Коментари - Какво знаем за секретното торпедо на Русия | IT.dir.bg
назад

Какво знаем за секретното торпедо на Русия

Руското торпедо "Шквал" дебютира преди точно 40 години, но оръжието все още е обвито в мистерии. Какво знаем за него?

Обратно в новината

Коментари - Какво знаем за секретното торпедо на Русия | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е новото торпедо https://www.militaryaerospace.com/articles/2018/06/speed-missile-undersea.html Всичо останало млади моряци са приказки на селския барабанчик за кораби които плават по Перловската река.

Има нова по съвършено торпедо

ВБА

Добре де секретно отпреди много години, но защо не пишете за новите торпеда, където могат да се потапят на километри дълбочина и да стигаат на стотици километри далечина и каква мощност имат на бойния заряд. За скоростта да не говорим....

Руските болни най-здравите болни в света

Знаеме, че е толкова секретно, че и разработчиците не са го виждали.

Израел също има такива торпеда. И руските и израелските са напълно управляеми. В wikipedia има много информация и снимки на тези торпеда.

Руснаците имат защита и армия, а дупетатските безродни плюнчовци не могат нито да направят, нито да купят дори две гемии от наглост, крадене и лицемерничене по медиите с ония ми ти "ценности".

Заради "Шквал" си отиде 'Курск"...Так держать таварищи!Торпеда с подобна технология са изпитвани в САЩ,но са се отказали заради изключителната опасност от взрив от компонентите които съдържат и риска за екипажите.Но в Русия ,на никой не му пука ...

Опорните точки и опашати лъжи си ги разправяй в американското посолство, не тук. Помияр нещастен.

мошенце малко жалко, Курск никога не е била въоражавана с Шквал.

Винаги съм си мислил че руснаците са много глупави, за да си рекламират най-добрите оръжия. Може би, щом четем статия за него, това торпедо вече не е актуално.

Нищо не знам и не ме и интересува.

амереканският слон -най големият слон в стъклен магазин ,американската кокосова държава -най голямата държава без банани,американската експедиция на Луна/смях/- най голямата в Холивд.Въобще страната на неограничените фанатзии от медиите.

да минеш бърз курс по ограмотяване!

АЛО ГРАМОТНИЯ ...... Я ПО ДОБРЕ ГЛЕДАЙ ИНТЕРВЮТО НА СТЕНЛИ КУБРИК И ТОГАВА ПИШИ ТУК .

Нема страшно за нашата подводница, щото не плуе.

ЕДНО ОТ НАПРАВЛЕНИЯТА ПРЕЗ КОИТО РУСКИТЕ ВОЕННИ ЗНАЯТ ЧЕ РУСИЯ Е УЯЗВИМА Е МАСИВЕН ЯДРЕН УДАР С АМЕРИКАНСКИ ЯДРЕНИ КРИЛАТИ РАКЕТИ ПРЕЗ СЕВЕРНИЯ ЛЕДОВИТ ОКЕАН .... СЪОТВЕТНО ИМА ЯДРЕНИ ВАРИАНТИ НА ТОРПЕДОТО ШКВАЛ КОИТО СА МОНТИРАНИ В ХЕРМЕТИЧНИ ТРЪБИ И СА "ПОСАДЕНИ" ПО МОРСКОТО ДЪНО ОТКЪДЕ СЕВЕРНИЯ ЛЕДОВИТ ОКЕАН ... СЪОТВЕТНО ИМА И ДАТЧИЦИ КОИТО ПИТАТ ПОДВОДНАТА ЛОДКА "СВОЙ-ЧУЖД" И СЕТНЕ Я ЛИКВИДИРАТ :))

Курск потъва.

НО преди нея Трешър и Скорпион....

Северният ледовит океан е изцяло руска зона. Русия имат повече ледоразбивачи от всички страни взети заедно.

Ти за системата Периметър чул ли си? Масиран ядрен удар ще предизвика потъването на Северна Америка и след това погром на целия свят. Ядрен удар по Русия е невъзможен. Сигурно само ти не си го разбрал

Ma това много секретно, бе. Даже са го поставили като музеен експонат за да го разглеждат колко е секретно. Пък и германската Баракуда се движи с 800 км/ч, а и се управлявала.

