Коментари - Русия се плаши от войни за космически ресурси | IT.dir.bg
назад

Русия се плаши от войни за космически ресурси

Русия ще започне преговори с ООН, целящи забраната на добив на ресурси от космически обекти.

Обратно в новината

Коментари - Русия се плаши от войни за космически ресурси | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече е много късно! Русия трябваше още на времето да забрани откриването на новите континенти-Америка,Австралия. (А тя тя тъкмо си "откриваше" нови територии към Сибир,Южна Азия,Източна Европа)

Освен ценни метали и прочие ценности могат да донесат вируси, бактерии и какъв ли не друг живот.

Ако алчните агресори се докопат до това злато, те няма да имат нужда от такива тролове като вас и мен. Не е нужно да ги защитавате без значение от коя националност са. Да трябва да бъде забранено да се рови из космоса с цел търговия, а само научно. Кое му е лошото или някой подпомага смърта си?!?! :) Нима си залсужава да се родиш, като оставаш прост до смърта си?!?!

Мисли позитивно, точно тогава нуждата може да стане по-висока и съответно заплащането! Все пак може да се наложи да се тролят извънземни:)))

Рашките се шубелисват, че нямат технологични и финансови възможности за такава експлоатация на космически обекти и за това се опитват да попречат и на другите защото съвсеч ще бъдат завряни във ъгъла на историята. Путя не трябваше да казва за "Психея" щото още утре паля метлата и тръгвам да копая злато там, че ми трябва за ченета.

Se taia

Ами уви, те ползват технологиите за други "по-важни цели" - "...Русия ще ползва блокчейна за по-добър алкохол..." Какво да се коментира повече?

Алконавтите ако открият водка на някой астероид или планета веднага ще се изселят да лочат безплатно и друга песен ще запеят! Малко им е на руснаците 1/9 от сушата на Земята та космоса им преч8 и искат да го регулират - идиоти!

Имам добра новина за теб! "Учени създадоха хапче за щастие". Казват че новият препарат може да се използва за лечението на сериозни заболявания, свързани с нервната система. Той може да облекчи терапията за клиничната депресия и аутизма.

заселници да попитаха индианците или световната общественост дали могат да есплоатират природните богатства на земите им? Или път руснаците попитаха руския народ дали му е нужна Октомврийската революция? Даже неотдавна Путин каза, че тази революция е донесла повече ползи на запада, отколкото на Русия...Последното го казвам, за да озаптя минусите на червените тролове по повод Октомврийската революция... Великите сили никого не питат. Но когато се застрашават интересите им от друга велика сила, тогава въртят опашка. Не за вентилация, разбира се....

Изясни ми се вече - това като американците които все искат мир докато правят нова военна база и подпалват поредната война .

А ти, американско тролче недоучено, явно не знаеш, че Окт. революция не е руски продукт, а точно западът /немската агентура/ я натресе на Русия. Целта - също като днешната западна и американска политика- да разклатят и съсипят Русия за да завладеят ресурсите и! Обаче...ядец, не се получава...та затова е цялата истерия срещу Русия... и друго не ви остава -само газ п.каете!

...като руснаците са се притеснили и търсят юридически поводи да озаптят ситуацията, повече от ясно е, че имат информация за читаво решение от страна на САЩ в недалечно бъдеще... А това, че американците разполагат с далеч по-голям финансов и интелектуалин ресурс за космически изследвания е ясно за всеки нормален човек. Иначе защо ще е този руски демарж? Ако те имаха подобно решение за близко бъдеще, нямаше никого да побръснат и щяха да си експлоатират космическите обекти. Някой да мисли нещо обратно?

Говориш за Русия, единствената страна в света, която САМА праща хора на орбита, и благодарение на която изобщо има такова нещо като МКС. Американците за близо 70 години, така и нямаха читава орбитална станция на орбита, ако не се смята онова фиаско Скайлаб! Бяха изостанали с десетилетия от руснаците в областа на освуяването на космоса, и сана сегашното си равнище, пак благодарение на руснаците. Иначе последните близо 6-7 години, щяха да си седят на Земята и да гледат на космоса през крив макарон. Руснаците просто искат мирно освояване на космоса, и разбирателство между страните.... а кравите искат война. Усещаш ли разликата?

