Коментари - Русия потвърди, че ще стъпи на Луната | IT.dir.bg
назад

Русия потвърди, че ще стъпи на Луната

Русия потвърди плановете си, че ще изпрати космонавти на Луната през 2029 година.

Обратно в новината

Коментари - Русия потвърди, че ще стъпи на Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на Путин! Първата най-важна крачка до стъпването на съвеЦки человек на луната е направена. Само за половин година измайсториха име - Гагарин.Другото е лесно...

Това е по вероятно да се случи..Отколкото да се вярва в това че лудите крави от Краварника са били на Луната...60 години по късно кравите на могат да се качат на орбита..А какво оства за това да са били на Луната...Те със сегашните супер пупер краварски технологи..НЕ МОГАТ ДА ПОВТОРЯТ НЕЩО КОТО УЖ СА НАПРАВИЛИ ПРЕДИ 60 години СЪС СЪПЕР ПРИМИТИВНИ ТЕХОЛОГИИ!!! КАК СТАВА ТОЯ НОМЕР А?! НЕЩО ДА СЕ ПОВЕЕ ПАК КРАВАРКСОТО ЗНАМЕ НА ЛУННИЯ ВЯТЪР.....>САМО ДЕТО ТАМ Е ВАКУМ ДЕ:)

+++

Ян Бибиян откога стъпи, па и американците...

Ако руснаците наистина смятат да изпълнят тази програма, която прочетох и която ми беше изтрита в английския текст, защото била извън темата, заслужават само адмирации , защо е амбициозна и скъпа. Това че е само със собственна продукция, освен че означава независимост от износа на нефт и газ, означава и по - малко средства за военни цели. А както виждаме, това днес е от голямо значение. Та става дума за мисия с 4 ракети Ангара с последна степен на водород и кислород и както се твърди извежда всяка една 35 - 38 тона на ниска орбита и че това е само подготовка за една мисия със супер тежка ракета. Но има смисъл да се правят ракети на течен кислород и етилов алкохол или пък да се използува многократно аеробрейкинг при приземяване , защото това мобилизира до крайност всички ресурси за да се преодолеят ограниченията от технически характер и да се развият нови материали и технологии и след това да се мине на кислород и керосин или кислород и метан или кислород и водород , тогава големите супер тежки ракети стават по леки и евтини. Защото все пак е от значение да си втори, а не трети или четвърти в една надпревара , която е уж само за престиж. Все пак един контрафактически анализ показва , че третият райх ако е маскирал режима си като един тоталитаризъм с "човешко лице" и е изпълнявал тогавашна програма за овладяване на Марс , разполагайки ракети с голяма маса на последната степен в Л2 на системата Земя Луна уж за полет към Марс с престорен ужас биха могли да съобщят че някакви си радикали са хакнали модифицираният на лампи компютер на Цузе на ракетите и ще ги използуват като кинетично оръжие срещу заводи произвеждащи обогатен уран за атомни бомби и молят работниците да напуснат , защо по това време е нямало никаква противоракетна отбрана.

Позволих си да цитирам в оригинал на английски , какво казват пред света руските ръководители за плановете им . Дали Петка и Чапаев не знаят английски или не трябва да знаят.

Мисля , че руснаците трябва да се учат от мен. Без майтап. Какво правя аз ? Купувам зелени домати за 1.50 . Оставям ги да узреят на слънце и след това ям разкошни зрели домати, които ако трябва да ги купувам струват 3 лева. След като цените на горивата паднаха и Русия пое твърд курс на въоръжаване и превъоръжаване, проблематично е дали ще имат пари за нещо ново. Вероятно могат с ракета носител Протон да изстрелят транспортен модъл, да го скацат със безпилотен кораб Съюз , да го изстрелят от орбита така , че да обиколи Луната и връщайки се по посока на Земята да го насочат така, че да намали скоростта до около 8 км в секунда и да отскочи по елиптична орбита и след това да извърши меко кацане с повторно насочване към Земята. Ако могат да направят това , мисля че по аналогия с моите отити, зеления домат би бил почти узрял.

