Коментари - Руските ракети-носители - с метанови двигатели | IT.dir.bg
назад

Руските ракети-носители - с метанови двигатели

В Русия се разработват метанови двигатели за свръхтежките космически ракети-носители.

Обратно в новината

Коментари - Руските ракети-носители - с метанови двигатели | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ехе-е-е! Сега като си пусна душата ще съм щастлив, че съм допринесъл за просперитета на Човечеството!

Аз само да напомня, че нациите са колективни халюцинации. Мозъкът често реагира на тях като на реални обекти.

Не е проблемът в прашката, нито в двигателите, а в мангизите. Значи когато американците кажат нещо и руснаците същото. Spacex обявиха, че техният Раптор ще бъде на метан и течен кислород 450 тона тяга във вакуум ISP 321(sl) - 363 (vac) и руснаците казаха, че и те ще правят метанови двигатели. Сега това са идеии , които първо трябва да получат финансиране , а след това да бъдат осъществени. Прашката -това е оръдие : класическо или дори електромагнитно. Идея на Жул Верн. Трябва вискока планина (Хималаите) , прокопава се тунел , полага се оръдието. Ракетата трябва да е в някаква гилза и бум. Това не е лоша идея , но тази прашка струва скъпо, тя би се оправдала , ако да кажем всеки ден се стрля, а то не е така. Значи ако Германия се престраши да почне добив на шистов газ, Англия също . Гърция започне добива на газ в средиземно море. Полша разработи находищата си , Украйна започне добив на шистов газ . Ние и Румъния започнем добив на газ в Черно море. В Добруджа започне добив на шистов газ. Китай не иска да плаща скъпо за руски газ. И няма да има финансиране за естравагантни идеи. На базата примерно на първата степен на Сатурн 5 ( три ускоритела, както при Фалкон Хеви) , може да се изведат към 300 тона на ниска орбита. Тази идея би била добра, ако се е осъществила в 70 години на миналия век вместо совалката или заедно с нея при умело финансиране.

ANISHAR

инженерее инженереее:) кой ти даде дипломата на тебе

Та получаването на диплома, може да се разгледа в буквален или преносен смисъл. В буквален смисъл си спомням процедурата. Седя като новобранец в школата на самоподготовка и играя със саморъчно направен джобен шах със един школник. Влиза взводния и вика защо играеш шах. Аз се гипсирам и мълча. Отивай в София да си вземеш дипломата, продължава той и гледай да не те хванат комендантските. Някаква от канцеларията трябва да ми е дала дипломата, но това вече не си спомням. В преносен смисъл три години след получаване на дипломата си един инженер, ако не следи новостите, не е на ниво. Една инженерна диплома обаче означава, че човек може да чете с разбиране техническа литратура и да поддържа квалификацията си, нещо което вие например, не може да направите.

Кофти, са метана ще поскъпне, понеже ще го ползват за гориво на ракетите.

Няма да се п'уашиш! Чичо Сам ще дойде и ще ти направи едно кладенче за шистов газ съвсем наблизо.. току до селската чешма. Така ще превърне чешмата във вълшебна - ще потече огнена вода... и така докато не се премести у съседното село щото вълшебството на чешмата се изпарило.

Явно е по-добре Путин да те убеждава, че неговото кладенче е вълшебно, ама толкова вълшебно, че това което излиза от него ти го продава 10 пъти по-скъпо отколкото му струва на него!!!

По-долу се чудех един ли е руският дебил-агитатор дето осира всичко или са няколко. Гледайки как днес във времето нацъква плюсове и минуси където мога да кажа, че е един. Сега ще го понацъкам аз там където го виждам, че се е старал, имам свободена машина до мене да чака опреснявания и т.н. та няма да ме ангажира много идния половин час.... :D .

Русия не е направила значимо откритие от 1963г. до днес.В следващите 20г (ако не се разпадне)няма да може да прави нищо друго освен локални войни срещу бивши държави от нягогашния СССР.

дано да си прав за локални войни! щото представи си каква ще е гадна ситуацията ако имаш повече от един дето си търси военни цели по цял свят :)

Само минавам да видя как свръх-интелигентните българи, дето не произвеждат дори домати, псуват руснаците и получават оргазъм от американците

Преброй самонакъканите плюсове по дебилните постове на руски клакьори после плачи. Виждам само жалки руски подскоци, почти всички останали коментари са просто разумно неутрални.