КОЛКО ВРЕМЕ МУ ТРЯБВА НА ГЕРМАНСКИЯ ИНЖЕНЕР ДА СТИГНЕ РУСКИЯ ИНЖЕНЕР ??? ... .... 40 ГОДИНИ :))) ... ШКВАЛ 1977 :)) ... ПРОБЛЕМА НА РУСИЯ ГО КАЗА ЕДИН РУСНАК АКАДЕМИК : "ПРАВИМ САМО КОГАТО НИ Е КЕФ "

Абе тролове успокойте се! Баракуда все още се разработва и няма конкретни данни колко точно ще се движи. Шквал е единственото официално масово торпедо в света, което използва кавиатационният ефект. Ако говорим за разработки най-бързото, този път и управляемо торпедо, е Хищник - отново Руска разработка.

Умиление предизвикват продажните русофили с детската си радост към някаква плоска соц пропаганда. СъвеЦкото торпедо - най-бързото торпедо. Е, не се насочва и при учебна стрелба може да потопи собствена подводница за милиарди барабар със стотина крепостника вътре, ама друго е гордо да потупаш косматите гърди и да нахлупиш мазния каскет. Пролетарски радости...

а още по смешни са продажните американофили, като ревливото Соломон Паси и Плевнелията, но те поне излапаха доста пари за да лижат га на някоя "засукана" афроамериканка преяла с бургери в макдоналдс....ами другите???

Това явно е доста шумно и неточно. Тия руснаци не разбраха ли че са ефективи точни и трудни за откриване и съответно за противодействие оръжия.

МАМИН СЛАДЪК СОРОСОИД . ЯВНО НЕ ТИ Е ИЗВЕСТНО ЧЕ ПРИ НОВИЯТ ВАРИАНТ ШКВАЛ-2 ТОЗИ НЕДОСТАТЪК Е ЕЛИМИНИРАН .... СКОРОСТ ПОД ВОДА 2500 КМ И Е САМОНАСОЧВАЩО СЕ . НЯКАКЪВ КОМЕНТАР ?

Дори и да се научили по някакъв начин да го управляват (което е доста спорно) остава основния проблем - шумът. Няма безшумна кавитация. И съответно е лесно за противодействие. - взривяваш дълбочинна бомба по пътя му- нарушаваш кавитационния балон и при тази скорост торпедото се унищожава за части от секундата ... Коментарче?

С все още ненадминатата си скорост от 200 възела, "Шквал" е два пъти по-бърз от традиционните торпеда, които все още са основното подводно въоръжение на редица световни флотове.........Само да светна афтора...Шквал е не два пъти, А ЦЕЛИ ТРИ-ЧЕТРИ ПЪТИ ПО- БЪРз ОТ КОНВЕНЦИОНАЛНИТЕ ТОРПЕДА!!! И няма нужда от голямо насочване, защото бордовия компютър на подводницата изчислява траекторията на вражеския кораб или подводница, а Шквал се движи толкова бързо, че вражеските кораби не могат да маневрират достатъчно бързо за да се измъкнат от него! А има и още една добра новина:) Руснаците разработват Шквал 2, или както там още го наричат.Което вече ще си е самонасочващо се торпедо, стреляш и забравяш:) Още по-лоша новина за флотовете на лудите крави и европедалите:)

А -а-а за това 2, илада пъти по- бързо ще го пишем. От булук глава не боли.

толкова е секретно че плашиме гаргите с кашкавал. до сега не е влизало в бой и никой не го е тествал на учение, значи отново е в руската митология

Обаче кашкавалът лети с 200 възела..."Ни пуха, ни пера" казват звездочелите!

Ти в ред ли си момче? Искаш да кажеш, че руснаците приемат оръжия и ги пускат в масово пройзводство..и така десетилетия наред, без да ги тестват и да провеждат учения с тях? Евала!

Не можах да довърша. Та, като си помисли човек, как с тая хуйовина в джоба, загубиха студената война? Нещо там не е в ред. Нещо, като блъф ще да е.

Е ти ме уби. Как я загубиха студената война. Оня с печата разтури работата и отиде да си живурка у противника. И най-здравата система се руши най-лесно отвътре!

harbinger

Ох, технологичния отдел на дир-а, отново ни засипва с новини отпреди 50 години, там където се намира технологично всичко в Рассия.