предполагам и на бодването на червени знаменца под ледовете на северния полюс и плямпането че това си е тяхна територия , въпреки международните споразумения под които и те са се подписали , му се вика мирно уреждане на нещата :))) . също така прави впечатление , че само те точат от там нефт пак в разрез на международните спогодби да не се замърсява региона . значи викаш обичат да спазват спогодби, а? де.ба и троловете руски де.ба :)))

Напълно нормално.... Все пак, руснаците се стараят да урегулират нещата между държавите на световно ниво, и то посредством мирни средства...Това не са лудите говеда, за които и най-простия европедал знае, започнаха войните в Ирак и Афганистан под измислен предлог-гъзовите пръцки на Буш!! И то за да сложат ръка върху иракския петрол и афганистанския хероин..И то както кравите окупираха Афган, пройзводството на хероин е скочило 40 ПЪТИ..ПО ДАННИ НА ООН!!! Същото ще пренесат и в космоса, вместо мирно изследване, навсякъде ще има водени от лудите говеда войни! Ще има неумерена джихадиска ИДИЛска опозиця в космоса, бореща се за педокрация и прочие шитни, напълно естествено създадена и подкрепяна от краварника! Какво да се прави, кравшка му работа...на луди говеда!

Русия заграбва земи само от съседите си. много са хумани.

И от кои съседи бе смешко?:) РУСКИ Крим е даден като подарък през 50 години на Руината Крайна от УКРАИНЕЦА Никита Хрушчов! Крим никога не е бил украински, и никога няма да бъде! Както и Източна Крайна, която си е заселена с руснаци територия, която е създадена от Ленин тая недомислица- ПОКРАЙНИНИТЕ-Крайна. Смешко като тебе, не знае какво заначи У КРАЙН.

Пияните ватници се притесниха, че няма кой да им купува скъпите суровини. А пък самите те нямат технологии да направят дори велосипед, ха ха.

Почнахме с нотариалните актове вече и за космическите парцели. Ех, природо, де си ни създала ...

продавам концесия за добив на беткойнти на алфа центавър по 100 млн от вски получавате титаниева кирка:)

Да не забравяме че руските ракетни двигатели движат почти всички ракети, затова и не влизат в ембарговите стоки, както природния газ за Европа. Като параметри, цена и надеждност нямат аналог.

де са 19-те спътника?

Руският боклук, най големият боклук!

На тези глупаци само войни им дай. Те без водка и война не могат да живеят, та затова са на този хал.

на кой хал са?

Омразата не е добър съветник. Какв о не ти харесва в предложението. Трябва да има правила на Земята и космоса. Има едни коитосе изживяват за господари на Света, та те променят правилата когато им е угодно.

откога пък руснаците ги е страх...авторите да не са се объркали с меките еврогейски и краварски китки нещо....и откога там има толкова много злато че нещо не вдянах

Ми да прекратим съветската окупация на Северния ледовит океан, той не е ли на цялото човечество?

Правата за добив на полезни изкопаеми в международни води се определят от наложено от САЩ правило. Вярно, тогава не знаеха, че по-голямата част от дъното на Северния ледовит океан е продължение на сибирския шелф, което дава правата на Русия, ама... това е положението.

точно точно ...бе то тяхното правило е малко като това на боко за контрабандата - всяка далавера, в която аз не участвам е контрабанда....ама карай

не е той и Мексиканският халив и Хъдзъновият са си ок ама...хи хи смехурко си ти а и лизачев даже а???

Като се има в предвид че руснаците в последните деситилетия не са направили успешна мисия извън околоземна орбита не е чудно че се опитват да попречат на другите. Те определено ще са губещи в такава надпредвара за ресурси и не само от анерикаците, европейците и японците а и от китайците и индийците.

Не са направили, защото западняците ги ограбиха чрез предатели. Сега вече не става.

не само, че ги ограбиха, ами им се изсраха и в гащите.

ЕкзоМарс! Съвсем успешно си закараха апарата на ЕС там. Те вече си се издъниха със спускаемият апарат Скиапарели и се обвиняваха италианци с румънци. После ЕС иска нова мисия, но и спускаемият апарат да е руски.

