от България. Това трябва да тревожи и вас... ако се чувствате българи. А Русия, Китай, Щатите и Западна Европа ще се оправят. Не ги мислете.

Дай да почнем отначало: Ти колко деца направи? А домати сади ли тази година? Това са въпроси с ясни отговори, така че се скрий по-надълбоко и си трай!

Да добре, дайте да "усвоим" едни милиарди... позната картинка... не че и САЩ не са така, те "разработват" боен лазер вече 15 години, проека глътна 160 милиарда, приеха го на въоръжение, след 3 месеца го свалиха и гласуваха нови 50 за " доработка"...и при нас е така, но мащабът е много малък Всъщност те имат добри специалисти в областта, особено добри хакери...но заради $$$ те бягат в САЩ Може би не знаете, но протоколната EW6 64 битова шина е разработена 88-ма в СССР..но тогава те държаха спецовете си насила, сега който предлага повече там отиват Те руснаците и ФАБ 38 в Дрезден купиха и процесори щяха да правят :)

О да и ще казва КГБOS. Ще направя и нова социална мрежа ФСБук.

хобитът Путин отново показва агресивното си поведение! Прави всичко възможно, за да скара европейските лидери с Америка. Иска да подкопае евро-атлантическото сътрудничество и демократичните ценности! Това е най-големият враг на прогреса, който дори когато мълчи пак клати основите на прогреса, към който ни води Америка и НАТО.

Ако не се лъжа, Китай вече си имат собствен държавна ОС, базирана на Убунту. Част от френската администрация също ползва собствена ОС. GOOGLE има над 100 000 машини със собствена ОС, базирана на Ubuntu. Та какво пречи на Руснаците и те да си направят ОС.

част от фрОнската администрация, която не познава десетичната запетая.

Щом почнат да се приемат призиви, постановления и декларации за повишаване благосъстоянието на народа, работа е ясна... ;) Още една мъртво родена ОС, този път с държавно участие и благословия. Едни технически неграмотни хора, на сутрешна чаша кафе са решили да завладяват технологичния свят... ;) Ще, ще, ще... Трябва, трябва, трябва... ;)

БЕ Я СИ ПРАВЕТЕ КАЛАШНИЦИ, ЕРПЕГЕТА, ТАНКОВЕ, ЗА ТОВА ВИ БИВА. КАТО ВЗЕХТЕ ОТ ГЕРМАНЦИТЕ ЗАВОДИТЕ ЗА ДИКАВЕТО ТА НАПРАВИХТЕ МОТОРИ,И СИМЕНС, ТА НАПРАВИХТЕ ХЛАДИЛНИЦИ, ФРИЗЕРИ БУАЙТЕ ПУШКИ, ЗА ТОВА ВИ БИВА. ААА И ВОДКА, ЩЯХ ДА ПРОПУСНА!!!

Оф, че сте начетени, чак написани! Операционните системи са софтуер. Софтуерът е нещо нематериално. Това е компютърна програма, който работи в основата на разни устройства.

:))))))))тук памперсите се ограмотяват....ех,тоя технологичен век им разказа играта на горките хора и разбраха,че телефона може и без жица да работи а за ОС която искат да "разработват" руснаците с готова платформа.....те и преди това крадяха машини и схеми и се опитваха да копират западняците но......знаек какво се получаваше.....до като не излязат от ерата на крепостничеството руснаците само ще се влачат след западняците и нищо няма да сътворят нещо свое

Дроиди ще ще разработват андроиди.Цялата научна и финансова мощ на руснаците е хвърлена във военната промишленост. "На гол тумбак,чифте пищов!"

Готвят се за война!!!

евала на финландците!

Щом Путин е издал заповед, че стане. Все пак, всички помним как СССР постигна технологичния си напредък - благодарение на тежък индустриален шпионаж. Та нищо не пречи и сега, Русия да извади "конкуренти", които пак ще си останат на нивото на което се откраднати заради нуждата от поддръжка и развитие. А това опрзилките няма как да откраднат.

От мнението ти е видно много, но няма да го кажа. По важното е че си го мисля. :-) 1. Едно време в Нокиа (преди около 10 години) когато работех едни от мозъците по мултимедия и ОС бяха руснаци. 2. Там където съм в момента, около 30% са пак руснаци. Няма нужда от индустриален шпионаж вече..... И ако има сметка, няма да останат от поддръжка и развитие...а се видя, че има. Просто ще ги придърпа и тях в Русия, както направи с ядрените физици, инженерните физици...а и не е задължително да ги придърпва..

nobody

човека не каза, че руснаците са некадърни, и че нямат успехи като кадри. Просто не и в държавата Русия.

Я кажи руснаците в нокиа, колко руски телефони са направили ?!?!Понеже всичко което руснаците в нокиа произвеждат е собственост на нокиа и патентите са на нокиа. То и джон атанасов бил Българин, ама изобретенито му не е в Българската история, а в Американската. Та жалко, че си работил в нокиа, умен си като блядка. От друга страна такива работещи в нокиа, показват, защо нокиа от световен лидер, се превърна в компания със азтихващи функции.

Изказване, с което си оборваш сам тезата. Т.е. в Nokia най-много си мил кенефи след руснаците. След като са толкоз умни, що не са в Москвия, а са в Nokia?

Горките смарфони където ще работят с тази сисмема , а и горките руснаци където ще се мъчат със системни грешки.

Ами предполагам, че ще се представят по-добре от правописа ви.

Между "Ами" и "предполагам" трябва да има запетайка. Когато се говори на "Вие" е редно да се напише "правописа Ви", а не "правописа ви".

за твое сведение sailfish има богата история и фанатични разработчици, не малка част от които са имено руснаци. Причината никой да не е чувал за нея е, че телефона, който трябваше да я изпълни със съдържание беше пуснат със закъснение и на брутална цена.

Те самсунг не успяха, че тези не знам къде се пробват. Всеки опит за разработка на нещо от държавни структури е обречен на провал. Особено както наблягат на "защитата на личните данни", не знам кой би бил достатъчно проЗ че да си го сложи... софтуера им де.

Браво на братска Русия! А ние в България ще си останем едни слуги на запада и техен обслужващ персонал за кол центрове.

И тука ли ???

"Преди година Никифоров поиска от регионалния директор на Apple за Русия и генералния директор на SAP да разкрият кода на програмите си. Това искане не получи отговор." ... Тия определено прекаляват с водката. Еми като сте кадърни си напишете свои програми и операционни бе. Да не стане като във вица "не били компютри а били компоти"... не била мобилна операционна система а била военна мобилна операционна.

най-смешното е, че бизнес кода на САП е достъпен за всеки, който има САП. А системната част не е интересна за никого, освен за САП да си взимат лицензите. Ако някой иска да игнорира авторските права САП може да бъде "копиран" относително лесно. Трябва само да се направи интерпретатор на един примитивен език. Всичко друго са трикове как да се накара този примитивен език да работи с някаква приемлива скорост. Не става въпрос и за сигурност, защото системата не говори с никого, ако ти не и кажеш.

Барабар Петко с мъжете ...