Коментари - Само руски антивирусни в Русия | IT.dir.bg
назад

Само руски антивирусни в Русия

Русия въвежда пълна забрана за закупуването на чужди антивирусни продукти.

Обратно в новината

Коментари - Само руски антивирусни в Русия | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

чичо Сам нема мое шпионира

Чета мненията по-долуни се смея. Колко наивни хора има. Не се виждат как са им голи гъз.вете, но дават акъл и се присмиват на другите. Руснаците си имат поне тяхна антивирусна. А вие какво имате? И гащи нямате. Китайски са. Имате една унищожена икономика, но с бонус Кока-Кола но не със захар, защото е скъпа, а глюкозно-фруктозен сироп. И разбира се Мак Доналдс където едноименния сандвич вече е с размерите на бисквита.

Раша ще изчезне от нета, вероятно за добро.

то другаря ленин ако не беше царската власт и компютара да е измислил

Идиотите, които се чустват повече от руснаци отколкото българи и европейци, могат също да разкарат всичкия американски софтуер от компютрите и мобилните си устройства, после да строшат и процесорите. Така ще ни освободят от присъствието си и ще ни лишат от съмнителното удоволствие да им четем простотиите ;) Да живее България!

Да спрат и интернет! Алкохолизирани идиоти и фанатици ;)

Бог, Аллах и Кашпировски да ги пазят ..

Ама те и американците отрязаха "Касперски". Доколкото четох и останалите рушняшки недоделки ще бъдат отрязани. От начало ползвах Касперски но е изкл. тежка и неефективна. И аз съм я отрязал отдавна и завинаги.

Най-добре да се изолира Русия от интернет . Ще свършат проблемите за всички . Може ли някой да каже за какво им е на руснаците интернет ?

То и от теб няма никаква полза.

За него не знам ама от твоето постоянно дежурство тук със сигурност никой няма полза.

Когато Lenovo купиха производството на Laptop-и от IBM, в САЩ забраниха на държавната администрация да купува Laptop-и от Lenovo. Има официална информация в интернет. В Китай държавната администрация отдавна не ползва хардуер от американски фирми. MS Windows беше забранен в Китай докато MS не направиха специална версия за Китай. Същото е за Linux - има специална дистрибуция за Китай. Има официална информация в интернет. В Германия държавната администрация ползва само една одобрена дистрибуция на Linux. Има официална информация в интернет. Мога да продължа списъка и с други държави, но всеки може самостоятелно да потърси информация. Защо се учудвате на Русия?

Всички тия мерки които изброяваш са единствено с цел да си опростят работата, нищо антишпионско няма в тях. Няма и как да има, докато ползваш чужд софтуер- ОС, ко мпилатори, библиотеки и т.н. си напълно безпомощен, все едно какви приказки за специални версии и подобни си говориш с тоя дето си му в ръцете.

"нищо антишпионско няма в тях" Ти вярваш ли си? Нарочно няма да се впускам в детайли тук, но повъпроса е писано достатъчно много - официални публикации, не коментари като тук.

Правилно, и без това руските антивируски са най-добри! Щом и ЦРУ то пропищя от тях и обвиниха Касперски :)

Все повече държави ще прибягват до собствени софтуерни продукти. И причината е алчността на американските софтуерни корпорации. Масово в Лицензионните условия за ползване се вписва, че ти не си собственик на продукта, а се дава под наем до изтичане на срока на лиценза, или до края на поддръжката. След това софтуера спира да работи. Да, програмите се самодеактивират и ти трябва да закупиш нов лиценз. Бизнес модела е вечни ъпдейти = вечна печалба. И разработчиците умишлено допускат бъгове, за да върви поддръжката и абонамента.

Давам ви пресен пресен пример от България. Софтуерът за видеонаблюдеието в София е канадски. След изтичане на срока на договора за поддръжка, почти всички модули са се деактивирали, останала е само ограничена функционалност. Питанката е - защо държавата е купила такъв софтуерпри такива условия?

