Коментари - Пентагонът: Русия има ядрено мега торпедо | IT.dir.bg
назад

Пентагонът: Русия има ядрено мега торпедо

Документи на Пентагона разкриват, че Русия наистина разполага с ядрено торпедо с мощност от цели 100 мегатона.

Обратно в новината

Коментари - Пентагонът: Русия има ядрено мега торпедо | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да ми го лапат!

няма страшно деца, това е само предлог за да увеличат военните си бюджети . погледнете архива на Дира от преди няколко месеца , ту американците измислят нещо ново и страшно ,ту другите . играта и на двете страни е очевидна, трябва врег и тои да е кръвожаден и въоражен до зъби , военната индустрия иска поръчки а те са възможни само когато има заплаха . Тръмп иска 4 процента от брутния доход на Европа , Русия иска пазари в азия и африка , това е то , а ние сме овце и вярваме . всичко е фокус за да ни измъкнат и последния грош

само за война говорят. Папането е свършило другаре!

Аре, посмалете малко! Преди да пишат тези измишльотини, да бяха попрочели малко за "Цар Бомба" и защо тя не е била взривена на проктната мощност. Ако това писание отговяра на истината за мощността, то подобно оръжие няма нужда да бъде пренасяно на 10 000 км. Достатъчно е да бъде взривено на 1 - 2 км дълбочина и в Слънчевата система ще има една плането по-малко и един астероиден пояс повече. Иначе казано, това е оръжие, което ще бъде използвано от "Ръката на мъртвеца" в съответствие с изявлението на Путин когато го питаха за новите ядрени оръжия, за последствията от използването им, за ядрената зима и т.н. Той каза: "За какво ни е свят, в който Русия няма да я има!"

Не ти харесва новината май и не искаш да я приемеш за истина!Щраусът и той си заравя главата в пясъкаНе ставай щраус!

Ми не я харесвам. Щото има два варианта и двата са кофти: 1. Новината не е вярна - това означава, че ненормалниците в Пентагона искат нови ядрени играчки. 2. Новината е вярна - това означава, че ненормалниците в САЩ и Русия са готови да унищожат не само живота на Земята, а и самата планета.

На Цар Бомба са махнали урановата обвивка и са я заменили с оловна. С което е намалена мощността може би цели 5 пъти, въпреки че пишат за двойно по-мощна. Решили са, че е прекалено и с голямо радиоктивно замързяване. Водородните бомби са с много по-малка радиация, въпреки много по-голямата мощ. Моща е била 58.5 мегатона тротилов еквивалент. Измерено с уреди сигурно като за земетресения, ударната вълна е обиколила Земята 3 пъти. След това някъде почват ограничаване на ядрените оръжия, че не е ясно докъде ще се стигне. "Ръката на мъртвеца" е понятие на английски и звучи странно на кирилица. Иначе се нарича "Система Периметър". За автоматичен отговор. Нито удин управляващ ракети да не е останал, разни пръснати по Русия/СССР датчици по над 30 критерия измерват има ли предполагаем ядрен удар. Вероятно при командване е стопираема. Преди е трябвало да изстреля ракети които издават команди. Активират целият наличен ядрен арсенал и той почва да се изстрелва. Сега може да е и от някакви сателите командите. Някъде коментираха, че имали друг начин на предаване от сателити. Рално активират установки, подводници, камиони, влакове, самолети, твърди се е на кораби и всичко се изстрелва без човешка намеса. Системата се развива, след разглеждана от САЩ за "първи удар". Теоритично възможноста за първи удар, без ответна реакция в момента има само Русия. Само че реално никак не е ясно и дали някой би рискувал Земята.

