Коментари - Русия ще строи обсерватория на Луната | IT.dir.bg
назад

Русия ще строи обсерватория на Луната

Руската академия на науките одобри план за създаване на лунна обсерватория, като строежът ще започне най-рано след 20 години.

Обратно в новината

Коментари - Русия ще строи обсерватория на Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С 200 хил. долара бая нещо ще проучат и построят...

Преди обсерваторията трябва да бъде построена лунна система за производство на лунна водка иначе никой руснак няма да иска да отиде да работи там.

за пройзводство на памперси:) Че нали редовно се посират в гащите си:) То и новия им кораб Ориом, астронавтите ще са с памперси..Че на борда си нямат кенеф хората:)

Първо, Консерватория, а после Обсерватория.

Ще се набляга на обучение на виолончелисти.

Руснаците една магистрала нямат(нито една) а тръгнали по космоса. Смешници.

крави си плащат на руснаците за полети до МКС..Да смешници са лудите крави, ей! :)

Продавам луноходки, 1 чифт, добре запазени, без скафандър. За връзка: Месечината, Светлата страна, до руския телескоп. Цена: 200000 долара

ПОЗДРАВЯВАМ МАЙКА ТИ С ПЕСЕНТА НАДУЙ НАЕ ДЯДА КАВАЛА.

Прави са руснаците! Няма само хамериканците да ни занимават с ГЛУПОСТИ! Даже те са доста по-скромнички - само до Луната ще ходят! Докато братята хамерикани вече "били" на последният завой преди Марс!!!!!!!!

Македонското посолство в Москва връчи протестна нота. "Луната не е Крим. По всяко време сме готови да дадем решителен отпор на агресора, без значение дали произлиза от македонската раса, или е извънземен."

Да, да... и като се събудили се оказало подмокрени. Каква луна, какви бази ? Те дори не могат да изпратят все още човек на луната. Икономиката им е срината...харчат в момента държавният си резерв. Нещастници.

Тайната на успеха на руските космически технологии е много проста. Руснаците имат един изпитан метод за усвояване на на всякакви сложни технологии. Достатъчно е само да инсталират бойна глава. Но тук идва и проблемът. Отиването до Луната вкарва технологията в единствения за нея капан. За да може спускаемият апарат да излети отново, трябва да му инсталират бойна глава. А както знаем, смите бойни глави също представляват безотказна технология и веднъж изстреляни, безотказно се взривяват при допир с твърда повърхност.

ОТ КОЯ ДЕТСКА ГРАДИНА СИ МОЕТО МОМЧЕ ..... ЧЕ ДА ТИ ДОНЕСА ШИШЕТО С МЛЕКЦЕТО?

въх ,не думай... И кога тва?В светлото бъдеще? Когато комунизма окончателно победи.

Дааа...А лудите говеда през това време, до след 2020 година..ще продължават да се молят на руснаците да ги качват на МКС с руските космически кораби Съюз! Ще продължават да се молят да купуват руски ракетни двигатели РД-180...Ще продължават да се взривяват през един два старта:) Ще продължават да правят филми в Холивуд..как покоряват Марс, като в филма Марсианеца с Мат Дейманд:) Ще продължават да правят супер яки космически анимацийки тия от НАСА ..как завладяват космоса..Ама само наужким! :) Хахахахахахахах

Никой няма да се моли, РосКосмос ще потъне в ямата на предизвикания от Путин колапс заедно с илюзиите и фантазиите ватно-тролната фауна. Грустно..

Вервай си еврофаги, вервай:) То и затова Пентагона сключи с Роскосмос сделка за още 20 руски ракетни двигатели РД-180, и то до 2021 година:) Защото знае, че краварските двигатели не стават за нищо, нито са надеждни, нито сигурни нито евтини...А близък аналог на РД-180, Краварника ще може да създаде чак след 10-15 години:) Жалкари са кравите, жалкари!

след 20 години - Обсерватория на Луната, мужикът рече и отсече. А земни пътища - след 200 :))

На руснакът земни пътища не му трябват - той лети в Космоса! Също така и самолети не прави - защото лети в Космоса! Така и автомобили не прави - защото лети в Космоса! Затова и не прави мобилни телефони, печки, перални, телевизори - защото лети в Космоса и си говори с извънземни! Руснакът е много напред в бъдещето човек, ти не го знаеш, не му разбираш мисленето! Изостанал си да знаеш така!

Иван Петров

що не питате някой руснак, ами се правите на остроумни?