,,В държава управлявана от калинки , никой не обръща внимание на това какви ги върши торния бръмбар ."

"Държавите" насърчават тоя бизнес модел защото така се харчат редовно пари, част от които отиват под една или друга форма като подкупи за администрацията. Не е да няма примерно Open Office, справя се с всякакви мислими и немислими MS версоо които са ми попадали и е безплатен, под windows. Тук става дума за измисляне на форма на финансиране на Касперски или каквато там друга агентура подлежи на финансиране щото досегашното е пресъхнало, съвсем друга песен е.

не прочетох само руски компютри като пут-1 или нещо подобно

ВБА

Е сега, като някои не могат повече да крадат трябва вече да стъпват на килимчето.....а за тук не ми се говори и дали има, нещо скрито за някои, а за нас е все още скрито. Робите са си роби, за да се държат в неведение та, и държавата ни, също е в неведение.....

Какво толкова се впечатлявате. Русия не е първата държава, която въвежда подобни ограничения. Такива вече са факт в Китай, Индия, Пакистан етц. В Китай са още по-строги там от 2014 държавните учреждения им е забранено да ползват Майкрософт ОС.

Ама разбирасе, и кой ли не си мечтае да живее в Индия, Китай или па Пакистан ... Ех, чугунени кратуни, нищо ли не научихте от студената война? Не става само с копане, трябва и акъл...

Чугунената кратуна си ти! Германия не е от посочените по-горе, но преди тях го реши въпроса. Държавните институции без Майкрософт ОС и офис пакета. В България сме тарикати и си крадем каквото си искаме, ако някой може да открадне от нас да взема!

те и без това все осте използват сметало - там антивирус е нужен - да си миеш рацете да не хванес несто от другите дето са смятали!

Да им е честито на ушанките, скоро няма да имат електронни устройства, които не са одобрени от ФСБ

ВБА

...а сега са одобрени от АНС и ЦРУ...

Ами предпочитам АНС и ЦРУ пред ФСБ. Разликата в стандартът на живот на руснаците и американците е показателен кое е за предпочитане.

Првителството ще се откаже ли и от западните автомобили?

потърси и виж .

То и без това единствения антивирусен софтуер е Касперски.

Не че е единствената безмислица от вида но в това може да има нещо. Нали му позатвориха кранчето в щатите, ако го броят за "руски" просто ще намерят начин да продължат да изхранват агентурара си там.

Не е антивирусен, а антипроцесорен - убива процесора и компютъра.

значи нортън се ползвал от 15 години .

Ще градят суверенитет под чужди ОС вървящи на чужд хардуер, LOL.

Задава се УшанкаОС която ще върви на Байкал.

То това би било нещо ако тоя байкал е реално техен дизайн а не купен или сглобен от купени логически IP-та. Но не се задава нищо, трябват поне 20 години за да могат да направят нещо реално използваемо, и това ако имат акъла/смелостта да убедят един-двама души които могат да го направят да работят при тях... Безнадеждно е.

А Windows -а откъде е ?

направо затваряите границите като при кокмунизма, какво си играете с полвинчати решеня.

И тук има капацитет за разработка на българско информационно осигуряване на администацията. Обаче няма комисионни за лилавите.

Няма. Всъщност е пази боже. Виж само как подобриха уебсайта на софийския транспорт, дори това успяха да осерат тотално. Кой знае калви милиони ЕС пари са отмъкнали за работа свършена като от петокласник.

Има, плащат се едни милиони, разработват се сайтове, с онлайн подаване на документи и се получава едно голямо нищо. Нито един сайт на големите институции не функционира нормално, виж НАП, Митници, НОИ. Всеки ден изскача по нещо, най-вече защото още ползват JAVA

А тъй. Продължавайте да мачкате бизнеса и да го наказвате за глупостта да опита да съществува в Русия. Всъщност, вземете направо да забраните компютрите. Достоевский и Толстой не са писали на Word. Ломоносов и Циоколовский не са ползвали Wolfram Alpha, за да правят наука. Корольов не е използвал AutoCAD, за да проектира своите ракети. За какво трябва техните внуци и правнуци да се лигавят с някакви западни гейски компютри и софтуери, вместо да си използват православните тефтери и пишещи машини като истински мужики.

