Коментари - Русия е разработила военен интернет | IT.dir.bg
назад

Русия е разработила военен интернет

Русия твърди, че разполага с военен интернет за безопасен трансфер на секретни данни.

Обратно в новината

Коментари - Русия е разработила военен интернет | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ушанки, това не е интернет, а интранет. Не сте измислили топлата вода, както ви се иска да мислите. То какво ли сте измислили изобщо де, освен правене на водка от картофени обелки и други подобни научни подвизи.

Ти преди така приказваше и за краварите! Ставаш за гербераст! Сигурно си педер*аст!? Фурнаджийска лопата!

алооооо, интранет е когато става дума за частна организация, а в случая говорим за държавните структури на Русия !!!

не можете да сте сигурни, че става въпрос за tcp/IP..http, ftp и т.н., може да си имат собствени протоколи и т.н., така че това да не е нито интернет, нито интранет. Криптирането на файлове може да няма нищо общо с криптирането на zip файлчетата на вашите компютри.

Съмнявам се да са решили да преработят за няколко месеца (че дори години) всичко, което индустрията е разработвала няколко десетилетия. Сигурно е, че криптографията са я преработили, защото след намесата на NIST, няма нито един криптографски алгоритъм, който да не е бил целенасочено отслабен в полза на АНС, ФБР и компания.

conservator

Прав си ... ако са преработили системата, то това ще бъде бледо нейно копие лишено на 90 процента от функциите й за интерактивност. Но да се предават данни по-скоро телеграфно и после тези данни да се възпроизвеждат от машини не е трудно и много сигурно. Дори двоичната система може да се подмени. За външен хакер, който не знае какво има на среща ще му бъде много трудно. А за чужди военни разузнавания си има и други начини да се неутрализират. Е в крайна сметка всяка система накрая ще бъде пробита :)

С 50годишно закъснение..

простьо, не си бил в армията и няма отде да знаеш! Той и баща ти сигурно не е бил - дядо ти ще да е близал някъде или баба ти и вирила ноги, за да отърват маминото синче от теШката военна и полагаща се на младите български мъже служба! :) Във време на строга секретност се изкл. всички електроники, предаватели и вся техника, освен меаничната. За последната денс вече има спорове! Ти намери в нета защо! :) И се минава на око в око, ръка в ръка и так далее! Понял, бешаний пес? Пиндоская блядка! СВОЛОЧь!

Военният интернет за "безопасен" трансфер на секретни данни ще се казва "деньгиНЕТ"!

са направили т.н. пияни мужици. Явно не им пука за световната мрежа. А за тези които непрекъснато обиждат РУСИЯ - седнете и направете нещо поне подобно или по добро с Вашите трезви глави.

Рушките чак сега ли са направили това което останалия свят го има от години?

Явно никак нямаш идея от сигурност, а и не следиш какво се случва последните 2 години. Има вече доста доказателства, че всички криптографски алгоритми са компрометирани от NIST, включително и генераторите на произволни числа. Та, твоите "всички останали" се свеждат само и единствено до американските служби. Целият останал свят има само заблудата за сигурност.

Не е виц това, да знаете. Девиза на руснаците е "все наше, все советское" Едни руски ватенки започнаха да ми твърдят, че първият компютър бил измислен в СССР през 1937г. Като ги натиснах - кой го е измислил, къде го е измислил и от какво е бил направен, го удариха на ура-патриотизъм. Постнах им историческа справка от викито, за това какво е компютър и кой, какво и кога е измислил - бях заклеймен, че съм русофоб и мразя русия. За пореден път се убедих, че за тези хора НЯМА ФАКТИ, има само гол фанатизъм.

Прочери за Пепелац, да видиш, че не си измислят.

Гледал съм филма "Кин-дза-дза" За кое не си измислят?

Във всяка държава има фанатици, които защитават една или друга абсолютно безпочвена теза. Но, ти някак приписваш това поведение на всички руснаци. Чудя се теб колко би те радвало да те оприличават на Митьо Пищова или да те сравняват с "българските граждани", които джепчийстват в метрото в Париж, в Лондон ... и живеят в катуни? Ти колко по-различен си от тия фанатици, щом не можеш да ги разграничиш, че и оприличаваш цял народ на шепа фанатици?

И кое му е "интернейшънъла" на този нет такива мрежи си имат друго наименование - ИНТРАНЕТ а НЕ ИНТЕРНЕТ Журналя - какво да ги правиш

"Internet" е за "inter-network", нищо интернационално няма в името. Intranet е рядко използвано, така и неналожило се име за малки мрежи в рамките на офис или най-много сграда. Виж поста ми по-долу по въпроса. Не че името е от някакво страхотно значение но преди да сочите чужди грешки се научете да проверявате имате ли основание за това, не е да няма инфо по въпроса.