а бе мъск кво ла каже сега

Предлагам нашия БАН да одобри план за строеж на град на луната но без никакви дати. Така ще изпреварим руснаците. Нека Путин да умре от яд.

Как никакви дати? Начална най-ранна дата от утре!

И кога ще ги стигнат хамериканците - Мъск работи с перспектива 100години.

Едно е сигурно - щом руснаците ще ходят, значи на Луната има водка.

Ма ноу оригинално, ве! Ашколсун!

нема страшно,китайците ще идат първи на луната и тогава ще лъсне цялата истина и за кравари и за руснаци,дип че едните не се напъват да доказват че са били на луната

Ще строи, ама не обсерватория а консерватория, и не на Луната, а под водата... Другото е вярно.

Е сега ще обсерат и Луната....

Глупост! Те незнаят вдруги ден какво ще правят, че след 20 години!

Обсерватория? На Луната? За чий, нали Путин за последните 2 години превърна цялата Русия в една голяма, голяма ОБСЕРватория!

Май не се знае какво има на тъмната страна на Луната. :-) Защо да чакат до 2035. Да влизат в снимачно студио и до една година ще са кацнали и построили базата. хахах :-)

На обратната странА на луната е майка ти. С брояч на дудата.

А, още по-прост и долен можеш ли да се покажеш, в случай!?

или както казвала циганката "ха дано, ама надали!"

Стига с тия глупости ,бе,дир-ааа!!!То това е ебати малоумието-одобрили строеж на нещо за след 20 години.То и Б.Б. може да обнародва намерение да се засели на слънцито след....30 години.И да покаже проект.То, това същото като с великите американски космически достижения-компютърна анимация от далечния край на Космоса.То, за там, каквото и да ни покажат, все ще е вярно.Нещо като със студийното кацане на Луната.Ама, какво да се прави, него време компютрите не са били така съвършенни.Защото днес нещата са по друг начин.Ето, вчера,тайконавтите кацнали на Луната.Побили знаме, снимат, падат светлосенки, знамето се вей, отдава му се чест, напрежението и патоса растат.....досущ като във филма за кацането на Луната, сниман от Кубрик.Е, и китайците кацнаха на естествения ни спътник.Чакаме следващия завоевател да побие флаг.

След 20 години ще пострият, а след 40 ще кацнат

Добре! Доказа го! Всички сме съгласни! Тъп си! Факт!

Лабораторията ще се строи с лунните камъни, които американските астронавти не успяха да донесат на Земята.

Нали изпратиха маса луноходи и върнаха бая камъни. Що им трябват още. Направиха го преди доста години, сега го планират отново след доста години? Объркващо е някак си.

БАН още утре да се събере и да заяви, че ЩЕ строи база с обсерватория на Сатурн, Нептун, Плутон... и ЩЕ започне най-рано на 28ми Октомври 2016! Така БАН ЩЕ бие всичко по ЩЕ!!!

Приемам предизвикателството. Аз имам планове също и съм си заделил бюджет - около 200лв. Ха на бас, че около 2035-та нито аз, нито руснаците ще имаме база на луната. :)

те вече имат :)

Дори фантастичен разказ нямат в който да се говори за лунна база :) В момента единствено китайците имат шансове да направят нещо на Луната в близките 20-30 години...

И аз си поставям личен план като я построят да съм сред първите хора, които руснаците ще закарат безплатно дотам да я видят, инспектират и потвърдят, че има построено такова нещо. Да не става дума обаче само за сценарии на някой нов руски научнофантастичен филм.

... то плановете са хубаво нещо, но дали ще има място за това - НАШИТЕ планове за Луната са дотогава да е плътно застроена с жилищни комплекси...

Намерения за със срокове 20 -30 години са като дългосрочните прогнози за времето. Не си струват хартията на която са написани!

не си струват когато ги прави някоя "демократична" държава. За 30 г колко американски президента ще се сменят? На колко от тях ще им пука за такива намерения? Виж за Русия и Китай е друг въпрос. Там няма смени, няма политически игри, няма нови приоритети, няма нови насоки ... Той ако е жив и здрав Путин и след 30 години ще е на власт и квото си е наумил най-вероятно ще стане.

Ми когато Кенеди решава за Луната, следват 3-ма президенти преди да я изпълнят, после се сменят още 2 докрая на мисиите. Виж в Русия си е киснал само един и същ от 1964-1982 г все си е бил Брежнев

хаха, викаш руснаците не се занимават с такива глупости като избори и смяна на президенти. докато си е жив вожда путин, все на власт...