В този дух на расъждения , евентуален лунен модул и транспорта му до Луната би бил задача на партньорите , вероятно от Европа или Китай. А за къщата , лунохода , екипировка и апаратура би трябвало да се търси трети партньор. И всичко това , ако не се сбъднат най - мрачните предсказания на различни екстрасемси за трета световна война.

Да, 2029 може би ще има техническа възможност, така че да се завърнат хората.

Тя и Лада Веста е с водороден двигател!

И как са кацали на луната преди 40-50 години, като и в момента не разполагат с технологии за да го направят?

Ще стъпи колкото построиха КомунизЪмъ през 1980-та! Големи майтапчии са братушките! Луната да не ти е Крим!

Ако беше прочел малко ,щеше да знаеш,че на Луната АТМОСФЕРА НЯМА и разклатеното при забиване в почвата знаме ТОЧНО ЗАТОВА СЕ ВЕЕ /няма въздух да го спре/.

Вече е посаден бързо растящ боб, по който ще се изкачат до Луната! Справка " Приключенията на барон Мюнхаузен"!

Това ми звучи като приказката за светлото бъдеще.От 30 години говорят,че пак ще пратят човек и сега го отложиха за след 15 години.Дано сме живи,здрави и с късмет да им видим лъжите докъде ще стигнат- и на САЩ и на Русия.

О аз мислех че ще кажат:шега бе пичове.защо трябва да потвърждават всичко по няколко пъти?1 път е достатъчен мисля.

Ще се качат на Луната , ама друг път!! техните простотии сме ги слушали!!

Както се казва: Ще ми купи колело, ама друг път ...;)

Пожелавам им успех. Ако не намерят американското знаме там, не знам с какво ще се оправдаят САЩ тогава :)

Ще се повозят на бъгито. Мисля че американците ще им подарят нови батерии.

Следите от бъгито и самото бъги се виждат от Земята!!

jizast

От кога ги чакаме. Американците го направиха преди век. Америка има един проблем, че всичко при тях е скъпо. Много скъп е човешкият труд, особено във високите технологии. На москала му дай бутилка водка и ще се бъхти 24/7

точно затова всичко е маде ин кхина

Американците нямат и днес адекватна ракета за такова нелеко дело (стъпване на Луната). Всичко е холивудско студио и специални ефекти за много пари. В космическите технологии американците винаги са изоставали. Силна им е само пропагандата за ширпотребна електроника тип Технополис и Техномаркет, ала на такава се хващат само простолюдието и жените. Някои ще попитат защо Алексей Леонов потвърждава, че са били? Ами защото му е платено и то с много пари от тях да ги хвали. Т.нар. "кацане на Луната" е многомилиарден проект. А руснаците държат такъв мощен коз с тая американска измама, че когато наистина решат да го сложат на масата, това ще е равносилно на нещо като "второто пришествие на Човешкия Син" според Библията.

Още един заблуден. Да не искаш да кажеш че македонците първи са били на Луната.

Абе макетата не са били на Луната, ама и х'американците също НЕ СА били там! Това е само една пропаганда! Така че заблуденият си ТИ!

Имат не само адекватна ракета, ами и имат сонди по цялата слънчева система, марсоходи, че дори и вече извън слънчевата система и то все още работещи.

Сондите са леки, като роботизирани играчки. Такова нещо даже и китаецът ще ти направи и ще ти изпрати. Лошото при янкушките е, че повече от 5 т полезен товар в космоса не могат да изнесат. Нямат ракета, толкоз им стига акълът. А най-новата ракета на руснците Ангара може да качи 12 т полезен товар - една мечта, която янкул не може да реализира не само поради високата себестойност на материали и работна сила в США, а и защото им липсват мозъци, изобретатели. От всяко дърво свирка не става, та тъй и с пиндосляка и космоса.

Тъпчо, я кажи откъде тогава са пробите от Луната, даже и у нас има от тях?

Луноходите ги донесоха. Казва ти се, че човек не е стъпвал. Нямало е как.

Има два въпроса: 1. Стъпвали ли са американците на Луната 2. Манипулирани ли са кадрите от там по някакъв начин. И на двата въпроса отговора е да.

САЩисаните: вчера загубиха Крим, днес губят Сирия, утре ще загубят Луната.

Руснаците са 60 години след САЩ, но са пък по пиене на водка са първи в света...

