Коментари - 15-годишни игри засичат на новия руски процесор | IT.dir.bg
назад

15-годишни игри засичат на новия руски процесор

Руснаци решиха да демонстрират способностите на новия си процесор Елбрус-4C, като подкарат PC-игра от 2002 година на него.

Обратно в новината

Коментари - 15-годишни игри засичат на новия руски процесор | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това е най-тъпата новина която съм чел. Процесора въобще не е създаден за да играеш ГТА на него. Вместо да се почешат по тиквите и да се замислят,че изостават, пропагандистите от Кравостан се смеят.

скапана и недоклатена. Най-тъпото е, че на някой въобще му е хрумнало да си рекламира процесора по този начин!

имайте предвид че в режим на емулациа на х86 двете ядра се занимават изцяло странслацията. ГТА си върви съвсем нормално. видео: BGRRsYWXQvY В режим на емулация нормално е да вървят нещата по-бавно. Това че Елбрус 4С бил "последния" е глупост - има и 8 ядрен Елбрус-8С. Видеа има и с него в тубата. Повечето хетъри веднага ще кажат, че процесора е несъизмерим с днешните интели и амд - така е, особено в режим на емулация е много по-бавен, но иначе е съвсем нормален за работна машина. Особено 8-ядреният 8С! За последните 7 години съм имал няколко различни поколения i7 - разликата в производителността между тях е нищожна! Никакво развитие!

напънала се планината, та родила мишка ...

и тя пише

Никой не се сети да каже че тия процесори на са изобщо за РС. Те са създадени единственно за базисни рутери с цел да се отърват от САЩ-шпионажа.

деба тоя рутер щом само процесорът му е 4000 долара. Който иска да купува.

Изключително тенденциозно поднесена информация от, хм, журналистите от дир-а. Информацията много по-обективно е налична в калдатата: https://link За съжаление няма линк към първоизточника, а аз не успях да намеря подобна информация в руските сайтове. Тази "статия" в дир-а е просто поредната тема, върху която да се упражняват платените тролове и да плюят руснаците. Защо не се сравнява този процесор със сродни немски, френски, английски процесори?

И никой не отчита що за усилия са необходими, за да се подкара познат софтуер върху архитектура разделила пътищата си от това, с което сме свикнали от близо 30 г. Минали са основния път, за да имат това, значи имат разработени архиектурни решения на ниво близко до ARM и въпреки огромните различия успяват да поддръжат PC хардуер. Абе какво да го говорим, който знае за какво става въпрос, сам може да си направи изводите.

От пияници какво друго може да се очаква?

Внася някой си цели платки и кутии. Лепи лепенка Правец и се мъчи да ги продава за български. Ето там е нашата индустрия. Русия са много назад от америка, но те и никога не са били напред в електрониата. Поне обаче правят стъпки в правилната посока. Виж Китай от изостанала държава в електрониката сега прави всичко за целия свят. Въпреки че почнаха със стари модели радиа и касетофони преди 20 години. Ние даже и не гледаме в правилната посока, камо ли да крачим в нея.

Ти си простолюдие. И е някакси нормално да ти е малко акъла. :))

О "великий" добре, че има такива подлоги като теб иначе всичките отходни секрети на западните ти господари щяха да се леят по нашите улици. А такива като теб вършат чудесна работа, като на тръгне някой да се оаква дава ти малко стотинки и ти като една ВЕЛИКА подлога си на точното място и в точното време. Абе друго си е да имаш голям господар и да си до задника му във всеки един момент. Я се разрови в родата си със сигурност имаш нямаш някой велик ибрикчия, смятащ другите българи за рая.

Това не знам ,как да го коментирам ха ха ха ...МУРЗИЛКИИИИ!

Vice City върви добре на старият ми андроид. Май ще им излезе по-евтино на братушките да изкупят на старо андроиди и да ги вкарат във военната и космическата си програми!

Определено ще излезе много по-евтино, но няма да е толкова сигурно. Това е проблемът и с купуването на процесори от Интел например.