нещо не схванах връзката която правиш с бизнеса. ограничението е само за държавните им институции значи само местен руски бизнес ще продава антивируси на руската администрация конкретно за този случай руския бизнес трябва задника да му целува на Путин щото именно бизнеса печели от цялата история

Ами щом не схващаш връзката между администрацията и бизнеса в една държава, с нищо не мога да ти помогна.

Друже, нищо не разбираш от бизнес. Той се развива правилно само когато има конкуренция. А когато има единствен доставчик ... ами питай аптекарите как години наред ходеха в НЗОК да се отчитат на ... дискети. Русия под мъдрото ръководство на застаряващия и оглупяващ Путин върви към край подобен на СССР. Путя дори да спечели догодина "изборите" може да му се случи някоя неприятност, твърде много глупости направи и има доста индикации че изпуска властта.

Точно...Бизнесът е в шок, от това че забраняват американските антивирусни... Вече има случаи и на самоубили се бизнесмени... Когато американците забраниха използването на касперски ( реципрочен отговор на което е сегашното забраняване ), прояви ли същото съчувствия и към американския бизнес...или само руския ти е слабост!?

Айде бе! Пак путлераст лъжец. То си пише в новината, че от 1 януари 2016 г. е забранено д ползват щом има руско решение, демек антивирусните са забранени отдавна щом има Касперси. Т.е американското е отговор на руското решение. Сега руснаците го доразвиват за всякакъв софтуер не само за антивирусен.

Верно ли с това мачкат бизнеса? Аз си мислех, че бизнес в условието на тотален икономически шпионаж не може да вирее. Много държави, включително Китай са забранили да се ползва западен софтуеър поради тази причина, а от 2014 в Китайските учреждения са забранени и Майкрософт операционните системи... Гледам бизнеса в Китай е пред фалит горкия.... Бизнесмени реват по улиците от мъке тц тц тц

трябва и чуждите вируси да забранят :)

Само така, какви са тези западни провокации. Ще използваме само руски продукти - водка и сельодка. То друго май няма.

Водката НЕ Е руска.

Я сега като един виден еУспИрт кажи чия е

Съглассен съм да започнат даа ползват и само руски хардуер, руски ОС и руски 0 и 1. ТОВА Е ТЯХНО ПРАВО!

Абсолютно подкрепям!

И като подкрепяш какво? Пак ще си си в дупката.

Товариш дорогой, напред към ЕС1020, СМ4 и Минск3 ! Друзя, желая ви светло минало. Нещастници жалки, един процесор не можахте да направите като хората. А крадохте на корем.

Право е на отделния гражданин да избира какво да ползва, а не да му налагат отгоре. Това е нерегламентирана държавна помощ на частна компания.

Разбира се. Сега ми кажи защо през 1986-та в магазините нямаше apple и банани ? Да не говорим и колко куп други неща липсваха. Нали всеки да има право на избор ?

Аз отдавна чакам да забранят и чуждия интернет и ползването на интел и амд базиран компютри;)

То пък едни архитектури - повече греят, отколкото работят. Не са единствените процесори - спокойно. И най-хубавото, че за другите няма Windows ;)

Голям смях ще падне. Тези руснаци живеят още в 17 век и неистово искат да се върнат в 16-ти.

както е тръгнало май ще трябва да възстановяваме производството правец 8м

що?

ами те май си правят нов ссср с нова стена а тогава ние ги снабдявахме с комютри

Какъвя Правец бе - Нали е краден от доблесатни разузнавачи Ай БИ ЕМ

Кашпировски не е много добър сега.ама щом е роден ....