Че когта Крим е бил на Щатите? Абе това путлерастите съвсем изтрещяхте.

Нима има още наивници които вярват , че американците са кацали на луната в далечната 1969 година ?! Близо половин век по късно те все още не са в състояние да изкарат ракета носител за полети с астронавти до МКС . Явно трябва да си голям наивник за да повярваш на холивудското творение наречено " кацане на луната " .

верно си голем тупан, ако вярваш на всички кретени дето измислят конспирации, пишат книжки и стават милионери. Нека отидат, нямам нищо против. Ше покарат бъгито, ще се снимат и ще побият байрака до американския.

Нека позная от един път , нямаш и 25 години и си фен на " Хари Потър " и "Властелина на Пръстените " .

Абе от ТЕБЕ не е по-голЕм тупан, защото именно ТИ си най-големият тУпан и бастун! Вярвай си на всякакви глупости и си живей в овча заблуда!

Т.е. тъпунгер като тебе твърди, че САЩ никога не са стигали с кораби до МКС и не са качвали хора до там, щото сега не можели? Верно трябва да си изключително тъп щом такава ти е логиката

Хипотетичният космодрум "Восточный" е една яма за народна пара- що съдебни дела се водят, стачки, самият Н.В. Путин бе там да размаха камшика над робите. . . И крайният срок е ясен: 'на куково лято' ;-)))

у нас е пълно с такива ями... а съд няма...

До 2029 е въьможно...даже е сигурно,че до американското знаме забито на Луната пт астронавтите ще се, ,вее"пак червеното знаме на Китай забито от тайконавтите или Индийското забито там от харе кришна харе ом навтите.! А руското още да не е ушито.

Американците направиха гафа със снимка на РАЗВЯТО знаме на луната??? Сега глупавите мужици пак ни дават развято руско знаме!

не е никакъв гаф, малоумнико, знамето е от плат, не е от метал, като се върти колът, тои предава механически вълни/импулси към знамето от плат, което реагира като се "вее" :) а руските ботове освен на фотошоп на друго няма да го видят рашисткото знаме на луната :))

Прав си, но ако луната се въртеше със скоростта на пералня. Така че при липса на атмосфера... я по-добре пробвай със слънчев вятър.

Не е от плат, а от пластмаса и плат и е с хоризонтална шина за да стои сякаш се вее. Тъпите путлерасчета виждат "веенето", ама не виждат, че знамето съвсем "случайно" не се вее в горната част.

Около Земята има радиационен пояс, които иска сериозна защита - това тъпите американци не са го знаели, когато са направили филма за 'кацането' им на Луната. Руснаците ще бъдат ПЪРВИТЕ ХОРА стъпили на Луната.

Има пояс от радиация ли? Я измисли нещо по-умно!

Я чул-недочул я му спуснали-недоспуснали за ван Ален и айде да агитира а яденето днес, умствено изостанала им работа все, отде ги изнамират не ми е ясно. Радиацията в открития космос е наистина по-висока отколкото на земята - имаме магнитно поле. Би била проблем за здравето на хората ако ще ходят до Марс при сегашните скорости, които могат да бъдат постигнати (близо година път). Но до Луната не е много дозата, която са получили, хора които летят редовно между континентите получават повече всяка година.

До тогава се планира колония на Марс да отиде!

Проблемът на руснаците е че всичко е ЩЕ. Това след 15 години ЩЕ стане....Ще правят магистрала от Русия до Ню-Йорк.....ЩЕ ще

да откриеш Луната 60 години по-късно от американците е мно-о-о-го голямо постижение. Толкова голямо като едно голямо говно. каквото всъщност представлява в момента руската техника и техноология. Доколкото има такава, разбира се - повечето неща там са от съветско време, което ще рече от преди 25 години. Кацането на Луната е голямо постижение. Особено ако си го направил през 1969. 60 години по-късно с такова нещо не можеш да впечатлиш никого. Пък и както е тръгнало май китайците ще ги изпреварят. И последно - Президент Кенеди обяви през 1962 че до края на десетилетието американците трябва да кацнат на Луната - тоест за 7 години, и то след само няколко успешни старта в околоземна орбита. И американците го направиха. Сега, след стотици, да не кажем хиляди успешни мисии на какво ли не на РУСНАЦИТЕ ИМ ТРЯБВАТ 14 години (двойно повече) за да направят това, което американците постигнаха само за 7. Сами си направете изводите колко са изостанали.

