Коментари - Руската армия се въоръжава с... умни часовници | IT.dir.bg
назад

Руската армия се въоръжава с... умни часовници

В близкото бъдеще всеки войник от руската армия ще носи свой собствен умен часовник.

Обратно в новината

Коментари - Руската армия се въоръжава с... умни часовници | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А българската сякаш се готви за Четвъртата световна - въоръжава се с прашки.

То на тъпак и умен часовник да му сложиш и не помага. Всъшност защо няма и ден да ми споменавате държава която е на 53 то място по брутен продукт на глава от населението в раздел "технологии"?

Този специално го разменят за една водка с бира.

Знаем, знаем.

Ако някой познае от къде се изстрелва патрона,наградата е;отиване до Сибир с връщане.А ако преснима чертежите на това устройство-отиване до Сибир без връщане.

Така ми се иска да си купя руска прахосмукачка,телевизор телефон,да пазарувам с рубли по света ,а те вижте ги,само за оръжия мислят и говорят.

След като САЩ и НАТО се готвят да водят война с тях и искат да откраднат техните богатства естествено Русия трябва де се защити от агресорите.

Наблюдател

Само идиот може да си помисли че САЩ и НАТО биха водили конвенционална война с Русия. Преди 27 години Рейгън ги съсипа като ги подлъга да изхарчат бюджета си за превъоръжаване и да фалират. Сега им разиграват точно същия сценарий и е много странно защо Путин изобщо им се връзва. Трябва наистина де много зле положението там щом вече съвсем открито го удрят на постсъветска пропаганда. В крайна сметка пак ще фалират. Срещу танкове и ракети може и да победиш но срещу икономическа изолация никога. Рано или късно навирваш краката. Единственият начин Путин да победи е да развие потребителска икономика но за съжаление или на политиците там не им достига далновидност или са толкова корумпирани че хич не им дреме за Русия а само за банковите сметки в Швейцария. Когато човек не се поучи от историята то е обречен да я повтаря.

Дизайнът му е "майка плаче"...

Просто и надеждно - като Лада петица.

Не пали.

Според сигурен източник снабдяването на всички военнослужещи с новия часовник ще се забави, защото производството на бойните им глави е времеотнемаща дейност.

Одобрен 2015, кога ли е проектиран и произведен? Нещо поне на две години, даже вече три. А дори китайските фирми подновяват моделите си поне два пъти в годината. Добре усвоените пари са добре похарчени.

Пейджър с GPS.

... 45 сек. ако не се движи караула и автоматично изпраща аларма... ... добре че по мое време, когато казармата бе задължителна, нямаше такива джаджи..ще се да ни се разкатае майката...

Ако караулът не се движи 45 секунди, значи може да е убит и затова за всеки случай детонират бойната глава на часовника, за да не попадне на чужди ръце.

Недостатъка на това, което гласяха и американците, е че може би могат да бъдат засечени. Тоест идеално противник да знае къде са. Поне ако имат постоянна връзка. Ако аз правех оръжия, щях да изисквам точно такова устройство, дори да ловя мобилните телефони. После може нещо с автоматично насочване да ги удари.

Този часовник показва ли колко време му остава от живота!?

Какво да се прави ... такъв е живота . Ти поне си лесен - мъртво роден без мозък .

На тъпи парчета ,каквото и да им дадеш те го обръщат във водка !

Англичаните ползваха подобни устройства още по време на нощния десант на Фолклендите. Казват, че точно те са осигурили толкова чисто провеждане на операцията.

Подобни системи къде по-големи, къде по-малки (зависи от постиженията на техниката) са използвани многократно и то не само от Англичаните, но и от много други страни. В единия случай става дума за спецални средства за разузнаване и комуникации в разузнаването и специалните части, докато тук става дума за стандартна военна екипировка (като кубинката).... От друга страна, само се замисли.... Преди време, когато тук бяха някякви студове (преди 3-4 години) даваха по телевизията как двама руснака излизат от къщичка и отидоха до една черна дъска, където с тебишир написаха температурата беше "-62 градуса".... помня го все едно че беше вчера (стана ми студено само докато го гледах) сега си представи как ще работи твоя телефон при такива температури - никак че по-лесно!

О , те имат голяма необходимост от умен часовник . За такива умове - такъв часовник . Днешната война е максимално електронизирана и не може по-простите глави да се справят със ситуацията без такъв помощник ! Браво .

Да им дадат по един MyKi

в другите армии ще кажете ли какви часовници носят

А БГ армията се въоръжава с чушкопеци, да може да прави пресна салатка на американците, които си построиха бази на българска територия. Всеки войник с чушкопек последно поколение - прави 3 чушки и свири циганска музика (чалга).

По стара афганистанска традиция ба е въоръжена с кисета и ... вазелин .

такава беше армията по ваше време,облечени с въшкарници от руската армия и обози оставени от нея а за "народните офицери" изобщо няма да говоря слезли от копанките и кошарите където са се "обучавали" за това:))))))))))