Коментари - Русия затяга цензурата в своят уеб | IT.dir.bg
назад

Русия затяга цензурата в своят уеб

Владимир Путин обнародва закон, забраняващ уеб услуги за достъп до блокирани сайтове.

Обратно в новината

Коментари - Русия затяга цензурата в своят уеб | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези комундета май не схващат, че ограниченията им в днешно време не значат нищо. Много малко време трябва за да се сменят тактиките на анонимаизерите и вместо стандартните прокси и VPN да се въведът стеганографски обфускирани такива, което на нормален език значи да се криптира с нестандартни алгоритми и да се вкара скрито този трафик в легитимен такъв до легитимен сайт. Освен това и частните крипто проксита базирани не ShadowProxy също няма да имат грижа, защото последното има вградени куп яки нестандартни крипто протоколи които могат и да се модифицират пожелание. Те и тук се опитват да цензурират и няма начин да не се поведът по акъла на рашките, но с това могат да смутят само баба Пенка и дузина пъпчиви тинеиджъри дето си бъркат по носовете.

Путин обнародвал закон ...? Редактора....

Май не става дума за цензура, а за изваждане от анонимност заради "нездравата" и вредна интернет активност на службите на онези оттатък (чийто президент бил се пръкнал уж с руска помощ) с разните НПО и подобни отсам.

Принципно си прав, но не трябва да се пренебрегва и фактическата цензура. През това време всички западни кривителства и тайни служби искат в TLSv1.3 да бъде добавена възможност за пасивно подслушване. То стана "хвани единия, удари другия"