г-н поСерко Сер-гейски Съселов Рунтав, Не разбрахте ли лекенцата - тролове и на едните и на другите, че вече ни омръзнахте с тия простотии. Едните лаят по другите и вбесяват една част от нас с простотиите си, другите - обратно. Само че наСССРаните ни полазихте по нервите доста повече спрямо колегите си от другата страна на монетата. В прав текст: дрисльо, като се делиш от българите измитай се от България! Не ми пука дали към САЩ или към Северна Корея. И вземи със себе си всичките тролчета - червени, сини, пембени, педалскорозови (хелзинския комитет) и т.н. Че иначе както сте я подкарали ще усетите голямата кожена краставица с чифт домати как ви прави клизма в дранголника.

Искам да кажа на руснаците, че тоя патент е на българските таксиметрови шофьори, и да си платят за правата.

Само ще напомня на възхваляващите Хамерикански технологии, че преди няколко седмици няколко десетки американци напуснаха кораба си защото в продължение на 4 часа над тях прелитаха 2 руски самолета от 60-те години-СУ25 и цялата електроника на кораба беше умряла включително и управлението на кораба. Така че господа това че Руснаците не афишират някои неща не означава, че ги нямат, а и да не забравяме че и сега американците използват Руски двигатели за някои свои ракети

Бе това руските коне с капаци що сте все такива комплексирани до пълно осакатяване. Новината е за руските технологии, не за американските.

А бе ти си абсолютен малоумник имено за това ти написах че американците се насрахаименно от пуската технология за тотално заглупаване на електроника и комуникации

Видиш ли че някой пише "хамериканец" или "хамерика" веднага го отчитайте като русофилски трол или руснак, живеещ в България. Само те употребяват тези думи.

Съгласен съм с теб. От личен опит мога да кажа, че хора които пишат "хамериканец" или "хамерика" в повечето случаи са ниско интелигентни и комплексирани индивиди, безсилни да се справят с мизерния си живот, но от друга страна са подли и злобни невестулки, които си падат по нечестните игрички. Само за протокола ще вмъкна, че Америка и американците са ми безразлични точно толкова, колкото Русия и руснаците. :)

А ако се мърморят под носа "ханцунг" и "хасвалт" какви ще даса?!

Метана, който се произвежда в дебелото черво на руския пилот е способен да задуши всичко в рамките на километри! Моя метан усмъртва всичко в радиус максимум 10 метра! Къде сме тръгнали да се мерим с братушките!

и един мармот... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ами дано направят най-после нещо реално, засега карат на наличните разработки от съветско време.

Най-сетне се сетиха, че пръднята е голяма работа! Ама откраднаха моята идея от преди 30 години! Крадливо племе! Още преди 30 години бях изчислил, че българите произвеждат и то без да ядат боб, около 9 милиона куб. м. метан дневно! Това прави 3.285 милиарда куб.м. годишно! Толкова внасяме от Русия по 500 доллара за 1000 куб. м., а нашият газ отива бадева в космоса!

Не трябва да публикуваш разработките си за пръднята, защото , ако се върне оня мизантроп Дянков, ще ни сложи данък пръдня.

ПРИ ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЧАЙКИТЕ РУСНАЦИТЕ СА ВЗЕЛИ ЛИЦЕНЗ ОТ ТЕЛЕФУНКЕН ЗА ВЪТРЕШНА ТЕЛЕФОННА ВРЪЗКА В КОЛИТЕ А ЕЛСТЪКЛАТА - ОТ АНГЛИЧАНИТЕ. ТОЛКОВА УМЕЯТ ПИЯНИТЕ РУСНАЦИ.КАКТО ГИ Е НАРИЧАЛ ЧЪРЧИЛ.ЧЕРВЕНИТЕ ОРДИ.

То па на Чърчил народа едни трезвеници... Преди 89г. виждахме само пияни руснаци в курортите, сега преобладават пияни чърчиловци.

Ми, бъркаш, колега, Шкода вече си е собственост на себе си.

шкода си е още 100% притежание на фолкваген.

Те са американски, собствениците им са чужди. Ама така е при много марки. То и Шкода е собственост на фолксфаген примерно.

За сметка на това, в Щатите разработват огромна прашка с която да изстрелват своите астронавти до МКС.

хаха да не забравяме и платнището което са опънали да ги хващат като скачат обратно :) :)

Те руснаците да вземат следващия път да улучат оная комета.Тя ще се завърти и ще доближи земята отново. Отдавна ракетите не са нещо непостижимо.Изстрелването на ракети за да има пари за водка не е космическа програма.Те дори китайците (сигурно космическата им програма е на 5г.) ще ги изпреварят и ще кацнат на луната.

Защото руснаците се хвалят за тайните си мисии...???

Аха и самолетите от самолетоносочите изстрелват с прашка, ама му викат катапулт. А ти каква пашка си представяш?

прекалил си с енгри бърдс, вземи се овладей

Нормално - тя тая ракета харчи като ЗИЛ - слагат газовата уредба и карат на ефтинийка.

