Коментари - Колко ще струва на Русия полет до Луната? | IT.dir.bg
назад

Колко ще струва на Русия полет до Луната?

Полет до Луната ще струва на Русия 10 пъти по-скъпо, отколкото полет на околоземна орбита.

Обратно в новината

Коментари - Колко ще струва на Русия полет до Луната? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За да може жив организъм да оцелее при преминаване на Пръстена на Ван Ален и Убииствената му Радиация ..според Американски Специалисти е необходим Космически кораб с Изолация дебела ... 100 см=1 Метър ...Олово !!! =Напълно Невъзможно !! А и гордо Веещото се защско знаме на "Луната" която е без атмосфера=без вятър !!! Такива ми ти работи .

Без коментар от руски източник: "Москва. 27 мая. INTERFAX.RU - Вице-премьер РФ Дмитрий Рогозин уточнил, что Россия в настоящее время отстает от США в девять раз по производительности труда, но опережает Америку в ракетно-космическом двигателестроении. "Я сказал, что при таких наших "амбициозных" планах роста производительности труда в космической отрасли мы американцев, от которых по данному показателю отстаём в 9 раз, не догоним никогда. Но это вовсе не означает, что мы от них в космосе отстаём в остальном. В некоторых делах, например, в ракетно-космическом двигателестроении мы их опережаем"

Ако не беше умрял Стенли Кубрик, Щатите щяха да отидат много напред в усвояването на космоса. Американците щяха отдавна да са кацнали и на Венера и на Марс!

Дира пак са ви запуснали да правите на руснаците сметка на парите :) Много сте ми забавни! Продължавайте!

с всяка новина за Русия услужливо пробутвана ни от Дир. Как така корупция в Роскосмос бе? Това да не са банани! Изтриите го това, че ставате за смях.

Отговорът на въпроса от заглавието: - Нищо! Полет няма да има в близкото бъдеще и до 80 години след като руските комунисти бъдат изритани от властта. Защото финансово няма как да се оправят докато захранват цели фамилии търтеи.

Firi

Стига тъпизми бе!Американците ходиха до Луната.Главно зарад 3 неща които руснаците тогава нямаха: 1. Ракетата носител Сатурн 5 на германеца Вернер фон Браун. Руската лунна ракета H1 след 4 взрива беше изоставена като негодна (конструирана е от корольов). 2. Програмното осигуряване за изчисляване на траекториите -Русия няма такова. 3. Последните две степени на Сатурн 5 са на кислород и водород-двигател с голяма ефективност какъвто русия тогава няма. С две думи нито тогава нито сега Русия може да иде на Луната щото и тогава и сега няма ракета за това, да кажем, че са решили проблема със софтуера и кислородо-водородния двигател.

Firi

Това се отнася за полет на ЧОВЕК до Луната с прилуняване и последващо връщане. Русия отдавна има потенциал да изпрати сонда до Луната, те пращаха и до Венера но за човек нещата са по-сложни щото само Лунния модул за хората е с тегло над 10 тона повечето от които за гориво.Русия нито тогава нито сега може да закара 14 тона на лунна орбита.

Време е и Щатите да планират полет с човек до Луната.

Представяте ли си ако експедициите до луната с хора от САЩ в края на 60-те и началото на 70-те години на миналият век, които бяха поне 8 на брой, са действителни, колко милиарда долара биха стрували на САЩ и дали е възможно да са дадени по онова време! Или всичко е не скъпа холивудска продукция? Никой не представя в САЩ, тези сметки и колко са стрували на Бюджета на САЩ и защо сеега ще струват толкова скъпо, а не по-евтино! Щом като са били евтини, защо не ги предлагат с търговска цел на желаещи страни да си пращат екипи на Луната?

има логика... но пропускаш факта, че - щатите са най-задлъжнялата държава, - в щатите започнаха да фалират - градове, че и цели щати нали бяха най-силната икономика?