Не важно кой първи е стъпил на Луната, по-важното е кой първи ще пие водка на Луната!

Китайците ще ги изпреварят. Те изпревариха вече всички във всичко.

Най-голямата лъжа е че американците са стъпвали на луната! Това все още е невъзможно даже и с новите технологии а камоли преди 40 години! Няма как да се премине през радиационния слой между луната и земята, който е съртоносен!

Не възможно за изостаналите руски технологии.

Експерти-технолози се напълни в дира, ей.

сигурно разполагаш с всичката информация, изгледал си сума ти РТ 'матриал' и съвсем непредубедено си решил така. Молодец.

И на мен много ми харесваше идеята и версията,че американците не са ходили на Луната.Но...исках да намеря истината и много търсих и много четох,докато не попаднах на едно телевизионно предаване ,в което Алексей Леонов обясни с подробности как точно са го направили.И накрая каза,че тия коитп говорят,че това не е вярно просто са хора с липсваща интелигентност!

Последния път ,когато Армстронг се е опитал да управлява апарата с който са "стъпили на луната" без малко да се утрепе! Т.е. той е бил абсолютно неуправляем! И ти искаш да ми кажеш, че тия са излетяли от кораба с тая въшка, кацнали са на луната и после пак са се прибрали на кораба!??? Май мислиш с гръбначния си мозък както 99 % от сънародниците ни!

Пробите от луната дадени на 80 държави в това число НРБ и СССР откъде се взеха?

На бас, че няма да намерят следи от хора на Луната - вятърът и пясъка ще са ги заличили. Всъщност новината изглежда някаква пропагандна гавра, защото на всички американци им е ясно, че това е било възможно само през 1970-те години. Сега вече условията са доста по-неприветливи там, ХАХАХА!

С КАКВО ЩЕ СТЪПЯТ- С МОСКВИЧ

Що не? Москвичът е проектиран за луноход!

Странно, ако думата Русия се замени с Америка се получава точно както хората го усещаме тук. Не е ли забавно?

Кои сте вие? Може би сте най-глупавите!

Не разбирам защо почнахте да плюете всички тук срещу Америка. Новината няма нищо общо с Америка, нито с това кой бил глупав - кой не. Тук писачите сте най-умните, явно.

Като ги гледам управляващите сащ как лъжат за щяло и нещяло по света и у нас, няма да ме учуди, ако не са ходили, а са си направили циганския кеф, да излъжат света.

Да, бе те руснаците само истината пишат!!! Не им вярвай, те са убъркали Крим с Луната. До 2029г. не е сигурно, че РФ няма да се разпадне на съставните си части.

И кои са й съставните части, хахаха?

мечти, мечти.....(а неуспехите са тайна, както преди)

Кацането на Луната от американците беше направено с чисто пропагандна цел. Изследванията в космоса се правеха и се правят най-вече с военна цел. За какво ще ходят руснаците на Луната - само те си знаят.

За да докажат, че американците не са кацали! Знамето им се вее в пустинята...

Пародия

При положение че обратното вече е многократно доказано да не се изложат?

За пропагандата си прав, но за кацането даже и Армстронг не е сигурен.

Сигурен е, че е казал, но точно къде - не помни. Отдавна било, нямало табели по кръстовищата, записите били се изгубили. Забравят се тия неща.

Викам да кажат 2059 за по-сигурно. Смешници.

Ехааа тема специално за конспиратори - да си чешат езика... Сега знам знам ще кажете киностудиа и глупости - но това е само спекула.... За сметка на това микрократерите в камъните взети като проби от Луната и ретрорефлекторите оставени там за измерване на разстоянието са си нещо съвсем реално и категорично доказателство..... Хубаво ще е и Русия да стъпи и повече други нации да го направят... Бъдещето на човека е сред звездите....

това става и с луноходи без екипаж...

Скоро туристи ще ходят там, Русия ще праща космонавти.