Е то руснаците отдавна си го казаха! Те да не са като малоумните крави и британските телета и еврофаковете, та да блъфират и плашат гаргите с антики като Абрамс,Трайдън и Минетмен или щайги като Ф-35!!! СЕГА РУСНАЦИТЕ СИ КАЗАХА, ЧЕ ЩЕ ИМАТ СТЕЛТ ДРОН ДО ДВЕ ГОДИНИ ПРИЕТ НА ВЪОРЪЖЕНИЕ, А КРАВАРСКИТЕ АНАЛИТИЦИ, ТВЪРДЯТ ЧЕ ТОВА НЕ Е ВЪЗМОЖНО!!!! КАКТО НЕ СА ВЪЗМОЖНИ И ЯДРЕНИТЕ ТОРПЕДА ПОСЕЙДОН-СТАТУС-6, КАКТО НЕ Е ВЪЗМОЖЕН И БОЙНИЯ ЛАЗЕР ПЕРЕСВЕТ ЗАХРАНВАН ОТ ЯДРЕН РЕАКТОР, НИТО КРИЛАТА РАКЕТА С ЯДРЕН РАКЕТЕН ДВИГАТЕЛ- БУРЕВЕСТНИК, НИТО ХИПЕРЗВУКОВИЯ- КИНЖАЛ, НИТО ХИПЕРЗВУКОВАТА МАНЕВРИРАЩА БОЙНА ГЛАВА АВАНГАРД, НИТО ХИПЕРЗВУКОВАТА ПРОТИВОКОРАБНА КРИЛАТА РАКЕТА ЦИРКОН...СЕ НЕЩА..КОИТО СА НЕВЪЗМОЖНИ ЗА ЛУДИТЕ ГОВЕДА ОТ КРАВАРНИКА, И КОИТО РУСИЯ ИМА НА ВЪОРЪЖЕНИЕ!!!!

ИЗглежда, че нещо маневрира в главата ти. Прегледай се (Приятелски съвет).

Това е идеята на Сахаров. Дори най-надъханите комунистически съветски генерали и адмирали я бяха отхвърлили заради колосалната ѝ чудовищност. Аз се съмнявам, че са я направили, но ако е така, администрацията на Путин и самият той са абсолютните злодеи.

По-интерсно е ДАЛИ РАДИАЦИЯТА СЛЕД ИЗБУХВАНЕ НА ТОРПЕДОТО ще различава СВОИ от ЧУЖДИ,т.е. дали ще остане няКОЙ да види резултата.....

Да се радват на оръжия като един хладилник не произвеждат и живеят в по-голяма бедност и глад от нас.

в информационна дупка си. много са малко държавите дето живеят по-зле от нас .

Когато беше СССР и бяхме под руско владение се развиха най-отрицателните черти на българите-продажност, завист,омраза и пиянство.

По време на американското робство в България се разви и утвърди чудовищна тъпота и невежество.

Руснаците развратиха свестния българин.Годините на съветско владение се оказаха пагубни.

Русия е окупатор на България през 1944г. Десетилетия окупация и желязна завеса за читавия български народ, жалко!

Ний туканка на бажанака у плевнята кви сме ги забъркали - начи тиа ко разберът - не могат изтрезня до зимъска...

Путин ги предупреди, че не са изключителни и ще бъдат накарани да живеят според заработеното. Те обаче курназ още го дават... Да ги видим до какви унижения ще стигнат, за да спечелят благоволението на великата сила Русия да не се гаври с тях така, както те все още се опитват да се гаврят с нея. Защото Русия е сама срещу всички плювачи и пак им надделява, но тия ако останат сами срещу всички, със сигурност не им давам повече от три дена до спонтанен разпад!

Защо така се държат с руснаците! А! Ако англичани и американци не злобеят така и не ги предизвикват няма да има и от тяхна страна ответна реакция на надмощие. Това е измъчен народ, те са преживели страшна война, никога не биха почнали първи! Амриканците са друго нещо - те пуснаха атом без да се замислят. ....

Втората световна война започва когато Хитлер напада Полша. Русия напада Полша от изток и си я разделят. Сталин поздравява Хитлер с победата. Да не забравяме, че Русия напада Финландия... Обявява и война на България и нахлува. Та.. не биха почнали казваш?

И кога обявява война на България ? И кога нахлува ? И по това време България на кого е официално съюзник ? Цар Борис при кого ходи на посещение и с кого се прегръща ? За това, че все сме от неправилната страна - не Русия ни е виновна !

Руснаците никога няма да започнат война, те само ще я завършат !

Ами да си правят сметка войнолюбивите американци.

Жалко ,че след ядрения сблъсък между САЩ и Русия нама да можем да коментираме кой е победителя.

Ееее тия хамериканци сами се прецакаха...използваха плана си за термоядрен щит за да точат от джоба на американеца трилиони долари които изхарчиха и измисления щит бе заобиколен от руснаците с елементарни евтини трикове, като свръхзвукови балистични ракети с променлива траектория, сега и далекобойни торпеда.....откъде да знаят че следващия след Елцин няма да е алкохолик и няма да разпродадена Русия, откъде да знаят че дори след ембарго тия мужици ще напреднат с технологиите и ще направят армията си по-мощна...по техни сметки досега Русия трябваше да е раграден двор като Източна Европа....но сметки без кръчмар излизат криви...

