Коментари - Русия отмени забраната върху Wikipedia | IT.dir.bg
назад

Русия отмени забраната върху Wikipedia

Русия отмени днес забраната върху рускоезичната "Уикипедия", продължила няколко часа и предизвикала смут сред руските интернет потребители.

Обратно в новината

Коментари - Русия отмени забраната върху Wikipedia | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

спасибо, дир.ру, за рециклираната новина :)

Това е съвременен вариант на горене на неудобни книги. Нищо ново.

пробвахаа, не стана! Ама уж било заради наркотици, амаа само една страница, и хайде целия сайт и хоп нададоха вой и всичко се оправи за часове. Северна Корея ги зове. Просто пробваха и видяха че не става. Това е, експериментче, готови ли са получовечетата за нов строй, а той се задава, бавно настъпва, но иде. Тежко и на България, ако западняците пак ни отстъпят или разменят, а опре ли дотам, ще го направят. Вижте какво направиха за маляците, дали за нас биха направили ПОЛОВИНАТА, все пак сме 7 млн, те 11? Мии НЕ. Нас ни пазят за разменна монета за путеф. Този път зависи само от българите, но и те вече са малко.

Джуджето е изтрезняло.

'не може да има убииства, самоубииства и изобщо не може да има нищо такова в раят' такива лоши неща не се случват в наи свободната държава в света, нали? щом путио каже, всички ще изпалняват иначе сибир! и каквото тои каже, само то е истината пътя и живота.

Ееееее развалиха ми кефа.

Жалко тъкмо се зарадвах че тия боклуци са изяли дървото!

Дирчовци, новината е стара. Не я блокират. Четете малко по-актуални неща.

стара, стара - колко да е стара?

..."Уикипедия", съдържаща забранена информация за наркотично вещество....Решението на "Роскомнадзор" за блокиране на страницата с информация за начини за приготвяне на наркотично вещество ще засегне целия сайт..."Уикипедия" използва защитен протокол, който не позволява на трети лица да определят какви страници четат потребителите и какви данни предават или получават... Правилно Решение на Руската федерация да забрани Wikipedia, съвсем правилна и своевременна реакция на ДЪРЖАВА, В КОЯТО ИМА ДЪРЖАВНОСТ.

Мда, най добре да изгорим всички книги и да забраним интернет. После да включим телевизора и да гледаме Новости и мъдростите на другаря Путин. Хем по спокойно хем не се изисква да се мисли.

Преди седмица бяха спрели reddit по същата причина. Админите на сайта се задействаха, спряха достъпа от Рашата до инфото за приготвяне на наркотици и забраната падна. Сега ще е същото. Предполагам, че даже не е имало спиране, но БГ журналята търсят сензации. Да не говорим, че рашките са доста образован народ и знаят какво е прокси.

Абе, Дир-ници, вие да не сте русолюбеци, бе? Що пък да не сте, кой знае какви рубли са и зад вас. Как така спирането се покри от евфемизма "блокира"? Нещо се блокира и по технически причини, в случая имаме единствено и само путиновски такива.

разблокираха го още преди 2 часа, тая новина е била стара още докато сте я писали link

Не писали, а ПРЕВЕЖДАЛИ :)

щот то вече ни юан има, ни рубльонък. Гледам по плажа - руснаците папироси свиват от рубли. Казват по-бавно горели. Дай Боже, поне за това да стават!

Правилно са я забранили, за реклама на наркотици.

и сега - пак правилно са я разрешили. Всичко е правилно!

jingiby

Руснаците малко закъсняха. В Китай, Иран и Саудитска Арабия това отдавна е факт. Да не говорим, че има държави като Северна Корея, където до Уикипедия никога не е имало достъп...

Трябва да зябранят криминалните романи и филми, защото така хората се учат на убийства. Също така, да се вземе пример от КНДР, който спортист не донесе медал от състезание - в мините до живот. Не е лесно да се гради Рай ей.

качествени дебили са тези мужици ей!

преди да изчезне съвсем.

Вземете обновете новината, че забраната е отменена.

Комунистическа работа... Поне да забранят статията, някои хора използват уикипедия редовно...

Чукча не читател - чукча писател...

Да беше прочел, че няма как да се забрани точно определена страница от Уикипедия.

Правилно решение. В Русия дори трябва да се забрани всякакъв интернет, всякакви компютърни игри и мобилни устройства. Всеизвестен факт е всики днешни масови технлогии и интернет служат на САЩ, НАТО и ЕС. Славянството може и без технологии, много по-важно е руските оръжия да са по-смъртоносни от соросоидските

А ти си тъп, като тиква. Ами като си такъв идеалист сигурен съм, че колата, компютъра, пералнята и телевизора ти у вас са все руски. И като си толкова загрижен защо не си спреш интернета и спреш да тролиш по форумите. А относно изказването ти за оръжията изобщо няма да го коментирам... Не знам защо се дразгате постоянно на Русия, САЩ като може всички да живеем в мир, без да се избиваме взаимно!

Май никой не хваща иронията?

Очень правильно....