На тиквите да обясня - преди 40-50 години имаше политическо съревнование, коя система е по-добра комунизма или САЩ. За това се харчеха едни пари, кой е по-по-най-най... от тогава нещата много се промениха и никой не се напъва да харчи. Към днешна дата особен икономически смисъл да се ходи на Луната - няма. На НАСА и на Роскосмос може много да им се иска, но дали ще идат зависи само от Конгреса и държавната Дума, а на депутатите там им пука повече за скъпи коли и лъскави мацки, отколкото за кофа лунни камъни!!!

"Засега Русия ще трябва да разчита на партньорства за изследването на далечния космос." Е това е разковничето - без САЩ ... Русия си остава сибирски бантустан с ракети!

ами САЩ, без "ракетите" на Русия? /нима забравяш, от кой купуват двигатели/

Няма да идат на Луната, както й американците не са ходили на Луната. Има едно нещо дето се казва пръстена на Van Allen. Този пръстен се намира на 1600км от Земята. Специфичното при него е, че точно там радиацията е толкова голяма, изчислено е с изпратена сонда и гайгерови броячи, че няма възможност да премине биологична единица от там и да излезе жива. Всичко друго е ташак, манипулация и политика. Въпреки всичко Van Allen казва, че все пак има шанс ако космодрумите са на Северният или на Южният полюс. По този начин има начин за преминаване. Да се знае.

Хапчетатааа! Хапчетататаа! От малките розови вземи две днес. Спешно е. И после обратно над книжките, да се образоваш, щото големи глупости надрънка.

Абе ти вземи прочети какви глупости си написал... и вземай наистина каквото ти е предписано, недей пропуска...

Пръстените на Ван Аллен са два - единият е на 4000 км, а другият на 17 000 км от земната повърхност и са тороидални. Те НЕ покриват цялата област над Земята - над полюсите изобщо липстват, тъй като се оформят от магнитното поле на Земята. Ако изстреляш ракета право нагоре от някой от полюсите тя няма да премине през тези пояси, съответно има начин да се избегне преминаването през тях.

Много се говори за технологията че не била развита за полети и колонизазия на Марс, Луната или каквото и да е но ако се окаже че след 3 месеца ще последва апокалипсис на земята кой знае колко богати говеда ще заселат космоса на всички етапи и ще се наслаждават на гледката и успеха си. Проблема е в мисленето за възвращаемост на инвестицията което на този етап е =0

ще им струва 0 защото няма да кацнат е като изключим парите за ПР и кръщаването на кораба лузъри

Много интересно. 69г американците уж "кацнаха" на луната, когато технологиите къде къде бяха назад, а сега където сме толкова напред го изкарват и толкова скъпо, че нормално мислещия човек веднага ще се чукне, че Аполо 11 е било просто една сцена от евтин филм. Как мътят на всички главите тия тъпаци.

Филм предаван на живо от Луната.....

Ами докараха и камъни от Луната, даже и у нас имаме, подариха ни ги. Беги у Шопско и пий една ичкия в оремага, че стана ракиено време. Там със сигурност ще ти верват.

Ти и руснаците са събрали такива от мисии преди това с безпилотни апарати. Иначе за камъните съм гледал филм. Иначе пращането на човек на Луната е един много безмислен и рискован ход, който може да има само политически цели.

ами иде реч за щастливо стечение на обстоятелствата. Ракетата, с която са изстрелвани Аполо модулите се е ползвала и като балистична ракета за доставка на ядрени бойни глави. Та по тази линия са спестени на американците подробностите колко точно им струва това начинание, но ти гарантирам, че отива към 1-2 трилиона тогавашни долара. което е меко казано космическа сума... Борбата в момента е това да става за без пари, ама нещо не излиза сметката.

Като почнат да мерят нещата с пари без да отчитат науката, направо смях ме хваща. Излиза, че да пратим човек на Плутон е въпрос на пари отделят трилион долара и всичко е готово. Как така ги сметнаха парите, като още има чисто научни и технологични проблеми??? Като им гледам плановете и на едните и на другите виждам само едно: "Парите да ги вземем сега пък края на проекта ще е когато вече сме пенсионери и да му мислят другите след нас какво ще правят."