Елементарните евтини трикове струват на руската държава милиарди долари и населението живее още в 1980-т.. като изклюим Москва и "Питер"-а.

Ела покрай морето/ако можеш/за да видиш коИ как живеят,за да не пишеш глупости.

Ембарго на мисълта (гения) няма и не е измислено още.

Чувам, че Маккейн пак се е изказал против Путин за резултата от изборите. За съжаление туморът в главата му ще го довърши преди да виде действието на торпедото. Като всеки подлец обаче той работи упорито да навреди на американския народ, който за нищо не му е виновен.

нали се сещате че за наи новите руски оръжия ще четем след две години а успоредно с нас ще четат и американците

Нито ще е забавно, нито ще е интересно.

До КГБ.Абе момче глупаво,ти ли ще расъждаваш по тазе тема.То ако можеше Сулю и Пулю да мислят как се правят тия работи,ти щеше на село в двора да си го направиш.Строго секретна работа е това ,тъпанар.И моля те не се обаждай на всяка тема.Народът казва"На всяка попара, миродия се не слага"Просто олекват приказките ти .Жалко за тия дето ти плащат за тъпотии те ти.Поздрави

Абе пич, как може в една дума от 7 букви, да направиш 2 правописни грешки?!?!?!

При ядрен взрив, наметвате се с бял чаршаф (срещу светлинното излъчване) и тръгвате към гробищата, но вървите бавно (за да не помислят хората, че сте откраднали нещо и се спасявате), ако сте войник, държите калашника с протегнати ръце, за да не ви капе на краката, като почне да се топи цевта!

Ще държиш ама дръжки....къде забрави ударната вълна.....ако нямаш костюм за защита от ядрено замърсяване и по време на детонацията ако не си на 10м под земята в бункер, пиши се изпарил се във въздуха...

Нали се сещате че ако започне ядрена война няма да има победители всички ще бъдат победени Препоръка - Стойте възможно най близо до ядрения взрив така нищо няма да усетите, иначе ви чакат страшни мъки

Аз пък мислех че са измислили някакво лекарство което ще подобри живота на човек А те пак измислили машина за убиване

Гудбай Америка! :))

нека да помислим какъв ще е този плавателен съд дето ще носи това нещо. И кой ще допусне такъв плавателен съд в близост до САЩ. Добре, ще го изстрелят от Русия. Ядрената глава - добре, но за да пропътува 5-6 хил км му трябва и гориво. Огромно количество гориво. Което прави обекта още по-голям. Как ще го скриеш това чудо? И нека да смятаме. Грубо, при скорост 200 км/ч разстоянието от 5000 км се изминава за 25 часа. Тоест, ако аз разбера че срещу мен е изстреляно такова нещо аз ще има повече от едно0 денонощие да взема решение какво да правя (при балистичните ракети това време е по-малко от 30 мин. Някога имаше една много мащабна кампания с т.н. "неутронна" бомба - ядрено оръжие с много голяма разрушителна сила и почти никаква радиация. Но сега и дума не става за такова нещо. По една проста причина. В момента, когато бъде изстреляно такова нещо, никой не го интересува за какво точно ядрено оръжие става дума - просто автоматично следва ответен удар. С "нормално" ядрено оръжие. И за да ме разберат по-добре членовете и симпатизантите на БСП и руско-съвретските мекерета (все пак там има 80% дебили) ще го обясня по-просто. Вадиш газов пистолет да плашиш някого с автомат "Калашников". Ама на руснаците толкова им е акъла.

Само дето Русия е ядрена сила номер едно. А това торпедо се прави като алтернатива, ако не могат да пробият ПРО защитата на САЩ в бъдеще. Няма реално противодействие срещу него, а май и трудно се лови на такава дълбочина. Към момента за руските ядрените ракети би трябвало да не е проблем да пробият американската ПРО защита. Вероятно и на руснаците да свалят американски ядрени ракети, но имат по много. И чисто като количество не би трябвало да се справи нито една от тях при атака на другият. Американците преди от Минутеман 3 имаха 460 ракети. Тестваха май поне 4 такива, така че сега трябва да са малко по-малко. Руснаците няма да имат достатъчно да свалят всичките, както и обратното. Само една руска подводница Акула има 20 отвора за ядрени ракети. На един залп на 20 ракети Булава, всяка с 6 глави, прави 120 ядрени глави. Един единствен залп от една единствена подводница. Столтенберг се оплакваше, че Русия от 2014 година е произвела 13 продводници. Макар те сигурно да са Борес. Май бяха с 12 отвора за ядрени ракети. Само от тези 13 нови подводници имаш на залп 936 ядрени глави.

