Коментари - Русия прави собствен 3D принтер | IT.dir.bg
назад

Русия прави собствен 3D принтер

Руският холдинг Станкопром показа промишлен 3D принтер Алфа-2, разработен съвместно с Центъра за адаптивни технологии

Обратно в новината

Коментари - Русия прави собствен 3D принтер | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тва рашките са нечовеци просто!Принципа е ма и ние го можем бе Верну

Другия месец ще има големи намаления в Алиекспрес, затова да очакваме бум на иновациите в Русия.:)

Не ми е ясно единствено защо журлнялята решиха да отразят по най-неграмотния начин тази новина, където акцентът й НЕ Е, че някви си руснаци са направили някакъв си 3D принтер, а материалите, с които работи. За неграмотните тук ще поясня, че руснаците произвеждат 3D принтери отдавна - VolgoBot, Prism Pro / 3DQ, PICASO Designer PRO 250, Twitte Creater-3D... това са само някои. Отдавна използват 3D печата от медицината (ZDRAVPRINT - стави, импланти , протези и т.н.) до военната промишленост и космонавтиката, а тази година бяха първите със изпечатан на 3D принтер сателит: "This is the first 3D-printed space probe ever built. Further advancement of this technology will eventually enable the mass-scale production of such small satellites". Тази година имат разработка която "печата" дори с керамика и поради свойствата й ще намери широко приложение в медицитната, енергетиката, радио-електрониката, химическата промишленост и т.н. Продължавайте да ревете, на бездарно скалъпени статии - реално пишещите новини тук не се разлиават много от коментиращите под тях, но важното е да има "Русия" и др. ключови думички в заглавивето и статията - те генерират импресии и кликове :)))))))))

Браво! Ти се оказа по-велик фантаст и от братя Стругацки

Когато на фактите се отговаря с опит за ирония, става ясно, че не темата те интересува, а плюенето е хобито ти

голям рев долу в коментарите :))))))) Колко ли неистова е болката да си непотребен и същевременно да виждаш как светът върви напред покрай теб а ти си оставаш на дъното на септичната яма и единственото, на което можеж да се надявяш е ...мургавото си бъдеще (по данни на НСИ). "И ний сме дали нещо на света", нали така! Ревете по-силно, че ви свикнах и не е толкова забавно някак си :))))))))))

А топлата вода и колелото кога ще откриват ? ;-)

Съветският 3D принтер - най-големият 3D принтер на света.

В други държави 4Г има от 5-6 години, а в България от началото на 2016. Така след 50 години и България може да произвежда мастиленоструен принтер. Така де, да се нареди на стълбицата с иновации и постижения, че какво е едно 3Д за нас, след като ние живеем в постоянно 5Д.

що си в германия ма, ходи в матушката, ма

Браво!Време беше да направят някоя световна "иновация". КОЛИ НЕ МОЖАХА. На Путин сега му правят бутиков автомобил - хибрид между танк и самосвал - най-големият, най-тежкият и най-брониран в света. Междувременно "ВАЗ" фалира. Жалко!Каква марка загуби света...

Що това е супер новина, а не е примерно: Моделът Zortrax M200, е най-продаваният и успешен 3D принтер на полската фирма Zortrax. За безупречната работа на 3D принтерите компанията разработва и специални Z-серии материали (Z-ABS, Z-Hips, Z-Glass и Z-Ultrat) в богата цветова гама и с различни характеристики. Що путлерастията подскача възторжено? Ми ето и български проект в разработка: Как да си направим РепРап принтер? Като изпълним следните стъпки: 1. Изтегляне и инсталиране на компютърния софтуер РепРап 2. Изработване на електрониката 3. Инсталиране на фърмуер на контролерите 4. Механично сглобяване 5. Окабеляване 6. Привеждане в действие

Само дето всички можещи руснаци, май се преселиха в САЩ :)

А България прави кесело мляко и лютеница......внос в контейнери от Китай.

слабо колега, слабо. без пица за теб!

Руснаците надминаха Русенския университет по иновациЙ! Браво!

Подигравайте се вие, но къде сме ние? Такова нещо не правим, а и за какво ние? Ние нищо не правим. Само мажем по таблетите и си мислим че сме велики. Ами не сме. Дори очакваме "бежанците" да ни оправят демографският проблем.

Българинът Росен Даскалов например, без много шум произвежда състезателна кола, която се създава в Русе и печели места в челните десетки на някои от главните международни състезания.

нищо не произвежда, обикновен хоби проект, като го пусне в сеия ела ми се обади, с какъв двигател е колата, м? седни си, 2-ка.

Този принтер си е Стахановски. Оборудван с чук и длето.

руснаците каквото не са поискали - това не са направили. изключително кадърна и способна нация, просто в нормалното си състояние не си дават зор, но се активират когато бъдат нападнати или застрашени и тогава жална им майка на всякакви клептомани, фашисти и техните задокеански създатели....

заслужи си парчето, браво!

хахахахахахахаха

С части от алибаба точка цом. И аз така си направих 3д принтер миналото лято бая преди руснаците.

Е нямаш атомни бомби и затова не си интересен ... Който има атомни бомби и прави 3Д принтер е "новина"

ти така може и кола да си "направиш" - с части от някоя морга. Тва обаче непроменя факта, че нито си направил нещо, нито си измислил

Не променя и факта, че терорашъните също не са измислили нищо! 100% частите са китайски! 100% начинът на работа, както и технологиите, както и консумативите НЕ СА рашки!

Соросите още ли не са почнали да плюят? Нещо са се ояли напоследък и не им се "бачка", сигурно вече се замислят да изоставят попрището на трола.

+++

Тях ги няма, но нали ти си тук. Храчи спокойно.

Ми не, няма как да оставят тролстването, щото трябва да започнат някаква истинска работа, а те са принципно малоумни и никой не би ги взел за нищо.