Коментари - Русия ще прави... безпилотни комбайни | IT.dir.bg
назад

Русия ще прави... безпилотни комбайни

Няколко водещи руски компании са решили до две години да създадат прототип на перспективния според тях безпилотен комбайн.

Обратно в новината

Коментари - Русия ще прави... безпилотни комбайни | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а дали безпилотния ще жъне ??

главно покрай китайската граница , а може и в Покрайна

толкова ли е скъпа работната ръка в Русия, че трябва комбайна да е безпилотен ?? По добре да му сложат един климатик и добра изолация за прах и шум, и комбайнерът ще е щастлив да го кара.

А ще има ли спортен модел на този трактор?

А ФАЩ кога ще кацат на Марс, казаха че ще стане 2020 , ама как и с кво ?

Комуниъмъ ще дойде другари. И светлото бъдеще ще дойде. Засега руската заплата станала българска, и ще дойде евтин нефт , и ще стане заплатата в голямата държава като в големия африкански континент. И ще................................

Пак ЩЕ !!!

индустриализация независимо дали заводите бяха за трактори, комбайни, автомобили, локомотиви - основно бяха построени за да произвеждат танкове. А Путин се прави на прилежен ученик на Сталин...

щото са си изпатили от немците и са си взели поука а наште тъпоглавци нарязаха ракетите

добре че не е август, може би тая новина-колос щеше да стои тук 30тина дена, аз ако 4-5 дни не сменя новината ша ма изволнят на 6-тия

Руската потребителска техника е под всякаква критика, НО руснаците поне се опитват да направят нещо по въпроса. Погледнете Китай преди 20 години и сега, погледнете Южна Корея в миналото, Япония, Германия. За Щатите да не говорим, те са фактор единствено поради факта, че останаха единствената незасегната икономика след ВСВ. Когато се присмивате на руснаците, първо погледнете себе си. Ние българите вече тотално сме се превърнали в трета ръка хора. Жалък обслужващ персонал за Запада. Вече и чушкопеците (нашата техническа гордост) се правят в Китай.

Не е точно така. Въпреки неприятното си име, вече навлиза в серийно производство българският автомобил "Син", измислен в Русе, които стига да челни места на големи състезания, и където руски автомобили не припарват. Да не говорим, че дизайнът му не отстъпва на колите от подобен клас.

Ficho

Не знам за какво не са фактор САЩ, но повечето битови ел. уреди, които ползваме са изобретени и са получили масовост първо в САЩ. Просто средата е такава, че ако изобретиш нещо, го патентоваш, вземаш кредит, произвеждаш и почваш да печелиш пари ако е интересно на потребителите. Ако се провалиш, фалираш, и след 5 години си на чисто и можеш да се пробваш пак. А и банките им, за разлика от нашите не дават кредити с 200% обезпечение и ГПР 12% при почти 0% на депозитите. Докато в СССР/Русия, че и при нас, чиновника и олигарха са властелините в обществото. Който работи така, винаги ще има слаба икономика. Не е проблема в изобретателността или някакви специални етнически или расови заложби - всеки народ има своите умове и може да изобрети нови и полезни неща.

хахахахаахааааааа.... Страхотен виц каза.

Че те и така са си безпилотни. Тъпа статия!

Гуем смех, явно няма и един трезвен комбайнер, та им трябват безпилотни комбайни..., всичко добре, ама и комбайна ще го правят пак същите впиянчени мозъци...

По-страшното от руски танк ... е пияния му екипаж! Без екипаж ще е по-безопастно :)

За вдъхновение е използван Интерстелър :)

Не знам защо, но от това заглавие ме напушва смях

Че кога комбайните са били пилотирани та да станат безпилотни? Комбайните се управляват от комбайнери, а не от пилоти!

Както се казва работата е сериозна, излязоха и последните новини от ТАСС: Турска батарея открила огън по мирно орящ руски трактор. Тракторът отвърнал на огъня, унищожил турската батарея, а след това мирно отлетял. След този инцидент, Министерството на земеделието на Русия предупредило турската страна, че при следваща провокация ще им изпратят комбайн!

Сигурно визираш сваленото СУ ?

Не знам защо като чета таз "новина" се сещам за "евакуацията" на танк Армата от Червения площад и за един руски суперджип дето не му се отвори вратата докато го инспектираше Бащицата.

А аз се сещам за ладата с навигация ГЛОНАСС на която се качи Путин и не искаше да запали...

Тази Новина истински ме Кефи - безпилотен Комбайн и след това ... с Вертикално "потегляне и спиране"... Само да не забравят и "черна кутия" да му сложат на комбайна, че някой може да му е мерак, да тръгне да го гони със "земя - въздух"...

На тия смешни ушанки не им писна да разправят тъпи вицове.

ПИПО

"Китайска батарея открила огън по мирно орящ съветски трактор. Тракторът отвърнал на огъня, унищожил китайската батарея, а след това мирно отлетял. След този инцидент, Министерството на земеделието на СССР предупредило китайската страна, че при следваща провокация ще им изпратят комбайн!"