Борей са подводниците. Сбъркал съм буква.

БОРЕЙ Е КЛАС РУСКИ ПОДВОДНИЦИ ПОСЛЕДНАТА ЗА СЕГА СЕ КАЗВА КАЗАН .

Нищо не си разбрал. Требе да се чете! Енергийната уредба на нещото е малък атомен реактор - покрива 10000 километра. Не се движи по права линия. Системата за навигация е инерционна, тоест абсолютно независима от външни въздействия или команди. Такава система е донякъде неточна но при 100 мегатона грешка от 1 км е пренебрежимо малка. И по между другото - изотопът не е Кобалт 60. Кобалт 59 е, под въздействието на ядрения взрив се трансформира в Кобалт 60 който е силно радиоактивен.

Много си проЗт Саше-е! Неутронната бомба поразява главно живата сила с проникващата радиация от бързи неутрони и гама лъчи! Разрушенията са крайно ограничени и то само в зоната на пълните разрушения, която за неутронната бомба е в радиус от 100 м. Зарядът на неутронната бомба е с мощност около 1 (един) Кt, т.е. те са с маломощни заряди. Ударната вълна е сведена до минимум, за сметка, както казах, на проникващата радиация! Който е учил в технически ВУЗ ги знае тези неща, а такива като тебе, бивши пагонаджии и фелдфебели (старшини и сержанти) си останаха прости като Тиквата и Цвинокио!

Задавате добри въпроси, интересно е ! >нека да помислим какъв ще е този плавателен съд дето ще носи това нещо Носи го АПЛ (атомна подводна лодка) Хабаровск, проект 09851. Самата тя е с водоизместване 10,000 тона, дължина 160 метра. Носи до 6 такива торпеда. >И кой ще допусне такъв плавателен съд в близост до САЩ А кой ще го спре ? Руските подводници и сега си носят дежурство край бреговете на САЩ. И не е нужно да е наблизо. 2000 км са достатъчни. А може и 10,000, пак ще стигне. >Добре, ще го изстрелят от Русия Да, може и почти от Русия. Веднага след като подводницата напусне базата >Ядрената глава - добре Повече от добре. Руснаците я оценяват до 100 мегатона, ЦРУ оценява до 10 мегатона. Значи някъде по средата. 30-40 мегатона. Унищожава цял едни мегаполис - Ню-Йорк, Бостън, Маями, Сан Франциско, Лос Анжелис, Сиатъл. Проблемът на САЩ е, че големите им градове са все по крайбрежието, уязвими са при удар откъм морето. >но за да пропътува 5-6 хил км му трябва и гориво. Има ядрен реактор. Може да работи с дни >Огромно количество гориво Само около 100 кг делящо се вещество. Има място на борда. Цялото изделие тежи 46 тона >Което прави обекта още по-голям Дълъг е 24 метра >Как ще го скриеш това чудо? Въпросът е как ще го откриеш. В необятния океан ! Всички системи за противолодъчна отбрана на САЩ - хидроакустична, магнитометрична, космическа са предназначени да откриват много по-големи подводници на по-малки дълбочини. За тези дълбочини и тези скорости - откриване няма. И няма настигане. И няма за него нито дълбочинни бомби, нито торпеда, нито ракетоторпеда. Не може да се настигне, не може да се унищожи. Истински проблем ! >И нека да смятаме Добра приказка ! :) >Грубо, при скорост 200 км/ч Максималната скорост е 100 км/ч. Посочените 185 км/ч са за реклама. Тихият му ход е около 60 км/ч >разстоянието от 5000 км се изминава за 25 часа Може и повече. Зависи от разстоянието. >Тоест, ако аз разбера Да, АКО ! > ще има повече от едно денонощие да взема решение какво да правя Само 1 денонощие за да се открият в два океана (Атлантически и Тихи) 10-на обекта с дължина 24 метра на дълбочина 300 м. Мисията невъзможна, няма такива технически средства ! >при балистичните ракети това време е по-малко от 30 мин. За балистичните ракети със среден обсег подлетното време е дори още по-малко. И продължава да се смалява с базите на САЩ в Полша, Румъния. Точно затова руснаците от години негодуват и ето го и отговорът им. Статус-6 е оръжие за ответен удар. Т.е ако противникът се изкуши да нанесе изпреварващ, първи удар, гарантирано ще му се нанесе ответен удар с такива изделия. Гарантирано ще загуби 30% населението си. Е, тогава защо да го прави ? Става меко казано неизгодно дори да се мисли за ядрен удар по Русия. >мащабна кампания с т.н. "неутронна" бомба To е друго тактическо ядрено оръжие >с много голяма разрушителна сила Не, малки боеприпаси до 20 кт при това с намалена ударна вълна > и почти никаква радиация С повишена проникаваща радиация и намалено радиоактивно заразяване Пази се терена за собствената пехота, унищожават се танковите екипажи на противника > Но сега и дума не става за такова нещо Да, сега е друг вид оръжие, стратегическо е >В момента, когато бъде изстреляно такова нещо Стартът на такова нещо е абсолютно невидим. Никой не може да разбере, че е изстреляно >никой не го интересува за какво точно ядрено оръжие става дума, просто автоматично следва ответен удар Точно така. Затова това оръжие не е за първи ядрен удар. То самото е за ответен ядрен удар. Така е позиционирано, такива са му характеристиките, такава му е употребата. За първи ядрен удар си има други средства - БР >И за да ме разберат по-добре членовете и симпатизантите на БСП Разбиране за новите отношения между великите сили е нужно за всички българи, независимо от техните политически убеждения > и руско-съвретските мекерета Нямат значение симпатиите оръжията на големите ядрени сили трябва да се познават и разбират. От това зависи оцеляването на малките държави > (все пак там има 80% дебили) Не бива да подценявате събеседниците си > Вадиш газов пистолет да плашиш някого с автомат "Калашников" Много картинен пример, да използваме неговата символика. В случая някой плаши някого с автомат M-16. А той държи в протегнатата си ръка граната със свалена чека. Ако стреля гранатата ще се взриви в лицето му. По-добре да не го прави >Ама на руснаците толкова им е акъла Когато става въпрос за оцеляване никой не може да се мери с тях. Научили са си урока с цената на много жертви !