Още имаш да учиш по въпроса драги. "InterNet" е синтезирано съкращение от "INTERnational NETwork" - международна мрежа Intranet (вътрешна мрежа) НЕ Е рядко използвано име за мрежи в рамките на офис или най-много сграда, а е в рамките на една фирма или корпорация, която е изградила собствена инфраструктура (кабели, сървъри и автономно захранване). Това може да обхваща от няколко съседни сгради до групи сгради в няколко града или на няколко континента. В България такава Интранет имаха на базата на собствена оптична мрежа Булгаргаз. БДЖ също имаха такава Интранет мрежа. Военните традиционно използват собствени защитени кабели в България дори и за телефония. Това е само за тях и за никой друг. Забележка: Когато е в един офис, етаж или сграда си е Локална мрежа (Local Area Network - LAN)

Неграмотният колокото и да се напъва да чете в енциклопедията пак неграмотен ще си остане. Това е класически пример на ИНТРАНЕТ. Слагаи алуминиевата шапка да не ти подслушват мислите КГБто и лягай да спиш спокойно :).

Руснаците пак са открили топлата вода

Ний пра'им тиквен нет!

Като сте тикви какъв друг да правите.

Ще гледаме порно с военни униформи!

На тиквето АК-47 дето гръмко твърдеше, че руснакът първи създал Мобилен ядрен реактор - ето какво беше премълчал - ТЭС-3 вступила в опытную эксплуатацию в 1961 году. Впоследствии программа была свёрнута. Тъй че като ви разправя, че навън грее слънце - първо погледнете през прозореца!

Още мааалко им остава, и ще направят свестен автомобил. Ама надали

Те и с помощта на шведите не могат да се спраят та...

Русия може да създаде каквото си поиска. Наскоро обявиха че са направили великолепен мобилен телефон. Лошото е че са само показухи. Да произвеждаш е друго нещо.

скоро в русия ще има интернет само за залените човечета, а для крепостных нет "нет". Заприличва все повече на северна корея.

Странно е, че го обявяват, а не го пазят в тайна.

Искат да го продават.

кучетата си лаят ,кервана си върви.

Щом е само за военните - не е Интрент, бате!

Е що да не е, DARPA net е военен проект поначало, почнали са го с идеята да имат оцеляваща комуникация без "глава", която да може да бъде унищожена и така да спре цялата комуникация. Но не е "the Internet", разбира се, предполагам това имаш предвид.

Inter - не значи ли нещо отворено, общо :) Internet Intranet

Щеше да е интересно ако не бяха го направили или ако бяха написали собствена ОС поне. Да теглят свои жици без връзка с външния свят и да наслагат тапи по USB портовете не е особено трудно за никого, е, при тях бая кабел е отишъл :). Не е особено защитено такова нещо,по дългите кабели току виж се впил някой, кода по PC-тата не го знаят какво прави и т.н. и

Не прочете ли, че информацията се кодира? Можеш да си се "впиваш" в кабелите 24/7 и нищо няма да разбереш. А за ОС.. Линукс е ОК и е с отворен код (тоест знаят ТОЧНО какво прави), защо да измислят колелото? Какво е това самочувствие у вас, бе хора? Тръгнали на една от най-силните държави акъл да дават. Дръжте се сериозно.

Оф пак ли ти бе. Като се кодира що са им отделни кабели. То по цялата мрежа почти всичко се "кодира", че и разкодира. Отворен код генериран от компилатор взет назаем от врага, гениално. Що се отнася до самочувствието ми, добре е, мерси. По отношение на ОС имам всички основания да е по-високо от това на цялата руска, че и ЕС индустрия. Имам неща които всички те накуп нямат, това добре ли е като за самочувствие.

E те всички имат собствена ОС? Китайци! Руснаци! Linux Torvalds (както му викам) Само Bell Labs си нямат нищо! :))))))

това се казва постижение, военните на една напреднала държава го разработиха и го предоставиха за ползване на цял свят, а сега военните на една изостанала такава го копират и го вземат обратно за ползване само от тях...

вярно е че са "го" разработили военните, но цивилни "го" извадиха за ползване по цял свят. спор няма.

Ти ако мислиш, че Американската армия си е вързала ключовите обекти, сървъри и т.н. към Интернет си много наивен. Ама много. Руснаците много късно го правят това отделяне, защото бяха изостанали технологично и зависеха от технологиите на запада.

Ростелеком от много време имали проблем със сигурността. Чудели се как да се предпазят от неоторизирано използване на несертифицирани флашки и външни хард дискове. Много дълго време не могли да си решат проблема и в отчаянието си поискали помощ от военните. Те разгледали системите и вниманието им било привлечено от USB портовете, които не притежавали необходимия екзистенциален минимум бойни глави. След отстраняване на проблема компютрите на Ростелеком се наредили сред най-сигурните в света.

А кво става в това време в Краварника? Колко десетки хиляди писма на Килъри Клинтън, изтекоха в Уикиликс?:)

Благодаря, добре сме. И винаги ще сме по - добре от вас. И не знам, и не ме интересува коя е Килъри Клинтън

Какъв интернет? Те първо електификацията да я довършат, че още Ленин я започна!

