Коментари - Руски робот спаси човешки живот | IT.dir.bg
назад

Руски робот спаси човешки живот

Създателите на руския робот Промобот твърдят, че той е спасил момиченце, като е вдигнал ръката си и е попречил на рафтове да паднат върху него.

Обратно в новината

Коментари - Руски робот спаси човешки живот | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

накрая ще се окаже, че някакъв руснак го е управлявал тоя пластмасов тостер с дистанционно:)

За да спаси момиченцето от падащи рафтове робота първо трябва: да знае, че момичето ще пострада да може да прецени че рафта пада да знае че рафтовете причиняват поражения да знае как да предотврати това и още няколко десетки условия, които сега не ми се мислят. За разлика от животните, които цял живот се обучават със своите сетива, роботът има пред себе си сбор от цветни петна. Той трябва да може да определи кое какво е- кое е стол, маса, шкаф. Той трябва да познава техните особености, материалите от които са изградени, как те се променят в околната среда, как се движат. Трябва да знае въздействието на гравитацията върху всички тела, как те биха реагирали. Кое тяло колко е стабилно, опори на които стои. Да преценява тегло, опън, усукване. Най-важното : да преценява дистанции и размери на телата, отстояние между тях. За да ме разберете по-добре ще дам един пример. Представете си филма "матрицата" . Представете си зелените символи на матрицата по екрана. Не виждате никакъв смисъл в тях нали? Но според филма , в тях е заключена цялата същност , всичко в матрицата. Но ние виждаме само някакви безмислени символи. РОБОТЪТ ВИЖДА НАШИЯТ СВЯТ ТОЧНО ТАКА - БЕЗМИСЛЕНИ ПЕТНА. Новородените животни и хора виждат абсолютно същото - безмислени петна,без характеристики, без разстояние, без определение. Опитът е този ,който ни позволява да виждаме света. Така, че този робот.... какъв точно опит му трябва за да извърши подобно нещо САМ?

Алкашите са известни отдавна с простотиите и измамите си. Опитват се да изгледат велики, но всъщност опитите им докарват само насмешка и още повече недоверчивост. Иначе нещо руско може да спаси човешки живот само ако не стреля или не избухне.

Сещам се за К-19. Руснаците направиха филм за катастрофата. С малката разлика че повредената подводница не беше руска, а американска.

Кой направи МКС?? Я малко факти ако може...

Руснаците бе, как кой! Те и планетите са направили и земята всъщност. Даже македонците са след тях.

Ако някой може да докаже, че не е тука е мястото. Като цяло такива истории съшити с бели конци носят само насмешка към инак великата Русия и се явяват силна подкрепа в тезите на краварите, че тя потъва като странна и интелект, жалко наистина.

Тъпунгер, цар лъв е вдъхновен от Кимба бялото лъвче от 1965

спаси колхозник като изпи боярищника преди него

Руски робот би могъл да спаси момиченце само ако прояви разум и не детонира бойната си глава.

246, забрави да споменеш, че сибирския подчовек откри самовара, ушанката и ватенката! 3 фундаметални открития за човешката раса!!!

....., Прав си! Само мужика може да проектира бял чушкопек с ръчички и после да плати на бг медиите да ни занимават с него постоянно!

Мда... това къде го прочетоха? В Аркадий и Борис Стругацкий ли?

бездарните дежурни тролове по антирусия даже чушкопек не могат да проектират и си купуват китайски от илинци.Бездарни смешници

е човек може ли да не се разсмее от такава "новина" :))))

А ей ги орките бе, а аз съм се закахърил за тях. Тихо грачите, напънете се повечко де, срамота.

въпрос към другаря? вие имате ли някой руски уред в дома си

Але Хоп

Кафеварка, 22 калибър.

Много евтина и плиткоумна реклама, на един самоходен дисплей!!!

Къде са орките с възторжените си коментари за успеха на съветския господар бе, кво става. Все пак "робот" е, има ръце, колелца или крака.... "Руски чушкопек спасява детенце" да беше новината пак нямаше да мине без възторжен грак, нещо има повреда в системата.

хахахаха

Некакъв си с фамилия СривоКУРцев ... измами ... лъжи ... Естествено, че става въпрос за новина свързана с раССия!