Ха ха ха! След като автора на статията оплюва руската техника, прави заключението, че "Руския компютър ВК Елбрус 401-РС не е неизползваем, като основните му предимства би трябвало да са свързани с по-голямата киберсигурност." Голям майтап! Ха ха ха! Всичко в БГ е платено и всичко може да се купи - дори и журналята!!

Тези процесори са за държавната им администрация и военните, за да не могат американците да ги шпионират, а не за да се играят игри с тях. А това, че руснаците са изостанали в IT е ясно. Също е ясно, че ако се наложи ще наваксат за 5-10 години. По-важното за мен е: Къде сме ние? Какво става в България? Руснаци, китайци, американци ще се оправят. Ние сме заплашени от изчезване, не те.

Ще наваксат руснаците в шестък ха ха ха

Руснака започна, това е началото, скоро ще избарат мощен процесор и Intel и AMD ще се чудят от къде им е дошло, защото няма да върви нито една помия от сорта на W10.И ще започнат да догонват, щото Китай както не искат и да чуят за Windows, на бързо ще го прилапат тоя процесор, заедно с една напълно нова ОС!

От 100 години все започвата и аха-аха да направят нещо различно от гоМно... :)))

руснака не е спрял да започва,ама всички чакат да завърши ,но не би...

Да ама руските роботи не се самоубиват!

Те се напиват .

Сделано в Росии :)))) Хубава работа, ама руска! https://youtu.be/-e00TPb9HmI

Този процесор беше създаден не за да играят игри, а за да прескочат заложените шпионски схеми на хардуерно ниво от американците. Китайците дори отдавна забраниха Windows в държавните институции, т.к. в негоса вградени безброй дупки, през които Обора точи инфо :)

Не ги е срам тези американци! Ненашпионирали се! ;-)

Серьожите са най-велики! Най-велики оръжия, най-велики самолети, най-велики космически кораби ... И накрая най-великият руснак след две водки на екс е под масата, и някой чука жена му на леглото до него! Величие ...

А БЪЛГАРИНА Е ИЗТРЪСКВАЧА .... КАТО НА МОРЕТО - ЛАЗИТЕ ПРЕД РУСКИТЕ ТУРИСТИ:)))

Нещо ми се губи наплива от българи които да искат да стант руски граждани, или поне да заживеят там като е толкова готино. Как пък един почитател на Русия не замина да живее и работи там, защо не прати децата си в техните университети и институти, разработващи процесори, които ще ударят Intel и AMD в земята (ама след 10 до 20, най-много 30 години, нали, щото по принцип в едно време в СССР, а сега РФ всичко се случва в светлото бъдеще). Пък за туристите, доброто отношение (та дори да е сервилно понякога) към тях си е основа на този бизнес, който ни носи добри печалби. А ушанките могат да продължават да са горди, невъзпитани алкохолици, които имат достъп до практически всички известни на човечеството природни ресурси, но успяват да живеят по-зле от държави разположени в безплодни пустини.

Много интересен 'тест'! Целта на руснаците не е да създадат РС - ПЕРСОНАЛЕН компютър, а да направят машина за военно-промишления си комплекс, която да е с висока киберсигурност. Точно за това не се и ползват i386 или amd_x64 протоколи данни! Това е все едно да изпратиш ТИР да се състезава във Формула 1?!? :D Като се изключат 3D рендърите, в съвременния компютърен свят няма какво да нтовари системата...

Май не си чувал за Big Data Mining....

НЯМА игра която не засича

"НЯМА игра която не засича" ... на ПРАВЕЦ 8М!

изоставали вие майтап ли си правите

АКО ГОВОРИМ ЗА ТЕХНИКА .... НИЙ НЯМАМЕ НИТО ЕДИН ЯДРЕН ЛЕДОРАЗБИВАЧ .. А НАШИТЕ БЕЗПИЛОТНИЦИ НЯМАТ СИСТЕМИ ЗА ОБЕЗЛЕДЯВАНЕ КАТО РУСКИТЕ И НЕ МОГАТ ДА ЛЕТЯТ НАД СИБИР :))

Ние и лед в морето нямаме.