На кратко, струва толкова, колкото въшкари като нас да се не мотаят из далечния космос.

Firi

Пичове, повечето от вас са пълни неграмотници по темата да не кажа олигофрени.Един старт само на американската ракета носител Сатурн 5 без да броим другите разходи за лунни модули и алабала е 1.2 МИЛИАРДА долара. вие си преценете какъв е икономическия смисъл за 40 кила камъняк от луната.

да се снимаш с американското знаме на луната е безценно, за останалото има мастър кард... :D

Ако е 10 пъти по-скъпо в рубли, това е около 80 пъти по-евтино от американската цена. Освен това а ко всичко е в рубли, могат да си ги напечатат.

Всичката им електроника ще бъде "сделана в Китае" и ще се пазарува в зелено.

ФАЩ нали 2020 щяха да са на Марс , сега дрънкат за 40-50-та ! Смешни лайнари!

Няма защо да се притесняваме. Червената армия притежава достатъчен ядрен арсенал, за да изравни със земята цялата Червена планета.

Не си разбрал пак Руските фашисти се отказаха. Засега единствените които планират това са американците - НАСА след 2030 г. и СпейсХ през 2018 г., но с непилотируем полет

от 30 години чета статии как на учените мнооого им се иска да пратят някого на Луната, ама колко скъпо било и как бюджетите не стигали. И все говорят за след 30-50 години... евентуално. Интересно как преди 50 години, когато компютрите с мощност милиардна от сегашните, бяха колкото халета, американците ходиха до луната дузина пъти като на майтап и никой не каза, че било сложно и кой знае какъв проблем. Ако изобщо са ходили, щото това изглежда съвсем основателно съмнение от гледна точка на сегашната ситуация е перспектива.

Как пък да са казвали, че не било сложно, все пак са отишли до там "не защото е лесно, а защото е трудно". И да не забравяме, че бюджета на НАСА по онова време е бил 4,5% от държавния им бюджет, а сега е едва 0,5%. Също така след втората световна война хората са били доста по-надъхани, не като сега морално разложени.

Човекът ти говори за непреодолеми технологични ограничения, ти му говориш за някакви проценти и "надъханост". Много сте зле зомбитата на т.нар. "медии на международната общност", ама много.

Пичове да ви кажа..."ногу скъпу" ще е. Честно. Я, по-добре да вземете да произведете нещо различно от бомби, водка, дървен материал и проститутки, и да видим тогава. Лека.:)

Бързо хапчетата и лягай!

Ой те тебе Луно, земьо Македонска....

не повече от 1000 долара за един клип в маскирано студио.Те американците така отидоха не само на луната ами до 2030г.- щели и на марс да ходят , после и на слънцето ще отидат.Така ще изпреварят и северна корея.

Та "Гагарин" е едно малко пластмасово корабче! Да платят на някой американски астронавт да го вземе като сувенир на Луната! Така на руснаците ще им излезе евтино! Само 3-4 кг рубли!

Руснаците имат техническа възможност за полет извън земна орбита, но изглежда не им е приоритет, което се обяснява както и с целите ( предимно военни), така и с цената на нефта и газа ( основни източници на финансиране) . Това е основна причина да търсят партньори. Този арогантен език , който слушаме от нашите русофили , вероятно би изключил по нататъшното сътрудничество с американците, започнато с голям ентусиазъм. Практически най - голям успех имат с французите в частност и европейците в обшност. Европейската ракета Ариана 6 предоставя големи възможности за международно коопериране с всяка голяма космическа сила и това е преимуществото на Европа , което трябва да се развива от европейците и лесно би могло да се използува от Русия, при политическа воля от двете страни. Друга реална възможност за сътрудничество е с Китай на фона на тяхната нова ракета Лонг Марч V с приблизителни възможности на ДелтаIV Heavy ( 14 тона на ГТО). Но Китай има по - големи икономически възможности вече и икономика независеща от цената на нефта и газа , но все пак по успешна при ниски цени на нефта и газа. Та не е ясно колко широко може да бъде такова сътрудничество. Основен проблем и при американците е сътрудничеството международно и национално. Техните големи фирми се конкурират , което е фактор за прогрес , но имат проблеми със сътрудничество на национално ниво , а международното сътрудничество често пъти се ограничава от разликата във възможностите.