Ъъъъъъъ ...далебойност 10 000км плюс автономност т.е. само се навигира без външна намеса.......т.е. ако се пусне от Северния ледовит океан ще си стигне ФАЩ преспокойно....името му е само торпедо...дефакто си е малка подводница с ядрена глава.

И как ще разбереш че идва ще го детекнеш с радар под 1км вода ли :-))))..... А и нещо си в голяма грешка......при неутронната бомба си има доста радиация, тя е малка атомна бомба с малка рарушителна сила но излъчваща мнооооооого радиация, целта е радиация да убива не ядрения взрив.....затова и неутронната бомба забранена....официално.

Доста оптимистична оценка - само 20 млн... Такава бомба много бъро ще убие всичко живо в океана - на нас ни стига планктона, без който кислорода в атмосферата ще намалее значително и ще настъпи глобален мор на сушата. Да не говорим, че крайбрежието ще се опече от гама лъчите на кобалта.

Има на баба ми фърчилото и на дедо ми бръмчилото

След торпедото почват да разработват "Ядрена прашка", 10 пъти по-мощна от "Цар бомба". До 2080 г. се очаква да разработят и внедрят пералня и прахосмукачка. За момента все още не са напреднали достатъчно но по техи думи се развиват... :D

Закъснели са хамериканците вече ги имат....още от 60-те когато са вземали хапчета с радиация против кашлица и за свежа кожа, имали са дори популярна радиационна козметика.....

Преди ден написах, че и самите руснаци не вярват в написаното - смятат го за БЛЪФ!!! (но вие го изтрихте) 2015г. - скорост - 95 км/ч 2018 г. - малко повече.... коментарът им от 2015г бе - Само дето оръжие за милиарди може да бъде спряно с такова, чиято цена е жълти стотинки. А и докато стигне целта си - може да се окаже неефективно!!!

Импперия, за която единственото важно нещо е войната. Когато няма война, се подготвят за следващите. Лошото е, че този път май ще загинат повече хора откогато и да било.