ДА АМА РУСКИЯ ИЗДЪРЖА НА РАДИАЦИЯ:)) .... ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА КОСМИЧЕСКА:)) .... А АМЕРИКАНСКИТЕ ДЕТО ЯПОНЦИТЕ ГИ СЛАГАТ НА РОБОТИТЕ КОИТО ВКАРВАТ ВЪВ ФУКУШИМА ГОРЯТ ЗА 30-40 МИНУТИ :)))

На радиацията не издържа полупроводниковата техника, а само електронните лампи. Американците бяха изумени, когато разглобиха МиГ-25П на избягалият с него Виктор Беленко на 4 Ноември 1976 г. и разбраха от какви основни елементи е съставена електрониката на този самолет. Тогава те разбраха, че приличащи на старите хибридни интегрални схеми с цилиндрични метални корпуси са всъщност миниатюрни електронни лампи.

ТВА ЗАВИСИ ОТ КАКЪВ ВИД Е "СИРЕНЕТО" .. АКО ДУПКИТЕ СТАНА ПОВЕЧЕ НА ПОЛУПРОВОДНИКА И СЕ СКАПВА ... А В ТЕХНОЛОГИЯ НА МАТЕРИАЛИТЕ РАШКИТЕ НЯМАТ РАВНИ .. ...

яко му трябва и кило водка, а те я изпили, вместо да сипят поне мъничко и на него...

ЕТО КАК ГОРЯТ АМЕРИКАНСКИТЕ ЧИПОВЕ ВЪВ ФУКУШИМА :))) .... The Robots Sent Into Fukushima Just Keep Dying Zero Hedge ... СТАТИЙКА 0Т 3ТИ МАРТ 2017 .. ОБАЧЕ БЪЛГАРИН КАТО ТЪП ЧЕТЕ САМО НА БЪЛГАРСКИ:)))

първо унищожиха Ai fон,след това Kадилак ,сега и Mаk...нямат jaлост...

Ами да пуснат "Ну погоди" и няма да засича...

ббббаааааааахахахахахахахахахахах

Ясно - 10 години назад и 8 години встрани :) Ще догонят американците, ще ги задминат дори, но няма да е в този век :)

краи дира удари дъното с тази статия ... а повечето коментари са писани от хора, които си нямат и грам представа от hardware..

не е ... има още да копаят . оня ден чета някаква статистика . новинарски сайт брадва най-посещаван . не бях го чувал довчера . иди и виж за какво иде реч . има дира още да копаят :)))

Ама какво значи че засичал компютъра? Те поне един път изритаха ли му кутията. Щеше да почне по-бързо да работи. Баща едно време така оправяше "Радуга"-та (стар руски лампов телевизор) :)))

Затова ли блядивте внасяха правеци и зитове за космическата си програма. А иначе българия е правила процесори когато руснаците са си играли с електронни лампи. СМ600 е български процесор от края на 70-те.

Голямо, скъпо,тежко, грозно и не рита - що е то? Руска машина за ритане.

Елбрус не е 100% интел съвместим, защото НЕ Е ПРОЕКТИРАН ЗА ПЕРСОНАЛНИ КОМПЮТРИ. "Статията" е подвеждаща.

А за какво е предназначен?

За война, както всичко произведено в рассията.

"Елбрус-4C е най-новият руски PC процесор..." малоумни авторе, открай време има клипчета на готови конфигурация с 8-ядрения Елбрус-8С - той какъв е, по-стар процесор ли е??? Можете бързо да потърсуте в youtube примерно: "El'hard 3. Эльбрус 801-РС в работе " видеото е от МИНАЛАТА ГОДИНА! а тук в статията изкарват Елбрус-4С "най-новия" МАЛОУМНИЦИ!