Интересно кликащите минуси, с кои от казаните ФАКТИ не са съгласни? Истина - минус Лъжа - плюс

Начетох се на глупости. :-) Много от тях ме развеселиха. Проблема не е в добива а в начина по който се извършва. Ресурсите в ацтероидния пояс са огромни но са разхвърляни толкова че на практика ще добива в 85% от случаите ще е нерантабилен при всякакви условия. Освен това цената на добив и връщане на земята на 1кг диаманти надминава вената на добив от земята около 20 пъти. При добив на злато цената е около 50-100 пъти (зависи от ацтероида). Истинския проблем е че частните компании са заинтересувани главно от печалбата и това би застрашило земята при неправилни или необмислени методи. За сега идеята е да се хване астероида и да се довлече до земята където да се обработи. Доста опасно бих казал при условие че гешка в орбиталните параметри окло 4-тия знак след нулата е вече фатална. За сведение все пак, всички тези добити ресурси са много по-ценни да са на земна орбита отколкото да се връщат на земята. Така че всякакви идеи за това как ще се изкопат 10000 тона злато/платина/диаманти и ще сринат земния пазар е близка до глупост. ... освен ако сте намерили астероида и го пуснете по балистична крива директно към борсата :-)

Тъпунгер, да не мислиш че никой не си е направил сметките? Добив на злато с доставката му дори при сегашна цени ще е не повече от половината от стойността му на борсата. Тон злато струва 60 милиона, тона са 600 милиона. Дори със сегашните неизчистени технологии може да е рентабилен такъв добив. След 10-15 г. нещата може значително да се променят.

ДаДа: Я провери колко е цената на 1кг полезен товар от HEO до земяте? За сведение космонавтите са на LEO. Астероида трябва да е най-малкото на в някоя от точките на Лагранж или най-добре на ниска лунна орбита (LMO). Така че ДаДа те и да са си нправили сметките, ракетата която ще прави такива полети още я няма като спецификация. Освен това полета до HEO е в пъти по скъп от LEO а и не сме връщали товари от HEO. Ти иначе си гледай "Star wars" ама с инженерни и научни дейности не се занимавай. Просто нямаш знанията за това - личи от отговора ти.

Това е все едно Занзибар да иска поправка в закона за правата на човека, хахахахах! Явно хипофизното джудже го крепят само на амфети

Кух,та чак кънти.

предлагам да забраним науката, защото тя тдава предимства на едни пред други....

Se taia

Хехе, рашките се стреснаха, че вече няма да са им толкова скъпи ресурсите и ще трябва да измислят технологии, за да могат да оцелеят. Нищо де, както се казва поживем, увидем... Няма нищо по-добро от нормалната конкуренция

Нормално е да се плашат. Доста са изостанали в овладяването на космоса. Китайците отдавна ги минаха, а индийците ги настигат с бързи темпове. Американците + ЕКА са на около 1 светлинна година пред всички, така че тях няма смисъл да ги слагаме в класацията. :)

ты смешной такой один

Проблема е, че ресурси от космоса ще смъкнат цените на земята и държавата издържаща се от копане на ресурси ще фалира. Пък и за да се копат ресурси в космоса трябват технологии, а както знаем от путлераската сган това може да стане само с руски ракети и двигатели. При това положение се чудя защо се страхуват рашките.

проблемът е че си аненцефал а това е съдба

80 % от българите вярват, че е възможно да се изстрелят ракети с космически кораби от Земята, корабите да кацнат на някой астероид, космонавтите да изкопаят стотици хиляди тонове руда, да построят обогатителна фабрика и да добият стотина килограма злато, да го натоварят на космически кораб и да го изстрелят към Земята, корабът да се приземи и това злато да струва по-евтино от добитото на Земята. Ние, останалите 20 % не вярваме!!!

Пука им на българите в какво вярваш ти. Факт. Никой не го прави и едва ли ще го направи следващите 50 години. Така, че ко се правиш на много отворен?

българският Илън Мъск здрасти, здрасти...а сеаг айде обратно в клиниката че Чингис хан те чака отдавна и е много ядосан...хи хи

Se taia

Явно и россия е между тези 80%, щом са се завайкали какво щяло да стане ако... ;)

Написах надолу по-лесният вариант. Закачат някак си двигатели на астероида и му променят траекторията да се насочи към Земята. После като достигне тук или го завъртат или слагат двигатели и от другата страна и с тях намаляват скоростта на падане на Земята. Проблема е, че като объркат нещо и удара ще е такъв, че има няколко възможности, между които и да се откъсне част от Земята. Луната се предполага, че се е образувала така. Но да кажем за по-малък може да предизвика такъв катаклизъм, че да настъпи нов ледников период и над половината живи организми да изчезнат. Засега това е фантастика. Но е така засега, а за в бъдеще не е ясно. Така се спестява пренасяне, обработка и други проблеми. Богати на платина и диаманти са например Южна Африка и водите под нея, именно защото там се е пръснал метеор. Така че нещо подобно без човешка намеса вече го има, а човека го добива.

