Коментари - Разработват орбитална база за космически кораби | IT.dir.bg
назад

Разработват орбитална база за космически кораби

Руски специалисти работят по създаването на орбитална база за обслужване и тестване на космическите кораби, съобщи днес на пресконференция ръководителят на полетите до руския сегмент на Международната космическа станция (МКС) Владимир Соловьов.

Обратно в новината

Коментари - Разработват орбитална база за космически кораби | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно ми е само българите ли сме така разделени по темата или и много други народи. Има още много какво да учим, за да може да живеем в съгласие и докато това не стане няма да се оправим.

Хайде стига с тия махленски и детински спорове от сорта "кой е по-по-най". Отдавна е известно, че за такива мащабни проекти като полети до Марс е необходимо международно сътрудничество, и това не го отрича никой. НАСА се обръщат за помощ не само към Русия, но и към Япония и ЕКА. В интерес на истината, ако любителите на световни конспирации се чудят как така вече близо 40 години никой не е повторил кацането на Луната на американците мога да уточня, че мисията Аполо е била една самоубийствена мисия. Тогава целта е била кой първи ще кацне на Луната и руснаците са им дишали във врата на американците. И въпреки това, след като изгубиха надпреварата за Луната, руските космонавти участваха в съвместни мисии с американските астронавти, като от огромно символично значение е съвместната мисия Союз-Аполо, която се осъществи още по времето на студената война. Корабът Аполо е от същата серия, която беше използвана за полети до Луната. Е, руснаците нали са беднички, всичко им е по-малко и по-тясно, но пък изключително надеждно! Ето, за това трябва да говорим.

Продължавай да си миеш чиниите там зад океана или в Европа!Ако руснак не беше издал технологията за ракетното им гориво и не им дадоха алгоритмите за изчисление на курса до Луната какво щеше да стане с американците???Но това е минало и не е важно!Сега янките са затънали за далаверки от 1957г.

стига сте се пенявили- най-голямата орбитална станция беше скайлаб. после беше мир с всичките му модули, а сега е мкс. ако не бяха руснаците това мкс само щяхте да го сънувате- прочетете историята на сглобяването му досега.

първо да кажа не съм фен на руската техника. дано се реализира. аз винаги съм бил за такъв подобен проект. мисля, че би бил доста полезен и би дал тласък на далечните полети. самите космически апарати могат да се сглобяват и подържат на такава база и не е нужно да кацат на земята. по този начин може да се сглоби апарат чиито размери и тегло биха били проблем за извеждането му с ракета носител, а и е по безопасно. подобни апарати няма да имат нищо по тях свързано с излитането, а само нужните модули за да се движи в открития космос. отделно решава проблемът с горивото на апарати които ще бъдат исползвани за кацане и излитане от други планети. абе има си страшно много предимства и жалко, че до сега не е имало средства подобен проект да бъде реализиран. дано наистина се случи скоро. успех!

Всъщност има такива проекти отдавна

пред кого се оправдаваш?

ЗНАЕМ ГИ ТЕЗИ РУСКИ БАЗИ!! ТЕ СА ПРАКТИЧЕСКИ ОРБИТАЛНИ КИЛИИ ЗА МЪЧЕНИЕ НА РУСКИ КОСМОНАВТИ И ЧУЖДИ АСТРОНАВТИ! ГОРКО НА ТЕЗИ, КОИТО СА ПРИНУДЕНИ С МЕСЕЦИ ДА ЖИВЕЯТ И РАБОТЯТ ТАМ! ТО ТАКИВА УЖАСЯВАЩИ УСЛОВИЯ НЯМА В НИТО ЕДИН ЗАТВОР НА ЗЕМЯТА! СИГУРНО ХОРАТА ПРЕСТОЯЛИ ТАМ СА С МНОГО ИЗКРИВЕНА ПСИХИКА И ФИЗИКА!

Аиде още един луд с промит мозък. Ей що не четеш преди да пишеш бе? Само излязлата от употреба станция МИР имаше обем 350 кубични метра поне 2-3 пъти повече от жалкото ти апартаментче, където живеете някоко души и гледате задния двор с боклуците. Като си представя каква гледка имаш в срвнение с космонавтите е видно, че си с увредена психика.

Куха глава си.

За твое съжаление не е имало и до сега няма други орбитални бази, освен руски. А ти мъдрецо направи нещо по-добро, съмнавам се дали изобщо ти е ясно за какво става въпрос?

не , че нещо, но вземи прочети за скайлаб.

Изобщо не вярвам на руснаците. Тяхното е само приказки.

Че на кой му дреме за твоето мнение :)

И на нас не ни дреме че си тиквеник

Само приказки казваш... ама за разлика от американците те имат ракета която да извежда в орбита тежки сателити и да доставя оборудване и хора до МКС. Така че сам си прави изводи кой къде е

охх айде спри със глупостите си. ставаш като тоя дето е писал за килиите и тн. американците превъзхождат многократно всички останали на тема Космос. сега дори в частния сектор започват да се правят неща където в никоя друга държава не могат да се видят.

Ти си оня партийния секретар дето мрази руснаците и възхвалява всичко останало. Върви да видиш само макета на станцията МИР в мащаб 1 към 1. Знаеш ли по-добре не го гледай ще получиш разрив на сърцето. ;)

По-точно от ония партийни секретари, дето на 11 ноември станаха върли седесари - за съжаление е истина, виждал съм го.

Те и китайците не им вярват, само купуват руски технологии.