Просто БЕЗАНАЛОГОВИ!!!

соросите злобеят обаче Русия надмина користно-любимите от тях Щати по количество отгледано и събрано жито желая успех на руснаците, те неведнъж са доказали, че когато поискат нещо могат да го направят! те с Хитлер и с ИДИЛ се справиха дето американците, създателите на тези чудовища не успяха - камо ли някакъв си комбайн

За 72 часа ожънва всичко от Москва до западните брегове на Острова :)

Ключовата дума е ЩЕ! При Путин всичко е обещания, всичко е в бъдещете време, само мизерията е в сегашно!

Ти си гледай балканската мизерия.

Руския комбайн ще го правят българи от Татарстан .........

Защо се връзвате? Това е просто новина да надъха малко видиотения електорат на Путлерчо и местните му платени селандури. На всички е ясно, че ни комбайни ще има, ни камиони, ни дронове. Най много да им пуснат на идиотите няколко 3D визуализации с посредствено качество и дотам.

Да надъхва, да надъхва, колко да надъхва? Колкото крилатите ракети? Колкото появата на ВКС в Сирия без никой да разбере? Колкото Крим за който пак НАГО последни разбраха или колкото единствен превозвач до МКС? Нещо за "фалиралата Русия" да кажете? Нещо за златния резерв?

Безпилотна задна за 200 евро и след това се женят за цигани както през 70 години

Явно има вече такава нужда... Русия е на категоричното първо място в света по износ на жито и някогашните приказки за Украйна като житница са отдавна забравени...

То и при Сталин така е било и СССР е бил най-големият износител, само дето 20 милиона, че и отгоре поизмрели от глад, ама това са дребни подробности.

Внос, русия освен пушки и нерфиниран петрол друго не изнася, е и революции разбира се. Освобождава поробени от ЕС народи.

Безтракторни пилоти звучи по добре

Комбайните се караха от комбайнери, а не пилоти, ама явно новината в духа на Руския мирен трактор дето орал край китайската граница, срелял с ракети и отлетял в базу.

предполагам че ще са "БЕЗАНАЛОГОВИ" и ще стрелят с 152мм боеприпаси !?

Настрана от бъдещето време - което в новина от руски медии вещае нищо и половина като реален резултат - идеята не е никак лоша, хората сигурно отдавна го правят. Ако има там някъде работеща фабрика за комбайни време и е да ги автоматизира, далеч не е толкова трудна работа колкото автомобил пуснат насред движението в голям град.

Гнилият Запад отдавна ги произвежда и използвува. Многоточето в заглавието със сигурност е отчаяният вик на дирника, който сам не вярва на това, което превежда.

Очаквам изявление на шефа на НАТО за мерките, които ще бъдат взети спрямо тази разработка на руснаците!

Официално мерки няма!? Неофициално се разработват памперси за многократно употреба. и се засилва складирането на еднократни по източната граница на НАТО!

Технически това е възможно още през седемдесетте години на миналия век. На руснаците им се налага прилагането му сега защото е по-сигурно комбайна да е на автопилот, отколкото да е с пиян-залян комбайнер. Ето как водката движи техническия прогрес!

Едно време като деца четяхме руски книжки като "Незнайко в Слънчевия град". Това произведение е своего рода научна фантастика за деца, в което много точно се описват бъдещи изобретения. Там имаше роботизирани комбайни които сами жънат, а един отговорник надзираваше примерно десетина комбайна. Имаше също така роботизирана прахосмукачка (има ги сега в Техномаркет), имаше фотоволтаични панели които превръщаха слънчевата енергия директно в електрическа. И всичко това - през 50-те години на миналия век!

Konstantin

А Палмър Кокс откъдето е копиран персонажа го е измислил още в края на 19 век...

Ти си гледай пияните натъркаляни ганьовци.

Те горките един нормален комбайн не могат да направят, та тръгнали да направят автономен !?!?!?

Виж Rostselmash.ru

Аз знам че руснаците правят комбайни "НИВА" и "КОЛОС" както и още няколко други. Обаче обясни ми само защо ли още по времето на Тодор Живков на село съм виждал немските комбайни "CLAAS", след като руските са били (уж) толкова хубави??? Още по комунистическо време имаше немски комбайни в нашите ТКЗС-та, а НИВИ съм виждал по кинопрегледите и филмите от времето на Сталин.

Нито ги обичам, нито ги мразя руснаците! Под някаква форма ги уважавам, но си мисля, че спреженията в бъдеще време, могат спокойно да ги премахнат... Желая им успех за новата реколта

Не са добре, много си вЕрват, но са далече от истината. На рашъна му дай оръжие и му кажи в името на "нещо си" да загива и той е готов. Лошото е, че могат света да затрият, толкова са гламави, че човешкия живот им е по-незначителен от възможността за придобиване на чаша, не ботилочка водка. Просто не са добре.

Така е. Такъв човек е много по-проблемен от масата посредствени консуматори като тебе, които нито имат за какво да загинат, нито за какво да живеят. Всъщност, имат - готови са да умрат в схватка за кафемашина по време на черния петък.

