Коментари - Русия блокира приложението Telegram | IT.dir.bg
назад

Русия блокира приложението Telegram

Руски съд нареди достъпът до най-популярното в страната приложение за размяна на съобщения „Телеграм“ (Telegram) да бъде ограничен.

Обратно в новината

Коментари - Русия блокира приложението Telegram | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руската власт отново се е комплексирала и иска да сложи чадър над населението си... А уж имат претенции че били по-добри от САЩ....

ЧЕРЕН ДЕН ЗА ШПИОНИТЕ , ПЕДОФИЛИТЕ , НАРКОДИЛЪРИТЕ , СВОДНИЦИТЕ , ТЕРОРИСТИТЕ И РУСКАТА МАФИЯ КАТО ЦЯЛО :)))

Покрай сухото ще изгори и мокрото. Насилието не се лекува с насилие. Свободата не се гарантира с отнемане на свобода. Всички проблеми на света се лекуват единствено с любов към Бога и ближният.

В Русия всички проблеми се лекуват с любов към Путин.

Това е ЕДИНСТВЕНАТА програма за разговори, която НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОДСЛУШВА. Аз също я ползвам и съм много доволен.

Чакай чичко аматьор да ти обясни, драги Експерт. ВСИЧКО може да се отключи, и за всичко има ключове! Въпросът е един и е мното прост - кой дава и кой не дава ключовете. Там е разковничето. Единствените, които на този етап публично и категорично са отказали да дават ключове са Епъл. Положението с Телеграм е такова, че натиснат ли ги по подходящ начин, ще извадят ключовете. Като експерт трябва да знаеш, че за абсолютно, абсолютно всяко криптирано съобщение има ключ. Въпросът е, при липса на ключ, доколко си заслужава да декриптираш (където всичко е въпрос на време).

Има начини да се направи дешифрирането невъзможно. Подслушването на месинджърите в никакъв случай не може да спре терористите.

TLS разполага с механизми за динамичен ключ, който се предава по Дифи-Хелман алгоритъм, чрез остатъци подавани чрез сертификат, което прави единствената възможна атака да се настаниш помежду връзката силно проблематична. Тоест и да искат няма как да дадат ключ - той просто е различен за всяка сесия

БРЦК

Епъл са дали всичко. Руснаците си купиха от евреите софтуера за разбиване на епълските телефони преди доста време.

Зюзю...ЕПЪЛ на са дали ключовете на Русия...но на ФБР са. В Русия е същия казус с Телеграм....

Е па може да се подслушва. Но е по-трудно без паролата. Всъщност новината е малко изопачена. Проблема е в това че Телеграф праща съобщенията в чужбина. Там им прибавя слой криптография. Е не я ясно какъв анализ правят. В днешно време е по-важно да имаш адекватна информация какво се говори за да управляваш хората. И руснаците не са съгласни и други да я имат.

Тъжно.но логично за една диктатура.

Пуделите сноудън и асандж нема ли да изквичат нещо за подслушването в евразийския султанат! Или срещу кгб нещо не смея да лаят май! Знаят кой ги храни!

Макар и да влиза в сила незабавно, нито един от деветте основни руските телеком оператори не смее да блокира този основен метод на комуникация по тези земи, поради страх от отлив на клиенти! Засега се оправдават с технически трудности и се бавят, докато измислят начин за заобикаляне!

Жалко, още един опит на чекистите за контролиране на частната сфера. Да се надяваме, че все още ще могат да се ползват WhatsApp, Viber, Skype, Messenger или Signal. Да видим докога.

Мда в Масква поне собственикът отказва ключовете за бараката, а у Фашингтон направо предлагат да им препращат декриптирани телеграмите барабар със сите юзъри за ена кофа сребърници.

Третотроловите руститутки пак обърнаха нещата на "ама в САЩ бият негрите". Обаче има една подробност - деменцията им пак се проявява. Apple дадоха ли си ключа бе, трол? Или ФБР останаха с пръст в уста?