Интересна новина, ноаз много харесвам поговорката: "Не казвай ХОП преди да си скочил". Защото руснаците са много силни, но напоследък само на думи. Преди да са ме заяли дежурните русофили, ще им припомня ракетата с подводно базиране "Булава" и какво стана с нея. Че май руснаците имат няколко подводници клас "Борей" за които няма ракети. Защото "Булава" ме може да мине тестовете. Мисля, че беше руснак автора на поговорката - "Ще поживеем и ще видим"

А ти какво си мислиш, че всичко, което опитват германците или американците се получава. Не ставай жалък. Руснаците са водеща политическа и военна сила, а ние българите сме робски народ, който обслужва ту руски, ту американски интереси, духа... таратора и живее в мизерия. Мисълта ми е, че малко скромност няма да ти е излишна.

Питам се един ли е дебилът русофил или сте дватрима дето осирате всяка тема. Хубава амбиция, 190 тона носител би било нещо голямо ако го направят. Всички грешат, всеки нов продукт от определена сложност нагоре е плод на много мъки, опити и грешки. А да се скача от радост като за свършена работа когато няма друго освен приказки за показване е жалко.

Да, техниката е всякаква друга, но не и руска. Освен за водка, нафта и газ, не мога да се сетя за друг високо технологичен продукт от там.

Няма и как да се сетиш, когато главата ти е празна.

Ами твоята като е пълна я ни просветли... Само не ми започвай "Ама знаеш ли какво са разработили руснаците ама строго секретно".Пиши нещо което се използва в света и сега. П.С. Не се тревожи дори да има вакуум в главата ти учените доказаха че дори и той не е напълно празен.

Руснаците това го умеят най-добре - оръжия и ракети. И понеже масово ще ми скочат, че не правят коли и техника, ще ви кажа че американските коли са си дървета отвсякъде, а по отношение на доказалата се битова техника или е европейска или японска.

нямали американците битова техника, че те са въвели почти всички електродомакински уреди, за които се сещаш, а за автомобилостроенето 99% от всички ел. екстри, които се използват в колите и до сега, пак са техни. Цялата японска индустрия стъпва на американска база, къде им е техниката и колите на японците до ВСВ? Я виж до тогава какво е имало едно средностатистическо американско домакинство в къщите си или едно мужишко в землянките си.

Това са откровенни глупости. "Дърветата" Порше Панамера и Кайен добре се продават в Европа. А като гледам Лексусите също са големи дървета, както и Инфинити. А Форд си остава супер марка и редовно прави автомобили 1 всяка година в някой от класовете и т.н.

Я си купи един форд да се псуваш докато го караш.

Да бе,щом за тебе форд е номер 1 и е по-добър от Лексъс няма какво да коментираме...Само дето за американците е въпрос на престиж да карат Лексъс,а не Форд.

kumalissa73@

Форд - супермарка? Да не си спал дълбок зимен сън последните 10 години? Форд в момента е на нивото на Дачия през 80-те години. Изостават в много отношения пред японците и европейците.

Добри са в ракетостроенето и пак ще бият американците. На мужика не му трябва мерседес

Как? Американците си имат Сатурн V, с който изведоха 120 тона още преди 40 години и стъпиха на Луната 6 пъти.

Холивудски брътвежи.

Atlas-V имаш вредвид нали? Щото Сатурн серията я махнаха преди около 40 години. А Атласите май летят само с руските двигатели а, RD-180 :) ?

Dimi

И затова американците ползват руски ракетни двигатели... оказало се че великата американска мисъл не може да достигне съотношението тяга към тегло на руските... малко тежички били американските ракетни двигатели...

Кога успеят да произведат нормален автомобил а не войнишко канче, да ми се обадят.

Затва в USA сяка втора кола е рикол - я спирачки я педали я серво или възглавници

Не вярвам някой да тръгне да ти се обажда за каквото и да било.

Родените да летят не се занимават с пълзене. А ти като произведеш нещо по-различно от мартеница, терлик, компот и чушкопек - обади се.

Да, петата водка летят и до Марс. Тъп, по-тъп, руснак.

Еееее объркал си реда.Глупав, тъп, по-тъп, поляк, руснак.

А през това време САЩ увеличават бюджета си за войски в източна Европа....

... за къде са без война?

Само войни ни липсват...

САЩ отдавна имат ракета за извеждане на 120 тона. С нея успяха 6 пъси да стъпят на Луната. Сега също имат няколко варианта на ракети. Така че не ги мисли. Още повече, че Русия също увеличава военния си бюджет.

Е нека все пак уточним - имали са... Сега вече е само спомен и няма да могат да си я построят отново от раз - ще трябва доста да се поизпотят щото са останали само разни чертежчета, а доста от непосредственното знание си е заминало по-живо, по-здраво..