Хора, ще ме прощавате, ама сте много дезориентирани на тема как стават нещата с космическите програми. То нее като да сглобиш едно конструкторче за час, да го метнеш през прозореца и да му кажеш "Пърхай към Луната!" Кюриосити американците го строиха 8 години, утвърждаваха концепции преди това 4 години. Общо горе долу са минали 12 години от момента в който са решили да го строят, до момента в който реално са го изстреляли (и почти година да долети). 12 ГОДИНИ за едно нещасно роботче дето няма и тон собствено тегло! 20 години за база на Луната не е никак дълъг срок! Напротив даже е фантастично кратък срок!

Много добро разсъждение Краси, но чугунените глави могат само да цъкнат минуса без въобще да го разберат.

В статията пише, че планираната през 1997 година мисия "Луна-Глоб" е първата стъпка. Изминали са 19 години.. От 1999 година Владимир Путин е председател/президент/премиер/президент...

Нещастното марсоходче е отдавна на МАРС, някъде на около 150 пъти по-далече от Луната с 3 пъти по висока гравитация. А от 1995 г. Луна-Глоб още не е излетяла. Айде дано успеят, стискам им палци, че ми писна само американците да жънат успехи по цялата Слънчева система.

не знам колко си спомняш 90те, но за Русия те бяха ... да кажем не много весели. 1990 докъм 2005 си е чиста проба мъртъв период за Русия. Включително за почти всичките и проекти. а под нещастно марсоходче имам предвид самия му размер. Както съм писъл то няма и тон. Хабъл е 11 тона. Със сигурност руснаците ще искат да пратят на Луната нещо поне от същия калибър.

Те рашистанците още през 1970-та щяха да кацат на луната и от тогава все си го мечтаят. Гнилия капиталистически сащ кацна, прибра 300 кг почва, даде малко на Русия, че иначе няма как да си вземат и вече гледат да кацнат към Марс.

То хубаво, но с тия $200к за ресърч няма да стигнат до никъде. Например дневната надница на гея Тим Кук е $270-290к ... :) Правете си изводите сами.

Е то от такива свръхплатени тъпанари няма нужда, те нищо и не могат да направят. Компетентни хора знаещи какво правят могат да се купят и за $200-300к годишно. Та пак не стигат парите де, отделили са заплатата на един човек за една година а искат да работи две :-). Но както казах по-долу и това е нещо, някое-друго хлапе ще се повърти около тия неща, ще понаучи нещо и така.

Планове, Разработки, Бъдеще, Ще - това е цялата руска наука от години. Всъщност "руска наука" е оксиморон.

Можеш да вземеш последната дума която си написал ( и горд че скоро си научил) да махнеш окси, и квото остане това си ти.

Не е вярно! Не на Луната, ами в Марианската падина ще правят обсерватория, даже вече пратиха и Фобос-Грунт да огледа мястото :)

И аз мисля да си построя една базичка на луната със огромна веранда и басейн.... ама след 40 години или направо друг път.... тия новини от кой фантастичен роман ги вадят

Има печатна грешка. Проекта ще се казва Луна-гРоб, и ще символизира възхода на Рубашките към световна доминация. Даже над обсерваторията ще правят втора Бузлуджа. Всъщност, ЩЕ дойдат да излетят с чинията от нашата Бузлуджа.

хората няма кво да ядът, те оцертории на луната шми праят...

Бабешки трол ей, сенилна му работа.

Тебе нали те пратих да ни лапаш саламите, за кво си още тук?

А бе хубаво би било да го направят и е хубаво, че поне казват, че искат. Но с тия $200к за "проучвания" много далеко ще стигнат, няма що. Да, все ще капне нещо от тях и до някой човек с интереси и потенциал и това е разбира се добре - но дотам. От харчове по удържане на режима в Кремъл чрез военни напъни дето не водят никого до нищо добро други пари за такива свестни начинания просто няма да има.

А тия с милиардите докъде са,май до под кривата круша с неизлетелите ракети

Ако визираш щатите и те орязаха бюджета на НАСА много. Частните които хвърлят пари нито имат колкото имаше за НАСА на времето нито са били достатъчно дълго в бранша за да очакваме кой знае какво - но показват някакъв напредък, ако и те нищо не направят отиде тя.

Русия ЩЕ. Ама НАЙ-рано след 20 години. Ако не, ЩЕ след 30 години. Ако не ЩЕ .....

ХАХАХАХАХА. ХАХАХАХАхаха Ха! А някой тъпаци ще ми твърдят, че руснаците нямали чувство за хумор. ;)