Коментари - Русия тества новия си скафандър | IT.dir.bg
назад

Русия тества новия си скафандър

Изпитанието на новия руски скафандър в открит космос е успешно.

Обратно в новината

Коментари - Русия тества новия си скафандър | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така... новият скафандър може да поддържа живота на космонавта до 7 часа. А руските космонавти са взимали проби от повърхността на МКС цели 7.5 часа... Което значи, че последният половин час Юрчихин е работил... умрял. Вот маладец!

Споко ве! На времето всички вестници и списания гръмнаха, че космонавтите яли български суджуци които донесъл Георги Иванов. Пък след 3 дена се разбра, че кораба кацнал без да се скачат.

Нека говорим сериозно, а! Руските скафандри имат няколко съществени предимства пред американските им аналози. Първо, руският е цял, докато американските са от по няколко части, което го прави много по-лесен за обличане и по-надежден от гледна точка на разхерметизация. Второ, може да се облече от сам човек, просто влиза в него през гърба и много по-бързо, докато за аналозите са необходими поне двама помощници. И най-важното, НЕ струва $10 милиона, колкото е цената на американските аналози...А, и да не мислитече американските са по-леки? Не, теглото им е подобно, но това в безтегловност няма особено значение...

Ей някои от всичко разбирате. Целия скафандер има ли вграден памперс?

Памперсите в скафандрите вече са патентовани от САЩ. А и на руските космонавти не им трябват такива неща. Достатъчно смели са, за разлика от американците.

Само не мога да разбера как торни червеи коментират космически технолигии?

Най- добрият и точен коментар ! Браво !

Смешни сте, уважаеми съфорумци. Русия е държава с космически технологии. А ние дето една магистрала не можем да си направим като хората, сме тръгнали да ги коментираме.

а бе смотльо, когато пишеш за магистрали, пътища и тротаари, не намесвай россия бе! те строят само внедорожники!

Като си знаеш, че не ти стига акъл да ги коментираш си трай вместо да се напъваш да си част от някакво "ние", има къде къде по-знаещи и по-умни българоезични хора от тебе. Остави на тях да коментират ако поискат.

Много правилно ви го е казал българина. Нямате ни акъл, ни самочусвстие за 5 лева, седнали сте света да разделяте. Жалка и проста работа, но от елементарни хейтърчета друго не може и да се очаква.

Значи вече имат автоматична терморегулация, явно досега са били на ръчна, с дърва и кюмюр. Индийските са с класи над руските. И са по-евтини.

И скафандрите от Буркина Фасо са по- добри и по евтини. Няма спор!

ако имаха деньги, щяха да си купят от САЩ.

прекрасно! след петилетка две , ще направят и нормален човешки костюм!

по-скоро - не.

Има хора и в Русия дето работят и правят интересни неща естествено. Но пасмината умствено изостанали руски слуги е уникална само за БГ, отде ги изравят бе, как успяват да изгенерират всичкото това гениално творчество в коментарите под новините така и няма да разбера.

Умствено изостанали "слуги" има колкото искаш на запад. А в България са феномен - 5 умствено изостанали шизофреника пишат по няклкостотин простотии под новините за Русия ВСЕКИ ДЕН.

Ми престанете да го правите та да няма нужда да ви неутрализирам агит простотиите бе, така или иначе нищо не постигате.

Ще ги продават на краварите за милиони, щот те до космоса сами не могат да стигнат, от НАСА стигат до космоса само с телескоп!

Точно така! Садись, молодец!

Путин: Специалистите ми казват, че цените намаляват и хората живеят по-добре Журналист: Хората обаче са на друго мнение - цените не спират да растат, а живота става все по-труден. Путин: ТЕ НЕ СА СПЕЦИАЛИСТИ.

не са специалисти, да, по-лошо - дори не са и кагебисти

В ОТГОВОР ЗАПАДНАЛИТЕ НАРКОМАНИ ЩЕ ПОКАЖАТ НОВ ПАМПЕРС.

Вероятно по-полезната разработка

В статията пише, че този скафандър може да подържа 7ч работа в космоса, а в същото време космонавта-изпитател е прекарал в космоса с него 7,5ч и мисията е отчетена като успешна, мммм? Малко е поумрял завалията или?

путкин ли е вътре

не, вътре е на майкати пут....