Лошо, много лошо. Сега НЯМА да немерят лунни модули и американски знаменца, първи стъпки и големи крачки. Може извънземните да са ги скрили вече

Не е нужно да ходят там, за да ги търсят - виждат се от Земята с мощни телескопи.

Ти на кой телескоп ги гледа?

Алуминиево фолио за шапки на трима ви в просъветския UFO клуб нали ще донесат, какво повече ти трябва.

смешни са путлерасите, ако били видели получовеците, 2029, че немало нищо американско, щело да е голема работа. Дреме ми на мен дали са кацали или не, важното е че, за времето си това е изиграло важна роля в разбиването на империята на злото. Дали са ходили хора на тоя чукар, дали роботи са докарали скали, дали са от гранд каньона скалите, чеСно, воли ме пуя, да ви кажа.

Разбира се, че няма да те боли главата, то от въздух не боли.

Ама па и тоя какво име има: Владимир Солнцев! Ми като е Солнцев, да бяха изпратили човек на Слънцето, защо на Луната? Ако се готвят за Луната, трябва да си намерят човек с фамилно име Лунин (не Ленин!), или Лунников. Или поне Луначарски...

Лукарски може ли ?

Винаги съм се чудил защо е толкова трудно сега да се стъпи на Луната, та космически агенции и в Русия и в САЩ планират да го направят едва след десетилетия, а така лесно беше преди 50 години да се направи като на шега десетина пъти. Има нещо гнило в Дания...

И аз винаги съм се чудил, как Холивуд прави толкова бързо филмите на Спилбърг, ама на ?

Много лесно е било, даааа. Сатурн-5 - най-голямата ракета носител правена някога от човек като начало на "лесното". Бе това бавноразвиващите се руски слуги толкова ли не можете да разберете от коя агитационна кауза има какво да извлечете. От тая ще получите тоя и оня носител на шапка от алуминиево фолио, те са пренебережимо малък процент от публиката.

Само остава да обясниш с каква филмова лента и какъв фотоапарат са снимали видеото от стъпването на Армстронг.

Смешнико !! Най-мощната ракета създавана някога от човека е руската Енергия вариант Херкулес, която има товароподемност до 175 тона, но не е използвана. Реално използваната най-мощна ракета в света е Енергия 2 с четири ускорителя "Зенит" с товароподемност на полезен товар 100 тона. Американската Сатурн V има товароподемност до 80 т. На -големия товар, който е изстрелван с нея е 75 тона ( станцията Скайлаб) Поради големи технически проблеми и много скъпа поддръжка Сатурн V е използвана само за програмата Аполо. Руската ракета Енергия във вариант М за последно е използвана за извеждане в орбита на руската част от МКС.

Коя година ще стане това ве, пУси?? 3250-та или 3253-та??? Да ва таковам в проЗтите руски смърдели!!!

Един виц, малко да развесели хората, че ми писна с русофобските и русофилсите ви напъни. Руснаците стъпили първи на Луната. От ЦРУ докладвали на американския президент: - Г-н Президент, руснаците са стъпили на луната и я боядисват червена. Президентът отвърнал: - Спокойно. Нека я боядисат цялата, а ние като стъпим там, само ще напишем отгоре с бяла боя " Кока кола".

А от долу Mejd in Chaina!

Какво е mejd?

50-ина годишен виц, недобре разказан (американците вече бяха стъпили на луната, когато този виц се въртеше). И това трябва да не е агитационен напън, какво знаем ние.

да се напъвате в услуга една от двете суперсили - САЩ или Русия. Това путлерастите и соросоидите даже не сте смешни - вие сте жалки - и двете групи.

Много ще мие интерсно, ако идат на Луната русите и кацнат точно там в Морето на Спокойствието и се окаже, че няма и е нямало никакви останки или доказателства от американско присъствие. Пфффффф е те тогава ще стане еднаааа, малей, мале страх мале. Тогава целият свят ще ги сочи краварите не с пръст, а уй.

Екипировката може да се види с телескоп и от земята....

Серго, серго ! Тази екипировка можеш да я видиш единствено в лунното студио на Холивуд.

Когато руснаците кацнат на луната внуците ти, ще се радват на правнуците си!

Те затова американците са спокойни, защото до тогава или руснаците няма да кацнат на Луната или САЩ вече няма да съществуват.