Se taia

Всъщност дори и да има 100% успещни "кацания" на метеорити, след време това ще промени драстично земната маса, а от там и траекторията около слънцето, както и траекторията на Луната около Земята с всички свързани от това последици (апокалиптични предимно) :)

Добиването на ресурси от космоса може да реши проблема с войните за ресурси на Земята. Защото цената им ще падне и войните ще бъдат неизгодни. Някой да води войни за камъни? Не. Защото камъни има навсякъде. Това, че в космоса имало недостиг на ресурси е някаква нелепа шега ми се струва...

Войната няма да е за ресурси от космоса, а за МОНОПОЛ върху ресурсите от космоса. Ако някой победи и получи монопил върху космическите ресурси, цените няма да паднат, а ще плащаш колкото поиска монополиста.

Ова е внатрешно македонско прашање! Ние не сакаме да се мешаш со нас! Ќе ги добиеме само корисни минерали!

Дреме ми на космоса, я копам биткоини!

копай, че не останаха

Мръсните лакомии пред нищо няма да се спрат и веднъж започнат ли няма да спрат, ще влачат още и още....само, че движението на Земята около Слънцето и около собствената си ос се крепи на косъм и всяко увеличаване на масата и от външен източник ще донесе необратими последствия!

Увеличение с 1000 или айде 10 000 тона ще скъса косъма ли? Че само метеорита дето падна миналата година в Русия е по-тежък...

Тези от Люксембург освен че са големи тарикати, какво общо имат с Космоса.

Какво общо трябва да имат? Те само продават разрешителни за добив на ресурси.

ами как не сме се сетили и ние да продаваме. За Американците разбирам - ходили са нагоре надолу по Космоса, ама Люкс откъде накъде. Дори уреди в космоса не са пращали да не говорим за кучета маймуни и космонавт нямат. И аз мога да легна на Земята и да почна да си заплювам звезди докъдето ми стигне погледа - пу за мен, пу за мен

Принципно всичко в космоса трябва да е свободно. То не е под юрисдикцията на никоя държава или организация тип ООН. Опасното е, че могат да решат, че най-лесният начин да го доставят на Земята, е просто да запратят астероида към Земята, за да падне на нея. Да сложат двигатели или да го ударят с ракета, за да променят траекторията или разбият. Може да предизвика опаснот при падането и да предизвика катаклизъм. Битката за ресурси може да е като преди в Америка и почват да се избиват. Може да срине и вътрешни пазари.

Ако трябва да сме сериозни - усвояването на космоса трябва да стане по принципа на управление на Антарктида - всеки който има постоянна база там участва в Съвет за управление на ресурсите. Който не разработва космически ресурси няма думата.

кое е постоянна база в космоса??? в млечния път или в друга галактика?? ти можеш ли да си представиш какво е космоса и как така набързо го раздели???

Аз не мога да си представя космоса, но Путин очевидно може, че и да забрани усвояването му.

Веднага да се проведе референдум за присъединяването на астериодите към СССР!! НАТО пиздец!

:))))))))))) все по-жалки стават руснаците не само в русия не в България в цялата вселена искат да наложат монопол !!!!!! а и не се притеснявайте вас добива на ресурси от чужди тела не ви засяга

ахахахах еййй добре, ако мога да изстрелям космически кораб, който да копае астероиди, много ми е интересно, кой точно ще дойде да ме спре??? Руските въздушно-космически войски ли?!?!??

Армстронг, прибирай се в стаята на Наполеон, че още не си си пил халпчетата.

А какво ще го правиш накопаното?

питай моряците от Донал Кук те поназнайват някои неща

Да не ги е страх, че някой преди тях ще се докопа до космическите ресурси.

предстои поредната "ера на заплюване" навремето мореплавателите където намерят бряг са си го заплювали за съответната държава. сега ще повторим упражнението само че в космоса

Виждайки прогресиращата човешка глупост и алчност, ги е страх че ще се избием за нещо недостижимо докато още пълзим по Земята, без да можем да се качим на по-високо от самолет.

рано ни е още за космоса то ний Земята още не можем си поделим пък ако добавим някой златен астероид в схемата съвсем ще се изколим един друг но пък и технологично сме далече от космоса, тъй че има време ше го измислим някак