поредна новина за най - големите постижения на путлеристанците - оръжия за масово поразяване. А автомобил кога бе дрогаре? а телевизор? за компютър май няма смисъл да питам

а акъл кога при тебе,от години все едно и също повтаряш,да не тие зациклила игличката по плочата и да ти трябва виагра да не опикаваш плочките в кенефа

им потрябват ще си напряват.

НЪли уж Курск потъна зарди туй чудо.

Оръжията са единствените "технологии", където се развиват в евразийския султанат раССия! В мордор ги тресе денонощна шизофрения! Населението е докарано до канибализъм от глад! Всичко това е заради параноичния им вожд-аутист известен с индианските си имена Амгъл-саурон-путя-шеломович!

чичко бе,пак ли ти спряха тока и те е страх в панелката

става дума сигурно за 150 кг. тротилов еквивалент. Руснаците работят по модернизация на Шквал - принципно ново миниатюрно торпедо с дължина не повече от 30 сантиметра. Сравняват го с "комари", които в голяма група бавно и незабелязано плуват към целта, "прилепват" се към нея и се взривяват.

с тротилов еквивалент на 150-килотонен ядрен взрив Брей ти глей, аз си мислех че ядрения взрив се определя с тротилов еквивалент, а се оказа че "тротиловия еквивалент" се определя с килотонен ядрен взрив....

списвателя толкоз си може

карлуковооооооо,дишаме ли чистия въздух

Марште от тука бе конвенционален заряд 150 килотона значи ни повече ни по малко 150 000 тона тротил! За чи дедов е нужно едно торпедо да е толкова бързо като кораба е по голям от футболно игрище и се движи под 50 км в час? Тва е като да изстрелваш "Калибър" по циганска каруца когато и един калашник особенно с контролни изстрели би свършил перфектна работа!

пише ядрен...

Да де, еквивалентът на 150 килотонен ядрен заряд е взрив на 150 000 тона тротил. Бая големичко ще да е това торпедо, малко като самолетоносач

предназначението му е да унищожи самолетоносач заедно с придружаващите го кораби.

Питайте Курск, те знаят много за това торпедо.

и Трешър и Трешър

и Скорпион да не забравяме де....

Не е вярно че няма аналог. Още през 90-те немците, американците, британците и израелците имат подобни собствени торпеда. Може би няма модел, който да превъзхожда модернизирания руски вариант, но това не е и необходимо като се има предвид, че става дума за унищожаване на всичко в радиус от 1 км.

Най-мощното руско оръжие е крайцерът Аврора: един единствен изстрел и толкова години вече разруха...

на тъпанарите като теб! Аз като не съм го чул се кефя на живота....

Всъщност, този изстрел е май единственото му геройство. Де да бяха такива юнаци и при битката в пролива Цушима. Ама там като са видяли дебелия, газ, ляв мигач и дим да ги няма. Избягали са от сражението и са опозорили Андреевския флаг. А посел същата тази пасмина страхливци е нарушила клетвата си към Царя. Абе болшевишки лайнари.

а "флот" болгарский смешной такой один

Това нещо с каква точност е и защо досега не са показали и едно попадение по учебна цел с него?

То си пише, че не е много точно, но се компенсира с ядрен заряд. Не съм чул до сега някой да прави учения, при които да се ползват ядрени заряди!

Нищо не видях писано за ядрен заряд. Май четем различни статии. Какъв е смисъла от ядрения взрив ако торпедото подмине целта и гръмне километър по-нататък?

Правено е такова учение с истински ядрен заряд и даже след това са накарали войниците да минат през епицентъра. И познай къде - пак във великия Съветски съюз. Справка youtube.

Ютуб не гледаш ли, или искаш по ТВ Европа да го гледаш?

Какво знаем за това което не знаем , ми нищо ! Ама дай да попишем ! :) Москва плаща !

Ти по-добре не пиши, че като ти гледам правописа.

Поръчкова статия. Нелепи сте.

А колко ли техни си кораби са потопили тези торпеда? Засега май само за Курск си признаха.

докато се резбере мистерията на това торпедо от 70-те ,руснацице вече направиха нещо мноого по бързо и разрушително под вода -Статус -6

Даа, руснаците умеят да се гмуркат под вода: Шквал, Статус-6, Фобос-Грунт, самолетите от Адмирал Кузнецов...

И подводницата Курск да не забравяме.