"Корпорацията Ростех се подготви за започване серийното производство на компютри и сървъри, използващи 8-ядрените процесори Елбрус-8С" Rostec Displays First Computers Based On Elbrus-8S Microprocessor Russian state-owned technology Ruselectronics (part of Rostec State Corporation) demonstrated the first prototypes of personal computers and servers based on its own domestic Elbrus-8S microprocessors at the CIPR 2017 IT Conference in Kazan. According to Ruselectronics, the Elbrus-8S processor will be equipped with up to eight cores, manufactured on a 28-nanometer process line. In contrast, the current-generation Intel Kaby Lake processors use a 14-nanometer process. Further, the Elbrus-8S processor is up to five times faster than the previous generation, Elbrus-4S and has a number of I/O channels that are eight times greater. The Elbrus-8S utilizes the instruction set Elbrus 2000 and intended for computers running a customized Linux distribution, called Elbrus OS. The OS can perform not only the applications that are compatible with the architecture of the Russian chips, but also the sets of x86/x86-64 instructions

Има доста български фирми произвеждащи хардуер и софтуер. Потърси из нета. Това руското нищо общо няма с технологиите.

Ще потърси той. Освен на стандартния за всички орки от руската тролеферма грак сериозно ли очакваш да е способен на нещо.

"И ний сме дали нещо на света" хлъц... хлъц... комплексииииии

Кажи ми... един съвременен БЪЛГАРСКИ процесор, работещ с x86 било то и в режим на ЕМУЛАЦИЯ. Знам поне за 3 различни руски процесора. Овча главо, когато руснаците са цепели атома дядо ти се е чудел как се цепят дърва. Та какво илиза - развиват всякаква промишленост, процесори, сървъри рутери, супер компютри със свои процесори правят, атомна енергетика, авиация, космонавтика... да продължавам ли? "разработки" викаш - БГ е меката на аутсорсинга, черноработниците на 21-век. Евтина работна ръка и нисък корпоративен данък - приказка! :))) Има 2-3 компании които правят нещо, останалото черноработници на чужди компании, модерни роби. Не ми говори за нещо, въврху което имам преки наблюдения професионално вече над 20 години.. Яко ме забавлявате като вземе да се пънете и гордо да демонстрирате комплексите си и най-вече болката от челния удар с горчивата истина - че СТЕ некадърни, озлобени и изостанали. Затова според НСИ и докладите на Световната банка няма да ви има скоро. Еволюцията поправя грешките си.

т.е. според теб руснаците не произвежда нито софтуер, нито хардуер, така ли???? нямаш пари за антипсихотици ли та ползваш толкова наивна самозаблуда за да лекуваш нервите си?

Колко вата е процесора?

TDP 45W

Сериозна цифра....

Поредната журналистическа малоумщина. Много ясно че ще накъсва на процесор който работи в режим на емулация. Все едно в Андроид емулатор пуснат на мощен PC графиката лети. Малоумници! "Трябва да отбележим, че ВК Елбрус 401-РС също не е много модерен, защото е снабден с произвежданата през 2011 г. базова видеокарта ATI Radeon HD 6450 с 1GB GDDR3. От друга страна, RAM паметта е цели 24GB, а хард дидскът е с капацитет от 1TB. " Та какво излиза? Елбрус 4С, който е от 2013-та, бил снабден с карта от 2011-та ахахаххаха - "подробност"... но пък паметта била "цели" 24ГБ и имал 1ТБ хард - сякаш те са от значение как ще върви играта буахахахахах хахаххаха ха ахха олигофрени!!!

Едно РС толкова бързо колкото е най-слабия му компонент. А защо са сложили такава видеокарта? Ами по-съвременни просто не са тръгвали на архаичното РС.

кой е сложил картата бе малоумник, какво общо има тя с процесор предназначен за изчисления??? В режим на емулация ВСИЧКО върви по-бавно.

Тетриса нали върви? Кво искате повече?

Руския процесор не се справя добре с емулацията, но той и не е предназначен за тази цел. С всичко ново е така, трябва време да се наложи. Аз няма да злорадствам като повечето тролове, все пак е видимо че руснаците изостават много от САЩ в тази област, поне с 15-сет години, а ако слушаш троловете тук са много пред тях.