Няма финансова изгода от ходене на Луната. Ако имаше на Луната диаманти, досега щяха да са я заселили.

Да бе, щяха да отидат и в друга галактика, чак. Ако "има диаманти"!

Няма какво да я мислим най-великата нация: Русия разполага с неограничени ресурси и богатства. Руската Империя може да си позволи да изследва не само Луната, но цялата Слънчева система и да я колонизира. А краварите ще си останат само с Холивудските филмчета

А наздраве!

Че кой мисли за тъпаците - НИКОЙ. Всички ресурси и богатства са ОГРАНИЧЕНИ. В Русия ограничението е и от акъла. Очевидно не може да си позволи да изследва Луната, нещо което го пише в самата статия и нещо което обяви Роскосмос, но очевидно най-гнусната, проста, неука, нагла и просташка част от населението, известна като путлерастия, не може да схване тези очевадно написани неща.

не му се връзвай на тоя "славянин", не виждаш ли, че няма какво да прави по цял ден и само се опитва да дразни хората както правят и доста други тук

Очевидно си най-гнусния, прост, неук, нагъл и простак в коментарите, тук.

Ракетата се казва "МОСКВИЧ"

срам ме е да пиша такива неща, ама по-добре си трай, че правиш лоша реклама на могучая - в смисъл, че има неограничени ресурси да плаща на тролове.

Изследването на Слънчевата система може да стане само със сътрудничество между няколко богати държави. Никоя страна не може сама да изпрати хора толкова далеч, камо ли да ги върне обратно. Вместо да дават милиарди за войните и глобалистките си игрички, трябва да се обединят и да помислят по друг начин. За съжаление, Ротшилдови все още са жадни за кръв.

Докато правят сметки за усвояване на Космоса, а не правят такива за въоръжаване ще изпаднат от "кораба на върховите технологии". Последиците от което обаче няма да им излезнат никак ефтини!

Македонците пратиха човек на Луната още преди 5000 години. Струваше им колкото тринадесет наденици за из път, шест шишета ракия за гориво, двадесет и пет люти чушки за катализатор и шест пищова, добре обезпечени с муниции, в случай че срещнат разбойници по пътя.

Грешиш, преди 5000 години не са били македонците, а прамакедонците. От Александър Македонски насам се наричат само македонци. И тъй като от тогава луната е из конна македонска територия Александър не е ходил там, а е решил да до завладее каквото още е останало да се завладява от македонците по земята. Луната - ке умрем за нея!

Браво!

Нищо няма да им струва щото те се отказаха от такъв полет.

Брей, начи я съм спечелил я да видим - колко милиона съм спечелил, като се отказах да ода на Луната?

Очевидно НИЩО не си спечелил, след като и НИЩО няма да струва на руснаците НЕотиването на Луната. Това е елементарна логическа връзка, но очевадно за малоумници като тебе е сложно.

хората няма кво да ядът, те за нам'коси пари ми харчат...

Това е типичното мислене на тъпаците. В сектора на хранителната индустрия са заети около не повече от 20% от населението. Другите 80% кво да правят? Това е форма за развиване на технологиите, които после ще бъдат въведени и на Земята и за изхранване. Обаче изхранването изобщо не е проблема на планетата, а напротив прекомерно високото число изхранвани хора. И най-вече парите не стават за ядене, те са помощно средство, което остойностява извършената работа и принос. Защо трябва да се отделят пари за лентяи, плодящи се като зайци или просто да паразитират без визия за бъдещето на себе си и на планетата? За да може по-бързо планетата да бъде унищожена ли? Я бегай у лево, тъпунгер. Безкрайно по-добре е да се развиват технологиите.