преди около 25 г. един специалист ми обясняваше, че им били пуснали за разработка система за автоматично управление на трактор. Е той са сетил, чер не било трактор а танк с идея не да оре а да разминира. Това е преди 30 (тридесет) години. Не се сещам какъв е проблема да се направи автоматичен комбайн сега. Ако военните позволят. ПП разработката е от БГ.

и ся ний пилотите на комбайни кво,безработни.ши са преквалифицирам в пилот на валяк

Даже тестова царевица в Сирия са намерили. Иначе идеята е добра.

Руснаците спокойно могат да го направят. Коли също могат, всичко което сега майсторят в развитият свят. Имат си едни основни косури братушките и те са не от години , а от векове.Упрявленският им елит в големият си процент, както и милионната обслужваща класа, с нейните етажи, е сбъркана и крайно примитивна.

Е аз бях на 7 когато четох за Знайко и Незнайко и там си го бяха измислили безпилотен комбайн. В средата на нивата се набива един як кол и комбайна се връзва с въже за него, палиш и отиваш на сянка, машинката си жъне и намотава въжето около колеца и стеснява кръга... Ентелегентна работа! Още тогава бях онемял пред руския гений и дори плаках, триейки плахо сълзите си със синята връзка на гордо чавдарченценце :*

И не си ли обърса и нослето със синята връзка бе момченченце?:-)

Те у нас всички мейнстрийм електронни медии са на автопилот,та за едни комбайни ли...,нали,ДИР?

От безпилотен комбайн има смисъл, но там, където разходите за персонал са големи, като в Япония или Западна Европа. Идеята в Русия е, може би, комбайнът да работи и след като комбайнерът се натряска.

Автопилотът е проектиран да прави компания на чашка с комбайнера.

Вече даже избрали калибъра на оръдието да е 254 мм

Да ама и сега може да видиш Лади от 1989 година и по-стари, а Фолксвагени от същия период трудно ще откиеш.

Те Ладите вече ги няма. Циганите ги дадоха за старо джелезо и се снабдиха с немски морги.

Напротив, още се виждат 30-40 годишни Лади, макар и рядко, но в движение. 30-40 годишни Фолксвагени не съм видял!

В България отдавна има такива комбайни и трактори, но щом е руско и е в бъдещо несвършено време е новост!

Ето го анекдота в оригинал: "От советского информбюро. Вчера в четыре часа утра, в долине Амура, китайская сторона в составе 4-х дивизий при поддержке танков, авиации и артиллерии перешла советско-китайскую границу и напала на мирный советский трактор. Трактор шквальным ракетно-пулеметным огнем отразил вероломное нападение, сбив при этом 8 самолетов, уничтожив 30 танков и до 1000 единиц живой силы противника. После чего включив маршевые двигатели скрылся в околоземном пространстве. Тракторист чувствует себя хорошо. Полет проходит нормально. Председатель колхоза генерал-полковник Д. Ф. Устинов предупреждает, что если инцидент повторится, то на поле выйдут сеялки, веялки, молотилки и комбайн с вертикальным взлетом и посадкой, а также с выхлопными газами типа зарин и зоман."

типичен съвеЦки виц Може да сме голи и боси, може да не можем дори свестен миксер да създадем, обаче иначе ще се изпраскаме колко сме по-велики, по-умни, по-хитри от другите. А пък то...реалността е болезнено друга. Руснаците досега нищо автономно не са успели да произведат, точно комбайн и точно с техни технологии щели да го направят. Ами хайде като успеят поне нещо да създадат и да го видим наистина в производство, тогава да говорим. Че май май в последните години освен един нов танк, друго не сме виждали.

Свери си малко инфото. Това, че една държава не бачка за удовлетворяване на простичките ти потребителски нужди, съвсем не я определя като изостанала. То и САЩ не са успели да пробият на пазара със свестна битова техника...

Да ти напомня ли глупако млад и късопаметен, че 1988 год. Буран се приземи от космоса автоматично. Краварите и досега не го могат!

През 1988 година Буранчето излетя, врътна няколко обиколки на заемят и кацна на 3 метра в страни и 10 метра по нататък от точката в която беше предвидено при 17 метра в секунда страничен вятър. Полетът беше управляван от край до край от компютър.

Те така си правят нещата. Имата атомни ракети и на влакове. Предвиждат ТИР да се превръща в огромен дрон. Поне може би правят по-здрави нещата. Като се блъсна самолет в почистващия сняг машина. На шофьора му нямаше нищо. Като копал в Сирия фадрома окопи, го ударила американска ракета, а пък шофьора изкочин цял целеничък да се скрие. И други правят така, като колите Варшава тежали по 2.5 тона. Ако се блъсне в танк, може да изкриви танка. ;)

трактар ответил на огня и улител - имаше такав виц

Безпилотността ще се състои в 1 болт за фиксиране на газта и 1 бастун за волана. Втория пилот, който ще е в ремаркето, ще се налива безаналогово с водка.