Не само от Щатите. И от Виетнам и Мианмар изостават в тези дисциплини. Индия, Китай, Тайван, Южна Корея, Япония и Индонезия пък нямат стигане.

Според Википедията не е емулация: "технология динамической двоичной трансляции, позволяющая обеспечивать эффективное исполнение приложений и операционных систем, распространяемых в двоичных кодах x86". В крайна сметка на мен това ми звучи точно, както работят всички съвременни поне x86.

Този процесор докато запали войната ще свърши.

60 сек след като е включен е целият в пламъци.

радуйся лох хренов))))

Ба маа му - Gta Vice City вървеше на едноядрен Дюрон на 1300 Mhz с nvidia 440 mx

Това е един съвременен ЧУШКОПЕК с вградени като екстра изчислителни способности...

Чушки не знам дали пече, ама телефонът ми от преди 5 години се справя по-убедително със сметките.

Всъщност новината е, че руснаците имат доста свестен процесор. Доколкото си спомням е MIPS, т.е. игри и други X86 бози вървят в емулация - и ако проблемът му е, че на 800 MHz малко не му стига скорост да иземулира x86 игра от преди колко години беше значи работи много добре. Дали MIPS ядрото те са си го правили или купили (разликата е огромна в смисъл независимост и разбиране какво става вътре), къде го правят (май в Тайван беше но това ми е бегъл спомен отнякъде) също касае независимостта им в голяма степен.

ами купи си го. продаи си колата и си купи руски процессор като истински български патриот

Ей сега ще се затичам, дааа. Бе толкова ли нямате мозъка да отсеете нормален пост от агит глупостите.

MIPS май беше Байкала с еврогейските инструкции. Този Елбрус е с православни VLIW съвецки инструксции!!! Обаче пише, че изпълнява и x86, а ми е невъзможно да си представя, че Intel им е дал лиценз. Братушката по стар большевишки обичай - лява ръка - десен джоб.

MIPS е униврсална мярка за производителност на процесори Milion Instructions Per Second, а не негова архитектурна особеност.

О може и така да е бе, да. Не ми мина през ума, че може да имат два различни. Ако е правен да е x86 е умряла работа, тя самата x86 архитектура винаги е била умряла работа напъната по последна технология. А VLIW и без друго никога не е донесло нещо повече от "интересна разработка" (TI нали имаха някакъв DSP 90-те дето беше "процесор на годината", така си и остана без особено интересни резултати). Така или иначе да се целят в независимост с x86 е глупост а не може всички да са глупаци та сигурно е просто упражнение за поддържане на някакво знание в наличност, това в най-добрия случай де.

Опитвам се да намеря, колко флопа има един съвременен процесор, но не намерих. Може би, защото не е толкова надеждна мярка. Елбрусчето дава 250 Gflops, а едно Xbox One-че е над 1 Тflops, a Xbox One X е 6.4 Tflops. Та приблизително горе доле да се знае, къде в миналото е изостанала совецката техника!

Тия xbox-ове не бяха ли power? Май в един момент ги винтелясаха (или само Сони отидоха там) ама първите бяха с по три яки power ядра ли бяха или нещо такова (не съм им се вглеждал баш никога, нали бяха proprietary).

От устата на лъжливите ватенки винаги се чува следното: Ще, Ще, Ще... Те само лъжат а не са в състояние да произведат нищо на световно ниво -нито компютър, -нито автомобил -нито граждански самолет -нито турбини (крадат от Сименс) -нито свястна рекета -нито свестен самолетоносач ...нищо. При тях 99% от и без това мижавата им мощност отива във свирката. И глупаци са тези, които им вярват. А на платените руски тролове тук, ще препоръчам да сменят хубавите си компове с американският Уиндоус и да им подарят руският компютър боклук...

Ееее, най-после, разгеле... една статия в дира без да има коментари от путински тролове...мълчат с наведени глави

Гогов е написал една крайно тъпа статия. Между другото рашките, дали имат лиценз да ползват x86 инструкции или пак крадват като азиатски джебчия на Московска автогара?

