Коментари - Jolla: Русия не прави собствена мобилна ОС | IT.dir.bg
назад

Jolla: Русия не прави собствена мобилна ОС

Председателят на борда на директорите на Jolla Анти Саарнио опроверга информацията, че Русия разработва собствена мобилна операционна система.

Обратно в новината

Коментари - Jolla: Русия не прави собствена мобилна ОС | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ма нека прават рашките ОС ако могат нека и я продават май рашките могат само средства за убиване да правят, оръжия - ракети бомби самолети танкове калашници ... и само само средства за убиване продават и суровини е правят и жигули и москвичи ама путя не знае и не се вози на такива коли ;)

А ХЪБЪЛ през 2035 г. ще имали?

"По думите на Саарнио е 'безсмислено' да се създава национална операционна система" Ма как тъй, Всевеликата Евразийщина без 'собствена' финландска ОС ?! Лош пример за мужика, особено след като боила Медведев взриви социалките, появявайки се пред хан Путин с часовника на Епъл (официало не-продаван в Рашата) !

Apple се продава официално в Русия само си спряха on-line магазина заради флуктоациите на цената на рублата, та недей да плещиш глупости.

Простото цигане иска да бъде забелязано. Комплесарче какво да го правиш ...

nobody

""Jolla: Русия не прави собствена мобилна ОС"" - естествено че не прави. Както обикновено Русия нищо не прави, а когато не го краде, го разменя срещу изкопаеми

Мдам, той Джон Кери може би затова отиде да "преговаря" в Сочи - да им върне "изкопаемите", пък те да върнат "откраднатото"...

Брей, на вас един световен човек с позиция ви оказа чест и вие се насрахте от гордост бе, путлерасчета...ха-ха-ха. А Путю като ходеше през ден в Европа да се моли да не му се налагат санкции, що не го отбелязвахте? Май му е голям зор да си продава изкопаемите горива на "еврогейовете", поне като го гледам как драпа за тези тръби ми става ясно

Къде е тръгнала тази жалка фирмичка? Очевидно руското министерство на комуникациите работи с информация от службите, с каквато фирмичката не разполага.

Не били компютри, а компоти. Позната история.

Руснаците лъжат на едро.явно ножа опира до кокала.не били компютри а компоти и не изнесли а внесли

Станко, не ти се отдава мисленето, човече. Впрочем, научи ли географията?

3евзек

В Русия не се ограничаваме само с географията. Вече цяла планета боядисахме докато другите спят.

мдаааа явно русНАЦИте ще горят операционни системи! заедно с интернет страниците! все по-жалки стават! след като България обяви война на русия и съответно всеобщ запас?!?! сега и разделихме македония! да ограничат всички ОС! никакъв майкрософит и епъл и гугъл1!!!! бой по кока-кола по гадовете от марс и сникерс :))))))) бръмммммммммм

Няма да се учудя, ако в скоро време Путювата пропаганда започне пак да разправя, как американските войници тънат в разврат, напивайки се всяка вечер с Кока-Кола :)))

А пък европейските войници са дори още по-примерни. Те карат само на минерална вода!... и хапченца.

очаквайте ОС " МАЯК - 1"

Руската комплексарщина продължава да набира скорост ........ как шфедски програмисти ще напртавят руска ОС. Аз мога да им помогна с името, предлагам да се казва Водкаид :))))) Не били компютри, а компоти !?

Sailfish OS has the in-built capability to run Android apps on your Jolla

Точно това бях писал по новината. ОС-а на Jolla Sailfish си е завършена ОС, телефон който хем ще е с нея, хем ще е разработен от руснаците просто няма как да е вярно. Иначе конкуренцията е чудесно нещо и следващият ми телефон ще бъде или с Убунту, или на Jolla. Лошото е, че те държат нула цяло нула нещо от пазара и няма много приложения, както и че трябва да обясняваш че това не е телефон с новия мобилен уиндоус (както съм в момента с моя N9). За справка N900, който имам все още работи въпреки дългата си служба

Те руснаците и да искат не могат да напишат операционна система. Минаха времената, в които Русия можеше да се похвали със супер-таланти по информатика, физика и математика.

Операционни системи има колкото щеш, всяка страна може да си направи. Не се иска "супер талант" по точни науки, както на теб ти се струва. Друг е въпросът къде ще ѝ бъде приложението. Колкото до руснаците, до ден днешен показват най-високи резултати в точните науки на световно ниво. Просто досега не бяха насочени към задоволяване на комерсиалните потребности на sladkata_94... примерно.

А примерно за Касперски, г-н Геца да си чувал? Информатици, на всичкото отгоре много добри, в Русия бол. Питай американската НАСА и други разни частни фирми колко пробива са имали и атаките са дошли от Русия. Проблема им е там че държавата не инвестира в тези технологии затова са изостанали.

Това с Касперския пример за добър или лош код е?! Аз знам отговора, изясни го за себе си.

3евзек

Тук един ъпдейт на Касперски веднъж застреля половината уиндоуси, голяма част от тях умряха. Сърбали сме му попарата.

Основно вирусите и кракнатите програми-кой ги прави????

сега е времето на наште училищни бираджии супер пупер дупер таланти с медали от Казахстан ....смешник !!!!!

Лошо няма. В момента пазара изцяло се доминира (и подслушва) от софтуера написан в една държава. Windows/iOS/Android.. един дол дренки. По-кадърните и знаещи от Нокиа (старата Нокиа, не от времето на Майкрософт) сътвориха Jolla и Sailfish. При тях ще си харча парите.

Купи си и "Рубин", че южнокорейските телевизори са соросидни и записват всяко движение и всичко което говориш. След това го пращат на ЦРУ :)))

спасибо, диру!

Га-га-га-ги-ги-ги...