Мина им времето на рашките скоро и циганите от Индия ше ги отсвирят в космоса

Хаха! Русия и Космос: магаре и духова музика! То с въглища и бояришник не се работи в Космоса, те до Сирия едвам го докарват с 100кв километра пушилек след себе си и 4 обърнати овцевоза, за Космос се размечтали

Най големите смъркачи на боярщник от гаража на Киро шведа са на Слънчака и са британските утайки, които вече не ги искат никъде, даже и в банановите републики.

Нищо ново не виждам в новината. Руснаците имат технологии, русофобите - плюнки.

Обаче свестен автомобил нямаааат. За компютър няма да говорим

Глупости. Като не си карал руска кола, не се осирай. Една от колите ми е Лада - навъртял съм вече 445 000 км - и се представя по- добре от другите ми две коли. Плювалник.

Това е добре. Да продължават така, вместо да нападат всички около тях.

Забрави да допълниш - колко си притеснен от над 700-те боенни бази на руснаците ( или н не са руснаците ) по целия свят .

Новините в сайта стават все по пародийни на тема ПедеРашка. Всеки ден безумна новина за новия самальот, танк, сешоар, Лада, скафандър и въобще поредната простотия, която рашистите не могат да произведат и но имат огромно желание :)

другарю дай някой друг виц от доклада на кварталния си милиционер че тия вече се изтъркаха.

Много интересно как със скафандър, който можел да бъде използван седем часа този прекарал в космоса седем и половина... Явно ако Путин каже, и по сто часа могат...

Сигурно на изпарения. Бълбука прави чудеса

На руснаците въздух не им трябва. Алкохол и да е топличко. Ако има и мезе - може и по 12-13 часа да изкарат и после ги придърпват с въжето вътре.

Не виждам за какво им е този скафандър като вече са извън космическия бизнес. Едва 10% от комерсиалния космическия пазар е техен с тенденция да клони към 0% в следващото десетилетие. Затова пък си водят войни. Навсякъде около тях и дори в по-далечни страни. 800 000 руснаци в същото време гладуват, а 176 000 от тях са под чертата на оцеляване. НЯМА СМИСЪЛ ОТ СИЛНА ДЪРЖАВА С БЕДЕН НАРОД - за кратко ще е, доказано е от живота (СССР и СоцЛагера)

БУАХАХАХАХАХАХА,ХАХАХАХХАХААХ объркал си фалиралото гето ФАЩ със 70 млн.ежегодноподаващи молби за купони- клетници и американската космическа програма чиито астроанавти от 20 години се подготвят в Русия и се качват и слизат с руски космически кораби.А за пазара : е ми Русия изстлева годишно в космоса ракети повече от 2 пъти от слеващите ги САЩ и Китай взети зедно.Та толкова за вицовете ти.

Къф Космос на 400км от Земята бре.

Тъпунгер, Русия има тамън 2 пъти по-малко изстрелвания на ракети от САЩ тази година.

Не че руснаците живеят охолно, но чак пък да гладуват... Живеят горе-долу като нас.

тези 800 000 са ОФИЦИАЛНО признатите, а народа смята, че живеещите в недоимък са половината от населението

кой китайски завод е сглобяван?

" в космоса може да поддържа живота на космонавтите в продължение на 7 часа" "По време на "космическата разходка" с времетраене 7,5 часа Фьодор Юрчихин беше с новия скафандър"

Ти пък, не обръщай внимание на тия неща! Те повечето списвачи тука не знаят на коя планета са в момента да не говорим за космос и прочие а това скафандри и времена и прочие им е като в "темна индия" направо!

Наблюдателен си. ;) Иначе 110кг. са много, но в безтегловност не тежат. Само че ако трябва с тях да излитат е друг въпроса.

Ей няма един телевизор да направят, така ли беше лафа тролове?

Прав си. Успя да ме убедиш. Руснаците правят страхотни телевизори. Страхотни са.

правят това което могат.. американците да не би да правят телевизори?

има много руски брандове-производители на телевизори, това че не си чувал е съвсем друг върпос.

Ти с американски ли си у вас?

тъпо тролче, вземи например един 50" Rubin RB-50D5FT2C или дори Erisson 32LES71T2, които са с доста положителни отзиви и на много добра цена - какво им е? Ама друго си е да дадеш $5K за последния модел Samsung дето им се разместват филтрите пред матрицата при транспортиране или пък да си купиш ново LG с тъпа RGBW матрица (за справка - avsforum) Все пак разбирам, че е гадно да правиш само терлици, компоти и чушкопеци - единственото, което ти остава е да злобееш, че другите правят нещо а ти все така НЕ.