Аз обаче едно не мога да разбера. Като компютрите им калпави, ракетите им ненадеждни, самолетите им остарели и т.н. защо всички постоянно твърдят каква голяма заплаха са ?! Втора сила след САЩ ?! Нали всичко е толкова зле направено и едва ли ще сработи. Защо се притесняват другите дето са светлинни години напред ?! Излиза, че единственото , с което може би ги превъзхождат са хората и техния дух иначе защо ги е страх толкова много ...

Грешите, ватенките не са втора сила след САЩ. Те са в момента трети, като скоро се очаква да бъдат изпреварени от Индия. Ето какво казват самите мурзилки за вторият - Китай: Китай имеет в 10 кратную экономическую мощь по сравнению с Россией ВВП Китая $11,383,030,000,000 ВВП России $1,132,740,000,000 Население Китая и его армия в 10 раз больше российской.

Абе те и мангалите са прости, необразовани, хърбави, болни, ама бая поразии правят!

Всеки месец властване на герб и БХ нанася много повече щети, отколкото биха нанесли десет гета от типа на столипиново за една година.

Вече нямат дух рашите. От десетилетия алкохолизъм техните поколения са вече деградирали в ДНК-ато си. Още един неоспорим факт е че на времето Сталин изби най-доброто от нацията им. В шибаната им империя останаха само търпеливите и бездушни търпеливите и бездушни твари , които се репликират-възпроизвеждат в същият безмозъчен вариант.

Ами супер няма какво да си чешем езиците и да си губим времето щом са бита карта . Какво само да драскаме тук ? Може да излезем на двора и да свършим нещо полезно.

най-якото в него не е: - остарялата технология - ниската производителност - това, че останалите части не са руски (без дъното де) - това, че им го произвеждат всъщност в Тайван, въпреки уверенията, че ще е в Русия. А най-якото е всъщност цената му: ОКОЛО 4000 долара. Добре, че парите не са проблем за руснаците. Оп...май парите им бяха проблем. Уф не знам, обърках се.

Ай чистито!

Комунизмът не прощава.

Е от един тест и някаква дяволска анти-православна игра не може да се зъди за руския процесор. Аз лично си мисля, че руснаците нарочно са демонстрирали такъв тест, за да излъжат антихристите от Интел и АМД. А освен друго този процесор ще се ползва за руските военни ракети, които са най-добрите нас вета, а хамериканците да си играят скапаните игри. И не на последно място - няма гаранция, че този тест не е бил саботиран от ЦРУ и Мосад, за да злепосатвят православната техника и технологии.

ахахахахахах, давай сукааааа ахахахах

Процесорът използва VLIW архитектурата някой да помни Трансмета? Не става за домашно ПЦ но има други не комерсиални приложения които може да се считат стратегически за руснаците. Например в АМД и Интел процесорите има програмен код който не се знае какви вратички има на скоро беше открита една такава пролука в Интел процесори именно в този код. Китайците и те си имат подобен процесор Loongson, също доста слаб е от към производителност но го използват там където е нужна сигурност.

ми то щото руснаците никога няма да сложат вратички да шпионират де които могат, и преди го правеха и сега продалжават, че компроматите за всеки винаги си трябват да могат да даржат в шах всеки, било тои свои или чужд

бля бля бля бля Празни приказки Няма нужда да им търсиш извинения за трагичните резултати. Дори чипът не е техен, те разработват стар английски чип със стара технология. Всъщност ако можеха, щяха да направят по-добър чип...но НЕ могат

Крузо на Трансмета е уникален процесор, като дори и в момента наяма аналог. Това, че не работи добре с х86, не е изненада за тези които са се интересували от него, но "спецовете" дето само игрите са им важни не осъзнават, че х86 е като ДВГ, изостанала технология, която се налага на пазара, просто защото е лесно да се контролират конкуренти чрез лицензните тролове (не форумните такива).