За ФАЩ ли говориш.....абе нещо при Обонго го закъса.....не са предизвикали сериозен конфликт след Сирия.....нещо ЦРУ много се мотат....ооопс вземам си думите обратно, това с Скрипал бе добър ход....малко недодялан ама бързаха за изборите в Русия.

Ако торпедото бъде изстреляно срещу Ню-Йорк, то в първите секунди след взрива убитите ще са 8 милиона, а ранените - 6 милиона. Броят на загиналите в Ню Йорк и околностите му обаче ще надвиши 20 милиона седмица след взрива. - първо то НЯМА да бъде изстреляно по въшката Ню Йорк а просто по северна Хамерика и на 100 -200 км от бреговате ще думне - вълничката - поздрав за Дончо и компания иииии всичко що е на 1000-ина км от крайбрежието и повече....не знам какво толкова остава по навътре от птенциала ....подобна атака и от към страната на дръгливата чемширена горичка с белия надпис .......до Я пония може и да не стигне вълната ама героически Пърл Харбър - прощай....от тая страна Тереза Мей също го дава водолаз...със сигурност ...макароните и те трудно ще останат сухи....те така "най-великата"! нация от каторжници може и да се спомине

като ги знам пияните лосиокаджии торпедото вместо Манхатан ще уцели Мурманск...

Важното е да сЪ знаЙ, чи наштИ са веУики. И даже лошите САЩ го признават. А иначе за жалост в Русия и градовете ѝ днес дивият капитализъм е в повече от разцвет. А в САЩ комунизъм и бюрокрация

Дир-а, може ли такова заглавие?!? Русия има... После в процес на разработка или вече разработено... Най-накрая говорите, че САЩ отбелязват, че Русия била във финален етап на разработка... Последно кое е? Почвате и вие с едни сензационни заглавия, а после тишина. не ви отива!

Какъв е проблемът? Че Русия има или че САЩ няма?

Русия си има Цар Камбана, Цар Топ, Цар Бомба, а сега и Цар Торпедо. Малката подробност - цар Камбана никога не е звънял, цар Топ не е стрелял, Цар Бомба е гръмнат над територията на СССР и изобщо не е било възможно да бъде хвърлен над Ню Йорк или Вашингтон, защото е бил твърде голям. Наложило се е фюзилажът на Ту-95 да бъде изрязан, а по този начин самолетът става твърде бавен и не е възможно да проникне над територията на САЩ. С една дума направен е за сплашване, а не за реални действия. По подобен начин стоят нещата и със "Статус-6", но пък е удобен предлог за американските адмирали да поискат още пари, а путинофилите да получават оргазъм 7 поредни дни само при спомена за "Статус-6".

толкове елементарно че най вероятно америк.адмирали ще си останат с филмите от миналаото -както днес са самите САЩ -един бананав мастодонт с усмивки от старите ленти.Все помалко зависи каквото и да било то този мастодонот.

то да ти рикъ първата влдородна кравешка бомба гаче ли тежала 62 тона ама нейсе...смешниче си ти май а ...и диванно стратегче

Като е елементарно , що се косиш ? Нали руснаците са много , ама много , технологично зле ? Пий си парцуцата но не мисли за продължаване на рода си , за да не създаваш тъпири като теб !

Русия загуби позиция вече всички Китай гледат какво разработват

За сега Китай не представлява конкуренция на Русия по простата причина, че Китай използва руски военни разработки, развивайки своето военно производство, както и в космическата област. При това Китай купува руско оръжие. Последното е С 400, който няма аналог в света и тази система е по-напреднала от американския Петриот, който се опозори в Саудитска Арабия, като пропусна ракети от Иемен. САЩ, който харчи 700 млр. на въоръжение много се страхуват от руската военна мощ (защо ли?), камо ли Китай да я изпревари. Русия бързо и с по-малък военен бюджет разработва и въвежда нови военни разработки, които в много случаи изпреварват американски. Колко да не ти се иска.

По правописа ти личи, че си руснак....

нека да си припомним какво се случи в Сирия с прехвалените С-400. Половината от 70 пуснати крилати ракети пробиха ПВО, орханизирано с точно такива системи (или поне руснаците се хвалят че е така). А, както добре знаем при масов нальот, това еначина за обезвреждане и на системата на ПВО и на авиацията. И ако това е върха на технологиите в Русия, това означава че тази система за ПВО-ПРО не струва и пет пари. Всъщност Русия направи една велика глупост с инсталирането на тези систем9и в Сирия. Просто военните в САЩ изпробваха параметрите на пробив. И то по най-елементарния начин - без радиопротиводействие, без противо-РЛС ракети, по най-каруцарския начин пробиха системата за ПВО. И не с 1, не с 2 , с цели 25 крилати ракети. Носители на ядрено оръжие. А е необходима само 1 ракета. Понимаешь?