ТУй новинъ ме подкара да си го премествувам у другио крачол!!!!! Готоо!!!!

"Как и любой дистрибутив, основанный на GNU/Linux, ОС МСВС многопользовательская многозадачная сетевая ОС. Функционирует на аппаратных платформах Intel, SPARC (Эльбрус-90микро), IBM System/390 и MIPS (комплексы серии Багет производства компании Корунд-М), поддерживает многопроцессорные конфигурации (SMP). Содержит средства мандатного управления доступом, списки контроля доступа, ролевую модель." ХА-ХА-ХА! Великите руски специалисти разработват системи основани на американски компютърни технологии. Всичките им "постижения" са такива. "SPARC (Scalable Processor ARChitecture масштабируемая архитектура процессора) архитектура RISC-микропроцессоров, первоначально разработанная в 1985 году компанией Sun Microsystems." Дори и чисто руските микропроцесори пак се основават на американските технологии.

Обожавам да накърнявам доброто име на сибирските смешници!

Всички са жужета пред 3 МИЛИАРДЕН БРИКС, а сашшшшш са най изолирани спрямо другите жужета !

и аз това писах по-долу. забележи, че никак не им хареса на Тези с минусите.

За последните вече 100г. от революцията имат осезателен напредък руснаците...от 38гр. водката по царско време вече е 40гр. при комунистите....кой е постигнал такива епохални постижение а???

"Картофите свършиха!" "Пратете още!" "И захар!"

Захар няма в библиотеката, има стевия за вегани и аспартам за дебелите. Чакам инструкции с кое да им спра тока.

Захарта е за самогона. Всъщност, да не мислиш, че картофите са за ядене?

40 години по-късно. ГоУеми сте!!!

ХАЙДЕ РОДНИ ХАКЕРИ-РАЗКАТАЙТЕ ИМ ФАШИСТКАТА ФАМИЛИЯ!!!ДОКАЖЕТЕ, ЧЕ ВИЕ СТЕ ВЪРХА!

ПО едно време мавзолея на Ленин бил затворен за ремонт и нямало как да се влезе. Обаче грузинеца успялт да влезе - дал бутилка водка на работниците, почакал малко и след известно време един от работниците казал: Вътре ли ще влезеп да го видиш, или да ти го изкараме навън_?

Рашън сделал всьо с чуком и сърпе. Пази боже ат Масква...

Системата е супер сигурна и непробиваема о.к., но ако почерпиш една бутилка водка опратора?? дали няма да ти предостави паролите си за достъп или направо разпечатки на съобщенията??

военният интернет използва взета под аренда инфраструктура на компанията оператор "Ростелеком" и собствена разпределена инфраструктура на руското министерство на отбраната. Демек си е интернет към мрежата, във вариант на Линукс за ОС и софтуер за криптиране и достъп. Ми това е хубаво - все пак развиват и ИТ сектора си, въпреки че е за военните.

хахахах добре ;)

Русия каквото и да опита да разработи, накрая излиза танк.

Мда, открили са медната жица. И са постигнали невероятния обем на трафик от 9600 bps.

А повече трябват ли ти? Я сметни за колко време ще предадеш координатите които да се заредят към главата на ракетата? 3х64 бита...това е...

то докато ни обяснявт колко алкохол им трабвал/ не че си го нямат аме не пият най много-чак на 7-мо място са по данни на СЗО/, обаче през това време си правят квото си поискат и изключват и изолират лека по лека т.н.суперсила САЩ които са нищо повече от една пирамида и така си вземат това което ми трябва от света. И никой не ги спира щото явно не може.

Фактите говорят друго.

факти говорят друго -освен вицовете на СНН,Дойче веле и др.рупори на пропаганда.Но това да е помогнало с нещо.Няма и да помогне.

Май си с температура.

От кое изолират САЩ? Как така самоизолацията на Русия може да се нарече изолация на САЩ? В ред ли сте? Значи тя и С. Корея е изолирала САЩ от...вие си знаете там какво?

Ivan Ivanov

може и така и трябва .. само ние сме балъците май .. Фащ ни стопират с визи и зелени пенбени и т н карти .. а ние безвъзмездно им даваме бази да си развяват байряка ... нали знаеш че като се юрнат руските ракети към нас .. Фащ първи ще избягат !!!! защо и ние не им търним по една зелена карта на Фащ .. след като те така с нас и ние така с тях !!! нали !!! ааааа , аааа

как се самоизолира Русия? с БРИКС ли? колко е населението и каква площа на държавите от БРИКС? (не че е по темата, но щом отваряш ръпроса)

соросоиден трол ти още във времената на С.Корея и комунизма ли си живееш?.Още ли вярваш във великите холивудски технологии?.Добре, че останахте едно малцинство като онова дето било изолирало Русия ,дето щяло да я разпадне да я фалира и да я ликвидари др.подбони вициве.