хммм ... прави впечатление , че технологичните новини от газостанцията винаги са свързани с някое ново оръжие :))) ... как па веднъж не прочетох за ново лекарство , за нов начин за добиване на зелена енергия , за някой технологичен пробив в металургия или машиностроене ... а бе нещо свързано в полезните за хората дейности :))) ... все за оръжие !

Ами откъдето идва фейка, от там само такива новини ви подават и само такива публикувате !

то за лекарства, коли и пр си има шерпи - справка - тъпият Ханс, който от време навреме се взема насериозно ( като напоследък например) и през 40-50 г му се набива канчето и пак почва да прави пробиви...та така - разделение на труда братчет...))))

колко мегатона трябват за да подкарат водорода в океана и да взривят Земята

Шубето е голям страх. Тук памперси не играят. Иначе слугите на сатаната щяха да да започнат война отдавна.

Добре де, защо!? Кому е нужно да се създава подобна унищожителна сила. Колко малоумен трябва да си?

колкото да имар една перука рижа

От тази изключително умело написана статия не можах да схвана само: има ли вече Русия такова оръжие, разработва ли го в момента или най-вероятно е във финалния етап на разработката на "Статус-6"? Дираджиите вече усилено се опитват да изместят Блицаджиите от първото място по интелект

то разбирането Санчо нее за всеки....

Май никой не спомена, какво ще стане ако това торпедо уцели разлома Сан Андреас.... А може да сте сигурни , че тази идеята не ми е хрумнала на мен първо....

То за там е пригодено. Пентагонът разбира се не се интересува от последиците за обратните в Европа.Последиците ще бъдат потъване на GB.

те нали са си морска държава...

Знаете ли колко мегатона е "Цар бомба"? Това торпедо е два пъти по мощно и може да подпали атмосферата. Новината нещо не е ........

Шах... и мат :)

ееех "братушки", съвсееем се хибридясахте. само кобалт и чугун са ви главите, и многа самогончика!

с това сме Уникалние си сме.

На зло куче - зъл прът. Колкото по-чепат, толкова по кротко ще е кучето. Следващото трябва да е водородно 200 мегатона...

Свършиха лъжите в торбата с лъжи, надписана ТАСС, РУ КГБ и пр. Отварят торба с лъжи надписана ЦРУ, ФБР и т.н. Абе, рашите не само не си спасиха екипажа на 100м дълбочина, ами чужди фирми им извадиха подводницата. Технологии нямат. На 1000м дълбочина- 100атм., как се върти този шуруп? Че и 180км/ч?!? Откъде тоз акъл бе? Я виж плават ли корабчета? Но картинката ни вода иска, ни хляб.

Посмали малко на 1км 100атмосфери....а да се направи нещо което да се порипи на 1км не е проблем

Ти май си учил научен комунизъм вместо физика.

ЗАДВИЖВАНЕТО НА СТАТУС 6 Е СЪЩО УНИКАЛНО 1.5 МЕГАВАТА ЯДРЕН РЕАКТОР ... А ВИСОЧИНАТА НА ЦУНАМИТО Е В ЗАВИСИМОСТ ОТ РАЗСТОЯНИЕТО d=9,25 км, 202457 м; d=18,5 км, 101228 м; d=92,5 км, 2046 м; d=185 км, 10,122 м; d=925 км, 2,04,6 м.

d=9,25 км, 202 - 457 м; d=18,5 км, 101 - 228 м; d=92,5 км, 20 - 46 м; d=185 км, 10,1 - 22 м; d=925 км, 2,0 -4,6 м.

Я си представи 1 мегават двигател. Руски. Май само мечите ще си останеш.

... А ДРУГОТО ОРЪЖИЕ Е ДЪННАТА МБР СКИФ ... КОНТЕЙНЕРА ЛЕЖИ НА 1000 М ДЪЛБОЧИНА ... 3-4 ГОДИНИ И ПО КОМАНДА ИЗПЛУВА И СЕ ИЗТРЕЛВА СЛАДОЛЕД ЗА ВСИЧКИ АМЕРИКАНСКИ КРАВАРИ :))